Jaunākais izdevums

Londonas tiesa kādas lietas izmeklēšanas ietvaros pilnībā atklājusi Krievijas izcelsmes miljardiera Romana Abramoviča īpašumus un dzīves paradumus. Tiesa pat noskaidrojusi, ka pērn miljardieris Lielbritānijā pavadījis vien 56 dienas, ziņo Financial Times.

Izvērtējot vietas, kur R. Abramovičs pavada laiku, tiesa secinājusi, ka ar savu privāto lidmašīnu viņš lido 10 līdz 15 reizes mēnesī. Šādu secinājumu tiesa izdarījusi, ņemot vērā, ka miljardiera īpašumā ir neskaitāmas jahtas, "septiņi vai astoņi" dzīvokļi Londonā, slēpošanas kotedža Kolorādo, pils Francijā un trīs nami Krievijā.

Protams, nedrīkst aizmirst, ka R. Abramovičam pieder futbola klubs Chelsea, kuru viņš iegādājās 2003. gadā. Futbola klubam miljardieris naudu nežēlo. Kā norādījis tiesnesis, tad R. Abramovičs kluba attīstībai novirza tādas summas, kādas viņš ar klubu nekad nespētu atpelnīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada decembrī noslēgto pirkuma līguma skaits, salīdzinājumā ar novembri, ir palielinājies par 34 %. Savukārt dzīvokļu reģistrācijas skaits decembrī, salīdzinājumā ar novembri, bija palielinājies gandrīz par divām reizēm, — informē Arco Real Estate.

Aktivitātes iemesls – cilvēku vēlme nokārtot nepabeigtos darbus tieši gada beigās un fakts, ka janvārī tiek palielināta vairākas nodokļa likmes, tostarp arī PVN likme pakalpojumu nozarē, — spriež kompānijas speciālisti.

Gada nogalē steidz reģistrēt īpašumusApkopojot šā gada janvāra tirgus datus, Arco Real Estate konstatē, ka 2009. gada janvārī sērijveida dzīvokļu cenu samazinājuma tempi turpināja pieaugt. Salīdzinot ar pagājušā gada decembri, janvārī tās samazinājās par 8.2 % līdz 858 eiro/m².

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā notikušajā tiesā, kurā Krievijas bagātnieks Romāns Abramovičs tiesājas ar Borisu Berezovski par 5,5 miljardiem ASV dolāru, R. Abramoviča advokāts Džonatans Sampšons (Johnatan Sumption) skaidroja klātesošajiem, ko nozīmē «jumts», vēsta delfi.lt.

Advokāts tiesai paskaidroja, ka deviņdesmitajos gados nepastāvēja tādas darījumu attiecības, par kurām iepriekš tiesā stāstījis B. Berezovskis. R. Abramoviča aizstāvis norādīja, ka deviņdesmitajos pastāvēja «jumta» attiecības. Jurists arī izskaidrojis šā «termina» nozīmi: ««Jumts» ir alternatīva sistēma, kas nodrošināja saistību izpildi, un šī sistēma deviņdesmitajos gados Krievijā bija ierasta parādība.» Šāda tipa vienošanās ir pakalpojums un līgums, kuru nav iespējams pārkāpt bez nopietna pamatojuma, norādīja advokāts.

Tiesāšanas starp B. Berezovski un R. Abramoviču notiek, jo B. Berezovskis apgalvo, ka R. Abramoviča izdarītā spiediena un pat draudu dēļ viņš un viņa partneri pirms desmit gadiem bija spiesti pārdot savas kapitāldaļas vairākās Krievijas kompānijās, tai skaitā Sibņeft un RusAle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krievijas oligarhs Deripaska Londonas tiesā cīnīsies par miljardu ASV dolāru

Gunta Kursiša, 09.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas magnāts Oļegs Deripaska Londonas Augstākajā tiesā tiesāsies par 13,2% daļu pasaules lielākajā alumīnija ražotājā Rusal.

Lietu pret O. Deripasku ierosināja Mihails Černijs (Michael Cherney), kurš apgalvo, ka ir bijis O. Deripaska biznesa partneris un O. Deripaska viņam parādā 13,2% daļu kompānijā Rusal, kas ir vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru vērtas. O. Deripaska to kategoriski noliedz, ziņo BBC.

O. Deripaska un M. Černijs iepazinās deviņdesmitajos gados, kad saskaņā ar M. Černija teikto viņš ievērojis O. Deripaska uzņēmējdarbības spējas un uzticēja viņam dažas no savām biznesa interesēm. Tāpat M. Černijs apgalvo, ka viņš 2001. gadā Londonā parakstīja dokumentu, kā arī slēdza mutisku vienošanos par dalību kompānijā Rusal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV arestēts biznesmenis Romāns Abramovičs, ziņo Krievijas televīzijas RBC, tomēr uzņēmēja pārstāvji to noliedz.

Paziņojumā R. Abramoviča pārstāvis uzsvēris, ka uzņēmējs ir ASV, bet nav arestēts. No FBI, kuri, iespējams, aizturējuši uzņēmēju, pagaidām businessinsider.com nav izdevies gūt ne apstiprinājumu, ne noliegumu.

Tāpat pagaidām nav zināms, vai R. Abramoviča aizturēšana ir saistībā ar Krievijas oligarha Borisa Berezovska nāves apstākļu izmeklēšanu.

Anglijas premjerlīgas kluba Chelsea īpašnieka vārds pēdējo dienu laikā ziņās daudz izskanējis pēc oligarha Borisa Berezovska nāves. R. Abramovičs esot pirms neilga laika sakāvis B.Berezovski vienā no dārgākajām tiesvedībām Lielbritānijas vēsturē.

Db.lv jau ziņoja, ka 2012. gada vasarā Berezovskis Londonā zaudēja tiesā lietā, kurā tas no Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča vēlējās piedzīt vairāk nekā piecus miljardus dolāru lielu kompensāciju. Tiesensis noraidīja virkni Berezovska apsūdzību, vienlaikus norādot, ka viņš nav ticams liecinieks. Par šo tiesas prāvu viņam nācās maksāt advokātiem vairākus desmitus miljonus dolāru. Pēc zaudējuma Berezovskis ātri izbeidza vēl vairākas citas tiesvedības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos 6 mēnešos Attīstības finanšu institūcijas Altum pārvaldītais Zemes fonds iegādājies 68 jaunus īpašumus 1096 hektāru platībā, to iegādē ieguldot aptuveni 3 miljonus eiro. Salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn, darījumu skaits ir pieaudzis par 70%, savukārt iegādāto platību apjoms – par 26%, informē Altum.

Zemes fonds strādā kopš 2015. gada 1. jūlija. Fonda īpašumā uz šī gada jūnija beigām ir vairāk nekā 3000 hektāru zemes (179 īpašumi), kas iegādāti ar mērķi tos saglabāt un atgriezt lauksaimnieciskajā ražošanā. Īpašumu iegādē kopš fonda darbības sākuma ieguldīti 7,8 miljoni eiro. Šobrīd fonds mēnesī saņem vidēji 40 jaunus zemes pārdošanas pieteikumus.

«Redzam pozitīvu tendenci, ka samazinās gadījumi, kad Zemes fonds atsaka īpašuma iegādi, jo tas neatbilst zemes iegādes kritērijiem. Ja sākotnēji no desmit piedāvātiem īpašumiem fonds kā lietderīgus varēja nopirkt vidēji divus īpašumus, tad šobrīd jau katrs otrais piedāvātais īpašums ir atbilstošs fonda darbības mērķim, un attiecīgi fondam ir lietderīgi to iegādāties. Darījumu skaita pieaugumu ir ietekmējusi arī 15% kapitāla pieauguma nodokļa atcelšana darījumiem, kuros lauksaimniecības zeme tiek pārdota Zemes fondam,» stāsta Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa atzīst, ka Berezovskim nav tiesību uz Abramoviča miljoniem

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarhs Boriss Berezovskis tiesā zaudējis Čelsijas futbola kluba īpašniekam Romānam Abramovičam, vēsta BBC.

R. Abramovičs Londonas tiesā noliedza, ka ir bijis B. Berezovska biznesa partneris, savukārt tiesā B. Berezovskis centās pierādīt, ka futbola kluba Čelsijs īpašnieks ir viņu nodevis. B. Berezovskis prasīja savu daļu no 13 miljardiem ASV dolāru, ko R. Abramovičs 2005. gadā guva no Sibneft pārdošanas Gazprom. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā.

B. Berezovskis norādīja, ka ticis pārkāpts kontrakts, un pieprasīja trīs miljardus Lielbritānijas mārciņu zaudējumu segšanai. Tāpat viņš norādīja, ka R. Abramovičs esot lauzis solījumu saistībā ar Krievijas alumīnija kompāniju. Savukārt R. Abramovičs norādīja, ka B. Berezovskim tika samaksāts miljoniem mārciņu par «politiskā krusttēva» jeb «jumta» pakalpojumiem, tomēr viņš nekad nav bijis magnāta biznesa partneris, tādēļ B. Berezovska prasītās akcijas uzņēmumā viņam nekad nav piederējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stagnācijas dēļ nekustamā īpašuma tirgū izsolēs nepārdotos īpašumus bankas patur sev līdz labākiem laikiem.

Aptaujātās bankas atzīst, ka 2008. gadā pieauga kavēto mājokļu kredītu apjoms, kas ir likumsakarīga parādība ekonomikas lejupslīdes ap­stākļos. Tomēr līdz ar prognozētā bezdarba palielināšanos šādu slikto kredītu apjoms šogad varētu vēl palielināties. Pēdējā laikā pieaudzis arī to kredītņēmēju skaits, ar kuriem neizdodas vienoties par kredīta atmaksu, un īpašumi nonāk līdz izsolei. Tomēr aktivitāte nekustamo īpašumu tirgū ir ļoti zema, tādējādi izsolē šos īpašumus bankām neizdodas pārdot. Tāpēc bankas tos patur sev un apsaimnieko, tostarp izīrē līdz brīdim, kad situācija uzlabosies. Dažas bankas atzina, ka šos īpašumus turēs savās bilancēs, dažas veidos atsevišķus uzņēmumus vai bankas struktūrvienības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Lielbritānija nosaka sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Abramovičam

LETA--AFP, 10.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība ceturtdien noteikusi sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem, arī Romanam Abramovičam, kam tiek iesaldēti aktīvi un noteikts ceļošanas aizliegums.

Sankcijas noteiktas vienam no vadošajiem Krievijas rūpniekiem Oļegam Deripaskam, "Rosņeftj" vadītājam Igoram Sečinam, "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram, pavēstīja valdība.

Londonā jau vairākas nedēļas skanēja minējumi, vai sankcijām Kremlim tuvajiem Krievijas miljardieriem tiks pakļauts arī Abramovičs.

Pagājušajā nedēļā Abramovičs pavēstīja, ka pārdod Lielbritānijas futbola klubu "Chelsea", taču gaidāms, ka sankciju dēļ šis process kavēsies.

Lielbritānijas valdība lēš, ka Abramoviča aktīvu vērtība ir 9,4 miljardi sterliņu mārciņu (11,1 miljards eiro), vienlaikus norādot, ka mazinās sankciju ietekmi uz "Chelsea", lai ļautu klubam turpināt darbību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romānam Abramovičam finanšu krīzes iespaidā pēdējo mēnešu laikā bagātība samazinājusies par vairākiem miljardiem un šobrīd Krievijas miljardieris izskata varbūtību par futbola kluba Chelsea pārdošanu, ziņo Interfax.

Interfax, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Times, raksta, ka viena no mīļākajām R. Abramoviča rotaļlietām varētu pāriet pie kāda no Arābu bagātniekiem.

Jāatzīmē, ka R. Abramoviča oficiālais pārstāvis Džons Mans paziņojis, ka R. Abramovičš tomēr nedomā pārdot futbola klubu Chelsea un nemeklējot tam nekādus pircējus. Dž. Mans arī uzsvēris, ka R. Abramovičam nav ne nepieciešamības, ne arī plāna pārdot klubu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romans Abramovičs Jauno gadu nolēmis sagaidīt savā 58 miljonu britu mārciņu vērtajā īpašumā Karību jūras salā Sentbārtā. Vakara galvenā muzikālā izklaide Abramoviča ballītē būs ASV grupas Red Hot Chilli Peppers uzstāšanās.

Abramovičs savai Jaungada ballītei esot atvēlējis piecus miljonus ASV dolāru, vēsta Daily Telegraph.

Krievijas miljardieris, kuram pieder arī Čelsijas futbola klubs, arī iepriekš rīkojis grandiozas Jaungada svinības. Piemēram, 2009. gadā Abramoviča ballītē uzstājās tādi mākslinieki kā Prince, Bejonse Noulza (Beyonce Knowles) un Gvena Stefani (Gwen Stefani).

Pasaulē zināmā grupa Red Hot Chilli Peppers 2012. gada vasarā uzstāsies arī Lietuvā un Igaunijā. Paredzēts, ka 28. jūlijā grupas koncerts notiks Lietuvas pilsētā Kauņā, bet 30. jūlijā – Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrības Balta (PZU Group) padome par jauno Balta valdes priekšsēdētāju apstiprinājusi Bogdanu Benčaku (Bogdan Benczak), liecina medijiem sniegtā informācija.

B. Benčaks kopš 1999.gada strādā Polijas apdrošinātāja PZU grupā, kurā patlaban pilda ārvalstu biznesa attīstības departamenta direktora pienākumus, kā arī ir atbildīgs par PZU grupas filiālēm Lietuvā, Ukrainā un nu arī Latvijā.

«Apdrošināšanas sabiedrības Balta padomē un valdē ir notikušas izmaiņas atbilstoši PZU stratēģijai - mūsu klientiem tas neko nemainīs, tikai ļaus iegūt augstākas kvalitātes pakalpojumus un apkalpošanu,» apgalvo B.Benčaks.

PZU grupai attīstoties Baltijas valstīs, tiek īstenota jauna paplašināšanās stratēģija. Tādēļ vakar, 22.oktobrī Latvijas Finanšu un tirgus kapitāla komisija ir apstiprinājusi Balta padomes ieceltos jaunus apdrošināšanas kompānijas valdes locekļus – valdes priekšsēdētāju Bogdanu Benčaku, kā arī par finanšu sfēru atbildīgo valdes locekli Rafalu Ribkovsku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Abramoviča jahta ierodas Turcijā, glābjoties no Eiropas sankcijām

LETA--UKRAINSKA PRAVDA, 22.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romana Abramoviča jahta "Solaris" pirmdien ieradās Bodrumas ostā Turcijā, glābjoties no Eiropas noteiktajām sankcijām, ziņoja Turcijas mediji.

139 metrus garā un 26 metrus platā jahta ieradās no Melnkalnes ostas pilsētas Tivatas. Nebija zināms, vai pats Abramovičs bija uz šīs jahtas.

Abramovičs, pret kuru Eiropas Savienība un Lielbritānija pēdējās nedēļās noteica sankcijas Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, ir nosūtījis jahtu uz Turciju, lai izvairītos no tās aresta Eiropā.

Kad jahta tuvojās Bodrumai, 11 cilvēku grupa tur ieradās ar laivu un sāka bloķēt jahtas pietauvošanos. Turcijas krasta apsardze paziņoja, ka šī blokāde ir nelikumīga, un piespieda to izbeigt.

Vēlāk kļuva zināms, ka jahtas pietauvošanos bloķēja ukraiņu bērnu un jauniešu burāšanas komanda no Odesas.

Ukrainas Melnās jūras jahtkluba direktors Alberts Kabakovs paziņoja, ka starp jahtas bloķētājiem bija bērni 10 līdz 18 gadu vecumā, kas ieradušies Turcijā uz sacensībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romāns Abramovičs Barselonā, kur spēlēja viņa Čelsijas futbola klubs, zaudēja pokera spēlē un, lai dzēstu parādu, viņam bija jāatdod viena no savām ekskluzīvajām jahtām, kuras vērtība ir pusmiljons ASV dolāru, ziņo AFP.

Kaut arī šī summa nešķiet tik iespaidīga uz visu R. Abramoviča bagātību fona, taču zaudējums pie spēļu galda gandrīz sašķobīja R. Abramoviča un viņa draudzenes Darjas Žukovas attiecības. D. Žukova izteica ultimātu draugam: «vai nu es, vai pokers.»

Lai draudzene paliktu kopā ar viņu, R. Abramovičš tagad kļuvis par virtuālās pokera zāles «Everest Poker» biedru. Šajā on-line spēlē piedalās oligarhi, modeles un citas ekskluzīvas personas.

R. Abramovičam pārdzīvot 500 000 ASV dolāru lielo zaudējumu palīdzēs tas, ka Lielbritānija viņam nesen izmaksāja agrārās subsīdijas 486 000 sterliņu mārciņu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Abramoviča dēls piesaka sevi naftas nozarē; pērk vienu no Krievijas lielākajiem naftas laukiem

Jānis Rancāns, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romāna Abramoviča dēls iegādāsies naftas lauku Hantu-mansu autonomajā apgabalā Sibīrijā, tādējādi veicot savu pirmo investīciju, vēsta kaimiņvalsts laikraksts Kommersant.

Arkādijam Abramovičam piederošā kompānija Zoltav Resources par 26 miljoniem ASV dolāru gatavojas iegādāties kompāniju GenGeo, kurai pieder minētais naftas lauks. Kompānija GenGeo patlaban pieder Valentīnam Bukhtojarovam, kas ir ogļu ieguves uzņēmuma Sibuglement līdzīpašnieks. Saskaņā ar līgumu, V. Bukhtojarovs saņems arī 29,1% Zoltav Resources daļu.

Koltogorskoje naftas lauks Hantu-mansu autonomajā apgabalā tika atklāts 2009. gadā un tiek uzskatīts par vienu no Krievijas lielākajiem. Saskaņā ar aplēsēm, minēto naftas atradņu rezerves varētu būt aptuveni 35,5 miljonu tonnu apmērā. Krievijas Sberbank Investment Research analītiķis Vitālijs Nesterovs sarunā ar Kommersant norādīja, ka naftas lauku A. Abramovičam izdevies iegādāties zem tirgus cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Kurzemes jūrmalā māju sev ceļ slavenais basketbolists Kristaps Porziņģis

Monta Glumane, 11.10.2018

Kā liecina neoficiāla informācija, Nīcas novadā, jūras krastā top arī basketbolista Kristapa Porziņģa māja.

Foto: Monta Glumane

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašumus Rucavas novada piekrastes zonā joprojām aktīvi iegādājas Lietuvas pilsoņi, savukārt, Nīcas novadā lietuviešu aktivitāte ir mazinājusies un īpašumus vairāk iegādājas Latvijas iedzīvotāji. Kā biznesa portālam db.lv pastāstīja kāds informācijas avots, sev māju tur būvē arī slavenais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis.

Veidojot rakstu par piekrastes īpašumiem, db.lv novēroja, ka K. Porziņģa mājas būvdarbus veic uzņēmums «UPTK». Uzņēmuma pārstāvis atzina, ka pasūtītājs ir persona, kura vēlētos uz kādu laiku palikt anonīma, bet tā ir kāda Latvijas slavenība. Būvniecības darbi uzsākti aptuveni septembra sākumā un tos plānots pabeigt nākamā gada maijā.

«Šeit jau iepriekš bija tāds kā komplekss un viss tika projektēts uz vecajiem pamatiem. Te iepriekš notika pionieru nometnes, bija ēdnīcu telpas un daudzas citas ēkas,» skaidroja «UPTK» pārstāvis. Galvenie norādījumi, kas jāievēro šīs būvniecības laikā - īpašums atrodas starplieguma zonā un būvniecības laikā nedrīkst aizskart kāpas, bet teritorijā var notikt brīva būvniecība. «No būvniecības viedokļa nekas te neatšķiras, grunts ir laba. Vienīgais visu laiku jāuzlabo piebraucamā ceļa kvalitāte,» viņš sacīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 10.februārī galīgajā lasījumā pieņēma likumu "Par labas gribas atlīdzinājumu Latvijas ebreju kopienai", kas nosaka desmit gadu laikā ebreju kopienai izmaksāt 40 miljonu eiro kompensāciju par holokausta dēļ zaudētajiem īpašumiem.

Atlīdzinājumu ebreju kopienai vēsturiskā netaisnīguma mazināšanai īstenos no 2023.gada līdz 2032.gadam - katru gadu izmaksājot četrus miljonus eiro, secināms no likuma anotācijā norādītā.

Līdzekļus cita starpā varēs izlietot Latvijas ebreju kultūrvēsturiskā mantojuma atjaunošanai un saglabāšanai, kopienas organizāciju atbalstam, īpašumu apsaimniekošanai, ar reliģiju, kultūru, izglītību, zinātni, veselības aprūpi, vēsturi, sportu, labdarību saistītu pasākumu finansēšanai un Latvijas sabiedrības saliedētības, vienotības un pilsoniskās sabiedrības attīstības veicināšanai.

Tāpat līdzekļus varēs izmantot holokausta upuru memoriālu (Biķernieku mežā, Dreiliņu mežā, Rumbulā, Mežaparkā, Šķēdes kāpās, Daugavpilī un citās vietās) uzturēšanai un labiekārtošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Zemes fonds lauksaimniekiem iznomājis īpašumus par kopumā 50,32 miljoniem eiro

LETA, 10.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") pārvaldītais Latvijas Zemes fonds piecos tā darbības gados gados lauksaimniekiem iznomājis īpašumus par kopējo summu 50,32 miljoni eiro, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā norādīja, ka līdz 2020.gada 30.jūnijam Latvijas Zemes fonds ir izskatījis 2868 pieteikumus un iegādājies 824 nekustamos īpašumus 16 664 hektāru platībā par kopējo summu 50,32 miljoni eiro, ieskaitot reversās nomas darījumos iegūtos īpašumus, kā arī iznomājis 798 īpašumus 16 126 hektāru platībā, bet lauksaimnieciskajā ražošanā atgriezis 470 hektārus.

Latvijas Zemes fonda stratēģijā paredzēts līdz 2021.gada beigām uzkrāt lauksaimniecībā izmantojamās zemes aptuveni 18 000 hektāru apmērā, to iznomājot lauksaimnieciskās darbības veicējiem, tostarp 7000 hektārus ar nomas un atpakaļpirkuma tiesībām īpašumu pārdevējiem.

Vienlaikus ministrijā norādīja, ka, pēc "Altum" aplēsēm, pie pašreizējās darījumu aktivitātes minētais mērķis varētu tikt sasniegts agrāk - līdz 2020.gada beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības finanšu institūcijas "ALTUM" pārvaldītais Zemes fonds piecu gadu pastāvēšanas laikā lauksaimniecībā izmantojamās zemes saglabāšanā ieguldījis 50 miljonus eiro.

Kopš fonda izveidošanas ir iegādāti 824 īpašumi ar kopējo platību 17 tūkstoši hektāru.

Latvijas zemes fonds iegādājas lauksaimniecības zemi ar mērķi sekmēt lauksaimniecībā izmantojamās zemes saglabāšanu un izmantošanu lauksaimnieciskajā apritē. Īpašumi tiek iegādāti no īpašniekiem, kas nevar vai nevēlas lauksaimniecības zemi apsaimniekot paši.

Piecu gadu darbības laikā nedaudz vairāk nekā 500 zemes īpašumos 10 tūkstošu hektāru platībā Zemes fonds ieguldījis 32 miljonus eiro, bet teju 18 miljoni eiro ieguldīti vairāk nekā 300 reversās nomas darījumos ar kopplatību 6350 hektāru. Reversā noma ir atbalsts lauksaimniekiem, lai iegūtu papildu resursus finanšu plūsmas stabilizēšanai un tālākai attīstībai, vienlaikus paturot garantētas tiesības zemi no fonda pēc laika atpirkt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņas apgabaltiesa esot uzlikusi arestu Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic un Rīgas lidostas īpašumiem aptuveni 40 miljonu latu apmērā, lai tādējādi apmierinātu Lietuvas aviokompānijas FlyLAL prasību un nodrošinātos pret gaidāmo tiesvedību.

FlyLAL iesniedzis prasību Viļņas tiesā pret airBaltic un Rīgas lidostu par iespējamiem konkurences pārkāpumiem, kas lietuviešiem esot radījuši minētos 40 miljonus latu zaudējumus, Db norāda FlyLAL ģenerāldirektors Gedemins Ziemelis. Tiesa kā nodrošinājumu esot arestējusi airBaltic un Rīgas lidostas īpašumus, izņemot banku kontus, jo tas varētu traucēt uzņēmuma darbību.

«Mēs ilgstoši mēģinājām runāt ar airBaltic un Rīgas lidostu, tomēr neviens nereaģēja un situāciju nemēģināja risināt. Tāpēc pēc ilgstošas situācijas izpētes, nolēmām vērsties tiesā,» savu skatījumu skaidro G. Ziemelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dzīvokļu cenu kritums tomēr dod iespēju maksāt mazāk

Ieva Mārtiņa, 02.10.2008

Tādējādi pat, ja bankas pievienotās likmes ir nevis 0.8 % bet 1.5 %, tad šodien ar tādu pašu mēneša maksājumu vajadzētu spēt nopirkt labākus īpašumus nekā pirms gada, tā Swedbank vadītājs Māris Avotiņš.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan jaunizsniegtie kredīti pieaugušo likmju dēļ kļuvuši dārgāki, tomēr cenu krituma dēļ nekustamā īpašuma tirgū tagad var iegādāties labāku mājokli, raksta laikraksts Dienas bizness.

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem mēnešiem, kad nekustamā īpašuma tirgū bija sasniegts augstākais cenu punkts, patlaban vidēji cenas kritušās pat par vairāk nekā 30 %. Šo cenu krituma dēļ ir iespējams iegādāties labāku, plašāku mājokli, pat neraugoties uz pieaugošām kredītu likmēm, ar tādiem pašiem mēneša maksājumiem kā pirms gada, liecina Swedbank privātpersonu kreditēšanas daļas vadītāja Dzintara Kalniņa aprēķini. Tiesa, tie vienlaikus liecina, ka iespējamā kredīta likmju tālāka kāpuma dēļ (sasniedzot līmeni, kad likmes ir par 30 % lielākas nekā pērnā gada sākumā), īpašuma cenu kritumam piebremzējoties, par līdzīgiem mēneša maksājumiem varēs iegādāties nedaudz mazāk dzīvojamās platības nekā, piem., šogad augustā, bet vienalga tas būs vairāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē atkārtoti piedāvās iegādāties maksātnespējīgā piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Elpa" ražošanas iekārtas un nekustamos īpašumus, teikts paziņojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Izsolē, kas sāksies ceturtdien, 4.aprīlī, plkst.13 un noslēgsies 2023.gada 4.maijā plkst.13, "Elpas" maksātnespējas procesa administratore Daina Zaķe kā lietu kopību piedāvās iegādāties ieķīlāto kustamo mantu: piena pārstrādes un siera ražošanas iekārtas un nekustamos īpašumus.

Lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena ir 382 160 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN). Izsoles solis ir 4000 eiro.

Kopumā izsolē tiks piedāvātas 154 iekārtu pozīcijas un īpašumi Kazdangā un Kazdangas pagastā.

Tostarp Kazdangā piedāvās iegādāties - kantori-ēdnīcu Bērzu gatvē 4A, kā arī īpašumus Darba gatvē 5B, Bērzu gatvē 4 un Bērzu gatvē 9A.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papildu birokrātiskais slogs sertificētiem un Ekonomikas ministrijā reģistrētiem nekustamo īpašumu aģentiem, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas prasības ikvienam no klientiem, Covid-19 pandēmijas izaicinājumi, kam sekoja Krievijas invāzija Ukrainā, nepieredzēta inflācija, Euribor un energoresursu straujais kāpums ir radījis līdz šim nebijušus izaicinājumus nekustamā īpašumā jomā strādājošajiem.

To intervijā Dienas Biznesa speciālizdevumam Nekustamais Īpašums stāsta 1991. gadā reģistrētā nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, vērtēšanas, starpniecības pakalpojumu un jauno projektu attīstīšanas uzņēmuma SIA Vestabalt valdes locekle un līdzīpašniece Līga Plaude. Viņa uzskata, ka pašlaik ir laika posms, kas piepildīts ar neziņu, jautājumiem par turpmāko Latvijas kopējo attīstību, izpildvaras nepieciešamību steidzīgi iesaistīties ar izpratni nekustamā īpašuma problēmjautājumu risināšanā, kas viss kopumā neveicina nekustamo īpašumu segmenta izaugsmi un attīstību. Lai situāciju mainītu, ir nepieciešams ilgtermiņa redzējums par Latvijas valsts attīstību, drosme atzīt problēmjautājumus, kas jau gadiem saistīti ar nekustamo īpašumu jomu, un nekavējoši, sadarbojoties nekustamā īpašuma nozares pārstāvjiem un valdības pārstāvjiem, rast risinājumus un sākt izmantot tos.

Komentāri

Pievienot komentāru