Jaunākais izdevums

http://db.lv/uploads/ck/images/Clipboard05(12).jpg

Kompānijas Apple interneta mūzikas veikalā iTunes jau iespējams iegādāties dziesmas no leģendārās grupas The Beatles repertuāra, kas līdz šim bijis visprominentākais mūzikas materiāls, kas nav nonācis iTunes un citos līdzīgos interneta mūzikas pakalpojumos, ziņo Associated Press.

Šo faktu apstiprinājusi pati kompānija Apple.

Kompānija Apple Corps, kas pārstāv The Beatles ilgi pretojās šīs grupas mūzikas nonākšanai interneta mūzikas pakalpojumos, taču situācija mainījās, kad 2007. gadā Apple un Apple Corps panāca vienošanos par kopīgu Apple zīmola un nosaukuma izmantošanu.

Līdz šim klausīties The Beatles mūziku uz iPod atskaņotājiem bija iespējams tikai iegādājoties legālu grupas kompaktdisku un pārveidojot grupas mūziku elektroniskā formātā, lai to varētu tālāk ar datora palīdzību varētu ievietot iPod mūzikas atskaņotājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas iTunes lietotājiem nav jāuztraucas par nelikumīgu mūzikas ielādi

Gunta Kursiša, 18.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvijas autoru tiesības līdz ar iTunes ieviešanu Latvijā nekādā veidā nav pārkāptas, gluži pretēji – tās tiek ievērotas, jo iTunes laicīgi, pirms autoru darbu lietošanas saņēma atļauju darbu lietojumam,» Db.lv norādīja Inese Paklone, Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) izpilddirektore.

«iTunes Latvijā beidzot ir radījis visas iespējas likumiski lietot mūziku vismūsdienīgākajā veidā,» viņa norādīja.

Jau vēstīts, ka ASV tehnoloģiju kompānija Apple paplašinājusi to valstu sarakstu, kurās ir pieejams mūzikas pakalpojums iTunes Match – turpmāk serviss būs pieejams 19 jaunās valstīs, tostarp arī Latvijā.

AKKA/LAA ar pasaules lielāko mūzikas interneta veikalu iTunes slēdza līgumu jau pērn. Līgums paredz, ka autoriem, kuru darbi ievietoti iTunes, tiks maksātas autoratlīdzības.

Ja Latvijas autors deleģējis AKKA/LAA savu muzikālo darbu mehāniskās reproducēšanas tiesības un ja šī autora darbi pieejami iTunes veikalā, tad tie arī automātiski pieejami arī iTunes Match un iCloud, apliecināja I. Paklone.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple paplašinājusi to valstu sarakstu, kurās ir pieejams mūzikas pakalpojums iTunes Match. Turpmāk serviss būs pieejams 19 jaunās valstīs, tostarp arī Latvijā.

Apple iTunes Match ļauj noskenēt lietotāja rīcībā esošo mūziku un izvietot to datu «mākonī» iCloud. Izmantojot pakalpojumu «mākonī» iespējams sinhronizēt ne tikai iTunes Store tiešsaistes veikalā iegādāto mūziku, bet arī tādu, kas lietotāja rīcībā ir nonākusi citos veidos. Šajā gadījumā «mākonī» tiek izvietota mūzikas faila kopija no iTunes Store.

Gadījumā, ja serviss lietotāja mūzikas failus neatpazīs, tad tie tiks augšupielādēti «mākonī». iTunes Match padara lietotāja mūziku pieejamu no jebkuras vietas pasaulē. Pakalpojumu iespējams izmantot par gada samaksu 24,99 eiro apmērā. Kopumā iTunes Match var sinhronizēt 25 tūkstošus dziesmu un servisu piesaistīt desmit Apple ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ikgadējā izstrādātāju konferencē (Apple Worldwide Developers Conference) ir prezentējusi gaidīto iCloud mākoņdatošanas pakalpojumu, kas atļaus lietotājiem uzglabāt mūziku, dažādas fotogrāfijas, elektroniskās grāmatas u.c.

iCloud sinhronizēs un koordinēs saturu, ko lietotājs uzglabā un apmaina starp savām ierīcēm. Jebkuru lietotāja nopirkto elektronisko grāmata vai, piemēram, dziesmu varēs pavairot uz visām Apple ierīcēm (iPhone, iPod, iPad), kas ir tā rīcībā.

Tomēr iCloud nebūs tikai «cietais disks debesīs», apgalvo Apple vadītājs Stīvs Džobss. «Mēs padaram PC un Mac tikai par ierīcēm,» viņš norādīja. «Un pārceļam jūsu digitālās dzīves centru uz mākoņiem». Tas izbeigtu pašreizējo, sarežģīto datu sinhronizēšanu.

Viens no galvenajiem iCloud elementiem ir Apple mūzikas veikals iTunes – mūzika, kura ir iegādāta ar vienu ierīci var tikt atksaņota uz visām Apple ierīcēm, kuras ir personas rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple iepazīstinājusi ar jaunāko operētājsistēmu iOS7, kā arī ar mūzikas straumēšanas pakalpojumu iTunes Radio.

Operētājsistēma piedzīvojusi dizaina izmaiņas. Mobilajā versijā pārveidoti vizuālie elementi, kā arī pārzīmētas lietojumprogrammu ikonas. Apple dizaina grupas vadītājs Džonijs Īvs (Jony Ive) norādīja, ka operētājsistēmas izstrādes mērķis bijis to padarīt «tīrāku» un «izcelt» lietotāju saturu. Līdzīgas izmaiņas piedzīvojusi arī operētājsistēmas versija, kas paredzēta Mac datoriem OS X Maverick. Paredzēts, ka operētājsistēma tirdzniecībā nonāks 2013. gada otrajā pusē.

Pakalpojums iTunes Radio tikmēr piedāvā lietotājiem piekļuvi mūzikas kanāliem, kurus var pielāgot atkarībā no klausīšanās vēstures iTunes. Izmantojot pakalpojumu, iespējams klausīties arī atsevišķas dziesmas, kuras nav lietotāja īpašumā, ieskaitot pat vēl atklātībā neizlaistas un ekskluzīvas, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Latvijā var lejuplādēt mūziku un filmas no iTune platformas

LETA, 29.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk arī Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties un lejupielādēt mūziku un filmas caur ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas (IT) Apple platformu iTunes, biznesa portālu Nozare.lv informēja kompānijas oficiālā izplatītāja Baltijas valstīs AVAD Baltic mārketinga un komunikāciju vadītāja Jolanta Pupkeviciene.

iTune platformā pieejamās filmas varēs arī nomāt.

AVAD Baltic informē, ka šīs iespējas būs pieejamas vēl desmit Eiropas Savienības valstīm (ES), kuru vidū ir arī visas Baltijas valstis. IT portāli savukārt vēsta, ka pēc vakar izskanējušajām baumām šodien kļuvis zināms, ka iTunes Music Store ir pieejams vēl 12 Eiropas valstīs, tādējādi mūziku caur šo platformu var nopirkt un lejupielādēt visās ES dalībvalstīs.

Apple produktu zinātāji norāda, ka iTunes lapā redzama zināma rosība. Tomēr, Apple sadarbības partneriem, piemēram, veikalam Capital, vēl nav paziņots par iTunes pieejamību. Tiek lēsts, ka šādas ziņas varētu būt pēc Apple oficiālā prezentācijas pasākuma, kas notiks 4. oktobrī un kurā gaidāma arī iPhone5 prezentācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akcijas vērtība samazinājusies zem 400 ASV dolāru atzīmes. Tas noticis pēc tam, kad analītiķi nāca klajā ar komentāriem par zemiem iPhone tirdzniecības rādītājiem un kompānijas darbinieku pāriešanu darbā pie konkurentiem.

Pirmdien vērtspapīru tirdzniecības dienas laikā Apple akcijas vērtība samazinājās līdz 398,05 ASV dolāriem, taču tirdzniecību noslēdza ar 402,54 dolāriem. Kopš aizvadītā gada septembra Apple akciju vērtība zaudējusi 43%.

Jaunāko kritumu izraisījuši Jefferies analītiķu komentāri, kas pavēstījuši, ka pieprasījums pēc iPhone viedtālruņiem esot zemāks nekā iepriekš cerēts, kas liekot kompānijai apsvērt iespēju samazināt to ražošanas apjomus. Saskaņā ar Jefferies aplēsēm, pasūtījumu skaits periodam no jūlija līdz septembrim ir samazinājies no 40 – 45 miljoniem vienību, līdz 25 – 30 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple pēc 18 gadu darbības varētu slēgt aplikāciju iTunes.

Uzņēmuma vadītājs Tims Kuks ikgadējā konferencē Worldwide Developers Conference, kas sākas šodien, varētu paziņot par atsevišķām aplikācijām mūzikai, TV un podkāstiem. Aplikācijas jau patlaban pieejamas iPad un iPhones lietotājiem. Šajā gadā konference veltīta programmatūras atjauninājumiem un Apple jaunajai pieejai aplikācijām.

Twitter lietotāji pamanījuši, ka no adreses itunes.apple.com jau patlaban tiek pāradresēti uz music.apple.com. Tāpat mainījušās kategoriju adreses uz, piemēram, apps.apple.com, podcasts.apple.com, tv.apple.com, movies.apple.com un books.apple.com.

ITunes aplikācija pirmo reizi lietotājiem bija pieejama 2001.gada 9.janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hakeri, iespējams, tikuši klāt iTunes lietotāju profiliem

Ritvars Bīders, 24.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple piedāvātā pakalpojuma iTunes lietotāju profili, kas sasaistīti ar tiešsaistes norēķinu sistēmu PayPal varētu būt uzlauzti, jo saņemtas vairākas sūdzības no šo pakalpojumu lietotājiem par to, ka no viņu kontiem pazudusi nauda, ziņo BBC.

Pagaidām Apple un PayPal atsakās komentēt šo incidentu.

Eksperti BBC norādījuši, ka iTunes un Apple serveriem drošības caurumu neesot, tāpēc, visticamāk, šo pakalpojumu lietotāji kļuvuši par kāda interneta krāpnieka upuriem.

Vairāki iTunes lietotāji sūdzējušies, ka kāds uzlauzis viņu profilus un veicis dažādu programmatūru, mūzikas un videoklipu pirkumus.

Viens no cietušajiem apgalvo, ka, sazinājies ar PayPal, kur viņam norādīts, ka «Apple kopš šā gada jūnija cietis no tik daudz hakeru uzbrukumiem, ka PayPal knapi spēj par tiem visiem paziņot».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada Positivus festivāla programmu papildina mākslinieki Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate. Dziedātāja Laura Mvula un grupa Bastille šogad izvirzītas vairākās mūzikas balvas Brit Awards 2014 nominācijās.

Positivus festivāls šogad norisināsies 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā.

Rokgrupa Bastille Brit Awards 2014 cīnās par balvām četrās nominācijās - «Gada debija», «Labākā grupa», «Labākais albums» un «Labākais singls».

2013. gadā iznāca dziedātājas Lauras Mvulas debijas albums Sing to the Moon, viņa debitēja Amerikas Savienoto valstu SXSW festivālā pērn martā, kam sekoja vairāki koncerti, to starpā uzstāšanās slavenajā Alicia Keys Black Ball labdarības koncertā. Mvula guvusi panākumus arī Apvienotajā Karalistē - saņēma Barclaycard Mercury Prize nomināciju un BRIT Critics Choice Award balvu, kā arī divas MOBO Awards balvas un nomināciju BBC Sound of 2013 jauno talantu apskatā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ar lietotnes palīdzību piedāvās «pielaikot» IKEA mēbeles

Gunta Kursiša, 30.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izgudrota lietojumprogramma, kas ļaus aplūkot, kā Zviedrijas mēbeļu tirgotāja IKEA mēbeles izskatītos potenciālā pircēja mājoklī, raksta adage.com.

Lietojumprogramma ļauj mēbeles attēlu no IKEA kataloga «ielikt» sava mājokļa fotogrāfijā. Tādā veidā pircējs savā viedtālrunī var aplūkot, kā krēsls izskatītos pircēja viesistabā, gulta - bērnistabā utt.

Jauno lietojumprogrammu radījuši District Nerds izstrādātāji, un tā nav tapusi sadarbībā ar kompāniju IKEA. District Nerds izstrādāja IKEA mēbeļu virtuālās «pielaikošanas» lietotni četru nedēļu lakā, un kopš tās prezentācijas to ielādējuši 35 tūkst. lietotāju no vairāk nekā 90 valstīm.

Lietojumprogramma piemērota Apple produktiem, un lejuplādējama iTunes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple par 3,2 miljardiem dolāru varētu iegādātiesBeats

Gunta Kursiša, 09.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu tehnoloģiju gigants Apple pašlaik ir pārrunu procesā par austiņu ražotāja un mūzikas straumēšanas pakalpojuma sniedzēja Beats Electronics iegādi, vēsta mediji.

Tiek ziņots, ka Apple par Beats iegādi būtu gatavs atdot pat 3,2 miljardus ASV dolāru, turklāt darījums varētu tikt izsludināts nākammēnes, ziņo BBC.

Ja Beats iegāde notiks, tas būs lielākais cita uzņēmuma pārņemšanas gadījums Apple vēsturē. Beats pirkšana signalizē, ka Apple grasās nopietnāk pievērsties telefonu un mūzikas aksesuāru biznesam, kā arī palielināt tiešsaistes mūzikas piedāvājumu. Abām šīm jomām eksperti tuvākajos gados paredz strauju izaugsmi.

Kompāniju Beats dibināja mūzikas producents Džimijs Aivains (Jimmy Iovin) un hip-hopa zvaigzne Dr Dre. Šogad kompānija abonentiem sāka sniegt mūzikas straumēšanas pakalpojumu, taču līdz tam nodarbojās vienīgi ar austiņu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiāli apstiprinātas ziņas, ka amerikāņu tehnoloģiju kompānija Apple iegādāsies mūzikas straumēšanas pakalpojumu sniedzēju un austiņu ražotāju Beats. Darījuma summa – trīs miljardi ASV dolāru, vēsta Reuters.

Tādējādi tiks slēgts lielākais citas kompānijas iegādes darījums Apple vēsturē.

Beats pirkšana signalizē, ka Apple grasās nopietnāk pievērsties telefonu un mūzikas aksesuāru biznesam, kā arī palielināt tiešsaistes mūzikas piedāvājumu. Abām šīm jomām eksperti tuvākajos gados paredz strauju izaugsmi.

Kompāniju Beats dibināja mūzikas producents Džimijs Aivains (Jimmy Iovin) un hip-hopa zvaigzne Dr Dre. Šogad kompānija abonentiem sāka sniegt mūzikas straumēšanas pakalpojumu, taču līdz tam nodarbojās vienīgi ar austiņu ražošanu.

Kompānijai Apple jau pieder mūzikas pakalpojumu vietne iTunes store, kas pašlaik ir pasaulē lielākā mūzikas lejupielādes vietne. Pērn Apple laida klajā arī iTunes Radio, taču līdz šim projektu nevar raksturo kā visai veiksmīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā sāk pārdot Apple TV

Sanita Igaune, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs pārdošanā ir jauns Apple produkts - Apple TV, kas lietotājiem nodrošinās iespēju jebkurā laikā noskatīties sev vēlamās TV pārraides. Galvenais iemesls, kāpēc tika uzsākta Apple TV tirdzniecība, ir nesen Latvijā oficiāli atvērtais Apple mūzikas un filmu veikals internetā iTunes Store.

Pirms dažiem gadiem Apple dibinātājs, nu jau mūžībā aizgājušais, Stīvs Džobss (Steve Jobs) bija norādījis, ka vairs nav neviena iemesla, lai mājās turētu visas tās sarežģītās ierīces un tālvadības pultis.

Apple TV ir pieejams oficiālajos Apple produkcijas salonos. Šīs ierīces cena ir 99 Ls.

Ar HDMI vadu pieslēdzot šo nelielo ierīci televizoram, ar bezvadu savienojuma palīdzību ir iespējams pārcelt visu lietotāja iTunes bibliotēku uz plato ekrānu. Ar bezvadu tīklu pie Apple TV var pieslēgt vairākus datorus. Apple TV ir iebūvēts A4 procesors. Ar speciālas programmas palīdzību Apple TV var vadīt arī no iPod touch, iPad vai iPhone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Vietējais start-up uzņēmums radījis bezmaksas mobilo lietotni zolmaņiem

Lelde Petrāne, 17.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā tehnoloģiju attīstību un arvien pieaugošo zolītes spēlētāju skaitu internetā, pašmāju start-up uzņēmums Smart Raccoons radījis mobilo lietotni zolītes cienītājiem.

Uzņēmums zolīti piedāvā no 2013. gada. Līdz šim to varēja spēlēt sociālajos tīklos Facebook un Draugiem.lv, kur mēnesī vidēji tiek izspēlētas ap miljons zoles partijām. Interesanti, ka tikai 55% no visiem spēlētājiem ir vīrieši, norādot uz daiļā dzimuma interesi zolītes spēlē.

«Savu darbu pie šī projekta sāku 2013. gadā. Soli pa solim strādāju pie projekta attīstības, kas šobrīd rezultējies mobilās lietotnes izstrādē. Pēdējā pusgada laikā esam paplašinājuši savu darbību – ir gatavas gan Facebook, gan arī Android un iTunes versijas, tādējādi esam kļuvuši pieejamāki zolmaņiem,» stāsta Smart Raccoons direktors Valērijs Krivmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu – dāņu muzikālā apvienība Aparāts izstrādājusi Apple mobilajās ierīcēs darbināmu muzikālo spēli – Mooooore Bands, kas paredzēta līdz četrus gadus veciem bērniem.

Apple tiešsaistes tirdzniecības vietā iTunes kā spēles Mooooore Bands tirgotāja norādīta SIA Coreteam. Spēles tapšānā ieguldījumu ir devis arī Dānijas filmu institūts, kura rīkotajā konkursā par jauniešiem un bērniem paredzētu videospēļu izstrādi spēle Mooooore Bands bija starp laureātiem.

Spēle Mooooore Bands bērniem dod ieskatu dažādos mūzikas žanros, rādot atšķirības žanaru skanējumā un melodijas atskaņošanai nepieciešamajos mūzikas instrumentos, kā arī to spēlēšanas manierē, skaidro Aparāta pārstāvji.

Spēlē dzirdamā mūzika nav sintezēta - to ierakstu studijā ieskaņojuši grupas Aparāts mūziķi un pieaicinātie ārvalstu izpildītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzika, kas pastāvējusi visos laikos, allaž ir dalījusies divās daļās – tā, kas ir bez maksas, un tā, par kuras klausīšanos vai atskaņošanu jāmaksā. Modernlifeblogs.com publicēti daži fakti, kas varētu raisīt diskusijas par to, cik daudz par mūziku varētu nākties maksāt nākamgad.

Deviņdesmito gadu laikā pasaulē failu dalīšanās programmatūra Napster vērā vaļā durvis mūzikas satura bezmaksas ielādei. Lai arī Napster darbības juridiskais pamats tika apšaubīts, tas dažādās formās veiksmīgi darbojās vairākus gadus. Patlaban pasaulē plašu rezonansi izraisījis gan pirātisma apkarošanas akts (SOPA), gan pretviltošanas tirdzniecības līgums (ACTA), arī lokālā - Latvijas mērogā - tiek spriests par autoratlīdzību piemērojamību un «bezmaksas mūzikas» klausīšanos.

Moderlifeblogs.com izveidojis laika skalu, kurā redzama viena muzikāla skaņdarba vidējās cenas maiņa ASV, laikam ritot. Tā, piemēram, aprēķināts, ka septiņdesmitajos gados, viens muzikāls skaņdarbs vinila platē maksāja aptuveni 1,45 ASV dolārus, deviņdesmitajos gados kompaktdiskā viens mūzikas «gabals» maksāja 1,30 ASV dolārus, 2000. gadā iTunes un Amazon vienu muzikālu darbu bija iespējams nopirkt par 0,99 ASV dolāriem, bet 2010. gadā, pateicoties mūzikas pieejamībai internetā un tā saucamajai «mūzikas straumēšanai», viena audioceliņa cena samazinājās līdz aptuveni 0,40 ASV dolāriem. Saskaņā ar Moderlifeblogs.com tiek prognozēts, ka maksa par mūziku turpinās sarukt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piecus gadus vecs britu zēns saviem vecākiem sagādājis nepatīkamu pārsteigumu, kad desmit minūšu laikā, spēlējot spēles uz vecāku iPad planšetdatora, spēja sagādāt 1,7 tūkstošus mārciņu (aptuveni 1,3 tūkstošu latu) lielu rēķinu.

Denija Kitčena vecāki uzticēja viņam planšetdatoru un spēli Zombie v Ninja, bet paši izklaidēja viesus. Kamēr norisinājās viesības, zēns pamanījās iegādāties dažādus spēles papildelementus, kas kopumā izmaksājuši 1,7 tūkstošus mārciņu, raksta The Guardian.

Vecāki par ievērojamo iztērēto summu uzzināja tikai pēc tam, kad no Apple tiešsaistes veikala iTunes pienāca vairāki e-pasti, kurus bija aprakstīti visi viņu dēla pirkumi.

«Denijs ļoti vēlējās to spēli un sacīja, ka tā ir bez maksas. Mājā tobrīd bija ļoti daudz viesu un mēs bijām ļoti aizņemti. Otrā rītā es pamodos un pārbaudīju savu e-pastu, kur bija daudz ziņojumu no iTunes. Es pārbaudīju sava konta stāvokli, bet tas nebija mainījies un es nodomāju, ka tā ir kļūda. Tomēr vēlāk zvanīja no bankas un teica, ka viņi ir apstiprinājuši maksājumu,» skaidroja D. Kitčena māte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Biļetes Ryanair lidojumiem varēs iegādāties arī ar viedtālruņa palīdzību

Jānis Rancāns, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair nākusi klajā ar lietojumprogrammu, kura ļaus lidotgribētājiem rezervēt un pārvaldīt lidojumus, informē aviokompānija.

Ar programmas palīdzību iespējams uzzināt par lidojumu cenām, veikt rezervācijas, aplūkot lidojumu sarakstus, kā arī iegādāties papildpakalpojumus.

Lietojumprogramma paredzēta iPhone un iPad ierīcēm un tās cena iTunes tiešsaistes veikalā ir trīs eiro. Lidsabiedrība norāda, ka drīzumā tiks radīta arī lietojumprogrammas Android versija.

«Pasažieri tagad varēs rezervēt lidojumus no jebkuras vietas – dienā vai naktī. Tas nodrošinās, ka viņi nekad nepalaidīs garām izdevīgākās cenas,» klāstīja Ryanair vadītājs Maikls O Līrijs.

Db.lv jau vēstīja, ka Ryanair biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādājusi ar 99 miljonus lielu peļņu – par 29% mazāk nekā tādā pašā laika posmā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas olimpiskais BMX braucējs radījis iPhone spēli

Gunta Kursiša, 12.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas BMX čempions un olimpiskais BMX riteņbraucējs Artūrs Matisons radījis motokrosa spēli Fearless Wheels, kas paredzēta iPhone un iPod Touch.

Spēlē motokrosa braucējam ir jāpārvar dažādi šķēršļi, jāiemācās motokrosa triki un jāsacenšas ar pieciem citiem motobraucējiem.

Fearless Wheels pieejamas 40 trases, un spēles gaitā iespējams veikt motocikla uzlabojumus un izvēlēties kādu no 13 varoņiem, piemēram Lāčplēsi vai Velniņu.

Fearless Wheels iTunes maksā 0,89 eiro.

Ja spēles iOS versija izpelnīsies lietotāju atsaucību, tad drīzumā gaidāma arī tās Android versija, spēles Facebook lapā norādījuši Fearless Wheels pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien sāk darboties tehnoloģiju giganta Apple jaunais mūzikas straumēšanas pakalpojums, kas konkurēs ar pagaidām lielāko tāda veida pakalpojumu Spotify.

«Mūsu lielākā kaislība ir mūzika,» teikts kompānijas mājaslapā. «Tāpēc mēs vēlamies to padarīt labāku.»

Apple Music ļaus piekļūt apmēram 30 miljoniem dziesmu, kā arī radioraidījumiem un mūzikas sociālajam tīklam.

Apple Music lietošana pirmos trīs mēnešus būs par brīvu. Sākotnēji bija domāts, ka mūziķi nesaņems atlīdzību par dziesmu atskaņošanu pirmajos trijos darbības mēnešos, taču pēc amerikāņu dziedātājas Teiloras Sviftas iebildumiem lēmums tika mainīts.

Pakalpojuma abonentiem būs pieejams sociālais tīkls, kurā izpildītāji publicēs savas pārdomas un jaunāko veikumu, bet fani varēs tiešā veidā sazināties ar saviem elkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.augustā savu debiju Apple AppStore piedzīvo Latvijas spēļu izstrādātāja Beetroot Lab mobilā spēle Polipong, turklāt tā saņēmusi arī Apple atzinību, jo iekļauta pie AppStore TOP 3 šobrīd ieteiktajām spēlēm pasaulē.

Pacietība, neatlaidība un precizitāte ir atslēgas kombinācija, lai virzītos uz priekšu šajā spēlē. Polipong ir veidota kā piedzīvojums, kas aizrauj ar košām grafikām un asprātīgām animācijām. Tā paredzēta mērķauditorijai, kas izmanto mobilās izklaides prāta atpūtināšanai no ikdienas steigas.

Polipong tiek publicēta sadarbībā ar partneruzņēmumu ASV un pretendē uz izvietošanu prominentajā Apple kuratoru ieteikto spēļu sadaļā. Polipong ir veidota, īpašu uzmanību vēršot tieši uz Apple platformas īpašo funkciju izcelšanu. Kā piemēram, līdz ar spēles lejupielādēšanu, lietotājs tiks arī pie episkas ‘Uzlīmju’ pakas, kuras varēs izmantot, sūtot SMS iMessage applikācijā. Tajā pašā laikā, spēles skaņu celiņu ir iespējams lejupielādēt kā zvana toni no iTunes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hakeri apzog Apple un vaino FIB

Jānis Rancāns, 05.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju pasauli satricinājis jauns skandāls - hakeru grupējums AntiSec pavēstījis, ka tam izdevies savā rīcībā iegūt 12 miljonus Apple ierīču identifikācijas jeb tā sauktos UDID kodus.

Grupējums norāda, ka kodus tam izdevies iegūt, uzlaužot kāda ASV Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieka datoru. Hakeru grupējums pieļauj, ka FIB izmantojusi Apple ierīču identifikācijas kodus, lai izsekotu to lietotājus.

Tomēr FIB kategoriski noliedz izskanējušos apgalvojumus un norāda, ka nav nekādu pierādījumu tam, ka būtu uzlauzti biroja darbinieku datori, un ka organizācija šāda veida informāciju neuzkrāj, kā arī to, ka tai nav zināms, no kurienes hakeru rīcībā nonākuši Apple identifikācijas kodi, vēsta BBC.

Tikmēr hakeri publiskojuši sarakstu ar vienu miljonu identifikācijas numuriem. Kibernoziedznieku rīcībā nonākuši gan Apple planšetdatoru, gan viedtālruņi identifikācijas kodi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar ziņām par to, ka Zviedrijā bāzētā mūzikas straumēšanas vietne Spotify vēlas darbā pieņemt ASV finanšu pārskatu ekspertu, pastiprinājušās spekulācijas, ka mūzikas vietne gatavojas sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO), vēsta Reuters.

Nesen Spotify izsludinājusi vakanci ārējo finanšu pārskatu sagatavošanas speciālista amatam (External Reporting Specialist), kurš varētu nodrošināt, ka kompānija ievēro ASV Vērtspapīru un biržas komisijas (Securities and Exchange Commission, SEC) noteiktās prasības.

«Izskatās, ka viņi gatavojas IPO,» ziņu aģentūrai Reuters pavēstījis kāds korporatīvo finanšu advokāts, kurš sniedz padomus uzņēmumam.

Digitālās mūzikas pakalpojumu vietne varētu tikt novērtēta astoņu miljardu ASV dolāru vērtībā, pieļāva kāds baņķieris.

Tiesa gan, iepriekš Spotify izpilddirektors Daniels Eks (Daniel Ek) pauda vēlmi kompāniju saglabāt privātu, un uzņēmuma runasvīrs atteicās komentēt iespējamos Spotify IPO plānus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Baiļu robeža kļuvusi par pirmo latviešu dokumentālo filmu iTunes

Lelde Petrāne, 30.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Studijā Ego Media tapusī Herca Franka un Marijas Kravčenko filma Baiļu robeža šobrīd ir kļuvusi par pirmo latviešu dokumentālo filmu, kuru iespējams lejuplādēt un noskatīties iTunes interneta veikalā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Šogad Baiļu robeža piedzīvoja starptautisko pirmizrādi Toronto un izrādīta festivālos Izraēlā, ASV, Krievijā un Austrālijā, kā arī saņēmusi vairākas starptautiskas godalgas.

Hercs Franks filmu Baiļu robeža sāka uzņemt pirms aptuveni desmit gadiem, vēlāk viņam pievienojās otra režisore – Marija Kravčenko, kura filmu pabeidza pēc Franka nāves. Filmas galveno varoņu lēmumi neatgriezeniski izmaina viņu dzīvi. Jigals Amīrs 26 gadu vecumā nogalina Izraēlas premjerministru, tiek notiesāts uz mūžu un kļūst par valsts nīstāko ieslodzīto. Larisa - emigrante no Krievijas, četru bērnu māte - šķiras no sava vīra, lai apprecētu slepkavu un dzemdētu viņam dēlu. Daudzu gadu garumā filmas autori mēģinājuši izprast šo sarežģīto stāstu, taču viens no viņiem - Franks - nepiedzīvo filmas pabeigšanu, paliekot uz mūžīgā dzīves, nāves un mīlestības noslēpuma sliekšņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Pirkt vai nepirkt Apple akcijas pirms iPhone 8 prezentācijas?

Žanete Hāka, 05.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nākamnedēļ, 12.septembrī prezentēs jauno iPhone 8 modeli, un tirgus dalībnieki sagaida iespaidīgu prezentāciju, tādēļ cerams, ka kompānija nesagādās vilšanos.

Patlaban ir pagājuši nedaudz vairāk kā 10 gadi kopš iPhone debijas tirgū, un tas bija viens no pīlāriem pašreizējām tirgus tendencēm un pircēju pieprasījumam.

Kopš iPhone debitēja tirgū Apple akcijas cena ir augusi par vairāk nekā 820%, taču tirgus ir skarba vieta un investori neskatās pagātnē, bet gan domā par nākotni. Līdz ar to patlaban jautājums ir, kādā virzienā dosies uzņēmums un vai iegādāties akcijas, gaidot iPhone 8.

Portāls MarketWatch apkopojis piecus iemeslus, kādēļ ir vērts iegādāties uzņēmuma akcijas un piecus iemeslus, kādēļ būt piesardzīgiem.

Kādēļ iegādāties Apple akcijas?

1. Tirgus noskaņojums ir uzlabojies. Pēc diezgan neveiksmīga snieguma 2015. un 2016.gadā Apple akcijas cena pēdējā laikā uzrāda labas tendences, un augusta sākumā dienas laikā pat tā palēcās par 5% pēc tam, kad investori guva pierādījumus, ka iPhone pārdošanas apjomi aizvien aug labi. Šajā gadā akcijas cena ir augusi par 40%, savukārt kopš pērnā gada maijā – par 80%.

Komentāri

Pievienot komentāru