Šodien tika paziņoti konkursa Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums 2007 laureāti, Db.lv informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieka pienākumu izpildītāja Veronika Ramāne.
Konkursam pieteicās uzņēmumi atbilstoši izvirzītām kategorijām: 12 restorāni; 7 kafejnīcas, bāri, ēdnīcas, bistro un 6 ēdināšanas uzņēmumi, kas piedāvā dažādu tautu nacionālās virtuves. Šos uzņēmumus vērtēja īpaši izveidota komisija, kurā bija pārstāvēti Latvijas pavāru – konditoru apvienības, Latvijas bārmeņu asociācijas, Viesnīcu un Restorānu asociācijas, biedrības Jūrmalas bārmeņu un restorānu darbinieku asociācija speciālisti, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji.
Vērtēts tika iestādes estētiskais noformējums, higiēna, apkalpošanas kultūra un, protams, ēdienu un dzērienu piedāvājums, to garša, daudzveidība, izvēles iespējas, dažādu gatavošanas tehnoloģiju piedāvājums un noformējums.
Restorānu konkurencē šogad laureātu godā Caviar Club no Baltic Beach Hotel, otrajā vietā – Il Sole, trešajā – Aquarius. Par labākajām kafejnīcām eksperti atzina Kuršus, Lačus picu un Kafeteriju Brown Sugar. Savukārt nacionālo virtuvju vidū labākie restorāni ir Sue’s Asia, Pizza Pasta un Il Patio&Planeta Sushi. Apmeklētāju favorītu godā - kafejnīca Kūriņš un nacionālās virtuves pārstāvji – Pie Gabriēla.
Pagājušā gada konkursa uzvarētāji restorānu grupā bija viesnīcas Villa Joma restorāns, kafejnīcu konkurencē – Lačus pica, bistro konkurencē – Bistro Dukāts, savukārt skatītāju vislielākās simpātijas izpelnījās Rudens muiža.
Konkursu Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas Tirgotāju asociāciju rīkoja laika posmā no 2007.gada 11.oktobrim līdz 10.decembrim. To rīkoja kā Latvijas Tirgotāju asociācijas konkursa Latvijas labākais tirgotājs 2007 1.kārtu, tādējādi veicinot Jūrmalas ēdināšanas uzņēmumu apkalpošanas kultūras kvalitātes paaugstināšanu un popularizējot labākos šīs nozares pārstāvjus.