Transports un loģistika

Stena kļūst par transporta un loģistikas uzņēmuma NTEX vienīgo īpašnieku

Db.lv, 02.09.2024

Stena Line izpilddirektors un NTEX valdes priekšsēdētājs Niklass Mortensons (Niclas Mårtensson).

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stena, kam iepriekš piederēja 75 % transporta un loģistikas uzņēmuma NTEX daļu, ir iegādājusies vēl 25 % daļu, kļūstot par uzņēmuma vienīgo īpašnieku.

NTEX ir viens no Zviedrijas plašāk izvērstajiem transporta uzņēmumiem ar 20 birojiem 12 Eiropas valstīs, vairāk nekā 1000 darbiniekiem un aptuveni 4 miljardu Zviedrijas kronu apgrozījumu. Uzņēmumam pieder un tas nomā aptuveni 1500 kravas automašīnu, tam ir 16 termināļi un noliktavas. “NTEX ir lielisks uzņēmums, kurš ir nostiprinājis savas pozīcijas gan transporta, gan loģistikas jomā un saviem klientiem var piedāvāt virkni risinājumu,” norāda Stena Line izpilddirektors un NTEX valdes priekšsēdētājs Niklass Mortensons (Niclas Mårtensson).

2020. gadā Stena kļuva par NTEX kontrolpaketes īpašnieku, taču tagad ir uzņēmuma vienīgais īpašnieks. “Galvenais iegādes iemesls ir vēlme labāk izprast, kā lielie transporta uzņēmumi darbojas dažādos tirgos. Būdami uzņēmumu īpašnieki un vadītāji, mēs labāk izprotam savus klientus un tirgus virzību, kas ļauj mums optimizēt Stena produktu klāstu,” stāsta Niklass Mortensons.

“Pārdodot atlikušo daļu no tā, ko esmu dibinājis un izveidojis, sajūtas, protams, ir dažādas. Vēlos izteikt lielu pateicību visiem darbiniekiem. Man ir bijis tas gods pieņemt darbā un strādāt ar brīnišķīgiem cilvēkiem, un bez viņu pūlēm mūsu sasniegumi nebūtu iespējami,” stāsta NTEX dibinātājs un izpilddirektors Tomass Strems (Thomas Ström).Pilnīgai uzņēmuma iegādes pabeigšanai vēl jāsaņem atbildīgo iestāžu atļauja.

Stena AB ir viens no lielākajiem ģimenes uzņēmumiem Zviedrijā, kas darbojas sešās uzņēmējdarbības jomās: prāmju darbība, urbšana piekrastes ūdeņos, kuģniecība, īpašumi, finanses un uzņēmumu dibināšana. Uzņēmuma pamatvērtības ir rūpība, inovācijas un sniegums, un tam ir 17 400 darbinieku visā pasaulē, kuri katru dienu strādā, lai klientiem radītu vērtību. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Gēteborgā Zviedrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru