Citas ziņas

Starptautisks seminārs "Noziegumu upuri - kā kompensēt kaitējumu"

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

20.08.2007.

Šā gada 23.-24. augustā Rīgas Stradiņa universitātes Tiesību institūts sadarbībā ar Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrāciju organizē starptautisku semināru "Noziegumu upuri - kā kompensēt kaitējumu". Semināra atklāšana 23.augustā plkst. 13:00 Rīgas Stradiņa universitātē (Rīgā, Dzirciema ielā 16).

Sabiedrības dienaskārtībā kā visai stabila tēma iekļāvusies cietušā un ciešanu kompensāciju problemātika. Vienlaikus arī tiesību nozarē tiek apspriesta noziedzīgo nodarījumu upuru tiesiskā aizsardzība, noziedzīgos nodarījumos radīto zaudējumu kompensēšana, cietušo sociālās un medicīniskās rehabilitācijas iespējas un citi ar to saistītie jautājumi.

Semināra tēma Noziegumu upuri - kā kompensēt kaitējumu kļuvusi aktuāla ne tikai Eiropas kontekstā, bet arī Latvijā, iezīmējot arī zināmas problēmas, līdz ar to pieaug nepieciešamība pēc padziļinātas problemātikas izpētes un iespējamo risinājumu izvērtējuma.

Semināra darbā piedalīsies Latvijas un ārvalstu (Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas u.c. valstu) tiesību zinātnieki un speciālisti, kriminologi, rehabilitologi, sociologi, politologi, kā arī citu nozaru pārstāvji.

Semināra gaitā tiks aplūkotas sekojošas problēmas:

- Cietušo atzīšanas un atlīdzināšanas mehānismi. Cietuši tiesību aizsardzības problēmas;

- Taisnīgā kompensācija - taisnīgums un samērība;

- Juridiskā palīdzība cietušajiem;

- Cietušā sociālā un medicīniskā rehabilitācija.

Saskaņā ar likumu "Par valsts kompensāciju cietušajiem", Juridiskās palīdzības administrācijas viens no uzdevumiem ir valsts kompensāciju cietušajiem izmaksāšana (turpmāk - kompensācija). Valsts izmaksā kompensāciju personām, kas atzītas par cietušām tīšā noziegumā un tām nodarīti smagi vai vidēja smaguma miesas bojājumi, persona cietusi dzimumnoziegumā vai tīša nozieguma rezultātā iestājusies personas nāve.

Šā gada septiņos mēnešos 121 persona iesniegusi pieteikumu kompensācijas saņemšanai, un 94 personām tā piešķirta. Šogad kompensācija izmaksāta 23 personām, kurām tīši nodarīti smagi miesas bojājumiem, un 21 personai, kas cietusi dzimumnoziegumā, bet 46 gadījumos, kad iestājusies personas nāve. Kopumā šogad kompensācijās cietušajiem JPA izmaksājusi 44 523,40 latus.

Papildus informācija mājas lapā www.jpa.gov.lv vai pa informatīvo tālruni 800 18 01.

Ruta Siliņa

Juridiskās palīdzības administrācijas

Direktora padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālrunis: 67514204, 22016026

e-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV un Latvijas sadarbības perspektīvas materiālzinātnēs

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar, 13. septembrī, Latvijas Universitātes Mazajā Aulā notika starptautisks seminārs "ASV un Latvijas sadarbības perspektīvas materiālzinātnēs". Seminārs tika organizēts sadarbībā ar ASV Civilās pētniecības un attīstības fondu (Civilian Research & Development Foundation), kura mērķis ir veicināt sadarbību zinātnē un jaunu kontaktu veidošanu starp Latvijas un ASV zinātniekiem materiālzinātņu nozarēs.

Seminārā piedalījās ASV un Latvijas zinātnieki, un tā laikā tika prezentēti Latvijas un ASV zinātnieku īstenotie kopīgie pētījumi materiālzinātņu jomā Baltijas valstīs. Tika apspriesti izaicinājumi un stratēģijas sekmīgiem starptautiskiem projektiem, prioritātes turpmākai sadarbībai, pētnieciskās programmas bakalaura un maģistra grāda studentiem, kā arī iespējamie finansējuma avoti.

Semināra dalībnieki secināja, ka būtu jāizvēlas noteikts modelis un jāizveido plāns grantu sistēmai un izpētes iespējām. Finansēšanā vajadzētu piedalīties abām pusēm gan ASV, gan Latvijai, kaut gan šobrīd finansējumu var sniegt tikai ASV pārstāvji. Latvijas studentiem būtu nepieciešams plašākas pētniecības iespējas iestrādāt maģistra un doktora studiju programmās. Pētniecības attīstīšanai Latvijai būtu ļoti būtisks arī ievērojami lielāks valsts finansiālais atbalsts. Savstarpējās sadarbības veicināšanai būtu nepieciešams rīkot vairāk konferences, kurās piedalītos gan Latvijas, gan ASV pārstāvji, kā arī dibināt plašākus kontaktus. Jau šobrīd tiek realizēti trīspusējie projekti, kurā piedalās Latvija, Lietuva un Taivāna, drīz tiks piesaistīta arī Baltkrievija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis: Izbraukuma semināri esot valdību ierasta prakse

, 13.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kritizētais valdības izbraukuma pasākums, viesojoties pie zemkopības ministra Jāņa Dūklava Piebalgā, esot iepriekšējo valdību ierasto izbraukuma semināru turpinājums.

Kā telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes apgalvoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, mēdijos izskanējusī informācija esot sagrozīta un tendencioza, jo tas bijis izbraukuma seminārs un nav maksāts par viesu māju telpu īri, jo kolēģus pie sevis uzņēmis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Ministri iepazinušies ar J.Dūklava bijušo darbavietu SIA Piebalgas alus, bijusi neliela degustācija, bet «nekādas dzeršanas nenotika,» izteicās V.Dombrovskis.

«Tā bija iepriekšējo valdību iesāktā prakse. Šis seminārs notika pēc Tautas partijas iniciatīvas. Kalvīša laikā šādi semināri notika viesu mājās, par ko maksāja no valsts budžeta. Seminārs Kuldīgā bija arī Godmaņa valdībai, bet tur par telpām nebija jāmaksā,» izteicās V.Dombrovskis. Ja Valsts kontroliere Ingūna Sudraba pieprasa benzīna atmaksāšanu par dienesta auto izmantošanu, tad ar atpakaļejošu datumu vajadzētu no iepriekšējo valdību ministriem arī piedzīt izdevumus par šo semināru organizēšanu, uzskata premjers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalstīs sociālās uzņēmējdarbības projektus

Lelde Petrāne, 12.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) Mentoru klubs ar Sorosa fonda - Latvija atbalstu izsludina konkursu Sākums, kurā būs pieejams finansējums un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts jauniem sociālās uzņēmējdarbības projektiem.

Konkursā idejas uzņēmējdarbībai, kas risina noteiktas sociālās problēmsituācijas, varēs pieteikt līdz 9.jūlijam.

Lai gūtu priekšstatu par sociālo uzņēmējdarbību un aprunātos ar pieredzējušiem ekspertiem, jūnijā visi interesenti aicināti piedalīties bezmaksas izglītojošos semināros piecās Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Rēzeknē un Ventspilī.

Sociālās uzņēmējdarbības pamatprincips ir radīt uzņēmumus, lai risinātu konkrētas sociālās problēmas. Sociālie uzņēmumi strādā tādās jomās kā nabadzības izskaušana, nodarbinātības veicināšana, kopienu attīstība, labklājība, veselība, izglītība un profesionālā apmācība, vides aizsardzība, kultūra u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tekstiluzņēmumi Liepājā meklē sadarbības iespējas

Vēsma Lēvalde, Db, 09.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekstila nozarē strādājošie Liepājas uzņēmumi gatavojas spert konkrētus soļus, lai efektīvāk izmantotu Eiropas Savienības līdzekļus, pētītu tirgu un veiksmīgāk risinātu citus ar savu attīstību saistītus jautājumus. Par to šodien vienojās apmēram 20 mazie un vidējie tekstila izstrādājumu ražotāji seminārā, kas notika Liepājas pilsētas domē.

Semināra mērķis bija Liepājā strādājošajiem tekstila nozares uzņēmumiem sniegt informāciju par ekonomisko situāciju pasaulē un iespējamiem pasākumiem finanšu krīzes pārvarēšanai.

Pēc semināra notika diskusija un vairums no tās dalībniekiem pauda atbalstu SIA LAUMA FABRICS pārstāvja Edija Egliņa priekšlikumam sadarboties kopīgu jautājumu risināšanā. Viens no šādas sadarbības veidiem varētu būt Liepājas tekstiluzņēmumu kompetences centra izveide. Par to uzņēmumi lems tuvākajā laikā, kad tiks apkopoti seminārā izteiktie citi priekšlikumi.

Liepājā šobrīd strādā apmēram 80 tekstila izstrādājumu ražotāji. Kopumā ar šo nozari ir saistīti apmēram 2500 liepājnieku. Lielākā daļa no šiem uzņēmumiem izejvielas iegādājas pie SIA LAUMA FABRICS, kas neapšaubām pēc ekonomiskajiem rādītājiem ir nozares līderis ne tikai Latvijā. No SIA LAUMA FABRICS materiāliem šūtos gatavos izstrādājumus – galvenokārt sieviešu apakšveļu – mazie un vidējie uzņēmumi pārdod Igaunijā, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, mazāk Eiropas valstīs. Sakarā ar pašreizējo ekonomisko krīzi, ir nepieciešams rūpīgi apsvērt, kas darāms, lai nodrošinātu produkcijas ražošanu, eksportu un strādājošos skaita saglabāšanu, atzina semināra dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Reģionālajos semināros lauksaimniekiem mācīs realizēt savu produkciju veikaliem

Dienas Bizness, 13.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad tiks organizēti pieci reģionāli semināri lauksaimniekiem, kā realizēt savu produkciju veikaliem, informē semināru rīkotāji.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pārstāvji zemniekus semināros informēs arī par prasībām, kādas nepieciešams ievērot, lai savu saražoto produkciju varētu realizēt tirgū. Tāpat semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar kārtību, kā notiek bioloģisko un integrēto saimniecību atzīšana, un noteikta produkcijas atbilstība zaļajai vai bordo karotītei.

Pirmais izglītojošais seminārs lauksaimniekiem šogad paredzēts jau 30. janvārī Valmierā. Otrais seminārs paredzēts 13. februārī Liepājā, bet trešais notiks 27. februārī Rēzeknē. Nākamais pasākums noritēs 13. martā Bauskā, savukārt noslēdzošais seminārs paredzēts 27. martā Talsos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 3. līdz 9.septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 4.septembrī pulksten 12:00 Rīgas domes kamīnzālē, Rātslaukumā 1 notiks apaļā galda diskusija par īstenojamiem inovatīvās attīstības projektiem Rīgas pilsētā tuvākajos gados, valsts inovatīvās attīstības stiprām un vājām pusēm, nākotnes iespējām, iespējamiem draudiem u.c. Diskusijā tiks sniegta arī informācija par pasākuma "Rīgas Forums 2007" programmu un tēmām. Apaļā galda diskusijā piedalīsies Rīgas domes, "Latvijas Tehnoloģiskais centrs", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un uzņēmumu pārstāvji.

Trešdien, 5.septembrī izstādes "Riga Food 2007" ietvaros notiks seminārs Latvijas pārtikas nozares uzņēmumiem "Krievijas pārtikas tirgus: muitas regulējums un svarīgākie pārtikas preču virzības aspekti Krievijas tirgū". Seminārs notiks no plkst.13:00 līdz 16:20 izstāžu centra "Ķīpsala" 2.hallē.

Seminārā Latvijas uzņēmēji varēs iepazīties ar Krievijas muitas aktualitātēm un pamatnoteikumiem, kas jāievēro, lai veiksmīgi eksportētu produkciju uz Krievijas Federāciju. Semināra dalībnieki varēs uzzināt par riskiem un nosacījumiem, kas jāievēro, lai veiksmīgi nodarbotos ar uzņēmējdarbību Krievijā, kā arī kā veidot efektīvus pārdošanas kanālus Krievijā. Seminārs būs krievu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veicinās Latvijas pārtikas eksportu uz ASV

Katrīna Iļjinska, Db, 15.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) vēlas veicināt Latvijā ražotu gala pārtikas produktu eksportu uz ASV, un tāpēc rīkos semināru, lai informētu par pārtikas ražotāju iespējām ASV.

Semināra dalībnieki tiks informēti par mazumtirdzniecības sistēmu ASV un Latvijas eksportētāju iespējām šajā tirgū. Seminārs notiks videokonferences veidā. No ASV puses piedalīsies Rons Peis (Ron Pace), ASV Pārtikas un medikamentu pārvaldes pārstāvis (U.S. Food and Drug Administration), kas ir atbildīgā organizācija par produktu importu ASV, Db pavēstīja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Video tiešraidē sazināsies arī ar Kenetu Veisu (Kenneth Weiss), kurš pārstāv uzņēmumu Plans and Solutions. Tas ir konsultāciju uzņēmums, kas sniedz mārketinga un pārdošanas konsultācijas svaigu un pārstrādātu pārtikas produktu, dzērienu un garšvielu ražotājiem. Veiss ir organizējis, uzraudzījis un strādājis vairākos starptautiskos tirdzniecības un investīciju projektos, kā arī vadījis seminārus un apmācību kursus par ASV importa regulām un to, kā pozicionēt un piedāvāt pārtikas produktus ASV tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties tiešsaistes semināriem par valsts atbalstu subsidētajām darba algām eksportējošajiem un tūrismā nozares uzņēmumiem.

Par atbalstu eksportējošajiem uzņēmumiem tiešsaistes seminārs plānots 27. jūlijā pulksten 11:00, bet tūrisma nozares uzņēmumiem 28. jūlijā pulksten 14:00.

"Semināros LIAA un Ekonomikas ministrijas speciālisti iepazīstinās ar būtiskākajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem, pieteikšanās kārtību un pieteikuma anketas saturu. Ņemot vērā, ka pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem uz atbalstu var pretendēt aptuveni 350 eksportējošie un 7 tūkstoši tūrisma nozares uzņēmumu, sagaidām lielu iesniegumu skaitu. Tādēļ aicinām uzņēmējus detalizēti iepazīties ar atbalsta saņemšanas nosacījumiem un pieteikšanās kārtību, lai pieteikšanās un atbalsta izmaksāšanas process notiktu pietiekami raiti. LIAA mājas lapā apkoposim visu nepieciešamo informāciju, kā arī biežāk uzdoto jautājumu sarakstu, lai uzņēmējiem atvieglotu atbalsta saņemšanas procesu," norāda LIAA direktora vietniece Iveta Strupkāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jelgavā runās par energoefektivitātes paaugstināšanu

, 29.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 31. jūlijā plkst. 10.00 Jelgavā sāksies seminārs Energoefektivitāte un daudzdzīvokļu namu renovācija Jelgavā.

Pasākumu atklās Tekla Žabova, Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācijas padomes priekšsēdētāja. Seminārs ir organizēts ar mērķi popularizēt energoefektivitātes nozīmi plašākai auditorijai un diskutēt par iespējamiem uzlabojumiem, veicot daudzdzīvokļu namu renovāciju, Db.lv informē Baiba Ābelniece, Hipotēku bankas Sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ar prezentācijām uzstāsies un diskusiju veicinās:

• Jelgavas Domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rubulis par energoefektivitātes paaugstināšanu Jelgavas daudzdzīvokļu mājās un Enerģētikas aģentūras veidošanu Zemgalē;

• SIA Jelgavas nekustamā īpašuma pārvaldes tehniskais direktors Uldis Lazdiņš par pieredzi Jelgavas dzīvojamo ēku siltināšanā;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 24.martam

Dienas Bizness, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Rīgas domes Vides komitejas sēde par 2009. gada budžeta ieņēmumu un izdevumu tāmēm.

10:00 Dienas biznesa sadarbībā ar BDO Zelmenis & Liberte rīkots seminārs «Risinājumi maksātnespējas situācijā»

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lems par Valsts fondēto pensiju likuma grozījumu atbalstīšanu pirmajā lasījumā.

10:00 Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tiks skatīti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

10:00 Rīgas domes Administratīvās komisijas sēde

10:00 Kurzemes plānošana reģiona attīstības padomes sēde

11:00 Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēde par nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu 2009. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 17. līdz 23.septembrim

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 17.septembrī LR ekonomikas ministrs Jurijs Strods un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols tiekas ar Japānas uzņēmēju delegāciju. Latviju apmeklēs augsta līmeņa uzņēmēju delegācija no Japānas - finanšu un loģistikas sektoru pārstāvji, ražotāji (ķīmiskā rūpniecība, elektronika, papīra ražošana, u.c.), Japānas gaisa satiksmes un dzelzceļa kompāniju vadītāji.

Lai veicinātu abu valstu uzņēmēju dialogu, LIAA 17.septembrī rīko darba pusdienas Latvijas un Japānas uzņēmējiem, kuru ietvaros abu valstu uzņēmumu pārstāvjiem būs iespēja dibināt jaunus biznesa kontaktus un pārrunāt potenciālos sadarbības virzienus.

Pirmdien, 17.septembrī LIAA organizē praktisku semināru par tehniskās priekšizpētes izstrādāšanu biznesa inkubatoru biznesa plānam. Biznesa plāna tehniskās priekšizpētes izklāsts ir viens no paredzētajiem iesniedzamajiem dokumentiem valsts atbalsta programmas "Biznesa inkubatori Latvijas reģionos" pieteikumā. Mācību seminārā piedalīsies esošo biznesa inkubatoru vadītāji, kā arī to institūciju un organizāciju pārstāvji, kas plāno veidot biznesa inkubatorus. Seminārs notiks viesnīcas "Reval Hotel Latvija" zālē "Gamma".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome sadarbībā ar AS «Attīstības finanšu institūcija Altum» (ALTUM) aicina jaunos uzņēmējus uz bezmaksas semināru «Kā pieteikties grantu programmai «Atspēriens»».

Seminārs notiks 8. martā plkst. 17.00 ALTUM Konferenču zālē (Doma laukumā 4).

Semināra apmeklētāji tiks informēti par programmas aktualitātēm konkursa norisē, kā arī uzzinās par pieejamo atbalstu jauno uzņēmējdarbības ideju sagatavošanai un attīstībai. Seminārā būs iespēja uzdot jautājumus par konkursa nolikumu, līdzšinējo grantu programmas īstenošanas pieredzi, kā arī citām tēmām. Semināra mērķis ir dalīties praktiskos jautājumos par pieteikšanos un veidlapu aizpildīšanu, tādējādi palielinot kvalitatīvu pieteikumu apjomu un grantu pretendentu iespējas.

Pieteikties: https://www.altum.lv/lv/notikumi/seminars-ka-pieteikties-grantu-programmai-atsperiens-2018-03-08

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tekstilnieki mācīsies pārvarēt krīzi

Vēsma Lēvalde, Db, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. janvārī Liepājā notiks seminārs tekstilizstrādājumu uzņēmumiem. Semināra mērķis ir sniegt Zviedrijas un arī pašmāju uzņēmumu pieredzi, kā iespējams pārvarēt nelabvēlīgus tirgus apstākļus

Seminārā aicināti piedalīties Liepājā strādājošie tekstilizstrādājumu ražotāji. Par savu inovatīvo risinājumu pieredzi stāstīs Boras (Zviedrija) universitātes pētniecības centra Smart Textile projekta vadītāja Susanne Edstroma un latviešu uzņēmuma e-text-textile projektu vadītāja Anda Kļaviņa. Par sadarbības iespējām ar nozares uzņēmumiem prezentāciju sniegs Liepājas Tūrisma un tekstila koledžas vadītāja Ligita Reimane un Liepājas Universitātes humanitāras fakultātes dekāne Aija Druvaskalna-Urdze.

„Pagājušā gada decembrī ar pašvaldības atbalstu jau notika tekstiluzņēmumu problēmām veltīts seminārs, kurā apmēram 20 šajā nozarē strādājošie Liepājas uzņēmumi atzina, ka pa vecam strādāt nav iespējams, tāpēc apņēmās spert konkrētus soļus, lai turpmāk efektīvāk izmantotu Eiropas Savienības līdzekļus, pētītu tirgu un veiksmīgāk risinātu citus ar savu attīstību saistītus jautājumus. Piektdien plānotais seminārs būs turpinājums šim iesāktajam darbam,” skaidro Liepājas Attīstības pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Ābols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Iesaka investēt Uzbekistānā

Vēsma Lēvalde, Db, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzbekistāna aizsargā savu tirgu, tāpēc izdevīgāk tur strādāt uzņēmējiem, kuri gatavi investēt uz vietas, seminārā Liepājā uzsvēra Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) sabiedriskais pārstāvis Uzbekistānā Aigars Strazdiņš.

Uzbekistāna ir viena no ekonomiski visaktīvākajām šā reģiona valstīm. Lai arī tur ir centralizēta autoritāra prezidenta vara, tomēr ārvalstu investīcijas tajā tiek aizsargātas, tur ir lēts darbaspēks un ļoti daudz brīvu biznesa nišu tekstila, pārtikas ražošanas, finanšu un citu pakalpojumu nozarēs. Uzbekistāna aizsargā savu tirgu, tāpēc izdevīgāk tur strādāt uzņēmējiem, kuri gatavi investēt uz vietas.

Eksportētājiem savukārt ir jārēķinās ar preču piegādi pa apkārtceļiem, tas ir, izmantojot, piemēram, Krieviju, kas ne vienmēr ir izdevīgi, skaidroja A. Strazdiņš.

Semināra dalībniekus ar šīs valsts tautsaimniecības struktūru, importa un eksporta bilanci un citiem ekonomikas rādītājiem, tirgus īpatnībām un attīstības tendencēm iepazīstināja uzņēmuma Oriental Capital Management direktors Anvars Irčajevs (Uzbekistāna).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija piedzīvo jaunu ķiploku audzēšanas popularitātes vilni, un katru gadu palielinās ar ķiplokiem apstādītās platības, liecina Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Valsts Lauku tīkla mājaslapā pieejamā informācija.

LLKC Valkas nodaļas uzņēmējdarbības konsultante Valdas Empeles sagatavotā informācija liecina, ka Platībmaksājumu atbalstam 2016. gadā Lauku atbalsta dienestā bija pieteikti 89,73 ha, un tā ir platība no laukiem, kas lielāki par 0,3 ha, bet reālo ķiploku stādījumu ir vismaz divas reizes vairāk.

«Pagaidām ar ķiploku ražību gan Latvijā nevaram lepoties, tā vidēji ir salīdzinoši zema un nepārsniedz 4 t/ha. Tieši ražības palielināšana, lai varētu Latvijas tirgu nodrošināt ar pašaudzētiem ķiplokiem, ir tas, pie kā intensīvi jāstrādā. Lai iegūtu lielāku ražu, svarīga ir cīņa ar kaitīgo ar organismu, slimību un kaitēkļu, ierobežošanu,» skaidro V. Empele.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras notikumu kalendārs laika posmā no 20. līdz 26.augustam

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 20. augustā un ceturtdien 23.augustā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Zemgales Reģionālās attīstības aģentūru aicina uzņēmējus uz bezmaksas semināriem "Atbalsta iespējas komercsabiedrībām".

20.augustā seminārs notiks Jelgavā plkst.13:00, Jelgavas Domes Konferenču zālē, Lielā ielā 11, savukārt 23.augustā seminārs notiks Jēkabpilī plkst.11:00, Jēkabpils rajona padomē, Rīgas ielā 150a.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par Valsts atbalsta programmas "Dalība starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās" pamatnosacījumiem, kā arī iepazīties ar plānotajām Valsts atbalsta programmām no 2007.-2013.gadam.

Otrdien, 21.augustā sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģiona ES struktūrfondu informācijas centru seminārs "Atbalsta iespējas komercsabiedrībām" notiks Liepājā pulkst.11:00, Liepājas Domes Lielajā zālē, 2.stāvā, Rožu ielā 6.

Papildu informācija:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas valstu speciālisti Rīgā izvērtē, kā cīnīties pret viltotiem jūrnieku sertifikātiem

, 28.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 28. jūnijā, Rīgā, Unimarine centrā (Duntes ielā 17a) notiek Latvijas Jūras administrācijas Jūrnieku reģistra (JA JR) rīkotais starptautisks seminārs par jūrnieku sertificēšanas jautājumiem. Galvenā semināra tēma - cīņa pret viltotiem jūrnieku profesionālās kompetences sertifikātiem.

Seminārs tiek rīkots Eiropas Savienības (ES) līdzfinansētā pilotprojekta Jūrnieku sertifikātu viltojumi - drauds jūrnieku sagatavošanas sistēmai, kas ir daļa no starptautiskās Leonardo da Vinči programmas, ietvaros. JA JR ir šī pilotprojekta vadošā organizācija. Projekta realizācijas laikā tiek apzināta viltoto sertifikātu izplatība, izvērtētas izmantojamās metodes un prakse to atklāšanai, izstrādāta instrumentu pakete cīņai pret viltojumiem, kā arī uzlabota sadarbība starp reģistriem, mācību iestādēm un nozarēm.

Seminārā piedalās speciālisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Īrijas, Portugāles un Bulgārijas, kā arī starptautiskās Jūras organizācijas (IMO) un Eiropas Jūras drošības aģentūras (EMSA) pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RTU notiks gudrajiem audumiem veltīts seminārs

, 12.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 15. februārī, plkst. 9.30–18.15 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē (201. telpā), Kaļķu ielā 1 notiks starptautisks seminārs Gudro audumu izaicinājums, kurā nozares eksperti diskutēs par tekstila industrijas, dizaina un tehnoloģiju mijiedarbības potenciālu, liecina universitātes sniegtā informācija medijiem.

Par gudrajiem audumiem dēvē jaunās paaudzes tekstilmateriālus, kuros iestrādātas tehnoloģijas, kas spēj uztvert stimulus un reaģēt uz tiem. Tekstilmateriāli spēj mainīt krāsu, formu, tekstūru un pat vadīt elektrību. Saukti par gudrajiem audumiem, šie materiāli sākotnēji tika lietoti kosmosa un militārajā industrijā. Mūsdienās tie rod arvien vairāk pielietojumu cilvēku ikdienā.

Seminārā Gudro audumu izaicinājums tiks akcentēts tekstila kā nākotnes materiāla potenciāls, mīksto tehnoloģiju un gudro audumu mijiedarbe ar ķermeni un tā daudzveidīgajām vidēm. Uzmanība tiks pievērsta arī starpdisciplinārai dizaina un tehnoloģijas izpētes praksei. Šie jautājumi tiks skatīti no Zviedrijas un Latvijas zinātnieku, dizaineru, tehnologu, ekonomistu un mācībspēku viedokļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīkos bzmaksas semināru uzņēmējiem par eksportspējas celšanu

Elīna Pankovska, 15.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra beigās tiks rīkots bezmaksas seminārs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem «Trīskāršo savu eksportspēju».

Tas tiek organizēts projekta Izrāviens ietvaros. Eksportspējas celšanas seminārā dažādi Latvijas eksperti sniegs prezentācijas ar eksportu saistītām un uzņēmumiem nozīmīgām tēmām, proti, makroekonomiskā situācija šodien, eksporta tirgus izpēte un izvēle, finanšu atbalsta instrumenti eksporta darījumos u.c, kā arī ar saviem veiksmes stāstiem dalīsies vairāki Latvijas uzņēmumi.

Seminārs notiks 28,septembrī un to rīko Lattelecom sadarbībā ar Swedbank un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina uz bezmaksas semināru Pakalpojumu eksports uz Zviedriju

Gunta Kursiša, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina uzņēmējus piedalīties ar Eiropas Komisijas atbalstu rīkotajā seminārā Pakalpojumu eksports uz Zviedriju.

Seminārs ir bezmaksas, un tajā tiks sniegta plašāka informācija par izplatītākajām uzņēmējdarbības problēmām Zviedrijā, darbinieku nosūtīšanas noteikumiem, arodbiedrībām un koplīgumu.

Seminārā īpaša vērība tiks pievērsta celtniecības nozarei – par pieredzi, darbojoties šajā jomā Zviedrijā, stāstīs Latvijas uzņēmēji.

Tiks sniegta informācija par Zviedrijas nodokļu politiku celtniecības pakalpojumiem, būvatļaujām un būvnormatīviem šajā Skandināvijas valstī. Seminārā par savu eksporta pieredzi stāstīs arī tulkošanas aģentūras pārstāvis.

LIAA ārējās ekonomiskās pārstāvniecības Zviedrijā vadītāja Austra Krēsliņa stāstīs par Zviedrijas tirgus niansēm, analizēs pakalpojumu sniegšanas nozari un iezīmēs tās attīstības tendences.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Salacgrīvā uzņēmējiem skaidros valsts reģistru pieejamību

Gunta Kursiša, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējiem Salacgrīvā notiks seminārs, kurā tiks skaidrota valsts reģistru pieejamība un izmantošana uzņēmējdarbībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šodien pārtikas ražotāji tiekas ar tirgotājiem

, 12.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 12. jūnijā plkst. 11.00, Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze atklās divu dienu semināru pārtikas ražotājiem Pārtikas tirgus veicināšana.

Semināra pirmā diena veltīta vispārējiem jautājumiem, kas saistīti ar ražotāju un piegādātāju attiecībām, Db.lv informē projekta vadītāja Santa Segliņa.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs uzstāsies ar prezentāciju-pamatu diskusijai par ražotāju un piegādātāju attiecībām, pasaules praksi ražotāju piedāvājuma noformēšanai tirgotājam. Marketinga padomes direktore Inguna Gulbe iepazīstinās ar Latvijas pircēja prioritātēm pārtikas preču izvēlē, savukārt, Zemkopības ministrijas Pārtikas departamenta direktore Arlita Sedmale informēs par pārtikas preču marķēšanu.

Pārtikas un veterinārā dienesta speciālistes Tatjana Marčenkova un Velga Toma iepazīstinās ar pašreizējo situācijas raksturojumu pārtikas preču realizācijā, Latvijas sertifikācijas centra kvalitātes vadības sistēmu vadītāja Dagmāra Levicka uzstāsies par kvalitatīvu produktu aprites nodrošināšanas pasākumiem un metodēm, kā arī Latvijas Kvalitātes padomes vadītāja bioloģisko zinātņu doktore Modra Murovska pastāstīs par patērētāju gaidām no ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Cēsīs spriedīs par tehnoloģiju ieviešanu vecu ļaužu dzīvē

Gunta Kursiša, 20.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cēsīs norisināsies seminārs par iespējām lietot inovatīvus tehnoloģiskus risinājumus veco ļaužu mājas aprūpē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Grāmatveža svētku laikā analizēs aktuālās izmaiņas nodokļu un grāmatvedības likumdošanā

Žanete Hāka, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2014. gada 1. janvāri spēkā stājušās vairākas izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos, kas attiecas uz grāmatvedības uzskaiti un nodokļu sistēmu Latvijā.

Lai sniegtu plašāku skaidrojumu valdības akceptētajām izmaiņām, vairāk nekā 1000 uzņēmumu vadītāji, finanšu direktori un grāmatvedības speciālisti no visas Latvijas pulcēsies seminārā Grāmatveža svētki 2014.

«Likumdošana Latvijā mainās tik strauji, ka uzņēmumiem un to finanšu speciālistiem ir grūti ne vien ievērot un izpildot normatīvo aktu prasības, bet pats galvenais - laikus iepazīties ar šīm izmaiņām un to būtību. Biežās likumdošanas izmaiņas norāda, ka nodokļu sistēma Latvijā ir nestabila, līdz ar to pat – riskanta. Mūsu mērķis ir iepazīstināt un profesionāļu klātienē apspriest būtiskākās un sarežģītākās izmaiņas grāmatvedības uzskaites, nodokļu sistēmas, darba un komercdarbības likumdošanā, lai uzņēmumi veiksmīgi varētu turpināt darbu gada garumā,» uzsver rīkotājuzņēmuma 1C:ANDI direktors Dmitrijs Muratovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Notiks seminārs par daudzdzīvokļu ēku atjaunošanas instrumenta LABEEF praktisku pielietošanu

Lelde Petrāne, 21.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai izglītotu par daudzdzīvokļu ēku atjaunošanas instrumenta LABEEF praktisku pielietošanu, Eiropas Komisijas programmas Apvārsnis 2020 finansēts projekts SUNShINE rīko praktisku semināru Daudzdzīvokļu ēku atjaunošana, aizsargājot iedzīvotāju intereses. Tajā tiks apskatīti praktiski jautājumi, kas skar LABEEF programmas ieviešanu un uzsākšanu, kā arī atšķirības ar līdzšinējo ēku renovācijas praksi Latvijā.

Seminārs notiks šā gada 23.martā no plkst. 13.00 – 16.30 Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un Elektrotehnikas fakultātes telpās Āzenes ielā 12/1, Rīgā.

Latvijā līdz šim galvenais ēku atjaunošanas finansēšanas avots ir ES fondu līdzekļi, kuri būs pieejami tikai līdz 2020.gadam. Lai jau savlaicīgi valstī nodrošinātu alternatīvu risinājumu arī pēc ES līdzfinansējuma, ir nodibināts finanšu piesaistes fonds LABEEF (Latvian Baltic Energy Efficiency Facility). Tā mērķis ir izveidot inovatīvu investīciju piesaistes un zināšanu platformu un, vadoties no labākās ārvalstu prakses, izstrādāt procedūras, kas ilgtermiņā nodrošinātu novecojošā dzīvojamā fonda atjaunošanu Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru