Citas ziņas

Staķe stāsta, ko padarījusi

, 06.11.2007

Jaunākais izdevums

Invalīdu nodarbinātības veicināšana, jaundzimušo pabalstu sistēmas uzlabojumi un stabila sociālās apdrošināšanas sistēmas darbība ir tie sasniegumi, kurus kā būtiskākos savas darbības laikā min demisionējusī labklājības ministre Dagnija Staķe.

Ministru prezidents šodien, 6.novembrī, pieņēma Staķes demisiju. Viņa turpinās darbu ministra amatā līdz nākamajam premjera rīkojumam.

Dagnija Staķe labklājības ministres amatā strādājusi gandrīz piecus gadus – kopš 2002. gada 21. novembra.

”Uzsākot darbu šajā amatā, cilvēki ar invaliditāti praktiski nebija nodarbinātības dienesta redzes lokā. Pēc reorganizācijas vieni no galvenajiem Nodarbinātības valsts aģentūras klientiem ir tieši invalīdi, un kopš 2003. gada izveidotas gandrīz 2000 valsts subsidētas darba vietas invalīdiem,” norāda D. Staķe.

Tāpat pēdējos gados palielinājies valsts atbalsts jaunajām ģimenēm. Būtiski palielināts bērna piedzimšanas pabalsts, bet pabalsts par bērna kopšanu pirmajā dzīves gadā ir tāds, ka ļauj ģimenei saglabāt ierastos ienākumus. „Kā punkts pie šīs sistēmas sakārtošanas ir vecāku pabalsta griestu atcelšana no nākamā gada – pabalstu maksās no sociālā budžeta, nevis pamatbudžeta, un tas būs atbilstošs mātes vai tēva veiktajām sociālajām iemaksām,” uzsver Staķe.

„Lai arī daudzi pensiju saņēmēji nav apmierināti, gan ceļoties cilvēku oficiālajiem ienākumiem, gan pateicoties jaunajai indeksācijas un piemaksu sistēmai vidējā vecuma pensija šo gadu laikā pieaugusi gandrīz uz pusi – no 64,25 latiem 2002. gada decembrī līdz 109,52 latiem šī gada septembrī,” norāda Staķe. „Turklāt labklājības ministram ir jāatbild ne tikai esošo, bet arī nākošo pensionāru priekšā, un es varu apgalvot, ka, neskatoties uz atsevišķu politiķu populismu, man ir izdevies saglabāt stabilu sociālās apdrošināšanas sistēmu, kas dod veiktajām sociālajām iemaksām atbilstošas sociālas garantijas bezdarba, slimības, bērna piedzimšanas un citu sociālo risku gadījumā”.

D. Staķe nolēma atkāpties, jo nav spējusi nodrošināt piemaksas mazo pensiju saņēmējiem no 2008. gada janvāra, kā LM sākotnēji bija plānojusi, bet tikai no jūlija. Kā otru iemeslu viņa min to, ka nav spējusi nodrošināt pietiekamu pārraudzīto iestāžu iekšējo kontroli. „Tie ir pārkāpumi, par kuriem es kā darba devēja prasu atbildību no iestāžu vadītājiem. Taču, ņemot vērā, ka problēmas Tehnisko palīglīdzekļu centrā nav spējusi novērst arī jaunā vadība, sava daļa atbildības ir jāuzņemas arī man,” teica Staķe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Šādā situācijā es neredzu iespēju turpināt darbu valdībā," norādījusi labklājības ministre Dagnija Staķe.

Šodien, 31.oktobrī, Saeimas Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas sēdē par savu demisiju gatavojas paziņot labklājības ministre Dagnija Staķe. Demisijas rakstu valdības vadītāja vietas izpildītājam Oskaram Spurdziņam ministre iesniegs šodien pēc ZZS Saeimas frakcijas sēdes, informēja Labklājības ministrija.

„Es varu godīgi atzīt, ka man nav izdevies panākt pensiju pieaugumu tādā apmērā, kā to prasīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, jo tas nozīmētu pārskatīt finansējumu citām Labklājības ministrijas pārziņā esošajām nozarēm, tostarp invalīdiem, bezdarbniekiem, jaunajiem vecākiem,” skaidro labklājības ministre, „un šādā situācijā es neredzu iespēju turpināt darbu valdībā,” saka Dagnija Staķe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespējot pārdzīvot globālo ekonomisko krīzi, jau četri pasaulē zināmi uzņēmēji un finansisti padarījuši sev galu. Un tā ir tikai aisberga redzamā daļa - nevar zināt, cik mazāk pazīstamu cilvēku izdarījuši pašnāvību pēc tam, kad zaudējuši darbu un atskārtuši, ka ne tikai nespēs atmaksāt kredītus, bet nespēs pabarot ģimeni, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Šajā gadījumā finansista darba vietu, kurā viņš strādāja, krīze pat nav apdraudējusi. Nelaiķa kolēģi spriež, ka iemesli varētu būt stress, kas radies, tiekoties ar finansiālās grūtībās iekļuvušiem kompānijas klientiem.

Franču izcelsmes investors T. M. de la Vilošē, kuru 23. decembra rītā atrada viņa Ņujorkas birojā ar pārgrieztām vēnām, bija cietis ievērojamus zaudējumus krīzes dēļ. Viņa vadītais fonds bija ieguldījis 1.4 miljardus dolāru afērista Bernarda Medofa finanšu piramīdā, un visi šie līdzekļi nu uzskatāmi par izkūpējušiem gaisā.

Medofa piramīdā viņš ieguldījis ne tikai savu, bet arī savu labu draugu naudu, kas arī aizgājusi zudumā. Domājams, ka tieši atbildība par šiem zaudējumiem, kauns to cilvēku priekšā, kuri viņam bija uzticējuši savu naudu, piespieda 65 gadus veco T. M. de la Vilošē pieņemt tieši šādu lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Staķe: sakārtota un droša darba vide ir ieguldījums sekmīgā uzņēmumu darbībā

, 12.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 12.septembrī, labklājības ministre Dagnija Staķe atklās mazajiem un vidējiem uzņēmumiem veltīto "Drošas darbavietas iniciatīvas" kampaņu, kurā akcentēs sakārtotas un drošas darbavietas nozīmi uzņēmuma sekmīgā darbībā.

"Darbinieku drošība un veselība darbā ir jautājums, kas jārisina ne tikai lielo, bet arī mazo un vidējo uzņēmumu vadītājiem. Ir beigušies tie laiki, kad uzņēmēji varēja pievilināt darbiniekus tikai ar lielāku algu. Šodien priekšplānā citām darbinieku vajadzībām ir prasība pēc drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem. Cilvēki arvien vairāk tomēr sāk apzināties savas veselības vērtību un lielākā daļa darbinieku tikai algas dēļ nav gatavi strādāt darbus, kas var kaitēt viņu veselībai," atzīst labklājības ministre Dagnija Staķe.

Labklājības ministrija kopā ar Valsts darba inspekciju un sociālajiem partneriem pēdējos gados ir pievērsusi lielu uzmanību darba aizsardzības tiesību aktu izstrādei, tā radot tiesisku pamatu drošai un veselībai nekaitīgai darba videi. Šobrīd, kad Latvijas darba aizsardzības tiesību akti ir saskaņoti ar Eiropas Savienības normām, galvenā uzmanība ir jāpievērš šo prasību praktiskai ieviešanai uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Db viedoklis: Uzņēmēju apmaksātās darbinieku slimības dienas jāsamazina!

Dienas bizness, 05.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dagnijas Staķes vadītā Labklājības ministrija ir nākusi klajā ar ieceri - darba devēju apmaksātās slimības dienas samazināt no pašreizējām 14 līdz 10 dienām. Ieceri varbūt pat varētu nosaukt par visnotaļ pozitīvu, ja vien...

Staķe uzskata, ka šāds solis pretī darba devējiem būtu sperams, tikai sākot ar 2009. gadu. Šim faktoram ir vairāki negatīvi aspekti.

Pirmkārt, pieņemot šādu lēmumu uzņēmējiem tiks likts vēl veselu gadu strādāt nevienlīdzīgas konkurences apstākļos pat ar kompānijām no mūsu kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas, kur valsts slimības lapas apmaksā jau no otrās dienas. Respektīvi, visu nākamo gadu mūsu darba devējiem vajadzēs atkal jau tērēt miljonus latu, lai 14 dienas maksātu gan tam darbiniekam, kurš slimo, gan tam, kurš viņu aizvieto, gan arī sociālo un visus pārējos nodokļus par abiem minētajiem. Tādējādi uzņēmējs joprojām būs spiests vienu un to pašu problēmu apmaksāt vairākkārtīgi divas nedēļas no vietas. Un, pieļaujot šādu situāciju, mēs vēl brīnāmies, ka darba ražīgums Latvijā pat neizrāda vēlmi pieaugt, bet jau pieminētā konkurētspēja - sarūk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bitcoin cena ir nedaudz pacēlusies, bet tokenizētā Bitcoin Cloud mining platforma Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) ir piesaistījusi vairāk nekā 1,5 miljonus ASV dolāru diezgan īsā laika posmā.

Bitcoin Cloud-mining ir arvien pievilcīgāks produktu piedāvājums, taču krāpšana ir visur. Bitcoin Minetrix atrisina šo problēmu, izmantojot Ethereum blokķēdi.

Bitcoin Minetrix viss tiek kontrolēts, izmantojot viedos līgumus - no stake-to-mine mehānisma līdz Cloud kredītu pelnīšanai un piešķiršanai.

Vienkārši “iesaldējiet” savus žetonus, lai sāktu nopelnīt procentus no ieguves ieņēmumiem, pamatojoties uz mining kredītu apjomu. Nav nepieciešami dārgi sākotnējies kapitālieguldījumi un zaudējumu risks.

Turklāt visas ieguves darbības pārvaldības sarežģītības tiek deleģētas viedajiem līgumiem, taču tā, lai lietotājs būtu atbildīgs.

Vietējā monēta $BTCMTX tagad ir iepriekšpārdošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Bitcoin cena ir apstājusies pie 25 000 ASV dolāru atzīmes, “Bitcoin klona” telpā ir laimīgāki medību lauki, kur iepriekšpārdošanu uzsākusi jaunā Bitcoin BSC Stake-to-Earn kritpovalūta.

Pašlaik pasaules vadošajai kriptovalūtai Bitcoin, iespējams, ir grūti noturēties virs 25 000 ASV dolāru atzīmes, tajā pašā laikā Bitcoin klnou atvasinātajiem žetoniem klājas daudz labāk.

Piemēram, pēdējo trīs mēnešu laikā Bitcoin Cash (BCH) fork no Bitcoin ir palielinājusies par 73%, bet Bitcoin tajā pašā laika posma ir samazinājusies par -2,3%.

Tikmēr Bitcoin BSC, BTC20, kas tika laists klajā pirms mēneša, līdzīga Bitcoin atvasinātā monēta, kas balstīta uz staking, ir palielinājusies par 52%.

Faktiski BTC20 sasniedz visu laiku (ATH) dienas augstāko līmeni - 6 ASV dolārus, kas atbilst 688% - 7x pieaugumam no tā 1 ASV dolāra iepriekšpārdošanas un biržas cenas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministre Dagnija Staķe esot gandarīta, ka "nākamā gada budžetā vairākām iedzīvotāju grupām būs ievērojami uzlabojumi un tiks atvēlēti papildu finanšu līdzekļi", liecina Labklājības ministrijas izplatītais paziņojums medijiem. "Cilvēkiem neviens lats nav noņemts," viņa akcentē.

"Pirmo reizi budžeta projektā rasta iespēja atbalstīt vairākas Labklājības ministrijas mērķa grupas vienlaikus - ir ievērojami paaugstināta minimālā darba alga, vecāku pabalstam no nākamā gada tiks atcelti ierobežojošie griesti, tiks ieviests jauns pabalsts invalīdiem, kuriem nepieciešama īpaša kopšana, bet pabalsts bērniem invalīdiem kopš bērnības tiks paaugstināts trīs reizes, no 50 līdz 150 latiem. Savukārt 80% pensionāru papildus regul��rajai indeksācijai no nākamā gada jūlija saņems piemaksas dubultā apmērā, lai gan iepriekš valdības deklarācijā šāds pasākums pat nebija ieplānots," savu prieku skaidro D. Staķe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī luksus preču tirgu beidzot ir skārusi krīze, miljardieri par šādu notikumu attīstību ir šokēti, raksta Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Arī bagātnieki naudu neizdod vairs ar tik vieglu roku kā iepriekš, secina dažādu luksus preču ražotāji un tirgotāji, piebilstot, ka šī niša līdz šim uzskatīta par drošu pret jebkuru krīzi. Juvelieru ķēde Wempe Vācijā šogad rēķinās ar 10%, ASV ar 30%, bet Spānijā ar vēl lielāku apgrozījuma kritumu.

Tas ir pārsteidzoši tāpēc, ka līdz šim luksuspreču tirgus skaitījās pret krīzi drošs. Taču šajā krīzē viss ir savādāk. Miljardu īpašumi ir sarukuši līdz miljoniem, skarot arī pašus bagātākos pasaules iedzīvotājus — vismaz uz papīra daudzi ir kļuvuši nabadzīgāki. Ja 2007. gadā pasaulē vismaz 10 milj. cilvēku īpašuma vērtība pārsniedza vienu miljonu ASV dolāru, tad pērn šādu cilvēku bija tikai 8.6 miljoni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūta ir digitālā nauda, ko nepārvalda centrālā sistēma, piemēram, valdība. Kriptovalūtas ir veidotas uz blokķēdes tehnoloģijām un pašlaik vispopulārākās ir tādas kriptovalūtas kā Bitcoin un Ethereum.

Kriptovalūtu dažādums pieaug ar katru dienu un ir viegli apjukt plašajā izvēlē. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus kriptovalūtu projektus, kuri varētu nest ienākumus.

Šajā rakstā mēs iepazīstināsim jūs ar 5 labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā Ethereum vietā.

Saraksts ar labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā

1. Wall Street Memes - Wall Street Memes projekts, kas ir ar spēcīgu kopienas atbalstu

2. Sonik Coin - Zibenīgi augoša kriptovalūta, kas var kļūt par lielisku pasīvo ienākumu avotu

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Invalīdu NVO pozitīvi novērtē LM izstrādāto likumprojektu par invaliditāti

, 16.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ labklājības ministre Dagnija Staķe un Labklājības ministrijas (LM) speciālisti tikās ar Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas SUSTENTO biedriem, lai atkārtoti diskutētu par LM izstrādāto likumprojektu par invaliditāti.

"Tikšanās notika pozitīvā gaisotnē un mēs vēlreiz pārrunājām dažādus jautājumus, kas saistīti ar jauno likumprojektu, kā arī uzklausījām nevalstisko organizāciju priekšlikumus un ierosinājumus, ko iespēju robežās ņemsim vērā arī turpinot darbu. Kopumā nevalstisko organizāciju pārstāvji atzina, ka izstrādātais likumprojekts ir labs un, ja tas šādā redakcijā stātos spēkā, viņi būtu apmierināti ," uzsver Dagnija Staķe.

Sarunu laikā abas puses vienojās, ka īpaša uzmanība būs jāpievērš nepieciešamā finansējuma piesaistei, lai izdotos realizēt visas likumprojektā paredzētās aktivitātes.

Atgādinām, ka, lai veicinātu invalīdu un cilvēku ar draudošu invaliditāti situācijas uzlabošanu, LM sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām un nevalstiskajām organizācijām ir izstrādājusi Invaliditātes likuma projektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūtu cenas var būt ļoti svārstīgas. Kopš kriptovalūtu, piemēram, Bitcoin un Ethereum, izlaišanas brīža to vērtība ir strauji kāpusi un kritusies – dažkārt pat dažu minūšu laikā –, un daudzi investori ir nesaprašanā, kā vispār var rasties šādas svārstības.

Kriptovalūtu svārstīgums ir problēma, par kuru uztraucas daudzi tirgotāji un investori. Bet kāpēc mēs redzam Bitcoin un citu kriptovalūtu cenu svārstības? Kāpēc kriptovalūtu tirgus ir tik nestabils?

Šajā rakstā mēs izanalizēsim kriptovalūtu tirgus svārstīgumu, kā arī izskatīsim dažas jaunas kriptovalūtas, piemēram, Wall Street Memes, Sonik Coin un Launchpad XYZ, kas varētu piedāvāt labu peļņu no ieguldījumiem pat “lāču” tirgus apstākļos.

3 iemesli, kādēļ kriptovalūtu cenas ir svārstīgas

Kriptovalūtas ir augsta riska un augsta ienesīguma ieguldījumu aktīvu klase, un to tirdzniecība prasa spēju analizēt un izpratni par pamatā esošo tehnoloģiju un tirgus virzītājspēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzirdēts, ka deputātiem sakarā ar krīzi tagad esot vairāk darba nekā iepriekš. Budžeta pieņemšanas dienā redzētais gan neliecināja, ka visi būtu pārstrādājušies, secinājis TV3 raidījums Nekā personīga.

«Kamēr daži kolēģi tribīnē kaismīgi cīnījās par kādu no budžeta sadaļām, Saskaņas centra frakcijas deputātu rindās aizrautīgi spēlēja pokeru un skaidroja, ka tas tomēr nekādi nav traucējis līdzdarboties budžeta tapšanā,» vēstīja Nekā personīga.

Saskaņas centra Saeimas frakcijas deputāts Nikolajs Kabanovs sacīja:

«Ziniet, bija ļoti garas un garlaicīgas debates un Buzajeva kunga uzstāšanās laikā es patiešām spēlēju pokeru, jo es vairs nevaru to izciest! Viņš ļoti bieži uzstājas un mani diezgan tā..sadrumstaloja..»

Bijušais zemkopības ministrs un zaļo zemnieku deputāts Mārtiņš Roze budžeta sēdes laikā pārlūkojis interneta iepirkšanās lapas ar Ziemassvētku atlaidēm, bet viņa kolēģe, bijusī Labklājības ministre Dagnija Staķe izmantojusi laiku medicīniskai konsultācijai pie deputāta un daktera Jāņa Strazdiņa, kurš viņai izrakstījis recepti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Staķe Igaunijā parakstījusi līgumu par apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu

, 12.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministre Dagnija Staķe šodien, 1.oktobrī, kopā ar Igaunijas Sociālo lietu ministri Maretu Maripū (Maret Maripuu) parakstījusi Latvijas un Igaunijas līgumu, kas novērsīs bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu pārklāšanās gadījumus, informēja Labklājības ministrija.

„Esmu gandarīta, ka attiecības ar mūsu vistuvākajiem kaimiņiem sociālās apdrošināšanas jomā būs sakārtotas un atbilstošas gan abu valstu, gan Eiropas Savienības pamatprincipiem. Tagad cilvēki pensijas varēs saņemt ātrāk – gan mums, gan Igaunijas iestādēm pensiju piešķiršana būs vieglāka, jo informācijas apstrādei vairs nebūs nepieciešams tik daudz laika,” teica Dagnija Staķe par šodien parakstīto Latvijas un Igaunijas līgumu.

Līgums tiks piemērots gadījumos, kad cilvēkam ir tiesības uz pensiju gan pēc Latvijas, gan Igaunijas tiesību aktiem, un cilvēkam ir apdrošināšanas periods bijušajā PSRS. Šis līgums nosaka, ka par bijušās PSRS valstīs uzkrātajiem apdrošināšanas periodiem maksās tikai tā valsts, kurā kopējais uzkrātais apdrošināšanas periods ir garāks. Savukārt, ja šis periods abās valstīs ir bijis vienāds, tad par to maksās tā valsts, kurā cilvēks pēdējoreiz strādāja un veica sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

D.Staķe: skolēnu autobusu piegādi varētu kavēt kāda sūdzība

Ingrīda Drazdovska, 09.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais kavēklis skolēnu autobusu piegādi pašvaldībām varētu būt kāda sūdzība par iepirkuma komisijas lēmumu, sacīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe.

Ja sūdzības nebūs, līgumi tiks noslēgti tuvākajā laikā un autobusi sākšot ceļu uz novadiem jau septembrī.

Db.lv jau vēstīja, ka skolēnu autobusus iegādāsies no SIA Domenikss un no SIA Latursus un UAB Salociai ir Partneriai, BMC Sanayi ve Ticaret A.S apvienības. Saskaņā ar pieejamo informāciju tie tomēr būs oranžā krāsā.

Kopumā tiks iepirkti 110 autibusi par 9,7 milj. latu no kuriem 7,44 milj. latu piešķir Šveices valdība, 1,31 milj. latu Latvijas valsts in trūkstošos 0,96 milj. latus segs pašvaldības.

Autobusu ekspluatācijas laikā pašvaldībām būs jāatskaitās par autobusu noslodzi. Ja tiks konstatēts, ka autobusi netiek izmantoti skolēnu pārvadājumiem nepietiekama bērnu skaita dēļ, tiks izskatītas iespējas konkrēto autobusu nodot citas pašvaldības rīcībā, kurai tas izrādītos nepieciešamāks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Staķe piekārs savu portretu

, 14.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrijā šodien, 14.novembrī, plkst.13.45 svinīgajā pasākumā Dagnija Staķe ar savu portretu papildinās bijušo labklājības ministru fotogaleriju, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Dagnija Staķe labklājības ministres amatā bija piecus gadus - no 2002.gada 21.novembra līdz 2007.gada 8.novembrim. Viņa bija pirmā sieviete, kas ieņēma labklājības ministra amatu un darbojās visilgāk no visiem labklājības ministriem.

Atjaunotās Latvijas laikā Labklājības ministriju ir vadījuši astoņi ministri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dagnija Staķe sveic Latvijas senioru radošo kolektīvu festivāla dalībniekus

, 23.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministre Dagnija Staķe sveic Jūrmalā notiekošā Latvijas senioru radošo kolektīvu festivāla "Jūrmala - 2007" dalībniekus.

"Sirsnīgi sveicu visus radošā festivāla dalībniekus ar jaunās dziedāšanas un dejošanas sezonas sākšanu! Šī sezona ikvienam no Jums būs emocijām un pārdzīvojumiem bagāta, jo saistīta ar gatavošanos nākamā gada nozīmīgākajam pasākumam kultūrā - Dziesmu un deju svētkiem. Novēlu, lai arī šodienas kopīgais sadziedāšanas un sadancošanas pasākums ļauj ikvienam no Jums radoši apliecināt sevi, gūstot garīgu piepildījumu turpmākai dzīvei," atzīst labklājības ministre Dagnija Staķe.

Vēlot jauku šo festivāla dienu labklājības ministre uzsver: "Mēs varam būt patiesi lepni, ka mums apkārt ir tik daudz enerģisku un dzīvespriecīgu cilvēku, kuri rod sevī spēku un vēlēšanos sanākt kopā. Lai šodien Jūs vieno kopīgas dejas un dziesmas!"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Deputāti reprezentācijai tērē vairāk par atvēlētajiem Ls 135

, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas deputāti 135 piemaksu reprezentācijas izdevumiem izmanto ziediem un dāvanām, tiekoties ar vēlētājiem, bet daži arī ziedo labdarībai un apmaksā telefonu rēķinus.

Pēc Kārtības rullī aprakstītā aprēķina, katrs Saeimas deputāts pie savas amatalgas saņem piemaksu reprezentācijas vajadzībām – 135 latus. Taču ne Kārtības rullī, ne citos normatīvajos aktos nav precizēts, ko īsti nozīmē šī reprezentācija, raksta Latvijas Avīze. Laikraksta aptaujātie deputāti stāstīja, ka reprezentācijas naudu izdod ziediem un dāvanām, kad dodas tikties ar saviem vēlētājiem. Piemēram, deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK) lielākoties savu reprezentācijas naudu tērē ziediem vai ciemakukuļiem, kad dodas uz kādiem svinīgiem pasākumiem. Cilvēkus, kas ar viņu vēlas satikties personīgi, deputāts parasti vedot uz kādu kafejnīcu. "Parasti sanāk iztērēt visus tos 135 latus un vēl no algas ieguldīt naudu, bet es uz to īpaši neskatos. Par kafiju vien aiziet kādi 100 lati," teicis P. Tabūns. Inguna Rībena (Jaunais laiks) klāstījusi, ka tiekoties ar vēlētājiem, līdzi ņem plātsmaizi vai kafiju, citreiz medikamentus. Skaistumkopšanai vai frizierim gan viņa reprezentācijas naudu netērējot, jo šajā ziņā esot visnotaļ pieticīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labklājības ministrija: jāizskauž ļaunprātīgos atpūtniekus

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija (LM) uzskata, ka bezdarbnieka pabalsta izmaksas ilguma būtiska samazināšana nav atbalstāma un drīzāk nesīs negatīvu efektu. "Neapšaubāmi ir jāizskauž situācijas, kad cilvēki bezdarbnieka pabalstu izmanto ļaunprātīgi, pēc deviņu mēnešu darba "paņemot" tikpat ilgu valsts apmaksātu atvaļinājumu," norāda labklājības ministre Dagnija Staķe.

"Taču to nevar darīt uz citu nodokļu maksātāju rēķina, pasliktinot noteikumus pilnīgi visiem," uzskata labklājības ministre D. Staķe, piebilstot: "Mēs nedrīkstam pār vienu kārti mest gan ļaunprātīgos "atpūtniekus", gan cilvēkus, kas zaudējuši darbu štatu samazināšanas rezultātā, vai arī bijuši spiesti pamest to neapmierinošu darba apstākļu dēļ."

Lai samazinātu ļaunprātīgu pabalsta saņemšanu, LM piedāvā no 9 līdz 12 mēnešiem pagarināt laiku, kas ir jānostrādā, lai varētu pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu. Vienlaikus jāpastiprina kontrole, piemēram, novēršot gadījumus, kad cilvēks vienlaicīgi saņem pabalstu un nelegāli strādā.

Tāpat viena no iespējamām alternatīvām ir samazināt pabalsta izmaksas ilgumu atkarībā no cilvēka apdrošināšanas stāža. Ja tas ir mazāks par desmit gadiem, pabalstu varētu maksāt sešus mēnešus, bet ja lielāks - izmaksāt tāpat kā iepriek��. Taču LM norāda, ka šāds risinājums gan varētu negatīvi ietekmēt tos bezdarbniekus, kas ilgstoši nevar atrast darbu objektīvu iemeslu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Staķe sveiks Vecumnieku pagastu - iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību Zemgales novadā

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministre Dagnija Staķe šodien dosies uz Bauskas rajonu, lai konkursa Sakoptākais Latvijas pagasts 2007 noslēguma pasākumā sveiktu Vecumnieku pagastu kā iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību Zemgales novadā.

"Es patiesi lepojos, ka Vecumnieku pagastu mēs varam saukt par Zemgales novada iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību. Šis goda nosaukums iegūts ar lielu un neatlaidīgu darbu, veidojot un uzturot pozitīvu sociālo vidi," uzsver labklājības ministre D.Staķe.

Ministre Vecumnieku pagastam pasniegs dāvanu karti 300 Ls vērtībā un Labklājības ministrijas atzinības rakstu.

Vecumnieku pagastā papildus sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības pieejamībai, tiek sniegts arī daudzpusīgs atbalsts ģimenēm. Piemēram, pagastā strādā 3 sociālie darbinieki, no tiem viens ir specializējies darbā ar ģimenēm un bērniem. Tāpat šogad izveidota subsidētā darba vieta cilvēkam ar invaliditāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā zināms kriptovalūtas ir ļoti nepastāvīgas un tās var piedzīvot kā straujus kāpumus, tā arī straujus kritumus. Un, pašlaik, kriptovalūtu tirgū ir ievērojama lejupslīde jeb “lāča” tirgus.

Kriptovalūtu tirgus lejupslīde ir labākais laiks, lai iegādātos kādu no kriptovalūtām.

Šajā rakstā mēs esam apkopojuši 3 labākās kriptovalūtas, kuras iegādāties tagad, kamēr kriptovalūtu tirgū ir lejupslīde.

Bitcoin Minetrix - pirmā kriptovalūta, kas piedāvā “stake-to-mine” sistēmu. Lietotāji, kur “iesaldē” savus $BTCMTX žetonus, var piekļūt BTC ieguves iespējām. Kā arī investoriem ir iespēja nopelnīt gada procentuālo ienesīgu (APY).

Meme Kombat - kriptovalūta, kas piedāvā investoriem vairākus peļņas veidus, sākot no derībām līdz “iesaldēšanai”. Meme Kombat apvieno visu populāro memu varoņus kaujas spēlēm, kur spēlē tiek izmantotas jaunākās mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Duisburga un Latvija var sadarboties vairāk

Egons Mudulis
, 28.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas un Āzijas loģistikas ķēdes attīstībā iegūtu abas puses

To, rakstiski atbildot uz Dienas Biznesa jautājumiem, norāda Duisport (publiskās Duisburgas ostas īpašnieks un pārvaldītājs) izpilddirektors Ēriks Stāke. Pēc viņa teiktā, loģistika nozīmē domāt un darboties tīklā. Pēdējo 17 gadu laikā Duisport attīstījusies par vadošo loģistikas mezglu Centrāleiropā, piedāvājot gan plašu sadarbības partneru, gan maršrutu tīklu. Piemēram, Duisport ir vairāk nekā 360 iknedēļas vilcieni, kas dodas uz vairāk nekā 80 galapunktiem Eiropā un Āzijā. Pēc viņa teiktā, Latvija jau ir daļa no šī tīkla, jo ir saistīta ar Duisburgu ar jūras un dzelzceļa pārvadājumiem. «Es tomēr uzskatu, ka mūsu transporta un loģistikas tīklam ir lielāks potenciāls (sadarbībai), jo īpaši attiecībā uz dzelzceļa pārvadājumiem starp Eiropu un Āziju,» uzsver Ē. Stāke. Tās būs lietas, ko viņš plāno izcelt savā prezentācijā 3. ASEM (Āzijas un Eiropas) transporta ministru sanāksmē «Multimodālu transporta savienojumu attīstība Eirāzijā – status quo un ieskats nākotnē».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban kopumā Latvijas iedzīvotāju parāds par siltumu ir aptuveno 19 milj. Ls, no kuriem 9 miljoni ir Rīgas iedzīvotāju, raidījumā 900 sekundes norādīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS).

Viņa arī skaidroja, ka, lai kaut kādā veidā palīdzētu iedzīvotājiem segt izveidojušos parādus, būtu jāpārskata sociālā tīkla finansējuma sadalījumus.

D.Staķe arī piebilda, ka atbalsta akcīzes atcelšanu gāzei, nepalielinot pievienotās vērtības nodokli no 10% līdz 21%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par maksātnespējīgu tiesa pasludinājusi vienu, bet šogad – 29 fiziskas personas. Šādu ceļu būtu gatavi iet daudzi grūtībās nonākušie kredītņēmēji, taču, neskatoties uz grozījumiem Maksātnespējas likumā, kas procesu padarījuši pieejamāku, lielākā daļa no viņiem to joprojām nevar atļauties, raksta nra.lv.

Rīdzinieku Andreju (vārds mainīts) par maksātnespējīgu tiesa pasludinājusi pagājušajā mēnesī. Vīrieša kopējās parādsaistības ir 200 000 latu. Viņš skaidro, ka, plānojot dibināt ģimeni, vēlējies tikt pie labāka dzīvokļa. "Viens dzīvoklis bija paņemts kredītā. Tad paņēmu vēl vienu aizdevumu un nopirku dzīvokli jaunbūvē cerībā pārdot esošo un atbrīvoties no viena kredīta. Taču sekoja cenu kritums nekustamā īpašuma tirgū," stāsta Andrejs. Pēc tam vīrietis štatu samazināšanas rezultātā vienu darba vietu zaudējis, bet otrā viņam samazināts atalgojums. Līdz ar to ienākumi mēnesī no 1500 latiem mēnesī saruka līdz 500 latiem. "Maksātnespējas process man bija vienīgais risinājums. Jebkurā gadījumā es zaudētu abus dzīvokļus. Procesam noslēdzoties, es vismaz palikšu bez parādiem, lai sāktu visu no nulles. Pretējā gadījumā es paliktu bez īpašumiem un parādu jūgā būtu līdz mūža galam," skaidro Andrejs. Vīrietis piebilst, ka arī ikdiena nu kļuvusi mierīgāka – vairs netiek zvanīts no bankas un netraucē arī parādu piedzinēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google slēdz sociālo mediju platformu, kuras kļūme atklājusi personīgos datus

LETA, 09.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija «Google» pirmdien paziņoja, ka tā slēdz sociālo mediju platformu «Google+», kuras kļūme padarījusi neaizsargātus personīgos datus līdz 500 000 lietotāju kontos.

«Google» blogā paziņoja, ka šī kļūme tika konstatēta martā iekšējas pārbaudes laikā un tika novērsta. Iekšējā pārbaudē arī netika atrasti nekādi pierādījumi, ka personīgie dati būtu nepiemēroti izmantoti vai ka kāds programmatūras izstrādātājs ārpus šī uzņēmuma būtu zinājis par šo kļūmi.

Vienā no rīkiem atrastā kļūme padarīja «Google+» lietotāju datus pieejamus trešās puses programmatūras izstrādātājiem caur 438 aplikācijām (lietotnēm).

Tas nozīmē, ka no 2015.gada līdz 2018.gada martam šiem programmatūras izstrādātājiem bija pieejami privāto «Google+» profilu dati.

Šajos datos bija lietotāju vārdi, elektroniskā pasta adreses, nodarbošanās, dzimums un vecums, bet tajos nebija viņu paziņojumi, «Google» kontu dati un tālruņu numuri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas nodokļu politika mazinājusi valsts pievilcību investīcijām

Db.lv, 10.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

73% investoru uzskata, ka Latvija kļuvusi mazāk pievilcīga investīcijām valsts esošās un plānotās nodokļu politikas dēļ, atklāj EY investīciju pievilcības pētījums EY Attractiveness Survey Europe, kas analizē investīciju datus un apkopo investoru viedokļus.

Tikai 23% uzskata, ka Latvijas nodokļu politika valsti padarījusi pievilcīgāku ārvalstu tiešajām investīcijām.

Latvijas nodokļu politikas vērtējums investīciju piesaistes kontekstā krasi atšķiras no Lietuvas un Igaunijas rādītājiem, proti, Lietuvas gadījumā tikai 22% investoru uzskata, ka nodokļu politika padarījusi Lietuvu mazāk pievilcīgu investīcijām, kamēr Igaunijā šis rādītājs ir 49%.

“Lai veicinātu investīciju piesaisti, domājot par nākotnes nodokļu politiku, ir svarīgi ņemt vērā, ka par svarīgāko nodokļu vides faktoru investīciju valsts izvēlei uzņēmēji neuzskata nedz uzņēmuma ienākumu nodokļu likmju augstumu, nedz sociālo nodokļu likmju apmēru, bet gan nodokļu pārvaldes digitalizācijas pakāpi. To starp trim galvenajiem nodokļu faktoriem investīciju vides novērtējumā ierindo 45% starptautisko investoru, kamēr uzņēmuma ienākuma nodokļa likmes lielumu starp trim galvenajiem nodokļu faktoriem min vien 28% investoru, bet sociālo nodokļu apmēru tikai 26%. Tas tādēļ, ka digitalizācija nodrošina nodokļu pārvaldības vienkāršību, kas gan no izmaksu, gan risku viedokļa var būt svarīgāka par nodokļu likmju augstumu,” saka Ilona Butāne, EY Partnere un nodokļu prakses vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru