Citas ziņas

Šleseram prasīs pamatojumu par vēlmi slēgt Rīgas komercģimnāziju

Žanete Hāka, 13.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas komercģimnāzijas audzēkņi, viņu vecāki un skolas pedagogi sagatavojuši atklātu vēstuli Rīgas Domes priekšsēdētāja vietniekam Aināram Šleseram saistībā ar skolas slēgšanu, informēja skolas pārstāvji.

Vēstulē norādīts, ka «tiek runāts par nepieciešamību atbalstīt uzņēmējdarbību, solīts atbalsts tai, bet reāli notiek mēģinājums slēgt vienīgo skolu Latvijā, kur jau divdesmit gadus jaunieši apgūst uz uzņēmējdarbību vērstas mācību programmas.»

Ar uzņēmējdarbību skolas audzēkņi iepazīstas ne tikai mācību stundās: šajā mācību gadā skolā nodibinātas 18 skolēnu mācību firmas, kurās ne tikai raksta, bet arī īsteno biznesa plānus, ražo reālu pārdošanai domātu produkciju. Skolas audzēkņi sasnieguši atzīstamus rezultātus arī mācību olimpiādēs un citās jomās.

Vēstules autori norāda, ka ne A. Šlesers, ne kāda no viņam pakļautajām amatpersonām šajā laikā nav snieguši argumentus, kas pamatotu skolas slēgšanu, arī uzklausīt skolas pārstāvjus viņš atteicies. Šajā sakarā piektdien skolas atbalsta fonds rīko preses konferenci.

Komentāri

Pievienot komentāru