Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa ir apmierinājusi prokurora Edvīna Piliksera lūgumu un uz kādu no turpmākajām tiesas sēdēm liecinieka statusā tiks uzaicināts Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle.

E. Piliksers lūgumu izteicis tad, kad tiesa apmierinājusi iepriekš pieteiktu lūgumu par dokumentu pievienošanu lietas materiāliem. Pagaidām nav zināms kādā datumā A.Šķēle varētu tikt izsaukts uz tiesu.

Jāatgādina, A.Šķēles dibinātā trasta kompānija The Yew Tree Trust (YT) parādījās saistībā ar digitālās televīzijas ieviesēju Latvijā Kempmayer, liecina tiesā iesniegts prokuratūras dokuments digitālās televīzijas krimināllietā.

Tas ir administrēšanas kompānijas Guernsey International Trustees pārstāvja Maikla Neigla noformēts tikšanās protokols 2003.gada septembra baigās. Tikšanās piedalījies advokāts Jānis Loze un Harijs Krongorns.

Šajās piezīmēs norādīts, ka J.Loze bijis A.Šķēles advokāts, bet A.Šķēle savukārt bijis Latvijas premjers, bet pēc tam pievērsies biznesam. Piezīmēs arī norādīts, ka patiesais labuma guvējas no YT ir A.Šķēles bijusī sieva un meitas.

Arī A.Šķēle esot apmeklējis Gērnsiju kopā ar J.Lozi un H.Krongornu. Finansējums YT nācis no Abacus Džersijā kā citas A.Šķēles iepriekš izveidotas struktūras pilnvarotajiem īpašniekiem un administratoriem. Jāatgādina, ka Abacus bija ārzonas firma, kas deviņdesmito gadu beigās A.Šķēlem izsniedza 29 miljonus latu vērto vekseli par pārdotajiem Ave Lat grupas uzņēmumiem.

Pēcāk teikts, ka M.Neigls ir ticies ar J.Lozi vairākas reizes, kuru laikā viņi apsprieduši dažādus investīciju projektus, proti, nekustamā īpašuma, kuģniecības, vēja enerģijas un arī digitālās televīzijas projektu. Tā kā šie projekti ir vērienīgi, tiek iesaistīti arī citi investori, bet YT parasti palicis tikai kā mazākuma investors. Pārējie investori M.Neiganam neesot bijuši zināmi.

Protams, Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle uzskata, ka masu mediju rīcībā nonākušajos digitalizācijas skandāla izmeklēšanas materiālos nav nekā jauna, bet to publiskošana saistīta ar vēlēšanu tuvumu.

Telefona īsziņā uz aicinājumu atbildēt uz jautājumiem par pirmdien masu mediju rīcībā nonākušajiem dokumentiem A.Šķēle DB rakstīja: «Tajos, šķiet, nav nekas jauns, kas šajos septiņos gados nebūtu jau presē apspēlēts. Bet tas jau neizbrīna, jo tuvojas vēlēšanas un tad visādas lietas tiek aktualizētas.»

Komentāri

Pievienot komentāru