Citas ziņas

SIA Mūsa motors palīgstrādnieks nomirst automazgātuvē

, 12.11.2007

Jaunākais izdevums

Pēc šobrīd Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2007. gada 1.janvāra līdz 12.novembrim Latvijas Republikā darba vietās gājuši bojā 54 darbinieki un 222 guvuši smagas traumas, salīdzinoši pērn šajā pašā laikā periodā darbā bija gājuši bojā 49 un smagas traumas guvuši 268 cilvēki.

Aizvadītajā nedēļā Valsts darba inspekcija ir reģistrējusi un uzsākusi 7 nelaimes gadījumu izmeklēšanu, kuros cietuši un gājuši bojā šādi darbinieki:

1. 2007.10.21. Valkas rajonā Launkalnes pagasta padomes strādnieks, veicot piespiedu darbu izpildi – rokot tranšeju kanalizācijas cauruļu nomaiņai – guva smagas traumas.

2. 2007.10.31. Ogres rajona Birzgales pagasta SIA Gratia grupa celtnieks guva smagas traumas, kad pārvietojoties pa otro stāvu, ielūza pagaidu grīdas dēlis un viņš caur otrā stāva pārsegumu nokrita līdz pirmā stāva betona grīdai.

3. 2007.11.04. Gulbenes rajonā SIA Gaujas koks meistars guva smagu rokas traumu, veicot darbgalda darbības pārbaudi.

4. 2007.11.05. Rīgas uzņēmuma SIA Sunlight strādnieks gāja bojā, veicot rakšanas darbus tranšejā Ogrē.

5. 2007.11.05. Gulbenē SIA Alba apsargs guva smagu muguras traumu, nokrītot no pārvietojamām trepēm.

6. 2007.11.06. Ogres rajona Birzgales pagastā meža cirsmā Slaidēni 2 gāja bojā operators pēc tam, kad viņam uzkrita iepriekš nozāģētais koks, kas bija ieķēries zaros.

7. 2007.11.06. Rīgā SIA Mūsa motors palīgstrādnieks automazgātuvē nomira darba vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mūsa Motors Rīga direktoru Andreju Masuli

Lelde Petrāne, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga direktors. «Mūsa Motors Rīga ir viens no vecākajiem autodīleriem Latvijā – strādājam no 1993. gada. Pārstāvam Dacia, Renault un Volvo zīmolus,» par savu uzņēmumu stāsta A. Masulis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē nonācu gluži nejauši. Mana pirmā darba vieta bija uzņēmums Interlatvija, kurā mani ievēroja firmas WESS dibinātāji un piedāvāja darbu. Joma ātri iepatikās un nu strādāju autobiznesā jau gandrīz 22 gadus. Savukārt SIA Mūsa Motors Rīga strādāju kopš 1997. gada. Iemesli, kāpēc esmu šeit, galvenokārt ir Mūsā esošā demokrātiskā gaisotne, kolektīvs un uzņēmuma īpašnieku uzticēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

VIDEO, FOTO: Piedzīvojumu parks Mūsa Raceland ceļā uz pelnošu biznesu

Laura Mazbērziņa, 31.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta komplekss «Mūsa», kas savulaik organizēja tikai sacensības autosportistiem, tagad pārtapis par piedzīvojumu parku «Mūsa Raceland» un tiek veidots kā atpūtas vieta visai ģimenei. Vienlaikus tajā joprojām norisinās arī autosporta pasākumi.

Izpilddirektors Dāvis Nātriņš ir pārliecināts, ka «Mūsa Raceland» ir ceļā, lai no attīstības projekta kļūtu par pelnošu biznesu, taču tas prasa arī lielas investīcijas.

Saskaņā ar «Mūsa Raceland» attīstības plāniem nākamgad piedzīvojumu parkā tiks atvērts restorāns. Šobrīd norisinās tribīņu uzlabošanas darbi, lai nākotnē izvērstu autosporta pasākumu rīkošanu.

«Mūsa Raceland» atrodas Bauskas novada Gailīšu pagastā. 2016. gada vasaras sākumā sporta kompleksu iegādājās divi zviedru uzņēmēji un viens latviešu uzņēmējs, taču kopš pagājušā gada «Mūsa Raceland» īpašnieks ir tikai viens no viņiem - Deivids Borgs (David Borg). D. Nātriņš stāsta, ka 30 hektārus lielā zeme ar sacīkšu trasi pirms iegādes darījuma bija samērā nolaistā stāvoklī. Līdz ar īpašnieku maiņu sākušies atjaunošanas darbi, kā rezultātā tagad tiek izmantota ne vien trase, bet arī pārējā teritorija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūsas trase meklē investorus

Dienas Bizness, 29.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sporta komplekss Mūsa aicina visus ieinteresētos investorus iesniegt pieteikumu piedalīties sporta kompleksa Mūsa pārdošanas procesā, liecina kompānijas paziņojums.

Investoram tiks piedāvāta iespēja nopirkt sporta kompleksu Mūsa, kura sastāvā ietilpst nekustamais īpašums, iekārtas un sacensību rīkošanai nepieciešamais aprīkojums, kā arī nemateriālais aktīvs – Mūsas trase preču zīme.

Sporta komplekss Mūsa tiek izmantots Eiropas un nacionāla mēroga autokrosa un rallijkrosa sacensību rīkošanai, un piedāvājuma mērķis ir piesaistīt papildu līdzekļus tā vispārējās attīstības nodrošināšanai, trases un saistīto ēku uzlabošanai, kas nodrošinātu iespēju sporta kompleksam Mūsa ilgtermiņā saglabāt Eiropas mēroga sacensību norises vietas statusu un kļūt par autosporta attīstības centru reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mūsa Motors Rīga peļņas pieaugumu ietekmējis ražotāju atbalsts un preču cenas politikas izmaiņas

Žanete Hāka, 14.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Volvo», «Renault» un «Dacia» automašīnu oficiālais tirgotājs Latvijā SIA «Mūsa Motors Rīga» 2018. gadā palielinājis apgrozījumu par 4,9% jeb 2,115 miljoniem eiro, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi divarpus reizes, ziņo «Lursoft» Klientu porfelis.

SIA «Mūsa Motors Rīga» apgrozījums pērn sasniedza 44,864 miljonus eiro. Uzņēmuma pārskata gada peļņa bija 2,562 miljoni eiro.

SIA «Mūsa Motors Rīga» norāda, ka peļņas pieaugumu būtiski ietekmēja ražotāju atbalsts un preču cenas politikas izmaiņas, lai 2018. gadā saglabātu tirgus segmenta daļas attiecībā pret pārējiem jaunu automašīnu zīmolu tirgotājiem.

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka lielāko daļu no uzņēmuma apgrozījuma veidoja ieņēmumi no automobiļu pārdošanas - tie pērn bija 36,072 miljoni eiro, ieņēmumi no automobiļu detaļu un piederumu pārdošanas bija 5,241 miljons eiro, bet ieņēmumi no automobiļu apkopes un remonta bija 3,153 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 2.novembrī Rīgā, Skanstes ielā 33, tiks atklāts atjaunotais Volvo autosalons. Autocentra atjaunošanā ieguldītais investīciju apjoms sasniedz 870 000 eiro, informē Mūsa Motors Rīga sabiedrisko attiecību konsultante Inese Lukaševska.

«Mūsu mērķis ir būt starp trīs pārdotākajiem premium klases auto zīmoliem Latvijā,» uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā Roberts Ozoliņš.

Atjaunotajā Volvo salonā tiks veikta tikai jaunākās markas Volvo automašīnu tirdzniecība, rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecība, kā arī nodrošināts augstākās klases serviss atbilstoši jaunajam VPS (Volvo personal service) standartam. Kā uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā, Roberts Ozoliņš, pēdējo gadu laikā Volvo zīmols būtiski mainās, attiecīgi līdzi ir jāmainās arī klientu apkalpošanas videi, paradumiem, sajūtām un pieredzei, ko klients gūst, apmeklējot salonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Inchcape plc pārņem 75,1% Mūsa Motors Group daļu

, 25.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24.aprīlī Maskavā Mūsa Motors Group un Inchcape plc paziņoja par noslēgtu darījumu, kā rezultātā Inchcape plc īpašumā nonāk 75,1% Mūsa Motors Group daļu.

Mūsa Motors Group Maskavā pārstāv desmit auto zīmolus un ierindojas Krievijas lielāko auto tirgotāju desmitniekā. Apvienošanās ar pasaules lielāko auto tirgotāju Inchcape plc ļaus Mūsa Motors Group turpināt attīstīties Krievijas tirgū daudz ātrāk un apjomīgāk.

Šis darījums neattiecas uz Chrysler, Jeep un Dodge ģenerālpārstāvi Latvijā SIA TC Motors un neieviesīs izmaiņas ikdienas darbā. TC Motors joprojām paliek neatkarīgs uzņēmums, kuram nav saistības ar MūsaMotors Group un Inchcape plc noslēgto darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

95% Mūsa motors Rīga pērn pārdoto automašīnu reģistrētas Latvijā

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

95% no uzņēmuma Mūsa motors Rīga 2012. gadā realizētajām automašīnām ir pārdotas un reģistrētas Latvijā, savukārt pārējās – ārvalstīs, liecina informācija uzņēmuma gada pārskatā.

Pērn SIA Mūsa motors Rīga neto apgrozījums veidoja 15,8 milj. Ls, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2011. gadā. Tomēr uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā palielinājās par 146,99%, sasniedzot 88,2 tūkst. Ls.

2012. gadā SIA Mūsa motors Rīga stabilizējusi savu darbību, kas izdevies, lielā mērā pateicoties tam, ka pērn pieaugusi līzinga kompāniju aktivitāte, kas veicinājis arī pieprasījumu pēc jaunām automašīnām, norāda uzņēmuma vadība. Pērn uzņēmums sadarbojās ar autorizēto VW pēcpārdošanas dīleri SIA Mūsa Auto, noslēdzot sadarbības līgumu starp apdrošināšanas kompānijām un SIA Mūsa Auto par sasisto VW markas automašīnu remontdarbiem uzņēmuma virsbūves darbu servisā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors grib pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls autonomas konkursā

Sanita Igaune, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors lūdz Iekšlietu ministrijas padotības iestādi Nodrošinājuma valsts aģentūru veikt pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls vērtajā autonomas konkursā Valsts policijas vajadzībām, tāpēc uzņēmums ir iesniedzis sūdzību Iepirkuma uzraudzības birojā (IUB).

Jau ziņots, ka IUB, izskatot Mūsa Motors sūdzību par minēto konkursu, atcēla daļu no konkursa nolikuma prasībām. «Šobrīd grozījumi ir veikti daļēji, līdz ar to mēs lūdzam, lai tiktu veiktas visas IUB noteiktās izmaiņas,» DB pastāstīja Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Deputāts Zaķis īstenojis «legālas nodokļu apiešanas» shēmu

Dienas Bizness, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Vienotības frakcijas vadītājs, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis, kurš bieži izteicies par ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas nodokļu nomaksas nepieciešamību valstī, pats, iegādājoties automašīnu Volvo XC60, iesaistījies «legālas nodokļu apiešanas» shēmā.

Shēmas rezultātā Valsts kase nav tikusi pie ieņēmumiem aptuveni deviņu tūkstošu eiro apmērā, vēsta portāls Pietiek.com, kura rīcībā nonākuši dokumenti, kas norāda ne tikai uz šo nodokļu shēmu, bet arī uz Zaķa, iespējams, nedeklarētiem ienākumiem, kas atgādina viņa partijas biedra Arta Kampara «naudas tumbočku».

Kā rāda dokumenti, pagājušā gada beigās, vēloties iegādāties automašīnu Volvo XC60, Zaķis vērsies dīlerfirmā SIA Mūsa Motors Rīga. Saskaņā ar uzņēmuma cenu lapu un Zaķim izteikto piedāvājumu viņa kārotais Volvo XC60 maksātu 48 924 eiro, tajā skaitā 8 824 eiro pievienotās vērtības nodokli, ko saņemtu valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gadā veiksmīgus finanšu rādītājus uzrādījusi SIA Mūsa Motors Rīga, kas nodarbojas ar automašīnu tirdzniecību un sniedz autoservisa pakalpojumus, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv. Mūsa Motors Rīga ir pilnvarotais pārstāvis automašīnu Volvo, Renault un Dacia ražotājiem.

Pagājušajā gadā Mūsa Motors Rīga apgrozīja 26,967 milj.EUR, kas ir par 22,7% vairāk nekā uzņēmums apgrozīja iepriekšējā pārskata gadā. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 440,918 tūkst.EUR, kas ir par 2,4 reizēm lielāka, salīdzinot ar 2013. gada peļņu. Mūsa Motors Rīga rentabilitātes rādītājs 2014. gadā pieauga līdz 8,43.

Mūsa Motors Rīga iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šā gada otrajā pusē plānots autotirdzniecības apgrozījuma pieaugums, jo tirgū ienāks jaunais Volvo modelis Volvo XC90, kas Eiropas tirgū patreiz ir pieprasīts auto.

Tāpat Renault šogad uzsāks vairāku pilnīgi jaunu modeļu tirdzniecību – Renault Kadjar, Renault Espace, kā arī jaunā Renault Laguna pēcteča, kura nosaukums vēl nav izpausts. Arī Dacia ražotājs plāno piedāvāt esošo modeļu vizuālās izmaiņas šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors Rīga ver durvis atjaunotajam Renault/Dacia autosalonam Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, kurā ieguldīti vairāk nekā 700 000 eiro.

Rekonstrukcijas rezultātā ir palielinājusies salona lietderīgā platībā - par aptuveni 170m2.

«Sekojam līdzi tirgum ne tikai automobiļu nozarē, bet piešķiram lielu nozīmi arī auto salona vizuālajam iekārtojumam un atrašanās vietai. Sešu mēnešu laikā veicām pamatīgu ēkas rekonstrukciju,» komentē Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga vadītājs.

Neilgi pēc Mūsa Motors Rīga dibināšanas 1993.gada, t.i. 1994.gadā, uzņēmums ieguva tiesības pārstāvēt Renault markas automobiļus, savukārt 2006.dadā - arī Dacia zīmolu. Mūsa Motors Rīga savas pastāvēšanas laikā pārdevis aptuveni 10 000 automobiļu.

Mūsa Motors Rīga nodrošina automobiļu tirdzniecību, servisu, rezerves daļu klāstu, auto līzingu, apdrošināšanu, auto nomu un virsbūves servisu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē 22. un 23. maijā Bauskā, Mūsas trasē notiks Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms. Šogad sacensībām Mūsas trasē ir pieteikušies 78 sportisti no četrpadsmit dažādām valstīm.

Jubilejas sacīkste Mūsā Eiropas autokrosa apritē debitēs arī kāds jaunums – ceturtā autokrosa divīzija D-4, kurā tiks izcīnīts Junioru Bagija EURACA kauss.

Divīzija D-TAX – Bogdanovičs atgriežas!

Par pagājušā gada Eiropas autokrosa čempionāta Mūsas posma spilgtāko momentu viennozīmīgi kļuva iespaidīgā divīzijas D-1 avārija, kurā smagi cieta latviešu sportista Jāņa Bogdanoviča sporta automobilis. Pēc šīs avārijas daudzi atļāvās izteikt apgalvojumu, ka Bogdanovičs vairs autokrosa trasē neatgriezīsies. Taču šobrīd divīzijas D-TAX, kā tagad pieņemts apzīmēt divīziju D-1, dalībnieku sarakstā atkal ir atrodams Jāņa Bogdanoviča vārds. Neoficiāla informācija liecina, ka sacīkšu auto būvniecība vēl nav pabeigta, taču šobrīd tiekot darīts viss, lai nedēļas nogalē uz starta Latvijas autokrosa līdzjutēji tomēr ieraudzītu vienu no saviem favorītiem. Protams uz starta Bauskas trasē stāsies arī otrs latviešu favorīts Aldis Zēbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, durvis vēris SIA Mūsa auto serviss, kas ir jaunākais autorizētais Volkswagen servisa partneris.

SIA Mūsa auto ir Mūsa Motors Grupa radniecīgais uzņēmums ar mērķi pildīt VW markas servisa partnera funkcijas. Jaunajā servisā strādājot pēc Volkswagen korporatīvajiem standartiem ar jaunākajām tehnoloģijām, tiks piedāvāts pilna servisa pakalpojumu klāsts, kā arī ikvienam lietota Volkswagen pircējam tiks veikta auto diagnostika un nodrošināta ātra rezerves daļu piegāde.

Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus: «Esam pagodināti, ka varam iekļauties Volkswagen sistēmā. Auto biznesā esam jau kopš `90 gadu sākuma un zinām, ka izšķiroša nozīme šajā biznesā ir klientu apmierinātībai, tāpēc uzsākot Volkswagen servisa partnerību kā pamata nosacījumu redzam darbu veikšanu pēc labākās sirdsapziņas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors padomi atstāj tās priekšsēdētājs Lūkins

Gunta Kursiša, 20.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Mūsa motors grupa padomi atstājis tās līdzšinējais priekšsēdētājs Oļegs Lūkins, Līdz ar to padome savu darbu turpina divu personu sastāvā, liecina Lursoft dati.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu turpina ieņemt Jānis Āboltiņš, savukārt padomes locekles pienākumus pilda Iveta Siliņa.

Līdz ar aiziešanu no a/s Mūsa Motors grupa padomes, O. Lūkins arī atstājis SIA IM Attīstība valdes locekļa un SIA Auto Blitz padomes priekšsēdētāja vietnieka amatus.

O. Lūkins turpina aktīvi darboties biznesā, ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu tādos uzņēmumos kā SIA Līna Loģistika, SIA Erfolg group un SIA Pārtikas grupa. Tāpat arī a/s Mūsa Motors grupa bijušais padomes priekšsēdētājs ieņem valdes locekļa amatu SIA Kopfonds un pilda padomes locekļa pienākumus a/s Putnu fabrika Ķekava. O. Lūkins ir arī vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis slēgt 10 miljonu latu vērto autonomas līgumu, par kuru izskanējušas bažas, ka tā konkursa tehniskās specifikācijas prasības ir speciāli pielāgotas konkrētam pretendentam.

Izskatot Mūsa motors sūdzību par autonomas konkursu Valsts policijas vajadzībām, IUB atceļ daļu no konkursa nolikuma prasībām un ir aizliedzis konkursa pasūtītājamNodrošinājuma valsts aģentūrai slēgt līgumu par minēto konkursu.

Sūdzības iesniedzējs Mūsa motors IUB norādījis, ka konkursa tehniskās specifikācijas prasībām vieglajam automobilim A2 atbilst tikai divi automobiļi – Audi (A6) un Volkswagen (Passat), bet vieglajiem automobiļiem D1, D2, K2, S1, S2 atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Volkswagen. Savukārt tehniskās specifikācijas prasībām mikroautobusam K1 pēc uzņēmuma novērojumiem atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Mercedes–Benz (Sprinter).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī noslēgusies “Mūsa Motors Rīga” servisa pārbūve “Renault” un “Dacia” salonā K. Ulmaņa gatvē, informē uzņēmumā.

Servisa telpās investēti vairāk kā 400 000 eiro, pilnībā atjaunojot inženiertehniskās komunikācijas un aprīkojot servisu ar mūsdienīgām servisa iekārtām.

Servisa atjaunošanas laikā uzņēmums ir uzstādījis jaunas iekārtas, kas turpmāk palīdzēs nodrošināt apkopes un remontu iekšdedzes dzinēju automašīnām un elektomobiļiem, kā arī automašīnām, kas aprīkotas ar LPG iekārtām.

Lai pilnveidotu sniegto pakalpojumu klāstu, uzņēmums “Mūsa Motors Rīga” iegādājies un servisā uzstādījis vairākas jaunas profesionālas iekārtas, kā, piemēram, auto virsbūves remonta robotu un krāsu jaukšanas ierīci, kā arī ierīkojis mūsdienīgu auto savirzes stendu un jaunas eļļas un gaisa padeves caurules.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mūsa Motors Rīga, ieķīlājot visu mantu, reģistrējis jaunu komercķīlu

Žanete Hāka, 16.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autotirgotājs SIA «Mūsa Motors Rīga» 15. oktobrī reģistrējis jaunu komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,04 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu porfelis.

Uzņēmums par labu «OP Corporate Bank plc» ieķīlājis visu mantu. «Lursoft» izziņa liecina, ka šī ir vienīgā šobrīd uzņēmumam aktuālā komercķīla. SIA «Mūsa Motors Rīga» ir «Volvo», «Renault» un «Dacia» automašīnu oficiālais tirgotājs Latvijā.

Uzņēmums dibināts 1993. gadā, un tā patiesie labuma guvēji ir Viktor Siilats un Vitauts Tučkus. 2018. gadā SIA «Mūsa Motors Rīga» apgrozījums sasniedza 44,864 miljonus eiro, bet uzņēmuma pārskata gada peļņa bija 2,562 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zaķis: nav pamata apgalvot, ka par automašīnas iegādi nav samaksāts PVN

LETA, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pamata apgalvot, ka par automašīnas iegādi nav samaksāts pievienotās vērtības nodoklis (PVN), jo ir ievērotas likuma par PVN normas, bet viss pārējais šajā gadījumā ir tikai naudas plūsmas jautājums, norāda Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis (V).

Kā ziņots, portāla Pietiek.com rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) PVN.

Pēc Zaķa vārdiem, par mašīnas radīto pievienoto vērtību tiks nomaksāts PVN, taču neprecizēja, kādā veidā ar auto ir iecerēts radīt pievienoto vērtību. Deputāts aicināja iepazīties ar likumu par pievienotās vērtības nodokli, kurā ir paredzēts, ka nodoklis ir jāsamaksā jebkurā gadījumā.

«Pirmkārt, vēlos norādīt, ka dzīvoju Jēkabpilī un strādāju Rīgā, taču esmu atteicies no frakcijas vadītāja automašīnas, tādējādi valstij ieekonomējot 500 latu izdevumus mēnesī. (..) Jebkurā gadījumā automašīna bija jāpērk ārpus Latvijas, jo Latvijā auto neražo,» izteicās Zaķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Popularizēs atstarotāju izmantošanu arī autovadītāju vidū

, 31.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 31.janvārī, Volvo oficiālā pārstāvja Latvijā SIA Mūsa Motors Rīga salonā Valsts Ceļu policijai tika pasniegta dāvana – 30 000 atstarotāju, kas tuvāko dienu laikā ar Ceļu policijas starpniecību tiks izplatīti visos Latvijas reģionos, liecina sniegtā informācija medijiem.

Kā minējis Valsts Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš, šī gada janvāra mēnesī vien, pateicoties atstarotāju izmantošanai, ir izdevies glābt 22 cilvēku dzīvības. Turklāt iepriecinošs esot fakts, ka pēdējo gadu laikā uzņēmumi aizvien aktīvāk iesaistās kampaņās, kas vērstas uz atstarotāju izmantošanas popularizēšanu.

Vēl kāds ļoti nozīmīgs, bet bieži vien piemirsts fakts, ko uzsvēra gan Ceļu policijas, gan Mūsa Motors Rīga pārstāvji - bieži vien ceļu satiksmes negadījumos, kas izraisīti sliktas redzamības apstākļu rezultātā, cieš arī automašīnu vadītāji, kuri diennakts tumšajā laikā ir spiesti apturēt automašīnu uz ceļa, lai veiktu, piemēram, riepas maiņu, taču ceļa malā nav pamanāmi. Lai popularizētu atstarotāju izmantošanu arī autovadītāju vidū, turpmāk Mūsa Motors Rīga ikvienam servisa klientam dāvinās atstarotāju, tādējādi mudinot cilvēkus vairāk uzmanības pievērst savai un līdzcilvēku drošībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā mirstība gan no profilaktiski, gan no medicīniski novēršamiem cēloņiem ir otrā augstākā Eiropas Savienībā, veselīgais dzīves ilgums Latvijā gan sievietēm, gan vīriešiem ir visīsākais visā Eiropā, un tas norāda uz to, ka daudz cilvēku slimot sāk darbaspējīgā vecumā un jau krietni pirms pensijas vecuma sasniegšanas vairāk laika pavada, cīnoties ar slimībām nekā darbā.

Par problēmu ne tikai spriež profesionālās mediķu organizācijas, bet vēsta arī visaptverošu pētījumu (State of Health in the EU Latvija Valsts veselības profils 2021) dati.

Sabiedrības veselība ir gan valsts drošības, gan tautsaimniecības pamats, un jebkuram, pat medicīniski vai ekonomiski īpaši neizglītotam cilvēkam, ir skaidrs, ka slimi pilsoņi nespēs pastāvēt par valsti, kā arī nespēs būt labi darbinieki un ražot produktus vai sniegt pakalpojumus, tāpat maksāt nodokļus, tādēļ veselības aprūpes risināšana šobrīd ir primārs jautājums. Nelaime, ka valsts budžetā jau tā ir pamatīgs robs un naudas meklējumos atkal nonākam pie lietas, kas pirmkārt var ieņēmumus radīt un to dara jebkurā valstī – uzņēmējdarbības vide un uzņēmēji, turklāt privātuzņēmējs var būt labs risinājums veselības aprūpē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu par nodrošinājuma līdzekļa piemērošanu Škoda automašīnu tirgotājam Latvijā SIA Karlo Motors. Uzņēmums gan nepiekrīt VID lēmumam un sola to pārsūdzēt.

Kā skaidroja Karlo Motors valdes priekšsēdētājs Aivars Apkalns, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Pirmās piedziņas daļa esot veikusi nodokļu uzrēķinu, ko Karlo Motors uzskata par nepamatotu.

«VID, uzskatot, ka mēs piedalāmies lietotu auto pārdošanas shēmā, ir veicis nodokļu uzrēķinu. Kā noskaidroju VID, Karlo Motors esot arī labuma guvējs no dalības kaut kādā shēmā, it kā mēs būtu daļa no kaut kādas nodokļu nemaksāšanas shēmas,» teica Apkalns.

Cik liels ir uzrēķins, Apkalns neatklāja. Viņš sacīja, ka uzņēmums nākamnedēļ pārsūdzēs šo VID lēmumu, kas paredz piemērot aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Skanstes ielā 33, atklāts atjaunotais Volvo autocentrs, kurš tapis atbilstoši jaunajam Volvo Retail Experience standartam.

«Vēlamies apliecināt, ka Volvo ir citāda, taču līdzvērtīga izvēle vācu premium klases auto zīmoliem. Tāpēc uzskatām, ka izvirzītais mērķis iekļūt Top 3 pārdotāko premium klases auto zīmolu vidū ir sasniedzams jau tuvāko gadu laikā,» uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā Roberts Ozoliņš.

Autosalona kopējā platība ir gandrīz 700 m2. Salons pieredzējis ievērojamas izmaiņas un uzlabojumus dizaina, plašuma un funkcionalitātes ziņā. Pārmaiņas ir skārušas ne tikai autosalona ārējo izskatu, bet arī servisa darbu. Autocentrā būs pieejamas vairākas specializētās zonas. Vienlaikus paredzēts, ka salonā izvietotās automašīnas tiks aprīkotas ar atbilstošas jaudas elektrības pieslēgumu, kas ir saistīts ar Volvo paziņojumu līdz 2025. gadam saražot miljonu ar elektrību darbināmu vai hibrīda automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik elektroautomašīnu ražotājai Tesla Motors izdodas saražot 400 jaunas Model S automašīnas nedēļā. Medijam Wired Tesla Motors atklāj, kā uzņēmumam izdodas saražot vienu elektroautomašīnu trīs dienās.

Lai uzzinātu, kā Tesla Motors izdevies kāpināt savus ražošanas apjomus līdz pašreizējam līmenim, medijs Wired apmeklēja Tesla Motors ražotni Fremontā, Kalifornijas štatā. Uzziniet vairāk, skatoties video!

Iepriekš, šā gada martā Tesla Motors ziņoja, ka lielais Tesla Model S pieprasījums liek novilcināt Model X ražošanu par gadu, taču jūlija sākumā Tesla Motors vadītājs Elons Musks (Elon Musk) pauda, ka ražošanas apjomi pašlaik pārsniedz to apjomu, ko autoražotājs pats sev iepriekš noteicis.

Komentāri

Pievienot komentāru