Rūjienas saldējumā šonedēļ darbu sāk jaunā saldējuma ražošanas līnija, kura pagaidām nodrošina saldējumu vafeļu glāzītēs un testa režīmā ražo saldējumu uz kociņa, kas tirgū būs pieejams jūlijā, informē uzņēmums.
Pašlaik iekārta tiek pielāgota saldējuma ražošanai no dabīga piena un krējuma, jo lielākoties šāda tipa saldējuma iekārtas ir paredzētas ražošanai no augu taukiem – Eiropā saldējums no piena vai saldā krējuma ir retums, pārsvarā tādu gatavo mājās vai mazos ģimenes tipa uzņēmumos.
Ražošanas līnijas izveidē investēti 250 tūkstoši eiro, un tās atklāšanas mērķis ir pilnveidojot Rūjienas saldējums sortimentu un attīstīt dabīgā saldējuma programmu. Tā paredz ražot saldējumu no vietējas izcelsmes izejvielām, tas ir, izmantot Latvijā audzēto govju pienu, nevis aizvietot ar lētajiem augu taukiem. Jau ziņots, ka visu saldējuma šķirņu ražošanā Rūjienas saldējums jau kopš pašiem pirmsākumiem izmanto tikai pienu un saldo krējumu.
Lai gan saldējuma ražošana no dabīgiem un vietējās izcelsmes produktiem ievērojami sadārdzina ražošanas procesu un rezultātā paaugstina produkta cenu, Rūjienas saldējuma valdes priekšsēdētājs Igors Miezis ir pārliecināts, ka šis ir vienīgais veids, kā nodrošināt patērētājus ar kvalitatīvu saldējumu. Viņš nepieļauj iespēju piebiedroties to vietējo ražotāju lokam, kas ražošanā izmanto augu taukus vai arī importē izejvielas no ārzemēm – «veikalos plašā sortimentā ir pieejami tā saucamie saldējumi, kas sastāv nevis no piena vai saldā krējuma, bet gan no augu taukiem. Rūjienas saldējums uzskata, ka tā ir patērētāju maldināšana, jo nav godīgi lietot terminu «saldējums» attiecībā uz šādiem produktiem – tie ir saldējuma izstrādājumi, līdzīgi kā tiek marķēti krējuma vai sviesta izstrādājumi.»