Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) dibinātāju sapulcē par RTAB valdes priekšsēdētāju iecelts Jānis Jenzis, kurš līdz šim ieņēma biroja valdes locekļa amatu, informē Rīgas domē.
Rīgas pašvaldības pusi sapulcē pārstāvēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai RTAB strādātu augsti profesionāli speciālisti. "Jānis Jenzis tūrisma un ar to saistītajās nozarēs strādā jau ilgus gadus un ir pietiekami pierādījis sevi. Uzskatu, ka viņa vadībā RTAB varēs ne tikai atgūties no pērnā gada notikumiem, bet arī ar jaunu jaudu tupināt darbu pie tūristu piesaistes Rīgai," pamato O.Burovs.
"RTAB ir atguvies no pagājušā gada notikumiem un šogad birojam ir nepieciešams restarts. Tūrisma nozarei ir būtiska loma galvaspilsētas ekonomikā. Lai veiksmīgi veidotu Rīgas tēlu ārpus Latvijas robežām, un palielinātu tūristu skaitu, mēs plānojam plaši atvērt savas durvis tūrisma nozares profesionāļiem," uzsver J.Jenzis.
"Vadot RTAB, manas prioritātes būs aktīvāks darbs kultūras tūrisma segmentā, sporta tūrisms un tā potenciāls, kā arī gastronomiskais tūrisms," norāda viņš.
"Kvalitatīvu kultūras notikumu ir daudz: Rīga Jūrmala mūzikas festivāls, Rīgas starptautiskā biennāle RIBOCA. Pašvaldība arī atbalsta Pasaules čempionātu hokejā 2021. gadā un ikgadējo Rīgas maratonu, arī gastronomiskajam tūrismam ir milzīgs potenciāls. 2018 gada Latvijas universitātes un RTAB kopīgi organizētais pētījums parāda, ka otrs svarīgākais ceļojuma motivators aiz pilsētas apskates ir bijusi tieši vēlme baudīt Rīgas restorānu un kafejnīcu piedāvājumu. Ēdināšana ir neatņemama Tūrisma nozares daļa," stāsta RTAB vadītājs.
Riga Street food festival, kas sākotnēji bija iecerēts kā tūrisma produkts kas mazinātu sezonalitāti, ir ļoti populārs, labi novērtēts arī vietējo iedzīvotāju vidū, iespējams, būtu jāplāno vēl līdzīgi pasākumi. Rīgas restorānu nedēļa ir pacēlusi restorānu kvalitātes latiņu ļoti augstu un restorāni ir paveikuši milzīgu kvalitatīvu lēcienu.
Viens būtisks darba virziens, ko plānots uzsākt, ir konsultācijas pasākumu organizētājiem, jeb koučings. Tas ļaus paaugstināt kultūras tūrisma produktu kvalitāti un tas būs ieguvums gan tūristiem, gan Rīgas iedzīvotājiem.
J.Jenzis ir Latvijas Restorānu biedrības dibinātājs un prezidents, Nacionālās Kultūras padomes loceklis, biznesa augstskolas "Turība" lektors, Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs. J.Jenzis ir ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē.
J.Jenzis ir vadījis vairākas viesnīcas un restorānus Rīgā, kā arī četrus gadus darbojies kā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents.