Jaunākais izdevums

Igaunijas kompānijas Kalev un Tere Food sāks sarunas ar citiem potenciālajiem pircējiem, jo darījums ar Alta Capital Partners ir atcelts, raksta Dienas bizness.

Tagad būšot iespējams sākt sarunas par Kalev un Tere Food pārdošanu citiem interesentiem, norādījis Krūda. Tomēr Alta Capital Partners paziņojis — lai gan darījums cietis neveiksmi, investīciju fondam joprojām esot interese par Kalev un Tere Food Groups iegādi un tas cer panākt jaunu vienošanos.

"Durvis Alta vēl aizvien būs atvērtas, taču viņi kompensēs mūsu izdevumus," Krūdas teikto citē Bloomberg. Saskaņā ar sākotnējo vienošanos par darījuma atsaukšanu Alta Capital Partners maksās kompensāciju 140.8 milj. EEK (6.3 milj. latu) apmērā.

Db jau rakstīja, ka vienošanās par Igaunijas lielākā saldumu ražotāja Kalev un piena pārstrādes uzņēmumu Tere Food Groups pārdošanu investīciju fondam Alta Capital Partners, kas ir arī Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma Rīgas piensaimnieks īpašnieks, tika noslēgta pērnā gada septembrī. Tā vērtība bija 39.5 milj. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Igauņi Rīgas piensaimnieka akcijas atdevuši, neko pretī nesaņemot

Ritvars Bīders, 17.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas investori, kuri šogad novembrī pārdeva 80% Rīgas piensaimnieka akcijas ASV investīciju kompānijai Darby Overseas Investments, no šo akciju pārdošanas nav ieguvuši neko, jo ASV uzņēmums akcijas likumīgi pārņēmis, ziņo BBN.

Tam par iemeslu ir fakts, ka Rīgas piensaimnieka akcijas bija apgrūtinātas kā ķīla minētajai ASV investīciju kompānijai, kura tās vienkārši pārņēma.

Šo akciju vērtība lēšama 150 līdz 250 miljonu Igaunijas kronu (6,7 līdz 11,2 miljonu latu) apmērā.

Darby Overseas Investments 2006. gadā aizdeva Rīgas piensaimniekam 8 miljonus eiro ar likmi 13% gadā, lai uzņēmums varētu iegādāties akcijas no iepriekšējiem īpašniekiem. Jau 2007. gadā Rīgas piensaimnieka ieķīlātās akcijas nonāca Igaunijas Alta Foods kontrolē.

Alta Foods šīs akcijas pārņēma, apņemoties nomaksāt parādu Darby Overseas Investments, taču tā kā vairāk nekā 10 miljonus eiro lielais parāds netika atmaksāts ASV kompānija šīs akcijas pārņēma savā īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lietuvas konkurences uzraugi atļauj Meridian Capital iegādāties Rīgas piensaimnieku

Žanete Hāka, 19.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome atļāvusi Kaimanu salās reģistrētajam fondam Meridian Capital CIS Fund iegūt netiešu vienpersonisku kontroli pār Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu SIA Rīgas piensaimnieks, raksta Veršlo žinios.

SIA Rīgas piensaimnieks pazīstamākie produkti ir Kārums un Dzintars.

Darījumu vēl jāapstiprina Latvijas Konkurences padomei. Iesniegumu padome saņēma maijā, un patlaban tas tiek izskatīts.

Db.lv jau rakstīja, ka starptautiskā privātā kapitāla investīciju grupa Meridian Capital NVS fonds (Meridian Capital) iegādāsies SIA Rīgas piensaimnieks, kas ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, informēja Food Union pārstāve Linda Mežgaile.

Rīgas piensaimnieks kopš 2010.gada pieder riska kapitāla uzņēmuma Darby Private Equity filiālei. Rīgas piensaimnieka iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar piena pārstrādātāju Food Union. Patlaban netiek lēsts precīzs darījuma noslēgšanas termiņš, un darījuma finansiālie noteikumi netiks izpausti, jo tā ir komerciāli konfidenciāla informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā privātā kapitāla investīciju grupa Meridian Capital NVS fonds (Meridian Capital) iegādāsies SIA Rīgas piensaimnieks, kas ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, informēja Food Union pārstāve Linda Mežgaile.

Rīgas piensaimnieks kopš 2010.gada pieder riska kapitāla uzņēmuma Darby Private Equity filiālei. Rīgas piensaimnieka iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar piena pārstrādātāju Food Union. Darījuma noslēgšanai ir nepieciešams saņemt Latvijas Konkurences padomes atļauju. Patlaban netiek lēsts precīzs darījuma noslēgšanas termiņš, un darījuma finansiālie noteikumi netiks izpausti, jo tā ir komerciāli konfidenciāla informācija.

Meridian Capital ir ilggadējs Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma Food Union finansiālais partneris, un Meridian Capital investīciju direktors Nodirs Normatovs ir Food Union grupas uzņēmuma Rīgas piena kombināts padomes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas piensaimnieka vadītājs: pie uzņēmuma strādāt gribētāji rindās nestāv

BNS, 10.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan Latvijā ir augsts bezdarbs, pie piena pārstrādes uzņēmuma Rīgas piensaimnieks strādāt gribētāji rindās nestāv, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam Baltic Business Service atzina Rīgas piensaimnieka valdes priekšsēdētājs Nēme Jogi (Neeme Jogi).

Viņš pastāstīja, ka uzņēmumā nejūt strādāt gribētāju pieprasījumu. «Mums, piemēram, nav rindas ar cilvēkiem, kas būtu atnākuši un teikuši, ka grib strādāt, un gaidītu piemērotu vakanci,» teica Jogi.

Rīgas piensaimnieka vadītājs pieļāva, ka iemesls tam varētu būt nelegālā nodarbinātība, kā arī kvalificētu strādnieku trūkums bezdarbnieku vidū. «Valdībai būtu vairāk jāpārdomā, kā tiek organizētas bezdarbnieku apmācības. Citādi pašlaik iznāk tā, ka bezdarbnieku ir daudz, bet, tikko ir vajadzīgs noteiktas kvalifikācijas cilvēks, atrast tādu ir ļoti grūti. Grūti pateikt, kādēļ, bet, taisnību sakot, ir sajūta, ka, neraugoties uz lielo bezdarba procentu, faktiski eksistē šī ekonomikas daļa, kurā cilvēki tiek nodarbināti bez nodokļiem un oficiāliem papīriem,» klāstīja Jogi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas bagātnieki kļuvuši par Latvijas piena pārstrādes SIA Rīgas piensaimnieks īpašniekiem.

Par to šodien vēsta Igaunijas biznesa laikraksts Aripaev.

Kopumā par Rīga piensaimnieka akciju īpašniekiem kļuvuši 173 investori no Igaunijas. Viņu vidū ir bankas Hansapank veidotāji Hanness Tamjervs un Jiri Meiss, kuģubūves grupas BLRT valdes priekšsēdētājs Fjodors Bermans, Igaunijas Dabas fonda valdes priekšsēdētājs Rainers Nelvaks, Igaunijas Tekstila un apģērbu asociācijas valdes priekšsēdētājs Mēliss Virkebau un citi.

Tas noticis pēc tam, kad Swedbank akcijās konvertējusi investoriem piederošās obligācijas, taču tās noteiktajā termiņā neizpirka Rīgas piensaimnieka īpašniece - Igaunijas investīciju fondam Alta Capital Partners piederošā kompānija Alta Foods. Tā kā Alta Foods jūlijā investoriem nespēja izmaksāt procentus, kompānijas vadība septembrī nodibinājusi jaunu uzņēmumu RPS Holding, kam nodota gandrīz piektā daļa obligāciju un akciju kontrolpakete Rīgas piensaimniekā. Daži kreditori piekrituši saņemt naudā 50% no obligāciju nominālvērtības, savukārt pārējie savā īpašumā ieguvuši RPS Holding daļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zīmola apvienošana dod rezultātu

Sandra Dieziņa, Db, 02.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 63 produktu apvienošanu zem zīmola Kārums uzņēmumam SIA Rīgas Piensaimnieks (RPS) izdevies paplašināt sortimentu eksporta tirgos. Tā Igaunijā uzņēmums tagad piedāvā ne tikai sieriņus, bet arī svaigus sierus un desertus, informē kompānija.

RPS piena produktu līniju Kārums paplašināja šā gada februārī, apvienojot zem šī zīmola 63 dažādus piena produktus. «Galvenie paplašinātās līnijas stratēģiskie uzdevumi bija – kļūt pircējiem par orientieri, izvēloties vietējā ražojuma produkciju. Šis solis attaisnojies mūsu cerības un dažas produktu grupas pat ir pārspējušas mūsu cerības uz pieaugumu. Toties citas - varbūt vairāk tradicionālas, pamat produktu grupas apjomi ir samazinājušies un tas, domāju, šodienas apstākļos ir loģiski,» skaidro Rīgas Piensaimnieka pārdošanas un mārketinga direktore Marija Koroļova.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

FOTO: Viena no lielākajām pārtikas ražotnēm Igaunijā

Anda Asere, 21.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku laikā saldumu ražotājs Kalev plāno pārdot vairāk nekā 700 tonnas našķu; lielāko daļu apēdīs Igaunijā, bet daļa nonāks arī pie citu valstu kārumniekiem

Uzķert ilgtermiņa tendenci ir daudz sarežģītāk, nekā saražot šokolādi, kas būs populāra dažas sezonas, saka AS Kalev pārdošanas direktors un valdes loceklis Janeks Kalbins (Janek Kalbin).

Pašlaik Kalev ietilpst Orkla uzņēmumu grupā, kurā ir vairāki virzieni, tostarp pārtika (Orkla Foods), saldumi un uzkodas (Orkla Confectionery & Snacks). Lielāku valstu tirgū katrs virziens tiek vadīts atsevišķi. Piemēram, tā ir Latvijā, savukārt Igaunijā abiem virzieniem ir kopīga vadība, kas atbild par visu produktu ražošanu un zīmolu virzīšanu tirgū. Uzņēmums pārstāv šādus zīmolus – Kalev, Laima, Selga, Staburadze, Ādažu Čipsi, Taffel, Felix, Gutta, Spilva, kā arī pārtikas piedevas Möller’s, Livol, Gerimax u.c. «Mūsu pārvaldes modelis ir diezgan unikāls un interesants. Izaicinājums ir tas, ka produktu portfelis ir tiešām liels un dažāds un ir jautājums, kā to vadīt,» saka J. Kalbins. Pašlaik Kalev ir viena no lielākajām pārtikas ražotnēm Igaunijā, kas uzbūvēta pēc neatkarības atgūšanas. Tā aizņem vairāk nekā 2,5 ha. Tajā ražo aptuveni astoņus tūkstošus tonnas saldumu gadā. Apjomus ir iespējams dubultot, efektīvi vadot ražošanu; ir iespējas augt gan Igaunijā, gan eksportā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģu kompānija Orkla Foods kļuvusi par vienīgo igauņu šokolādes fabrikas Kalev akciju paketes īpašnieci, ziņo Igaunijas portāls ERR novosti.

4. maijā Orkla noslēgusi līgumu ar igauņu uzņēmējam Oliveram Krūdam piederošo Kalev Chocolate Factory. Saskaņā ar pirkšanas-pārdošanas līgumu, norvēģiem piederēs 100% Kalev akciju, ieskaitot rūpnīcu.

Kalev Chocolate Factory gada apgrozījums sasniedz 28 miljonus eiro, uzņēmumā strādā aptuveni 400 cilvēku.

Orkla Foods Fenno-Baltic izpilddirektors Klāss Jērans Hagstroms uzskata, ka pēc šī darījuma uzņēmums spēs paplašināt savu konditorijas izstrādājumu ražošanu Somijā un Baltijas valstīs.

Orkla jau kontrolē daļu Krievijas saldumu tirgus, kur tai pieder kompānija СладКо ar fabrikām Jekaterinburgā un Uļjanovskā. 2006. gadā Orkla iegādājās vairāk nekā 75% akciju lielā konditorejas fabrikā Pēterburgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, investīciju kompānijai Alta Capital Partners piederošā meitasuzņēmuma Rīgas Piensaimnieks vadība apgalvo, ka visi produkti ražoti Latvijā, produktu izpēte liecina par pretējo.

Kā noskaidroja Db, Mājas piena iepakojums skaidri apliecina, ka produkts ražots Igaunijā pēc a/s Rīgas Piensaimnieks pasūtījuma. Kompānijas valdes priekšsēdētājs Nēme Jogi, atbildot uz Db jautājumu, norāda: «Pašlaik mēs nepasūtam produktus no sadarbības kompānijas Tere Igaunijā, visa mūsu produkcija tiek ražota Latvijā. Lai gan Rīgas piensaimnieks tirgojas ar Teres produktiem, tie visi ir apzīmēti ar Teres zīmolu».

Kā jau iepriekš ziņots, Rīgas Piensaimnieka īpašnieks Alta Capital Partners plānoja iegādāties virkni pārtikas ražotāju, tostarp saldumu ražotāju Kalev un piena un siera ražotāju Tere Food Groups, taču saskaņā ar jaunāko informāciju, darījums ir atcelts, jo investīciju kompānija laikus nav norēķinājusies par iegādātajām akcijām. Nēme Jogi tic, ka darījums starp Alta Capital Partners un Kalev tiks pabeigts otrajā gada pusē. Viņš norāda, ka Rīgas piensaimnieks turpinās strādāt pierastā režīmā un tā darba kartību nenotikušais darījums neietekmēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. novembrī, apmierinot Alta Capital Partners filiāles Alta Food prasību, Harju apgabala tiesa uzlikusi arestu saldumu ražotāja AS Kalev aktīviem. Prasība tiesā iesniegta saistībā ar akciju pārdošanas darījumu, kas parakstīts 2007. gadā, ziņo BBN.

Parakstītais darījums ļauj Alta Foods vienpusīgi atteikties no AS Kalev akciju pirkšanas saistībā ar strauji pasliktinošos situāciju finanšu tirgos. Šādā gadījumā Alta Foods nav jāmaksā nekādas soda naudas, jo iemesls ir objektīvs, ņemot vērā globālā tirgus attīstību.

AS Kalev biržā norāda, ka par aktīvu arestu esot uzzināts tikai caur presi, un nekādi dokumenti no tiesas pagaidām neesot saņemti. Līdz ar to AS Kalev šo jautājumu varēs izskatīt un savu viedokli paust tikai pēc iepazīšanās ar pilnu tiesas lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas ražotājs SIA Spilva ar nākamo mēnesi pārņem Igaunijas saldumu ražotāja Kalev Chocolate Factory tirdzniecības un mārketinga organizēšanu un pārraudzību Latvijā.

No 1. novembra Spilva nodrošinās Kalev produkcijas tirdzniecību visiem mazumtigotājiem Latvijā, izņemot Rimi, Maxima un Baltstor mazumtirdzniecības tīklus, kuri saņems Kalev produkciju atbilstoši iepriekš slēgtiem līgumiem ar Kalev Igaunijā, informē kompānija. Taču plānots, ka 2011. gadā Kalev produkcijas pārdošanu arī šiem mazumtirdzniecības tīkliem Latvijā pārņems Spilva.

«Līdz šim Latvijā ir pārstāvēts tikai neliels klāsts Kalev produkcijas. Ar laiku plānojam Latvijā piedāvāt plašāku Kalev produkcijas sortimentu, kā arī pilnīgi jaunus produktus,» skaidro Spilvas tirdzniecības un mārketinga direktore Dana Erciņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Piensaimnieki vienojas par ES naudas izmantošanu

Sandra Dieziņa, 30.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas piensaimnieki iesnieguši Zemkopības ministram Jānim Dūklavam projektu, kā ar lielāku pievienoto vērtību izmantot pieejamos 9 miljonus latu (13 miljonus eiro), ko piena nozares restrukturizācijai piešķīrusi Eiropas Savienība.

Par to informē pilnsabiedrības Latvijas Piensaimnieks direktors Raimonds Freimanis. Piensaimnieku, tajā skaitā piena kooperatīvu Trikāta KS, Dzēse un SIA Piena partneri pārstāvji veidotā projekta pamatdoma - novirzīt pieejamos ES līdzekļus zemniekiem piederošas piena pārstrādes attīstībai un eksporta veicināšanai. Iesniegtais projekts ir konkrēts biznesa plāns, kura īstenošanas rezultātā restrukturizācija skartu vairāk nekā 600 zemnieku saimniecības. Restrukturizācija arī paredz izveidot liela apmēra un modernu piena savākšanas sistēmu.

«Jāceļ nozares pievienotā vērtība, ieguldot pārstrādes uzņēmumu attīstībā un attīstot eksporta iespējas, nevis vienkārši sadalot naudu «pa galviņām», jo līdzekļi ir piešķirti nozares restrukturizācijai,» uzsver Latvijas Piensaimnieka pārstāvis Raimonds Freimanis. Viņš arī pauž viedokli, ka Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) vadītāja J.Šolka iepriekš izplatītais viedoklis medijiem par zemnieku nespēju vienoties attiecībā uz Eiropas savienības piešķirto deviņu miljonu latu atbalsta izmantošanu piena nozares stiprināšanai, neatbilst patiesībai un destruktīvi ietekmē nozares attīstību. «LPCS valdes priekšsēdētājs J.Šolks nepiedalījās Latvijas Piensaimnieka darba grupas darbā un līdz ar to nav korekti nozares vārda paust viedokli, ka piensaimnieki nav vienojušies par līdzekļu apgūšanas iespējām, jo šāds plāns ir izstrādāts,» pauž Latvijas Piensaimnieka pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas Kalev meklē jaunu bosu

Ritvars Bīders, 10.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 11. jūnija Kalev Chocolate Factory izpilddirektors Maits Nilsons pametīs savu amatu, tāpēc kompānija uzsākusi jauna vadītāja meklējumus, ziņo BBN.

Līdz jaunais izpilddirektors tiks atrasts Kalev vadītāja krēslā sēdīsies pašreizējais kompānijas valdes loceklis Marko Kaha.

M. Nilsons Kalev sāka strādāt 2005. gadā kā ražošanas vadītājs. Pēc kompānijas restrukturizācijas viņš kļuva par Kalev valdes locekli.

Kalev Chocolate Factory ir lielākais saldumu ražotājs Igaunijā. Kompānija nodarbina aptuveni 400 darbiniekus un gadā apgroza aptuveni 28 miljonus eiro.

Šā gada maijā Kalev nonāca starptautiskās kompānijas Orkla īpašumā un kļuva par vienu nu Orkla Foods Nordic uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien slēgtajā sēdē izlēmusi neiegādāties skandināvu aviokompānijai SAS piederošos 47.2% aviokompānijas airBaltic kapitāldaļu.

SAS piedāvātā cena par šīm akcijām bija 47 miljoni latu, tomēr, lai arī Satiksmes ministrija esot par SAS piedāvājuma izmantošanu, tomēr valdība izlēma neizmantot pirmpirkuma tiesības airBaltic akcijām. Iemels tam ir ierobežotā valdības rocība un taupības režīms. Līdz ar to SAS ar sev piederošās airBaltic akcijām var realizēt citam pircējam, jo pārējie akcionāri nav izmantojuši savas pirmpirkuma tiesības.

Iepriekš otrs airBaltic mazākuma akcionārs Krievijas kompānija Transaero, kam pieder 0.02% airBaltic akciju, Db arī norādījis, ka nav ieinteresēts iegādāties SAS piederošās akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV lidmašīnu ražotājs Boeing saņēmis šogad pirmo lielo pasūtījuma atteikumu. Aviokompānija S7 (iepriekš Sibir Airlines) pārdomājusi un atcēlusi 15 Boeing 787 Dreamliner iegādi, ziņo Financial Times.

S7 šo pasūtījumu veica 2007. gadā kopā pasūtot 50 lidmašīnas gan no Boeing, gan no Eiropas ražotāja Airbus. 787 Dreamliner lidmašīnas kompānijai S7 būtu piegādātas 2014. gadā.

Pērn Boeing bija seši pasūtījuma atteikumi.

Boeing arī paziņoja, ka izmaksu samazināšanas nolūkos kompānija atlaidīs kopumā 10 000 darbiniekus.

Db.lv jau vēstīja, ka Boeing ražotājs 2008. gada pēdējā ceturksnī strādājis ar 56 miljonu ASV dolāru lieliem zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas satiksme degvielu nodrošina naftas kontrabandā iesaistīta firma, kuras piesegšanā varētu būt bijis iesaistīts bijušais valsts galvenais muitnieks Vladimirs Vaškevičs.

Ar Rīgas satiksmei nepieciešamās degvielas piegādi un uzglabāšanu nodarbojas pašvaldības uzņēmumam pilnībā piederoša SIA Degvielas apgāds (51 % Degvielas apgāda kapitāldaļas Rīgas satiksme iegādājās 2005. gada martā, bet 2006. gada septembrī kļuva par vienīgo uzņēmuma īpašnieci). Tā kā Degvielas apgādam «nebija pieredzes naftas produktu ieviešanai muitas noliktavā, uzglabāšanā un tirdzniecībā, kā arī nav nepieciešamās klientūras, tika nolemts noslēgt pilnvarojuma līgumu ar nozarē pazīstamu un pieredzējušu komersantu,» teikts Degvielas apgāda 2007. gada pārskatā. Šis komersants ir SIA OVI, kura valdes priekšsēdētājs un bijušais īpašnieks ir Vladimirs Oderovs, kuram šovasar tika piespriests piecu gadu cietumsods par apjomīgu naftas kontrabandu (prokuratūra uzskata, ka, pārdodot nelegālo degvielu, legalizēti vairāk nekā 1 milj. Ls). Šobrīd tiesas spriedums gan ir pārsūdzēts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir noslēdzies piena pārstrādes uzņēmuma Rīgas piensaimnieks (RPS) iegādes darījums.

Vienošanās ar Rīgas piensaimnieks īpašnieku par 100% kapitāldaļu iegādi tika noslēgta šā gada jūnijā. Augustā tika saņemta Lietuvas Konkurences padomes atļauja iegādāties Rīgas piensaimnieku, savukārt oktobra sākumā – Latvijas Konkurences padomes atļauja, kā rezultātā iegādes darījums tika pilnībā pabeigts šā gada 29.oktobrī.

Kā iepriekš ziņots, Rīgas piensaimnieku iegādājās starptautiska privātā kapitāla investīciju grupa Meridian Capital NVS fonds, kas ir ilggadējs Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma Food Union finansiālais partneris. Rīgas piensaimnieka iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar Food Union. Iegādes darījuma konsultants bija Prudentia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Laimas konkurents Igaunijā paliek bez ūdens

, 15.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. janvāra rītā Igaunijas kompānija Elveso pārtraukusi ūdens apgādi saldumu ražotājam Kalev. Latvijas saldumu ražotāja AS Laima konkurents Igaunijā ilgstoši nebija maksājis rēķinus par ūdensapgādi, ziņo BBN.

Elveso pārstāvis Tomass Heinaru (Toomas Heinaru) norādījis, ka Kalev neizrāda ne mazāko iniciatīvu, lai nomaksātu parādu un atrisinātu problēmu. "Viņi [Kalev] nav ar mums kontaktējušies nedz šorīt, nedz vakar vakarā," skaidro T. Heinaru.

Kalev pārstāve Karina Lēmete (Karin Leemet) apgalvojusi, ka uzņēmumā turpinās ražošana. "Mēs bez ūdens varam turpināt ražošanu kaut vai bezgalīgi, taču mēs dabūsim ūdeni citur," sacījusi K. Lēmete.

Kalev kopējā parāda summa kompānijai Elveso bija 0.83 miljonus kronu (37.3 tūkst. latu), no tās 0.45 miljonus kronu (20 tūkst. latu) uzņēmums samaksāja 14. janvārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kompensācija padara Kalev pelnošu

, 02.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas lielākais saldumu ražotājs Kalev savu finanšu gadu beidzis ar 113 miljonu Igaunijas kronu (5.07 miljonu latu) lielu peļņu, kuru galvenokārt veido Iegūtā kompensācija no Alta Capital, ziņo BBN.

Peļņu Kalev nodrošināja saņemtā kompensācija no kompānijas Alta Capital, kura piekrita pārpirkt Kalev no Igaunijas uzņēmēja Olivera Krūdas (Oliver Kruuda) un citiem uzņēmuma akcionāriem, taču galu galā to neizdarīja.

Alta Capital bija solījusi saldumu ražotāja Kalev un piena pārstrādes uzņēmuma Tere pārpirkšanu pabeigt šī gada maijā, taču nespēja nodrošināt nepieciešamo finansējumu.

Kalev 2007./2008. finanšu gada apgrozījums sasniedza 1.3 miljardus kronu (58.4 miljonus latu), kas ir par 44% vairāk nekā kompānijas 2006./2007. finanšu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas lielākais saldumu ražotājs Kalev, iespējams, mākslīgi mainījis kompānijas finanšu datus, lai padarītu to pievilcīgāku potenciālo pārpircēju acīs. Šādas aizdomas radušās Igaunijas biznesa laikrakstam Aripaev, raksta BBN.

Kalev pārstāvji norāda, ka finanšu atspoguļojumos neprecizitātes radušās auditu dēļ, kas tobrīd tika veikti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konditorejas fabrikai Kalev joprojām ir vismīlētākais zīmols Igaunijā, tāpat kā iepriekšējos gados, vēsta baltic-course.com.

Otrajā vieta ir piena pārstrādātājs Tere. 3. un 4. vietas dala Skype un Maxima, liecina TNS Emor zīmolu pētījums.

Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī: valsts televīzija ETV, Google, maizes uzņēmums Leibur, lielveikalu ķēde Selver, telekomunikāciju uzņēmums Tele2 un YouTube.

Kamēr citu zīmolu pozīcijas pirmajā desmitniekā ir mainījušās, salīdzinot ar 2009. un 2010. gadu, Kalev ir saglabājis un pat palielinājis savu pārsvaru. Zīmols Tere piedzīvojis lielāko kāpumu - no 23. vietas 2009. gadā uz 12. vietu 2010. gadā un 2. vietu tagad.

Pētījumā, kas veikts no šā gada janvāra līdz februārim, piedalījies 1001 Igaunijas iedzīvotājs vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija palīdz Kalev kļūt par tirgus līderi Baltijā

, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu saldumu ražotājs Kalev arī šā gada augustā un septembrī bijis Baltijas šokolādes un cukura konditorejas izstrādājumu tirgus līderis, ziņo bbn.

Saskaņā ar tirgus izpētes kompānijas Nielsen datiem Kalev tirgus daļa apjoma ziņā palielinājusies par 0.6 un apgrozījuma ziņā par 0.8 procentu punktiem līdz attiecīgi līdz 15.5% un 13.9%.

Kalev mārketinga un pārdošanas vadītāja Monika Heinrāde (Monika Heinrand) sacījusi, ka Kalev tirgus daļa palielinājusies, pateicoties apjoma un apgrozījuma pieaugumam Latvijā.

Kalev galvenokārt eksportē produktus uz Latviju, Lietuvu, Skandināvijas valstīm un Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Dārgākie luksusa auto, ko pērn atļāvušies Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli DB, 25.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 230 tūkstoši eiro – šāda ir rekordsumma, ko kāds Latvijas uzņēmums pērn iztērējis par luksusa klases automašīnu.

DB jau tradicionāli ir apkopojis Ceļu satiksmes drošības direkcijas datus par 25 dārgākajiem luksusa klases automobiļiem, ko pērn savām vai savu saimnieku vajadzībām iegādājušies Latvijas uzņēmumi. Savukārt kopējie dati par pagājušā gada reālo luksusa auto tirgu vēl tiks publicēti.

Portālā publicējam TOP3 dārgākos auto.

Viss saraksts 25 dārgākie luksusa auto, ko pērn atļāvušies Latvijas uzņēmēji lasāms 25. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

##TOP3:

##1. FERRARI GTC4 LUSSO

Mēdz jokot, ka šis auto atgādina maizes klaipu. Taču tam ir ievērojama jauda, pateicoties četru riteņu piedziņai un četru riteņu stūrēšanas iekārtai, kas ļauj palielināt gan ātrumu, gan stabilitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts lielāko zemes platību īpašnieki - fiziskās un juridiskās personas

Ja gadu iepriekš gandrīz piektā daļa Latvijas lielāko privāto zemes īpašnieku – fizisko personu pēdējā gada laikā bija šķīrušies no ievērojamas daļas savu zemes platību, tad aizvadītajā gadā šajā ziņā valdījis sastingums.

Kā rāda jau tradicionālā ikgadējā informācija par Latvijas, Rīgas, Jūrmalas un Rīgas rajona lielāko un vērtīgāko zemes platību īpašniekiem, ko Baltic Screen apkopojis, balstoties uz Valsts zemes dienesta atlasītajiem datiem, jaunpienācēji zemes megaīpašnieku vidū ir uz pirkstiem skaitāmi, savukārt būtiskākās pārmaiņas saistītas ar kadastrālo vērtību maiņu un zemes nonākšanu no fizisko personu īpašuma šīm pašām personām piederošu kompāniju rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laimas konfektes Latvijai nezudīs, intervijā laikrakstam Diena apgalvo NP Foods valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Pēc tam, kad publiski tika paziņots, ka NP Foods iegādājies Norvēģijā bāzētais koncerns Orkla, Latvijas iedzīvotāji pauda bažas, kas notiks ar iemīļotajiem zīmoliem, piemēram, Laimas šokolādes konfektēm. Varat bažas kliedēt?

NP Foods iekšienē valda miers, jo mēs zinām savas vērtības, tradīcijas un apzināmies savu spēku. Mums jau izdevies Skandināvijas tirgū paveikt pietiekami daudz laba, lai mēs būtu droši, ka varam ne tikai saglabāt, bet arī attīstīt ražošanu tepat Latvijā. Ražošanas pārcelšana uz Skandināviju nav iedomājama.

Tādēļ, ka Skandināvijas valstīs ir augstākas darbaspēka izmaksas?

Komentāri

Pievienot komentāru