Citas ziņas

Radiostacijās nonācis remikss no Rutuļa hausmūzikas albuma

, 02.06.2009

Jaunākais izdevums

Šonedēļ Latvijas radiostacijās nonācis N’Works jeb Normunda Rutuļa veidotais remikss apvienības Flyingmice skaņdarbam Glory Hallelujah, kurā piedalās arī dziedātāja Anmary, informēja Platforma Music.

Remikss ņemts no N’Works jeb Normunda Rutuļa hausmūzikas debijas albuma Double B Tonality, kas CD un digitālā formā klajā nāca 1.maijā. Tajā iekļauti N’Works remiksi tādu izpildītāju dziesmām kā Otra Puse, Andris Ērglis, Ella, kā arī viņa oriģinālkompozīcijas.

Dziesmas Glory Hallelujah oriģinālo versiju sarakstījis soulful house mūzikas projekta Flyingmice dibinātājs Niks Ustinovs un gada sākumā šis singls tika izdots Londonā bāzētā hausmūzikas leibla Daddy Funk 45 paspārnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Prāta vētra prezentē albumu Vēl viena klusā daba

LETA, 08.05.2012

Grupas "Prāta vētra" mūziķis Renārs Kaupers uzstājas grupas jaunā dziesmu albuma "Vēl viena klusā daba" prezentācijas pasākumā klubā "Piens".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju grupa Prāta vētra vakar draugu un atbalstītāju lokā prezentēja savu jaunāko dziesmu albumu Vēl viena klusā daba.

Albums Vēl viena klusā daba ierakstīts no 2011.gada septembra līdz šā gada martam ASV pilsētiņā Hadsonā, Anglijā un Rīgā.

Kā atklāja grupas solists Renārs Kaupers, aptuveni pirms gada, sanākot kopā grupas dalībniekiem, spriests par to, ka vajadzētu ierakstīt jaunu albumu. «Ieraksts ir ceļojums gada garumā, jo esam pāris reizes bijuši Hadsonā, dažas reizes Anglijā, bet bieži esam bijuši Ingara Viļuma studijā, ko esam nodēvējuši par Ol Ingrid's Place, kā arī daudz laika esam pavadījuši mēģinājumu telpā Ziņģu nams,» stāstīja Kaupers.

Grupas jaunā albuma ierakstīšanā lielu ieguldījumu devis producents Deivids Fīlds. Producents darba procesā aicinājis katram izdomāt dāmu vārdus, stāstot, ka tas palīdzēšot satuvināties. Tā Prāta vētras dalībnieki tikuši pie vārdiem, piemēram, Mimī, Ingrid un Ru Ru, savukārt pašam producentam dots vārds Dorotija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džezā orientētā vācu elektroniskās mūzikas grupa De Phazz piedāvā jaunu albumu «Big», ko grupas līderis Pits Baumgartners ierakstījis kopā ar Vācijas radio bigbendu.

Lai arī albumā iekļauto dziesmu nosaukumi grupas cienītājiem šķitīs pazīstami, De Phazz uzsver, ka tā nav kārtējā labāko dziesmu izlase. Šajā albumā grupa interpretē savas veiksmīgākās dziesmas jaunā skanējumā, piedaloties Frankfurtes radio bigbendam «Hessischer Rundfunk» Jorga Kellera vadībā.

De Phazz, kuri savu mūziku dēvē par postmodernu džeza un popmūzikas kolāžu, jaunajā albumā nav baidījušies riskēt ar savu skanējumu, raksturojot to ar itāļu vārdu «grandezza».

Albumā savas vokālās prasmes lieliski demonstrē ilggadējie De Phazz vokālisti Peta Epltone un Karls Frīrsons. Albuma ierakstā pēc ilgāka pārtraukuma pievienojas arī viens no grupas dibinātājiem – trombonists Otto Engelhards.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas, 13. marta, rītā Stopiņos tiks sākta Latvijas Valsts radio un televīzijas centram piederošā radiostacijas torņa demontāža, informē Stopiņu novada domes pārstāve Inese Skrastiņa.

Otrdien, 11. martā, Stopiņu novada dome saņēma informāciju no Valsts policijas par radiostacijas torņa stiprinājuma bojājumu.

Novada mājaslapā ievietotajā paziņojumā norādīts, ka īpaša uzmanība jāievēro Acones un Radiostacijas ielas iedzīvotājiem. Valsts policija lūdz netuvoties tornim un pēc iespējas izvairīties no pārvietošanās pa Acones ielu un Radiostacijas ciematā.

Tornim tiek nodrošināta diennakts apsardze.

Torņa rādiusā esošo māju īpašnieki tiek informēti, ka pastāv iespēja evakuēties uz Upesleju internātpamatskolas-rehabilitācijas centra internāta telpām. Evakuācijas lēmuma pieņemšanas gadījumā māju īpašniekiem jāzvana pašvaldības policijai pa tālruni 67 910 901.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šīs nedēļas Latvijā pieejams franču dziedātājas Patrīcijas Kāsas jaunākais albums Kabaret.

Albumā Kabaret ievietotas 13 dziemsas, kas iztēlē uzbur ceļojumu pa Berlīni, Parīzi un Buenosairesu. Albums ir Kāsas oda 30.gadiem un to varonēm – Grētai Garbo, Sūzijai Solidorai, Martai Greiemai.

Albumā iekļauta arī dziesma Et s’il fallait le faire, ar kuru Kāsa šogad pārstāvēs Franciju Eirovīzijas dziesmu konkursā Maskavā.

Patrīcija Kāsa ir vienīgā mūsdienu Francijas dziedātāja, kura visā pasaulē pārdevusi 16 miljonus albumu. Dziedātājas karjera sākās pirms vairāk nekā 20 gadiem, kad 1987.gadā klajā nāca viņas pirmā dziesma Mademoiselle chante le blues. Starptautiskajā apritē viņa sevi pārliecinoši pieteica ar 1993.gada albumu Je te dis vous.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Saeimas komisija piešķir 30 tūkstošus eiro Līvi albuma izdošanai, taču grupa par tādu albumu nezina

LETA, 21.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Līvi dalībnieki un dziesmu izdevēji - ierakstu kompānija Mikrofona ieraksti - ir pārsteigti par deputātu lēmumu piešķirt 30 000 eiro grupas jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai, īpaši, ņemot vērā, ka šāds albums neesot plānots, liecina ieraksts grupas Facebook lapā.

30 000 eiro. Vismaz pagaidām par to neko nezina ne grupas agrākie dalībnieki, nedz arī grupas dziesmu izdevēji Mikrofona ieraksti. Kas tas par jubilejas albumu? tā rakstīts grupas Facebook lapā.

Mikrofona ierakstu repertuāra direktors Guntars Račs aģentūrai LETA apstiprināja, ka grupa un ierakstu kompānija nav informēta par jubilejas albuma izdošanu. Mēs nekādu albumu neesam plānojuši izdot. [..] Zvanīju Ainaram [Virgam], kad ziņa parādījās, viņš arī nebija lietas kursā, teica Račs.

Pēc laika viņš noskaidroja, ka finansējums piešķirts bilžu albuma izdošanai. Projekta iniciatore ir Bilžu biroja pārstāve Tija Auziņa. Visu šo dienu nodzīvojām ar domu, ka tas ir kāds mūzikas albums, bet saprotu, ka komplektā varētu būt arī albums, norādīja Račs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Priekšvēlēšanu laikā konstatēta slēptā reklāma

Guna Gleizde, Db, 24.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas radiostacijas priekšvēlēšanu laikā intervējušas pašvaldību deputātu kandidātus, nenorādot, ka materiāls ir reklāma, lai gan par intervijām saņēmušas samaksu, raksta laikraksts Diena.

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) konstatējusi, ka četrās radiostacijās pārraidīta slēptā reklāma, toties kopumā sešas raidorganizācijas nav ievērojušas priekšvēlēšanu aģitācijas likuma ierobežojumus.

Slēptās reklāmas saturs radiostacijās SWH+, Krievu hitu radio, PIK un Mix FM bijis vienāds - raidījumā «Mums ir tiesības» intervēti vairāki partijas PCTVL deputātu kandidāti. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis, ka visas raidorganizācijas, izņemot Mix FM, par šo raidījumu saņēmušas 11 370 latu no Latvijas Cilvēktiesību komitejas, kas arī bija raidījuma autore.

Tā kā Mix FM pārraidīts identisks raidījums, NRTP ieskatā arī tā bija slēptā reklāma. Maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir 5 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "EHR Mediju grupa" investējusi vairākus simtus tūkstošus eiro radiostacijas "Latviešu hiti" FM apraides izveidē, informē "EHR Mediju grupa" līdzīpašnieks un attīstības vadītājs Guntars Traubergs.

Būtiskākās investīcijas veiktas "Latviešu hiti" FM apraides tīkla iegādei septiņās Latvijas pilsētās - Rīgā, Valmierā, Cēsīs, Smiltenē, Limbažos, Liepājā un Jēkabpilī. Radio "Latviešu Hiti" ir dzirdami Rīgā (101.0 FM), Valmierā (103.4 FM), Cēsīs (104.7 FM), Smiltenē (103.1 FM), Limbažos (103.0 FM), Liepājā (93.5 FM) un Jēkabpilī (93.4 FM).

Kopējais veikto investīciju apjoms, atbalstot vietējos mūziķus un pandēmijā cietušo izklaides industriju, ir vairāki simti tūkstoši eiro, bet noslēgto līgumu nosacījumi liedz atklāt precīzas darījumu summas. G.Traubergs pauda pārliecību, ka investīcijas atmaksāsies, jo šādā veidā tiks sniegta atbilde uz sabiedrībā augošo pieprasījumu klausīties dziesmas dzimtajā valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nespējot panākt vienošanos autoratlīdzības jautājumā, Bulgārijas sabiedriskais radio BNR pārstājis atskaņot popmūziku, kas pārsteidzošā kārtā novedis pie klausītāju skaita palielināšanās.

Radiostacija atteicās maksāt paaugstināto licences maksu Bulgārijas autortiesību organizācijai MUSICAUTOR un pēdējos divus mēnešus Riannas un Džastina Bībera dziesmu vietā atskaņo klasisko mūziku un sen aizmirstus džeza un folkmūzikas ierakstus.

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) regulām autortiesības ir spēkā 70 gadus pēc autora nāves.

Radiostacijas repertuāra maiņas rezultāts bijis pārsteidzošs - klausītāju skaits pieaudzis, sevišķi vecākā gada gājuma cilvēku vidū, bet arī daudzi jauni mūziķi izmanto radušos situāciju, lai popularizētu savus darbus, kurus ļauj atskaņot bez maksas.

Sabiedriskās domas izpētes institūta IPSOS veiktā aptauja liecina, ka radiostacijas klausītāju skaits janvārī pieaudzis par 20%, salīdzinot ar vidējo klausītāju skaitu 2016.gada pēdējā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada valsts budžeta projektā tomēr vairs netiek plānots piešķirt līdzekļus grupas Līvi albumam un pasākumam Bildes.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija precizējusi vairākus priekšlikumus nākamā gada budžetam, un saskaņā ar šiem precizējumiem atbalsts minētajiem pasākumiem vairs nav paredzēts.

Priekšlikumus piešķirt 30 000 eiro kā līdzfinansējumu grupas Līvi jubilejas albuma sagatavošanai un izdošanai, bet 20 000 eiro piešķiršanu pasākumam Bildes bija iesniegusi nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK), tomēr vēlāk nolēma šos priekšlikumus atsaukt. Ņemot vērā, ka atbalstītos priekšlikumus atsaukt nevar, komisija šodien tos arī pārbalsoja. Tātad rīt Saeimas sēdē par šīm iecerēm deputātiem nebūs jālemj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Prāta vētras koncertu Mežaparka lielajā estrādē varētu apmeklēt 50 000 cilvēku

LETA, 18.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas «Prāta vētra» turnejas «Skārdu bungu tūre» koncertu Mežaparka lielajā estrādē 17.augustā varētu apmeklēt aptuveni 50 000 cilvēku, sacīja grupas pārstāve Aija Auškāpa.

Viņa pauda, ka līdz šim atjaunotajā Mežaparka estrādes skatītāju laukumā vēl nav noticis neviens tāda veida koncerts. «Teorētiski izskatās, ka varētu būt vieta 50 000 cilvēku. Mēs gan rēķināsim vēlreiz, lai noteiktu precīzāku skaitu,» sacīja Auškāpa, piebilstot, ka šogad pieprasījums uz «Prāta vētras» koncertiem Latvijā ir lielāks nekā iepriekšējos gados.

Grupas pārstāve skaidroja, ka šāds apmeklētāju skaits ir iespējams, jo, gatavojoties koncertam, Mežaparka estrādē uz laiku tiks demontēti visi soli.

Grupas dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts šodien preses konferencē aicināja atbalstītājus uz koncertu ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi. Tāpat apmeklētāji tika aicināti drukātu biļešu vietā pirms koncertiem uzrādīt elektroniski iegādātās biļetes savos viedtālruņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pirmajiem četriem 30. jubilejas akustiskajiem koncertiem mūzikas kluba Kaļķu vārti telpās, mūzikas un mākslas festivāls BILDES 2015 ir sasniedzis savas programmas otro daļu. Kā ierasts, tā turpināsies Rīgas Kongresu namā.

No 27. līdz 29. novembrim klausītājiem būs iespēja apmeklēt Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncertu, BILDĒS sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertu, Koncertu bērniem, kā arī noslēdzošo – BILŽU veterānu koncertu, informē festivāla rīkotāji BILŽU BIROJS.

27. novembrī plkst. 19:00 norisināsies Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šogad tajā uzstāsies tādi kopprojekti kā Mitav un Normunds Pauniņš; Rusted Wheel un Aivars Rakovskis; Ron The Star un Atis Zviedris; TRĪS un Jānis Dubavs; FREENIXZ un Edgars Silacērps; Marlēna un Adrians Kukuvass; J.E.E.B un Atis Ieviņš; The Foxtails un DAMBIS; Kristīne Šomase & Attachment un Edvīns Zariņš; The Loudstones un Raimonds Bartaševičs; 45. v-sk. un Aija Vītoliņa; ESPRESSO un Miks Dukurs; NOT YET un Kārlis Auzāns; The Twins Peek un Jānis Bukums; So Lucid Electric Feel un Ainars Virga; Inqognito un Artūrs Račinskis; Wild Detroit Gang un Normunds Jakušonoks; Teleports & Daniels Haitovs un Artūrs Duboks. Koncerta īpašie viesi – grupa Manta. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sjūzanas Boilas albumam rekordlieli pārdošanas apjomi

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sjūzanas Boilas (Susan Boil) debijas albums I Dream A Dream varētu kļūt par šī gada visstraujāk pārdoto mūzikas albumu, ziņo Telegraph.

Tiek lēsts, ka albuma iznākšanas pirmajā dienā tas pārdots aptuveni 150 tūkst. eksemplāru. Kompānija HMV norāda, ka S. Boilas debijas albuma pārdošanas apjomi pirmajā dienā ir līdzvērtīgi pasaules «lielo» mākslinieku albumu pārdošanas apjomiem nedēļā.

HMV palielinājis savu prognozi attiecībā uz S. Boilas albuma pārdošanas apjomiem pirmajā nedēļā no 300 tūkst. līdz 400 tūkst. eksemplāru, kas padarītu šo albumu par vislabāk pārdoto 2009. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga nākamā gada 4.martā uzstāsies Vācijas grupa Rammstein, liecina koncertaģentūras FBI sniegtā informācija.

FBI informē, ka Rammstein ir viena no šobrīd pieprasītākajām koncertgrupām pasaulē, turklāt pēdējo 2 gadu laikā vien mūziķi pārdevuši vairāk nekā 25 miljonus ierakstu. Rammstein ir pirmā vācu grupa, kas tikusi nominēta prestižajai Grammy balvai.

Šogad grupa izziņoja jaunu turneju, kas sākumā paredzēja 27 šovus 25 pilsētās – teju visās valstīs vien dažas dienas pēc biļešu tirdzniecības uzsākšanas koncerti tika izpārdoti. Sekojot panākumiem, grupa ir paziņowww.rammstein.dejusi, ka tūre turpināsies 2010. gadā un tās ietvaros Rammstein uzstāsies Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iznācis Cosmos jaunais albums Pasaki man un tev

, 28.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa vēstures muzejā 27.maijā dienas gaismu ieraudzīja vokālās grupas Cosmos jaunais albums Pasaki man un tev.

Šobrīd albums Pasaki man un tev lejuplādēšanas formātā pieejams Platforma Records mājas lapā (www.platformarecords.lv). Savukārt jau nākamnedēļ tas būs nopērkams arī mūzikas ierakstu veikalos.

Pirmdien, 1.jūnijā, Vispasaules bērnu aizsardzības dienā grupa viesosies Radio SWH, kur veselu stundu bērni-eksperti, kuri jau noklausījušies disku, recenzēs un vērtēs albumā iekļautās pasakas un dziesmas. Pārraides laikā tiks pirmatskaņota albuma tituldziesma Pasaki man un tev, kura turpmāk būs dzirdama radioviļņos.

Par godu jaunajam albumam klajā tiks laistas speciālas pastkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lady Gaga jauno albumu iedzied Latvijā ražotos mikrofonos

Jānis Rancāns, 29.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 23. maijā izdotais dziedātājas jaunākais Lady Gaga albums Born This Way tapis izmantojot Latvijā ražotos JZ Microphones mikrofonus, informē uzņēmuma pārstāvji.

Albumu Born This Way producēja mūzikas industrijā pazīstamais skaņu inženieris Rafa Sardina, kura studija ir aprīkota ar JZ Microphones mikrofoniem, un jaunā Lady Gaga albūma ierakstā tika izmantoti Vintage sērijas mikrofoni V47 un V67.

Lady Gaga jaunā albuma ierakstīšanas procesā vairākas dziesmas tikušas ierakstītas tieši ar JZ Microphones Vintage sērijas mikrofoniem, norāda skaņu inženieris.

«Ierakstu sesijas ar Lady Gaga bija ļoti aizraujošas, un tajās es izmantoju dažus no maniem jaunajiem instrumentiem – JZ Microphones V47 un V67 mikrofonus. Tie bija pārāki daudzos veidos, sākot no akustiskā līdz elektriskajam basam, vokāliem, stīgām un ģitārām. Es izvēlējos tos, lai arī manā īpašumā ir daudzi ekskluzīvi citu ražotāju mikrofoni,» stāsta Rafa Sardina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas valdība aizliegusi roka grupas Rammstein jaunā albuma publisku izstādīšanu veikalos, jo tajā kultivēts sadomazohisms, ziņo Reuters.

Valdības pārstāvjiem aizvainojošas šķitušas gan atsevišķas Rammstein diesmas, gan arī paša albuma dizains. Uz albuma vāciņa priekšpusē redzami grupas dalībnieki un kāda kaila sieviete, kura guļ uz galda. Vienam no grupas dalībniekiem rokā ir asmens, ar kuru viņš it kā grasās griezt sievietei.

Rammstein albums Liebe ist Fuer Alle Da (Love is For All) kopš tā izdošanas aptuveni pirms mēneša pasaulē ir bijis pārdotāko albumu augšgalā, ieņemot pirmo vietu Vācijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā, Čehijas Republikā, Somijā un Nīderlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kaupers par jauno dziesmu: «Šeit ir kas vairāk par vidēju albuma skaņdarbu»

Laura Mazbērziņa, 04.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnas trīs nedēļas pirms koncerttūres uzsākšanas grupa Prāta Vētra publiskojusi videoklipu dziesmai «Ogles» no jaunā albuma «Par to zēnu, kas sit skārda bungas». Videoklipa filmēšana ilgusi divas dienas.

«Runājot ar draugiem par jauno albumu, gandrīz visi atzīmē – tās «Ogles» gan jums ļoti labi sanākušas. Jāsaka, ka jau ierakstā bija sajūta, ka šeit ir kas vairāk par vidēju albuma skaņdarbu. «Youtube», «Spotify» un citas platformas arī apliecina, ka «Ogles» ir pieprasītākā un klausītākā jaunā albuma dziesma. Tad nu skatīsimies, varbūt mums ir darīšana ar Prāta Vētras jauno laiku Zelta dziesmu fonda jaunpienācēju, ko daudzus gadus ar prieku spēlēsim koncertos,» tā par dziesmu izsakās Renārs Kaupers.

«Šis ir parasts stāsts no mūsu katra dzīves. To varētu nosaukt par simbolisku salīdzinājumu. Meitene no spēles, ko mēs visi pazīstam kā «Cirks», aicina savā dzīvē puisi. Var redzēt, ka meitene ļoti labi un viegli orientējas šajā spēlē, ko sauc par dzīvi, jo «Cirks» ir viņas vide, turpretī puisim iet daudz grūtāk. Viņš kāpj pa trepēm uz augšu, tad krīt lejā, atgriežas uz sākumu un mēģina vēlreiz. Grupa klipā ir kā likteņa «kalpi», kas, metot kauliņus, veido šo cilvēku dzīvi. Jo dzīve ir cirks un cirks ir dzīve,» stāsta Aivars Čivželis, videoklipa režisors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Prāta Vētra mūzikas biznesā kopš 1989. gada

Laura Mazbērziņa, 10.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāta Vētrai jau daudzus gadus ir izdevies noturēties Latvijas populārāko un pieprasītāko grupu sarakstā. Raksta galerijā piedāvājam foto atskatu uz to, kā grupa, kura pirmsākumos spēlēja skolu aktu zālēs, ir strauji augusi un attīstījusies.

Neilgi pirms Skārda bungu tūres sākuma, kas plānots 21. jūlijā Jelgavā, Prāta Vētra šobrīd aktīvi strādā pie jaunā albuma «Par to zēnu, kas sit skārda bungas» dziesmu videoklipu filmēšanas, biznesa portālam db.lv stāsta grupas menedžere Aija Auškāpa. Videoklipu izmaksas esot ļoti dažādas, un tās ir atkarīgas no idejas, kuru tiek plānots īstenot. «Mūsdienās ļoti labas kvalitātes attēlu iespējams uzņemt ar viedtālruni, taču, ja vēlamies filmēt ar profesionālu aparatūru un piesaistīt operatoru ar kino kameru, «uzlikt» mazliet apgaismojuma un pēc tam samontēt klipu, tad klipa budžets jau ir 5000 eiro un vairāk. Tālāk izmaksas aug atkarībā no idejas sarežģītības, filmēšanas vietas, laika un ilguma, iesaistīto personu skaita, dekorāciju izmaksām un citiem faktoriem. Lielākais budžets ir bijis klipam dziesmai «Thunder without rain» 2005. gadā, kura izmaksas bija 40 000 latu,» viņa atklāj.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik nav zināms, kad atsāks skanēt Radio 101, biznesa portālam Nozare.lv teica radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis.

Viņš paskaidroja, ka notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku.

«Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,» teica E. Mencis, piebilstot, ka tiks darīts viss iespējamais, lai radio pēc iespējas ātrāk atkal skanētu.

Kā ziņots, Radio 101, kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, šodien pārtraucis raidīt, un nedarbojas arī radiostacijas mājaslapa internetā.

Radio 101 dīdžejs Toms Grēviņš savā blogā raksta, ka jaunā īpašnieka radio iegādes motīvi nav bijuši saistīti ar jebkādu interesi par radiobiznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad festivālu Positivus apmeklējuši aptuveni 30 000 cilvēku, aģentūrai LETA sacīja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Viņš skaidroja, ka līdzīgi kā iepriekšējos gados, vislielākais apmeklētāju pieplūdums festivālā bija sestdien. Arī aptuvenais festivāla apmeklētāju skaits esot sasniedzis rīkotāju plānotos 30 000.

«Apgalvojumi, ka festivāls vairs nenotiks, ir baumas. Būtiski, ka no malas ir daudz šaubu un neobjektīvu priekšstatu. Taču pašiem apmeklētājiem nav šaubu - festivāls noticis kā vajag, un tā nebūs pēdējā reize,» sacīja Majors.

Viņaprāt, festivāla līmenis salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir audzis. Majors arī skaidroja, ka ir grūti paredzēt kopējo apmeklētāju skaitu, jo teju trešdaļa savu lēmumu par ierašanos pieņem tikai nedēļu pirms festivāla norises. Uz to norādot biļešu tirdzniecības statistika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV papildina melno sarakstu ar virkni Krievijas kompāniju

LETA, 01.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Finanšu ministrija melnajā sarakstā iekļāvusi vēl virkni Krievijas kompāniju, paplašinot pret Krieviju vērstās sankcijas par Krimas okupāciju un aneksiju.

Sarakstā iekļautas kompānijas SGM-Most un Mostotrest, kas nodarbojas ar tilta celtniecību pār Kerčas šaurumu starp Krieviju un anektēto Krimu.

Saraksts papildināts arī ar vairākiem desmitiem Gazprom meitas uzņēmumu, tostarp vienu no Krievijas lielākajiem mediju holdingiem Gazprom-media.

Gazprom-media apvieno telekanālus NTV, TNT, TV-3, Pjatņica, Mač TV, radiostacijas Avtoradio, Energy, Comedy Radio, tam pieder radiostacijas "Eho Moskvi" kontrolpakete, video vietne Rutube un citi mediju aktīvi.

Sankcijas arī noteiktas vēl 17 privātpersonām.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Jebkura biznesa vērtība un attīstības pamats ir cilvēki. Ja cilvēkiem patīk tas, ko viņi dara, ja viņi ir motivēti pilnveidoties kopā ar uzņēmumu, kurā strādā, tad tiks sasniegti jebkuri mērķi,” uzskata Ričards Zakss, EHR mediju grupas līdzīpašnieks. Viens no uzņēmuma svarīgākajiem mērķiem bija izveidot labāko radio aplikāciju Latvijā – un tas ir izdevies!

Galvenais – būt mobiliem

EHR mediju grupā ietilpst trīs radiostacijas – EHR, EHR Superhits un EHR Russkie Hiti, un katru mēnesi tai izdodas saglabāt vienu no vadošajām komerc-radio grupu pozīcijām, sasniedzot vidēji līdz pat 504 tūkstošiem unikālo klausītāju nedēļā.

Kā stāsta R. Zakss, radio mērķauditorija ir mūsdienīgi mileniāļi, tādēļ nepārtraukti jāseko līdzi jaunākajiem trendiem un tehnoloģijām. “Mūsu klausītāji ikdienā “dzīvo” savā viedtālrunī, tāpēc, lai sasniegtu veiksmīgus rezultātus, mums arī jābūt mobiliem.”

Lai saglabātu līdera pozīcijas arī turpmāk, kompānija savā attīstības plānā iekļāvusi trīs galvenos virzienus. Pirmkārt, orientēšanās uz aktualitātēm, tādēļ EHR portāls sevi pozicionē kā Eiropas popkultūras jaunumu centru, ziņojot par aktuālāko mūzikā. Otrkārt, fokuss uz daudzveidību – klausītājiem jau ir pieejami 20 hitu kanāli. Visbeidzot – konkurētspējas saglabāšana. EHR izstrādājis funkcijām bagātāko mobilo aplikāciju, kas ieņem stabilu vietu mūzikas aplikāciju trijniekā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iespējams, finansiālu problēmu dēļ Radio 101 dīdžeji aizsūtīti bezalgas atvaļinājumā

, 16.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No ētera pazuduši Radio 101 programmas Ausīs rīts veidotāji - Eduards Švāns, Zane Peneze un Gustavs Terzens, bet viņu vietā no rītiem dzirdams Toms Grēviņš. Izskanējušas baumas par to, ka radio darbinieki jau vairākus mēnešus nesaņemot algas, tāpēc šādā veidā izsaka protestu.

Pašām radio personībām sniegt komentārus šajā sakarā ir aizliegts, vēsta Delfi.lv.

«Es negribētu komentēt to, kas, iespējams, ir, iespējams, nav baumas. Mēs, Ausīs rīts komanda, jau pusotru gadu močījam, ceļoties piecos no rīta. Tagad esam aizgājuši pagozēties saulītē - visi uz laiku esam bezalgas atvaļinājumā,» portālam skaidro Švāns, kurš arī atklāj, ka drīzumā trijotne atkal atgriezīsies radio, taču liek manīt, ka zināma neapmierinātība viņos tomēr sēž.

«Neesam saplēsuši darba līgumus un nevienam sejā iemetuši, lai arī, iespējams, dažs labs būtu to pelnījis. Es gribēšu redzēt, kas notiks ar Tomu Grēviņu šajā laikā, kad viņš pēc nakts diskotēku spēlēšanas celsies piecos, lai septiņos vadītu rīta programmu,» tā Švāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptauja, kurā piedalījās grāmatveži no dažādu nozaru uzņēmumiem Latvijā, atklāj – šajā profesijā strādājošie tiecas pēc aktīvāka dzīvesveida un atpūtas iespējām. Aptaujas mērķis bija noskaidrot, kā grāmatveži paši vērtē gan savu profesiju, gan dzīvesstilu, strādājot grāmatvedības jomā.

Vērtējot profesijai nepieciešamās prasmes, aptaujas dalībnieki atklāj, ka visbūtiskākā ir loģiska un analītiska domāšana (55%). 36% domā, ka noteicošā īpašība ir precizitāte un kārtīgums, un tikai 7% domā, ka grāmatvedim svarīgākais ir stratēģisks redzējums uzņēmuma biznesa mērķu plānošanā. Pavisam mazsvarīga aptaujas dalībniekiem ir šķitusi komunikabilitāte – to par būtisku profesijā uzskata tikai 2% grāmatvežu. Lai gan komunikabilitāte ir novērtēta salīdzinoši zemu, tomēr vairākums grāmatvežu norāda, ka vislabprātāk izmanto jauktu komunikācijas modeli un jūtas vienlīdz labi, strādājot gan komandā, gan vienatnē, – 79%. Labāk strādāt vienatnē un mazāk komunicēt izvēlas 17%, bet tikai 4% grāmatvežu vēlas strādāt tikai un vienīgi komandā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ārzemēs spēlētākie latviešu mūziķi ir Aisha, Bet bet, Brainstorm, Intars Busulis, Dj Ella un Normunds Rutulis, šodien preses konferencē pastāstīja Lielbritānijas mūzikas licencēšanas kompānijas Phonographic Performance Limited (PPL) pārstāvji.

PPL sadarbojās ar biedrību Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA), lai veiktu atlīdzību sadali mūziķiem, līdz ar to iegūstot datus arī par Latvijas mūziķu darbu atskaņojumiem ārzemēs.

Pēc PPL datiem, Latvijas izpildītāju mūzika atskaņota ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Spānijā, Lielbritānijā, Zviedrijā, Beļģijā, Ukrainā, Horvātijā un Serbijā. Aishas dziesma What for, ar kuru viņa piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā 2010.gadā esot pat atskaņota trīs valstīs. Bet bet dziesma Sāksim visu no jauna esot populāra Horvātijā.

LaIPA valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei īpaši interesanti šķita, ka ārzemēs popularitāti iemanto dziesmas latviešu valodā, piemēram, Rutuļa daiļrade. Pārsteigums viņai nav bijis par Brainstorm panākumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru