Eksperti

Procentu likmju samazinājums ASV varētu izraisīt jaunu izaugsmi kriptovalūtu tirgos

Ričards Tengs, Binance izpilddirektors, 16.09.2024

Jaunākais izdevums

Prognozētā procentu likmju samazināšana ASV nozīmīgi ietekmēs arī digitālo aktīvu cenu. Zemākas procentu likmes vairo finanšu sistēmas likviditāti, palielinot pieprasījumu pēc augstāka ienesīguma, riskantākiem aktīviem, tostarp kriptovalūtām.

Piemēram, Bitcoin (BTC) cena no 2020. gada februāra līdz 2022. gada februārim palielinājās par 375 %, un tobrīd procentu likmes bija tuvu nullei.

Turklāt zemākas procentu likmes var veicināt bailes no inflācijas un vājināt ASV dolāru, mudinot daļu investoru ieguldīt kriptovalūtās, lai aizsargātu savu pirktspēju, izmantojot digitālos aktīvus kā vērtības uzkrāšanas alternatīvu.Kā papildu faktors, kas likmju samazināšanas periodā varētu vairot Bitcoin un citu digitālo aktīvu cenas izaugsmi, ir jāmin nesenā Bitcoin dalīšana jeb ieguves samazināšanās uz pusi.

Šis notikums vēsturiski vienmēr ir izraisījis Bitcoin cenas pieaugumu nākamo 6–18 mēnešu periodā. Tāpat ietekme visdrīzāk būs arī biržā tirgotajiem digitālo aktīvu fondiem, kas tagad investoriem nodrošina vieglu kapitāla plūsmas pāreju no akcijām uz kriptovalūtām. Tas varētu papildus ietekmēt to, ka procentu likmju samazināšanas rezultātā pieaugusī likviditāte ieplūst kriptovalūtu tirgū. Septembris digitālajiem aktīviem parasti ir nedraudzīgs mēnesis, savukārt oktobrī cenas bieži vien piedzīvo kāpumu un gaidāmā procentu likmju samazināšana varētu kalpot kā papildu impulss nākamajam cenas lēcienam.

Kopumā ASV procentu likmju samazināšanas ietekme uz digitālo aktīvu tirgu vēl ir visai neskaidra, tomēr vairāki rādītāji liecina, ka politikas izmaiņas septembrī varētu būt laika ziņā ļoti piemērotas kriptovalūtu investoriem. Zemākas aizņēmumu izmaksas un pieaugošā likviditāte rada daudzsološas perspektīvas digitālajiem aktīviem. Vēsturiskās tendences un specifiskie kriptovalūtu tirgus faktori pastiprina optimismu, ka šīs politikas izmaiņas varētu veicināt izaugsmi.

Konteksts: ASV Federālās rezervju sistēmas Atvērtā tirgus komitejas (FOMC) sanāksme ir plānota šonedēļ (17.–18. septembrī). Tirgus spēlētāji sagaida, ka šajā sanāksmē FOMC paziņos par pirmo procentu likmju samazināšanu, kam varētu sekot virkne nākamo lēmumu par tālāku likmju samazinājumu. Šāda pieeja var pārkalibrēt ekonomisko situāciju, un, visticamāk, tā būtiski ietekmēs arī kriptovalūtu tirgu, kas parasti ļoti jutīgi reaģē uz makroekonomiskām pārmaiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Binance piedzīvo naudas pieplūdumu 1,2 miljardu dolāru apmērā

Db.lv, 07.08.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reaģējot uz notikumiem akciju un kriptovalūtu tirgos, pasaulē lielākā kriptovalūtu birža Binance pēdējo 24 stundu laikā ir piedzīvojusi finanšu neto pieplūdumu 1,2 miljarda dolāru apmērā, liecina blokķēdes datu analīzes uzņēmuma DeFiLlama apkopotā informācija.

Binance izpilddirektors Ričards Tengs atzīst, ka “šī ir bijusi viena no lielākajām neto ieplūdes dienām 2024. gadā. Tas, ka pēdējo dienu laikā esam saskārušies ar ievērojamu tirgus lejupslīdi, iespējams, norāda uz investoru pārliecību un interesi iepirkties par zemāku cenu, un viņi uzskata, ka šobrīd ir tam piemērots brīdis. Pašreizējās tirgus tendences apstiprina šādu nostāju, jo lielāko kriptovalūtu cenas ir sākušas atgūties. Binance iekšējie dati apstiprina, ka vakardiena bija viena no lielākajām tirdzniecības apjoma dienām 2024. gadā”.

Pēc straujā krituma akciju cenas pasaules biržās atkal pieaug 

Pēc straujā krituma akciju cenas pasaules biržās otrdien atkal pieauga, un Volstrītā...

Šis ievērojamais kapitāla pieplūdums apliecina kriptovalūtu lietotāju pārliecību par tirgus ilgtermiņa pozitīvo virzību, pat piedzīvojot ārkārtēju īstermiņa nestabilitāti. DeFiLlama dati parāda arī Binance spēcīgās pozīcijas centralizēto biržu (CEX) sektorā, apliecinot spēju piesaistīt ievērojamas investīcijas, neskatoties uz plašāku tirgus lejupslīdi.

Komentāri

Pievienot komentāru