Citas ziņas

Policija atradusi 66 miljonus vērtos Pikaso darbus

, 09.08.2007

Jaunākais izdevums

Francijas izmeklētāji atguvuši divas Pikaso gleznas un zīmējumu, kas tika nozagti no mākslinieka mazmeitas mājām februārī, atsaucoties uz policijas izplatītu informāciju, ziņo CNN.

Aizdomās par zādzību policija arestējusi trīs cilvēkus. Aizturētie bija mēģinājuši mākslas darbus pārdot.

Divi Pablo Pikaso darbi - viens, kurā attēlota Pikaso meita Maija (Maya), otrs, kurā attēlota viņa otrā sieva Žaklīna, esot aptuveni 66 miljonus ASV dolāru vērti. Zagļi tos un vēl vienu zīmējumu paņēma no apartamenta, kurā dzīvo Pablo Pikaso meitas Maijas meita Diāna Vidmaiera - Pikaso (Diana Widmaier-Picasso).

Vairāk lasiet šeit.

picturegallery.c6ad7c62-36e3-49e9-b5e4-aa967914d374

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pikaso elektriķis «no pagultes izvilcis» 271 līdz šim nezināmu mākslinieka darbu

Lelde Petrāne, 29.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pensijā devies elektriķis Dienvidfrancijā, kurš strādājis pie Pablo Pikaso, visus pārsteidzis ar paziņojumu, ka viņam pieder simtiem iepriekš nezināmu slavenā mākslinieka darbu, ziņo BBC.

Viņa krājumos esot 271 darbs, ieskaitot litogrāfijas, gleznas, piezīmes un akvareļus, kuru vērtība varētu būt ap 60 miljoniem eiro.

71 gadu vecais Pjērs Le Gunē (Pierre Le Guennec) apgalvo, ka Pikaso viņam šos darbus devis kā dāvanas.

Elektriķis esot uzstādījis apsardzes signalizācijas sistēmas Pikaso mājām Francijā pirms mākslinieks mira 1973.gadā.

Saskaņā ar Francijas avīzes Liberation vēstīto starp nezināmajiem Pikaso darbiem ir akvarelis no mākslinieka tā sauktā zilā perioda, un eksperti lēš, ka deviņi kubisma darbi, kas ir elektriķa rīcībā, vien varētu būt 40 miljonus eiro vērti.

Taču Pikaso ģimene uzskata, ka elektriķa skaidrojums par to, kā viņš ieguvis darbus, nav ticams. Policija jau esot pārmeklējusi viņa māju, konfiscējusi gleznas un vīrieti nopratinājusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nozagta 8 miljonus vērta Pikaso skiču burtnīca

, 10.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No muzeja Parīzē nozagta skiču burtnīca ar 32 slavenā mākslinieka Pablo Pikaso darbiem 8 miljonu eiro vērtībā, atsaucoties uz policijas sniegto informāciju, ziņo BBC.

Tas, ka notikusi zādzība, Pikaso Muzejā ticis atklāts otrdienas pēcpusdienā, bet konkrēts zādzības laiks un citi apstākļi patlaban tiek noskaidroti. Zināms, ka tajā laikā muzejs plašai sabiedrībai bijis slēgts, bet notikusi privāta apskate.

Muzejā atrodas 250 P. Pikaso gleznas un 1500 zīmējumi.

P. Pikaso tiek uzskatīts par 20.gadsimta ievērojamāko mākslinieku. Viņš mira 1973.gadā Francijā.

Pagājušajā mēnesī P. Pikaso musketiera portrets Ņujorkā tika pārdots par 14.6 miljoniem ASV dolāru, bet cita glezna - Sieviete ar platmali - tika pārdota par 7.7 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē dārgākā jebkad izsolē pārdotā glezna no pirmdienas skatāma Londonas Teita galerijā, vēsta BBC.

Gleznotāja Pablo Pikaso darbā, kas saucas «Nu au Plateau de Sculpteur» («Kailā, zaļās lapas un skulptūra») ir redzama Pikaso mīļākā Marija Terēze Valtere.

Galerija gleznu ir aizņēmusies no vārdā nenosaukta privāta kolekcionāra, kas to par rekordaugstu summu – 106 miljoniem ASV dolāru, nopirka pagājušajā gadā.

Galerijas direktore norādīja, ka «Tā ir izcila Pikaso glezna. Man ir liels prieks par īpašnieka devību, kas ļauj britu publikai to aplūkot».

«Kailā, zaļās lapas un skulptūra» ir viena no vairākām gleznām, kurās Pikaso ir attēlojis savu mīļāko Mariju Terēzi Valteru un tiek uzskatīta par lielāko mākslinieka sasniegumu starpkaru periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bruņoti laupītāji Brazīlijā Sanpaulu nozaguši divas Pablo Pikaso gleznas un divus slavenu Brazīļu mākslinieku darbus, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Šis ir jau otrais gadījums sešu mēnešu laikā, kad Sanpaulu nozog kādu Pikaso darbu.

Divus brazīļu autoru darbus, kas nozagti, gleznojuši Emiliano Dikavalkanti (Emiliano Di Cavalcanti) un Lazars Segals (Lasar Segall).

Visi nozagtie darbi bijuši apdrošināti.

Pērn no Sanpaulu mākslas muzeja nozaga P.Pikaso radīto Suzannas Blokas portretu un brazīļu mākslinieka Kandido Portināri (Candido Portinari) darbu Kafijas strādnieks.

Nozagtie darbi vēlāk tika atrasti lieliskā stāvoklī, atstutēti pret sienu kādā mājā Sanpaulu nomalē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Policija atguvusi Brazīlijā nozagto Pablo Pikaso gravīru Gleznotājs un modele, kas jūnijā tika nozagta no Sanpaulu muzeja, vēsta BBC News.

Pie Pikaso gleznas policiju novedis pats aizdomās turētais, kurš to bija ietinis plastmasas maisiņā un paslēpis bēniņos. Gravīra atrasta labā stavoklī.

Otra Pikaso un divas Brazīļu mākslinieku gleznas, kas šajā pašā reizē nozagtas, vēl nav atgūtas.

Vīrs, kas policiju aizveda pie nozagtās gleznas, bija arestēts uz aizdomu pamata par mēģinājumu nozagt naudas automātu.

"Mēs uzmanījām (aizdomās turēto) un divus citus vīriešus, jo mums bija informācija, ka viņi plāno nozagt bankomātus un apzagt bankas. Taču viņu telefona sarunās tika pieminēta Pikaso glezna," sacīja inspektors Cēzars Karlos Dias.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijā izsolē pārdota Pikaso glezna par 3.32 miljoniem GBP (2.941 miljoniem latu), kas ir visdārgākā jebkad Austrālijā pārdotā glezna, ziņo BBC News.

1954.gada Pikaso glezna Sylvette, kas attēlo modeli un mūzu Dāvidu, pārdota anonīmam pircējam. Tas bija viens no 40 Pikaso darbiem, kas bija radīti Dāvidas iedvesmā. Nupat pārdoto gleznu mākslinieks radījis 73 gadu vecumā.

Iepriekš dārgākā glezna, kas pārdota Austrālijā bija 1.67 miljonu mārciņu (1.48 miljoniem latu) vērtā austrālieša Breta Vitlija glezna.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzas, kas pārveidoja gleznotāja Pablo Pikaso dzīvi, portrets Sotheby's izsolē Londonā pārdots par 25,2 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (20,5 miljoni latu), ziņo BBC.

Pēc sešas minūtes ilgas solīšanas La Lecture nonākusi pie anonīma pircēja, kurš savu cenu izteica telefoniski.

Kā vēstīts, gleznā La Lecture attēlota mākslinieka slepenā mīļākā Marija Terēze Valtere (Marie-Therese Walter). Viņu attiecības sākās, kad sievietei bija 17 gadi, bet māksliniekam - 45.

Tās slepenībā tika turētas daudzus gadus, ņemot vērā sievietes vecumu un to, ka Pikaso bija precējies. Valtere vēlāk stāstīja, ka viņa nekad nebija dzirdējusi par mākslinieku, kad viņš pirmoreiz viņu uzrunāja sakot: «Es esmu Pikaso - jūs un es vēl izdarīsim lielas lietas kopā.»

Pikaso un Valterei vēlāk piedzima meita Maija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Londonā Sotheby's izsolē tiks izsolīts mūzas, kas pārveidoja gleznotāja Pablo Pikaso dzīvi un mākslu, portrets, ziņo BBC.

Gleznā La Lecture attēlota mākslinieka slepenā mīļākā Marija Terēze Valtere (Marie-Therese Walter). Viņu attiecības sākās, kad sievietei bija 17 gadi, bet māksliniekam - 45.

Tās slepenībā tika turētas daudzus gadus, ņemot vērā sievietes vecumu un to, ka Pikaso bija precējies.

Saskaņā ar aplēsēm 1932.gada glezna tagad varētu tikt pārdota par 12 - 18 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (10-15 miljoni latu).

Valtere vēlāk stāstīja, ka viņa nekad nebija dzirdējusi par mākslinieku, kad viņš pirmoreiz viņu uzrunāja sakot: «Es esmu Pikaso - jūs un es vēl izdarīsim lielas lietas kopā.»

Pikaso un Valterei vēlāk piedzima meita Maija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pikaso glezna pārdota par 13,5 miljoniem mārciņu; ienākumi tiks veltīti aptaukošanās pētīšanai

Jānis Rancāns, 22.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sidnejas universitātes rīcībā esoša Pikaso glezna izsolīta par 13,5 miljoniem britu mārciņu, vēsta The Telegraph. Ienākumi no izsoles tiks veltīti zinātnei.

Pikaso gleznu Jeune Fille Endormie Sidnejas universitātei pērn uzdāvināja kāds anonīms amerikāņu donors, ar noteikumu, ka tā ir jāpārdod, bet iegūtie līdzekļi jāvelta aptaukošanās pētīšanai.

Iegūto naudu universitāte izmantos, lai maksātu algas darbiniekiem jaunajā aptaukošanās, diabēta un sirds un asinsvadu slimību centrā.

Mākslas darbs ir gleznots 1935. gadā, tajā attēlota Pikaso mīļākā un mūza Marija – Terēze Valtere. Līdz šim glezna izrādīta plašākai publikai tikai vienu reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandē notikusi vērienīga mākslas darbu zādzība. Noziedzniekiem izdevies tikt pie Pablo Pikaso, Kloda Monē, Pola Gogēna un Anrī Matisa darbiem, kas bija izstādīti Roterdamas mākslas muzejā, vēsta BBC.

Laupītājiem muzejā izdevies iekļūt agrā otrdienas rītā. No muzeja tie aiznesuši tādus pazīstamus darbus kā Kloda Monē Vaterlo tilts, Pikaso gleznu Arlekīna galva, Anrī Matisa Lasītāja baltā un dzeltenā un Luciana Freida Sieviete ar aizvērtām acīm.

Roterdamas policija informēja, ka ziņa par ielaušanos muzejā saņemta agrā otrdienas rītā, taču, kad likumsargi bija ieradušies, noziedznieki bijuši jau prom.

Eksperti norāda, ka zagļi pazinuši mākslas darbus un gleznas izvēlējušies mērķtiecīgi. Nozagtās gleznas varētu būt simtiem miljonu eiro vērtībā, sacīja Nozudušo mākslas darbu reģistra vadītājs Kriss Marinello (Chris Marinello). Tomēr nozagto mākslas darbu atklāta pārdošana vairs neesot iespējama, jo tie starptautiski reģistrēti kā zagti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnālists Leonīds Jākobsons uzskata, ka cilvēki, kuri vakar viņam uzbruka, vēlas apturēt viņa profesionālo darbību.

Mērķis bijis vai nu viņu iebiedēt, vai nogalināt, kolēģiem Latvijas Radio 4 ar īsziņu palīdzību teicis žurnālists.

Jākobsons patlaban no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ir pārvests uz Stomatoloģisko institūtu. Viņš fiziski nespējot parunāt, bet uz īsziņām varot atbildēt. Žurnālists atzina, ka vakar zaudējis daudz asiņu, uz sejas viņam esot aptuveni astoņus centimetrus gara rēta. «Knapi paliku dzīvs,» rakstījis žurnālists.

Vaicāts, vai policija atradīs vainīgos, Jākobsons kolēģiem rakstījis, ka policija turpinot cīņu ar viņu. Četri policisti par viņu slimnīcā smējušies un ņirgājušies, viņi esot skatījušies filmas, kā arī runājuši, cik labs mērs ir Nils Ušakovs (SC).

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Ņujorkas izsolē Monē un Matisa darbi pārdoti par rekordcenām

LETA, 09.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā otrdien sākusies nelaiķa baņķiera Deivida Rokfellera mākslas darbu kolekcijas izsole un tajā Kloda Monē un Anrī Matisa darbi pārdoti par izsoļu rekordcenām, pavēstīja izsoļu nams «Christie's».

Monē «Nympheas en fleur», kas ir viens no franču impresionista ūdensrožu cikla darbiem, otrdienas vakarā pārdots par 84,69 miljoniem dolāru (71,35 miljoniem eiro).

Līdzšinējais Monē darbu izsoļu cenas rekords bija 81,4 miljoni dolāri, kas «Christie's» izsolē tika iegūti par gleznu «Meule» - vienu no Monē slavenā siena kaudžu cikla darbiem.

Otrdienas izsolē uzstādīts jauns izsoļu rekords Anrī Matisam, kura 1923.gada darbs «Odalisque couchee aux magnolias» tika pārdots par 80,75 miljoniem dolāru. Iepriekšējais Matisa darbu cenas rekords bija 49 miljoni dolāru.

Tomēr par visaugstāko cenu vakara izsolē tika pārdots Pablo Pikaso 1905.gada meistardarbs «Fillette a la corbeille fleurie», kas tika izsolīts par 115 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visbiežāk darbu atrod ar draugu un paziņu palīdzību

, 14.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu darbavietu darba ņēmēji visbiežāk atrod, izmantojot savu draugu un paziņu palīdzību, liecina laika posmā no šā gada 7. martam līdz 7. aprīlim portāla www.tavsdarbs.lv veiktā darba ņēmēju aptauja.

Aptaujas, kurā piedalījās 992 respondenti – portāla Tavsdarbs.lv lietotāji, rezultāti liecina, ka 43,5% aptaujāto savu pašreizējo darbavietu atraduši ar savu draugu vai paziņu palīdzību. Otrs populārākais darba meklēšanas veids ir darba sludinājumi internetā vai drukātajos medijos. Izmantojot šos resursus, darbu ir atraduši 31,2% aptaujāto (attiecīgi 17,7% – izmantojot sludinājumus internetā, savukārt 13,5% – atsaucoties darba piedāvājumiem laikrakstos un žurnālos). Ar personāla atlases kompāniju vai portālu palīdzību jaunu darbu atraduši vien 10,7% respondentu, tomēr iespējams, ka daļa respondentu, kas atbildējuši, ka darbu atraduši caur sludinājumu internetā, ir izmantojuši personāla atlases kompāniju mājaslapas vai portālus, tādējādi reālais rādītājs varētu būt nedaudz augstāks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

No Parīzes muzeja nozog Pikaso gleznu

Ritvars Bīders, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Parīzes Modernās mākslas muzeja nozagtas piecas gleznas, tostarp Pikaso un Anrī Matisa meistardarbi. Par to informējusi Parīzes policija, ziņo ABS News.

Par pazudušajām gleznām policijai ziņots ceturtdienas rītā. Muzeja darbinieks, kura vārds netiek atklāts, norādījis, ka nozagti gleznotāju Pablo Pikaso, Anrī Matisa, Džordža Brakū, Amedeo Modiljāni un Fernāna Ležē darbi.

Pagaidām plašāka informācija par notikušo zādzību netiek izpausta, lai netiktu ietekmēta izmeklēšanas gaita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Atrod pusotru tūkstoti nacistu nozagtu mākslas darbu; kopējā vērtība - aptuveni miljards dolāru

Gunta Kursiša, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādā Vācijas dzīvoklī Minhenē atrasts pusotrs tūkstotis nacistu nolaupītu mākslas darbu, tostarp Pablo Pikaso un Anrī Matisa darbi, kā arī iepriekš nezināmi mākslinieku darbi, vēsta pasaules mediji.

Mākslas darbu vidū ir arī, piemēram, ebreju izcelsmes mākslinieka Marka Šagāla (Marc Chagall), Vācijas gleznotāja un grafiķa Oto Diksa (Otto Dix), ebreju izcelsmes gleznotāja un grafiķa Maksa Lībermana (Max Liebermann) un franču mākslinieka Anrī Matisa (Henri Matisse) iepriekš nezināmi darbi. Tāpat atrasti Pablo Pikaso (Pablo Picasso) un citu ievērojamu mākslinieku darbi.

Kopējā atrasto mākslas darbu vērtība tiek lēsta no viena līdz 1,35 miljardu ASV dolāru vērtībā. Darbi esot bijuši «netīri, bet nesabojāti», medijiem pauda eksperts Meike Hofmans (Meike Hoffman). Iepriekš tika uzskatīts, ka daudzi no darbiem bijuši iznīcināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Francija atdod Spānijai konfiscēto Pikaso gleznu

LETA, 12.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francija otrdien atdevusi Spānijai 25 miljonus eiro vērtu spāņu mākslinieka Pablo Pikaso gleznu.

Francijas muitnieki atrada gleznu uz Korsikā piestājuša kuģa klāja un konfiscēja to. Gleznu bija plānots nelikumīgi nogādāt uz Šveici.

Pikaso darbs Jaunas sievietes galva tika atdots Spānijas delegācijai, kurai Francijas tiesa lika darbu nogādāt atpakaļ uz Madridi.

Mākslas darbs «piesaistīja Francijas muitas darbinieku uzmanību», teikts muitas izdotā paziņojumā.

Kapteinis varēja uzrādīt tikai divus dokumentus, no kuriem viens bija tiesas atbilde uz eksporta pieteikumu, kas aizliedza izvest darbu no valsts.

Glezna pieder pazīstamajam spāņu baņķierim Haimem Botinam. Kuģis piederēja Botina uzņēmumam, taču 79 gadus vecā vīrieša uz klāja nebija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dalī glezna pārdota par rekordcenu

Valdis Vikmanis, 06.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glezna Spectre du soir sur la plage, kuras autors ir spāņu gleznotājs Salvadors Dalī pārdota par 5,7 miljoniem ASV dolāru.

S. Dalī, kas izpelnījās slavenākā un skandalozākā sirreālista slavu šo gleznu uzgleznoja 1935. gadā. Izsoļu nams Sotheby's norāda, ka šī ir visdārgāk pārdotā S. Dalī glezna vēsturē.

Jāatzīmē, ka šajā nedēļā krita vēl viens rekords - visdārgāk iegādātais mākslas darbs. izsoļu namā Christie's spāņu mākslinieka Pablo Pikaso Glezna «Nu au Plateau de Sculpteur» (Kailā, zaļās lapas un skulptūra) tika pārdota par 106,5 miljoniem ASV dolāru. NYTimes ziņo, ka par tik lielu summu mākslas darbu izsoļu vēsturē līdz šim neviens darbs nebija pārdots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glezna «Nu au Plateau de Sculpteur» (Kailā, zaļās lapas un skulptūra), kuru spāņu mākslinieka Pablo Pikaso uzgleznoja vienas dienas laikā 1932. gada martā, pārdota par 106,5 miljoniem ASV dolāru.

Glezna pārdota izsoļu namā Christie's un to ir iegādājies kāds anonīms pircējs. NYTimes ziņo, ka par tik lielu summu mākslas darbu izsoļu vēsturē līdz šim neviens darbs nebija pārdots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16:29

16:07

Pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai.

13:50

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Brīdina par krāpnieciskām Olimpisko spēļu biļešu interneta vietnēm

Lelde Petrāne, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas policija izplatījusi brīdinājumu par Londonas olimpisko un Paraolimpisko spēļu biļešu pirkšanas vietnēm, kuras, iespējams, ir krāpnieciskas un cilvēki, kuri iegādājušies biļetes konkrētajās interneta vietnēs, tās var nesaņemt.

Ja cilvēki iegādājušies biļetes kādā no zemāk minētajām kompānijas EUROTEAM interneta vietnēm, nekavējoties nepieciešams sazināties ar kompāniju, no kuras sākotnēji biļetes tika pirktas un kontaktēties ar maksājuma servisa nodrošinātāju.

Iespējams, krāpnieciskas kompānijas EUROTEAM biļešu vietnes:

euroteam.net

tixnet.com

olympicticket.info

euroteam.info

euroteamtickets.com

2012tickets.org

londonsummergames.net

londonsummergames.org

euroteam.travel

worldticketservice.net

Metropolitēna policijas pārstāvis Niks Daunings (Nick Downing) aicina ikvienu pārliecināties, vai Olimpisko spēļu biļetes nav iegādātas kādā no šīm vietnēm. Viņš izsaka pamatotas bažas, ka tie, kuri biļetes iegādājušies šajās vietnēs, tās nesaņems.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot izmeklēšanu tā sauktajā Bunkus slepkavības lietā, Valsts policija 9. augustā Rīgā aizturējusi vēl vienu personu.

Ņemot vērā, ka izmeklēšanā aizvien notiek aktīvs darbs, Valsts policija aizvien atturas no plašākiem komentāriem, tostarp par aizturēto personu un izmeklēšanas niansēm.

Vienlaikus Valsts policija aizvien aicina arī tās personas, kuras šīs lietas izmeklēšanas saistībā nav sniegušas visu tām zināmo informāciju, vai personas, kuras var vēl ko liecināt, pieteikties pašām labprātīgi un sadarboties ar policiju un negaidīt, kad šajā lietā kriminālpolicija pieklauvēs pie jūsu durvīm. Valsts policija garantē anonimitāti.

Maijā tika vēstīts, ka Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas četrus gadus veiktā izmeklēšana tā sauktajā Bunkus slepkavības lietā vainagojusies panākumiem - ir gan noskaidrota noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēde sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam, gan šodien rūpīgi plānotas operācijas laikā aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gads pēc lielākā krāpšanas mēģinājuma Latvijas vēsturē: policijas izmeklēšanai a/s Olainfarm lietā iespaidīgi rezultāti, vēsta laikraksts Diena.

Pirms nedaudz vairāk kā gada, 2021. gada 30. aprīlī, Valsts policija uzsāka izmeklēšanu lietā, kas, iespējams, kā lielākais krāpšanas un reiderisma mēģinājums jau ir iegājusi Latvijas vēsturē. Parakstot, iespējams, fiktīvu akciju atsavināšanas līgumu, lielākā a/s Olainfarm akcionāra SIA Olmafarm valdes locekle Milana Beļeviča mēģināja par vairāk nekā 40 miljoniem eiro izkrāpt SIA Olmafarm piederošo Olainfarm akciju kontrolpaketi Čehijas čaulas kompānijai Black Duck Invest a.s. Gadu pēc notikušā Diena uzrunāja Valsts policiju, aicinot izklāstīt, kā šajā laikā ir veicies ar izmeklēšanu. Jāteic, ka atšķirībā no citām reizēm, kad ar sarežģītu noziegumu atklāšanu policijai tik raiti un veiksmīgi nav gājis, šoreiz policijai ir, ar ko palielīties, un izmeklēšanas rezultāti solās būt iespaidīgi. Turklāt krāpšanas stāstā arvien spilgtāk iezīmējas arī vairākas citas personas, kuras krāpšanā tieši nepiedalījās, bet bijušas ieinteresētas, lai Olainfarm nelikumīgā pārņemšana būtu izdevusies.

Komentāri

Pievienot komentāru