Jaunākais izdevums

Plastikas ķirurgs, Ādažu privātklīnikas īpašnieks, Jānis Zaržeckis kopš pērnā gada reizi mēnesī pieņem pacientus Londonā, ziņo Dienas bizness.

«Kopš pērnā gada ik mēnesi trešajā piektdienā pieņemu Londonā. No rīta līdz plkst.10.00 man ir pieņemšana Rīgā, tad braucu uz lidostu, un no 14.00 pieņemu pacientus Londonā,» stāsta plastikas ķirurgs.

Krīze ļoti samazināja pacientu skaitu, un lai varētu saglabāt ilgtspējīgu biznesu, vajadzēja meklēt papildu iespējas, kā piesaistīt pacientus. Viņš kopā ar mediķiem no septiņām citām privātklīnikām piedalījies projektā BalticCare. «Strādājam, bijām sagatavojuši plašu piedāvājumu, no kura beigās tomēr klienti neradās. Secināju, ka jādara citādi, un nolēmu izmantot Google Analitics, lai vadītu mārketinga kampaņu tīmeklī. Tēmēju 100 km rādiusā ap Londonu. Svarīgi, lai lapa indeksētos un parādītos sponsorēto linku pašā augšā. Kad īstenoju kampaņu, tad Londonā, ierakstot, top plastic surgers, es biju trijniekā. Kampaņu pats vadīju. Sākumā mēģinu salīgt vienu IT kompāniju, bet vēlāk sapratu, ka ir jāsaprot šī biznesa nianses, lai īstajā brīdī pamainītu atslēgas vārdus u.c. lietas. Sākumā, kamēr sapratu, tas prasīja diezgan daudz laika, tagad - dažas minūtes trīs reizes dienā. Tas ir kā biržā. Brīžam viens klikšķis man maksā divus dolārus, brīžam septiņus; jo populārāks, jo dārgāk,» pieredzē dalās J. Zaržeckis.

Šādi viņš ticis pie pirmās pacientes Londonā, viņai veikta implantācijas operācija. Pēc operācijas paciente bijusi apmierināta un atsūtīja vēl divas. Taču lielākā veiksme, pēc kuras bizness Londonā «tā īsti aizgāja», bija pērn pavasarī intervija Times.

Šobrīd, kā atzīst J. Zaržeckis, pacientu plūsmas ziņā varētu uz Londonu vairs nebraukt, taču viņš to turpina darīt «arī tāpēc, lai sildītu Latvijas ekonomiku, jo ikviens ārzemju pacients ir eksporta prece.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar neatlaidību, skaistām krūtīm, smalkiem deguniem, sejas savilkšanu un tauku atsūkšanu Latvijas mediķi iekaro ārvalstu pacientu sirdis un makus. «Ledus ir salauzts,» ir viņu visbiežāk lietotais teiciens sarunās ar LD.

Mākslīgais skaistums nav tikai bagāto privilēģija – Eiropas valstu vidusslānis gadiem ilgi lētāku operāciju meklējumos devies uz Čehiju, Ungāriju un Poliju. Ieilgusī krīze vecajā kontinentā likusi medicīnas tūristiem lūkot jaunus galamērķus, jo arī ierastās Austumeiropas plastisko operāciju mekas vairs tik lētas nešķiet. Un te uz skatuves uznāk Rīga – jaunākā tendence Eiropas skaistuma operāciju modē.

Par mērķtiecīgu medicīnas tūristu pievilināšanu Latvijas veselības aprūpes profesionāļi aktīvi sāka diskutēt aptuveni pirms diviem trīs gadiem. Astoņi šīs nozares uzņēmumi šim mērķim dibināja kopuzņēmumu Medicīnas tūrisma centrs, kas strādā ar zīmolu Baltic Care un saņēmis arī finansiālu atbalstu no valsts. Tam sekoja pirmie pacienti, dažas jūsmīgas atsauksmes sociālajos medijos, publikācijas tādos prestižos izdevumos kā laikraksts The Times vai žurnāla Time interneta vietne, un tagad mediķi, jo sevišķi plastiskie ķirurgi, var priecāties par arvien augošu ārvalstu pacientu pieplūdumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plastikas ķirurga Jāņa Zaržecka veidotā Jaunciema osta, kuras izveidē ieguldītās investīcijas netiek rēķinātas, savu darbu oficiāli sāks 4. maijā.

Apmēram pirms pieciem gadiem plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis uzsāka atjaunotās Latvijas laikā vēl ko nebijušu - jauna jahtkluba izveidi, šim mērķim izvēloties Ķīšezeru Rīgā un pirms gada nodibinot uzņēmumu Jaunciema osta. Nu jau ir gatavs ostas angārs, dušas, ģērbtuves un biroja telpas. Šobrīd vēl top jahtkluba ēka, kurā plānots izveidot kafejnīcu, atpūtas telpas.

Lai ostas projektu īstenotu J. Zaržeckis ne tikai algojis strādniekus, bet arī pats ķēries klāt dažādiem celtniecības darbiem, jau sākot ar būvbedres rakšanu un pāļu dzīšanu. Šajā kontekstā nav iztikts arī bez kurioziem. Lai arī, J. Zaržeckis plašākai sabiedrībai zināms kā ārsts, savulaik viņš strādājis dažādos būvobjektos, tāpēc darbi šajā ir visnotaļ labi zināmi - viņš paspējis strādāt kā celtnieks, mūrnieks, namdaris, jumta licējs utt. Arī, topot ostai, viņš ne katru dienu bijis atrodams slimnīcā, bet laiku pa laikam kaut ko darījis arī būvdarbos ostā. ««Vienu dienu likām bruģa grīdu angārā, kad atnāca tikai īsu brīdi pirms tam pieņemti strādnieki un redzēja sev neierastu ainu - investors bruģē grīdu. Viņi padomāja, ak droši vien tūlīt būs baidās «ziepes» un viņi nesaņems savu algu. Tam bija savs pamats – man strādnieki ir stāstījuši, ka ir bijušas reizes, kad viņi nostrādā kādā objektā pat gadu, bet tā arī nav saņēmuši nevienu santīmu. Ieraugot, ka es pats bruģēju... Tas ir foršs darbs - ātri iet uz priekšu, tajā visā ir kaut kas meditatīvs, pašu noliek «tuvāk zemei» utt. Bet šie palika tramīgi, līdz tie, kuri bija strādājuši jau ilgāk, šiem jauniņajiem paskaidroja - neuztraucaties, viņš ir traks un te jau ir paspējis pats padarīt visu ko, piemēram, metināt un betonēt, tāpēc bruģēšana vēl nav nekas īpašs,» atceras J. Zaržeckis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Plastikas ķirurgs Zaržeckis plāno atgūt pirmskrīzes klientu apjomu

NOZARE.LV, 07.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti pēdējos divos gados piedzīvotajam kritumam plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis šogad cer atgūt pirmskrīzes klientu apjomu.

Kā norāda Zaržeckis, pagājušā gada sākumā piedzīvots straujš - 50% - kritums, kam sekojis sastingums.

«Nebija jau tā, ka cilvēkiem nebūtu naudas, bet viņiem bija neskaidrība par nākotni un viņi baidījās to tērēt. Pamazām, konstatējot, ka saule lec un riet tāpat, dzīve turpinās, operāciju skaits atkal sāka uzņemt normālus apgriezienus. Gandrīz esam sasnieguši pirmskrīzes līmeni, ko, domāju, šogad izdosies paveikt,» stāsta Zaržeckis.

Vienlaikus viņš atzīst, ka pērn piedzīvotās grūtības izdevies izturēt, pateicoties ārzemju klientu konsultēšanai un operēšanai Latvijā.

«Tas bija galvenais stimuls, lai sāktu meklēt pacientus ārpusē. Bija variants braukt uz ārzemēm uz ilgāku laiku un vienkārši piestrādāt, taču sapratu, ka labāk ir mēģināt vest pacientus šurp, uz Latviju,» skaidro ķirurgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Investē savā sirdslietā - medicīnā

Kristīne Stepiņa, 29.10.2019

Plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada nogalē durvis vērs Aesthetica Beauty Clinic, kas projektēta un celta kā plaša plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas klīnika, kuru ir izveidojusi plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe kopā ar savu vīru – uzņēmēju Māri Sproģi.

Klīnika izveidota Teikā, trijos stāvos, 1030 kvadrātmetru lielā platībā. Klīnikā būs divas operāciju zāles, tajā strādās trīs plastikas ķirurgi un 13 dažādu jomu speciālisti, nodrošinot plašu pakalpojumu klāstu. Projekta autore ir arhitektu biroja Ozola & Bula arhitekte Vija Ozola.

Fragments no intervijas

Kā jūs izlēmāt būvēt klīniku?

Nākamajā gadā apritēs 20 gadu, kopš strādāju kā sertificēta plastikas ķirurģe. 2004. gadā nodibināju privātpraksi, daudz braukāju pa pasauli, stažējoties un pilnveidojot savas zināšanas un prasmes, tad kopā ar plastikas ķirurgu Kasparu Feldmani sākām darbību viņa privātajā klīnikā, bet visu laiku gaisā virmoja doma par savu medicīnas iestādi. 2014. gadā apprecējos ar Māri Sproģi – uzņēmēju ar milzīgām darba spējām un izcilu organizatora talantu. Abi kopā sapratām, ka šo ideju spējam īstenot. 2016. gadā nodibinājām uzņēmumu Aesthetica SIA, iegādājāmies zemi Teikā, sākām meklēt arhitektu. Izveidojām komandu, kas manas vēlmes un vīziju spēja salikt kopā. Pa šo laiku esam ļoti daudz paveikuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas plastikas ķirurgi augsti kotējas ārvalstu tirgos, un viņu sniegtos pakalpojumus izmanto pacienti gan no austrumu, gan rietumu valstīm, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Latvija un Baltijas valstis kopumā ir lieliska alternatīva plastikas ķirurģijas pakalpojumiem Šveicē, Austrijā un Vācijā gan valodas barjeras neesamības dēļ, gan kvalitātes un cenas attiecības dēļ, gan vienkārši tāpēc, ka pie mums uz Rīgu ir ērti atbraukt un patīkami uzturēties,» stāsta Plastikas ķirurģijas klīnikas vadītājs, Latvijas Plastisko ķirurgu asociācijas prezidents, Amerikas Estētiskās plastikas ķirurģijas asociācijas biedrs (ASAPS) Jānis Ģīlis. Statistika iezīmē vairākus galvenos mērķa tirgus, kuros Latvijas plastikas ķirurģijas pakalpojumi šķiet pievilcīgi – Neatkarīgo Valstu Sadraudzība (NVS), Skandināvija, Lielbritānija un Īrija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā daudziem plastikas ķirurģija asociējas ar diviem vārdiem – Ģīlis un krūtis, intervijā DB smej plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis, atzīstot, ka pēc 25 gadiem, kas pavadīti pie operāciju galda, viņam krūtis vēl joprojām ļoti patīk

Sarunāt interviju ar Jāni Ģīli var tikai pēc darba laika, jo viņa diena paiet operējot un konsultējot pacientus. Liela daļa klientu uz viņa vadīto plastikas ķirurģijas klīniku ierodas no citām valstīm, ir arī tādi, kuri atlido ar privātajām lidmašīnām.

Fragments no intervijas, kas publicēta 22. septembra laikrakstā Dienas Bizness:

Pieļauju, ka daudziem plastikas ķirurģija asociējas tieši ar krūšu palielināšanu...

Jā, protams, ar vārdu Ģīlis un krūtīm. (Smejas.)

Cik attīstīts ir plastikas medicīnas tūrisms? Cik daudz jūsu klīnikas pacientu ir no ārvalstīm?

Katru dienu ar pacieniem runāju trijās valodās. 40–45% no viņiem pie manis atlido ar lidmašīnu. Daži no viņiem – arī ar privātajiem gaisa kuģiem. No ārvalstniekiem aptuveni puse latviski nerunā, bet otra puse – tie, kuriem Latvijā ir kādas saknes. Mazāk ir pacientu no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas, taču arī viņu īpatsvars ir vērā ņemams. Klientu vidū ir bijuši gan politiķi, gan estrādes zvaigznes no dažādām pasaules valstīm, bet viņu vārdus nekad neizpaužam, jo ievērojam stingru konfidencialitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«2009. gada sākums bija diezgan vājš darba apjoma ziņā, bet no 2010. gada februāra sākās straujš kāpums. Šķiet, ka emocionālā ziņā mūsu klienti ir krīzei pāri: attapušies no izbrīna un gatavi ieguldīt dzīves kvalitātē,» laikrakstam Dienas bizness stāsta plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis.

To pašu apliecina arī citi nozares pārstāji. Evijas Rodkes privātpraksē un klīnikā kopumā pērn tika veiktas vairāk nekā 400 lielās operācijas, no tām viņa pati veica 230, kas ir gandrīz tikpat cik 2008. gadā. «Pašlaik fiziski visus nevaram paņemt,» teic daktere, norādot, ka ir pat jāgaida rindā. Klīnikā pirmajos trīs mēnešos apgrozījums bija 172 tūkst., pērn - 412 tūkst.

Vaicāti par klientiem, plastikas ķirurgi pirmām kārtām runā par sievietēm - viņu alkas būt skaistām un vēl skaistākām ir krietni lielākas nekā vīriešiem, tomēr beidzamajā laikā aug arī stiprā dzimuma interese, galvenokārt par ķermeņa formas korekcijām - samazināt vēderu, likvidēt dubultzodu u.c. Cik procentu no populācijas veic plastiskās ķirurģijas operācijas, uz šo jautājumu īsti atbildēt nevar. Tas pirmām kārtām atkarīgs no tā, ko ietver šajā vārdā, norāda E. Rodke. Ādas veidojumu likvidēšana - papilomu, dzimumzīmju, rētu - šādi gadījumi esot diezgan bieži. Viņasprāt, plastikas ķirurģija ir kļuvusi ikdienišķāka nekā agrāk - gan tāpēc, ka tā pārklājas ar citām medicīnas jomām, gan tāpēc, ka mainās piedāvājums un sabiedrības attieksme.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā kopumā šobrīd ir 49272 Jāņi, bet Līgas – 10443, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija. Jāņiem pieder 9301 uzņēmums, bet Līgām – 836, rāda "Lursoft" pērn apkopotā informācija.

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas laiks un dalīties novēlējumos Līgo svētkos un Jāņos.

SIA "Izdevniecība Dienas Bizness" valdes priekšsēdētājs Jānis Maršāns Līgo svētkos visiem vēl atgriezties iepriekšējās sliedēs, kā arī ikvienam šos svētkus pavadīt kopā ar vistuvākajiem.

Ielīgojam svētkus: Jānis Maršāns 

Atskatoties uz to kā pagājis ārkārtas situācijas laiks, SIA "Izdevniecība Dienas Bizness"...

Nekustamo īpašumu uzņēmuma "Vestabalt" valdes locekle Līga Uzkalne raugās uz šo laiku kā iespēju apstāties. Viņa visiem vēl svinēt kārtīgi un, saullēktu sagaidot, ieraut savu mīļo papardēs!

Ielīgojam svētkus: Līga Uzkalne 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Plastiskās un estētiskās ķirurģijas centra "Ādažu privātslimnīca" vadītājs un plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis uz pandēmijas laiku jeb krīzi raugās kā iespēju laiku. Svētkos viņš visiem vēl možu garu, labu veselību un nezaudēt ticību saviem spēkiem!

Ielīgojam svētkus: Jānis Zaržeckis 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs un Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis aicina atbalstīt vienam otru, jo no tā ir atkarīgs, cik viegla vai smaga būs šī krīze. Svētkos viņš visiem vēl vairot iekšējo prieka sajūtu, būt priecīgiem un arī iepriecināt vēl kādu.

Ielīgojam svētkus: Jānis Jenzis 

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas...

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Uzņēmēji lej laimi: ķirurģijas centra Ādažu privātslimnīca vadītājs Jānis Zaržeckis

, 30.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki jau izsenis vēlējušies caur atslēgas caurumu ielūkoties nākotnē, un labākais laiks, kad to darīt, ir brīdis, kad gads tuvojas savai mijai

Dienas Bizness aicināja dažādu nozaru uzņēmējus izliet laimi, lai pēc tam izteiktu minējumu par gaidāmo gadu, kā arī teikt savu vēlējumu Latvijai.

Vairāk darbu, mazāk vārdu

Jānis Zaržeckis, plastiskās un estētiskās ķirurģijas centra Ādažu privātslimnīca vadītājs, plastikas ķirurgs:

Esmu izlējis skulptūru, kas atgādina putnu. Saviem kolēģiem ķirurgiem es gribu novēlēt, lai visiem laba veselība un lai viņiem nevajadzētu ārsta palīdzību. Novēlu, lai ķirurgiem ir divas labās rokas, bet internās medicīnas speciālistiem – laba intuīcija. Visiem kopā es vēlu, lai turpmāk valdība medicīnu novērtētu ne tikai ar vārdiem, bet arī darbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Dienas Bizness" aicināja dažādu nozaru uzņēmējus atskatīties, kā pagājis ārkārtas situācijas laiks un dalīties novēlējumos Līgo svētkos un Jāņos.

Plastiskās un estētiskās ķirurģijas centra "Ādažu privātslimnīca" vadītājs un plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis uz pandēmijas laiku jeb krīzi raugās kā iespēju laiku. Svētkos viņš visiem vēl možu garu, labu veselību un nezaudēt ticību saviem spēkiem!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tīršķirnes ķēvei Aigai liktenis bija lēmis nomirt uz lauka, turpat blakus ganījās viņas trīs mēnešus vecais kumeliņš. Pēcpusdienā sākušās kolikas varēja ārstēt tikai ar ķirurģisku iejaukšanos, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Īpašniece bijusi gatava sešus gadus veco ķēvi vest uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterināro klīniku Jelgavā, taču vienīgais zirgu ķirurgs nebija pieejams, jo devies uz ārzemēm.

Kā raksta laikraksts, Latvijas zirgaudzētāju cerība - moderni aprīkotā Zirgu klīnikas operācijas zāle - līdz šim izmantota tikai trīspadsmit iepriekš pieteiktām operācijām, un tās veic no ārzemēm pieaicināti speciālisti.

«Klīniku projektējām ar domu, ka tuvākajos 20 - 30 gados jaunu nebūvēsim, līdz ar to tā ir pietiekami liela, ar skatienu nākotnē, kad pacientu skaitu ik gadu palielinām, lai būtu kā bāze studentu apmācībai, zinātnei un paralēli sniegtu pakalpojumus ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas iedzīvotājiem,» klīnikas vīziju uzbūris LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas brīvostā darbs atradies gan Loginova sievai, gan māsasdēlam, gan znotam

Dienas Bizness, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas brīvostā darbs atradies trim ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova radiniekiem, diviem bijušajiem ministriem, viena eksministra sievai un diviem patreizējās ostas valdes locekļu tuviniekiem, liecina ostas darbinieku saraksts.

Kā vēsta raidījums Nekā personīga, Rīgas brīvostas pārvaldnieka Loginova darbu pārrauga astoņi valdes locekļi, četri no valsts, četri no pašvaldības, taču «dzīvē» viss notiek savādāk. Valdes locekļi balso par Loginova izvirzīto darba kārtību un, lai izvairītos no liekas intereses, Loginovs valdes locekļiem sagādā dažādus materiālus labumus – iekārto to radiniekus darbā brīvostā, aizsūta mācībās uz Londonu, kā arī nopērk dzīvē tik nepieciešamo datortehniku.

Loginova māsasdēls Edijs Neilands nesen kļuvis par ostas pārvaldes meitasuzņēmuma Brīvostas flote direktora vietnieku. Šis uzņēmums pēdējā mēneša laikā nopircis trīs jaunus dienesta džipus. Ar paša auto no Loginovu dzimtas ostā brauc vienīgi pārvaldnieka znots – Toms Bērziņš, ostas vecākais būvinženieris. Par ģimenes locekļu iekārtošanu darbā pārvaldnieks nesarkst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VK: Austrumu slimnīca grimst arvien lielākos parādos; zaudējumus nāksies segt nodokļu maksātājiem

Žanete Hāka, 11.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz Austrumu slimnīcas lielo nozīmi veselības aprūpes sistēmā Latvijā, pieaugošo finanšu apgrozījumu un stabilo pacientu skaitu, slimnīcai jau kopš 2011. gada ir ievērojami zaudējumi, kuru uzkrātā summa 2015. gada nogalē sasniegusi 28 miljonus eiro, norāda Valsts kontrole.

Zaudējumus, visticamāk, nāksies segt nodokļu maksātājiem. Esošās situācijas iemeslus vērtēja Valsts kontrole revīzija.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde Latvijā, kuras sastāvā ietilpst pieci stacionāri – Gaiļezers, Latvijas Onkoloģijas centrs, Biķernieki, Latvijas Infektoloģijas centrs un Tuberkulozes un plaušu slimību centrs. Austrumu slimnīca nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, arī tādos gadījumos, kādos citas slimnīcas Latvijā to nenodrošina. Slimnīca veic zinātniski pētniecisko darbu, attīsta inovācijas, nodrošina jauno speciālistu apmācību un īsteno sabiedrības izglītošanas un veselības veicināšanas pasākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jaunajā Latvijas Mikroķirurģijas centra specializētajā slimnīcā nosvinēti spāru svētki

Db.lv, 08.08.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strauji būvniecības noslēgumam tuvojas Latvijas Mikroķirurģijas centra specializētās slimnīcas būvniecība, kas 6. augustā svinēja spāru svētkus.

Būve atrodas Brīvības gatvē 332, Rīgā un pēc objekta nodošanas ekspluatācijā slimnīcā veiks plaša spektra rekonstruktīvās, rokas ķirurģijas un plastiskās ķirurģijas operācijas.

Jauna pieredze! Vai paspēs laikā?

Nav noslēpums, ka būvniecības nozare pēdējos gados izbaudījusi ne mazums izaicinājumu, tādēļ arī, izmantojot izdevību, Dienas Biznesa pirmais jautājums ir – vai objekts tiks pabeigts norunātajā laikā, proti, jānodod 2025. gada 1. ceturksnī. “Spāru svētki iezīmē būtisku posmu projekta izpildē, un līdz šim visi darbi ir veikti saskaņā ar plānoto grafiku. Mēs esam nodrošinājuši rūpīgu plānošanu un efektīvu resursu pārvaldību, līdz ar to paredzam, ka objekts tiks pabeigts veiksmīgi un laikā, par kuru esam savstarpēji vienojušies ar pasūtītāju,” spāru svētkos apliecināja SIA Monum valdes locekle Evita Domello, pie viena gan atklājot, ka šī slimnīca ir pirmā medicīniska rakstura būve MONUM vēsturē, lai arī uzņēmums ir daudznozaru un ar ilggadēju pieredzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Francija: 30 tūkstošiem sieviešu steidzami jāatbrīvojas no PIP krūšu implantiem

Lelde Petrāne, 20.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas iestādes lūgs 30 tūkstošiem sieviešu, kuras saņēmušas potenciāli defektīvus silikona krūšu implantus, tos izņemt, ziņo BBC.

Pastāv bažas, ka implanti, ko piegādājis uzņēmums Poly Implant Prothese (PIP), rada apdraudējumu veselībai.

Pagājušajā gadā tika konstatēts, ka PIP izmantojis neatļautu silikona gelu.

Db.lv jau rakstīja, ka Francijas valdība izveidojusi īpašu komiteju, kas strādā pie šīs problēmas.

«Mums ir jāizņem visi šie implanti,» sacījusi kāda plastikas ķirurģe, kura darbojas šajā komisijā. «Mēs saskaramies ar veselības krīzi, kas ir saistīta ar krāpšanu,» viņa piebildusi.

Savukārt valdības pārstāve Francijas televīzijā paziņojusi, ka par rīcības plānu šajā sakarā tiks informēts šonedēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāks privāto zīmolu īpatsvars lielveikalu plauktos strauji samazina ražotāju oriģinālpreču piedāvājumu.

To Dienas Biznesa rīkotajā konferencē «Veselīga konkurence - attīstības pamats» norādīja Konkurences padomes (KP) vecākā ekonomiste Skaidrīte Ābrama. KP prognozes liecina, ka mazumtirgotāju koncentrēšanās turpināsies un paredzams iepirkumu varas pieaugums.

Aktivitāte mājokļu tirgū - mērena

Potenciālo mājokļu pircēju vēlmes un gaidas nesakrīt ar to, kas tiek piedāvāts tirgū; palielinās kredītēšana.

Tirgvedība

Patērētāji sāk ieņemt aktīvāku pozīciju

Pasaules patēriņa uzvedības tendenču ienākšanu Latvijā kavē mazais tirgus un no Rietumiem atšķirīgā mentalitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo gadu laikā jūtu, ka mana ikdiena kļūst arvien straujāka, saspringtāka, saplānotāka un ka es neesmu vienīgā, kas jogas nodarbības laikā domās pārkārto savu elektronisko kalendāru, pievienojot tur jaunus atgādinājumus vai cenšoties kaut ko izdarīt uz priekšu. Saprotu, ka esmu sasniegusi stāvokli, kad laiks ir kļuvis par vienu no visdārgākajiem resursiem, par ko jau sen runā mans labs paziņa ķirurgs Jānis Zaržeckis: «Vari Dievam lūgt visu ko, izņemot vairāk laika...» Lai arī dzīvē viss šķiet ļoti sakārtots un ļoti veiksmīgs, aizvien mazāk laika paliek patiesi būtiskām lietām – draudzībai, mīlestībai, cieņai, pateicībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Veselības nozares uzņēmēji ar Straujumu diskutēs par nepieciešamajām reformām un efektīvāku valsts naudas izmantošanu

Žanete Hāka, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas veselības nozares uzņēmumu un Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas (VADDA) pārstāvji piektdien tiksies ar Latvijas Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu, informē Veselības aprūpes un darba devēju asociācija.

Nozares pārstāvji iepazīstinās premjeri ar saviem veselības nozares attīstības un reformu priekšlikumiem, kā arī ierosinājumiem efektīvākai nozares finansējuma izmantošanai. Tikšanās notiks 13. novembrī plkst. 13 Ministru kabinetā Brīvības bulvārī 36.

Viens no valdības deklarācijas mērķiem ir panākt efektīvāku valsts finansējuma izmantošanu un paaugstināt sniegto pakalpojumu kvalitāti. Veselības nozarē pozitīvs piemērs šajā ziņā ir privātais sektors, kas tā paša finansējuma apstākļos ir iemācījies strādāt efektīvāk par valsts uzņēmumiem, tostarp ir akreditējis laboratorijas, ieviesis kvalitātes vadības sistēmas un jau šobrīd aktīvi darbojas veselības apdrošināšanas sistēmā. Līdzīgas prakses ieviešana arī valsts veselības aprūpes iestādēs un slimnīcās palīdzētu arī tām strādāt efektīvāk, novērstu dubultos izmeklējumus un nelietderīgu līdzekļu tērēšanu. Tas ļautu ietaupīt līdzekļus pacientu ārstēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Krievijas ēna preču eksportā pamazām sarūk

Latvijas Bankas ekonomiste Daina Pelēce, 10.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā apritēja divi gadi, kopš Krievijas Federācija noteikusi sankcijas Eiropas Savienības, t.sk., Latvijas pārtikas produktiem. Vai divi gadi Latvijas eksportētājiem ir bijis pietiekošs laiks, lai kompensētu Krievijas tirgus zaudēšanu un atrastu jaunus noieta tirgus?

Kopējais Latvijas preču eksports 2015. gadā pieauga par 1,1%, kas vērtējams kā labs sniegums, ņemot vērā Krievijas noteikto embargo pārtikai un sarežģīto un nelabvēlīgo situāciju vairākos Latvijas eksporta tirgos. Diemžēl šogad Latvijas ārējās tirdzniecības rādītāji pārsvarā atrodas negatīvajā zonā, un šā gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu preču eksports ir sarucis par 1,5%.

Nav šaubu, ka 2015. gadā Latvijas kopējo preču eksporta izaugsmi būtiski bremzēja eksporta kritums uz Krieviju, kas salīdzinājumā ar 2014. gadu saruka par 24%. Tomēr preču eksportu uz Krieviju nesamazināja tikai sekas, ko izraisīja 2014. gada 7. augustā Krievijas noteiktais embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam, piena produktiem un 2015. gada 4. jūnijā pasludinātais beztermiņa aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis: Latvija ir laba zeme, kur dzīvot un strādāt

Kristīne Stepiņa, 27.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Man ir bijuši lieliski piedāvājumi strādāt gan Kanādā, gan Apvienotajos Arābu Emirātos, arī Īrijā un Krievijā, bet es izvēlējos palikt Latvijā, jo es esmu Latvijas patriots,» intervijā laikrakstam Dienas Bizness saka plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis.

«Latvija ir laba zeme, kur dzīvot un strādāt starp savējiem. Man nav jābrauc pa pasauli pie klientiem, viņi pie manis paši atlido. Es daudz vairāk varu izdarīt, esot šeit uz vietas un strādājot garas darba stundas,» viņš teic.

Fragments no intervijas, kas publicēta 22. septembra laikrakstā Dienas Bizness:

Cik gara ir jūsu darba diena?

Ierodos darbā un no tā aizbraucu pirms sastrēgumiem, man nepatīk stāvēt korķos, tajā laikā es labāk daru ko lietderīgāku. Strādāju 11 stundas dienā piecas dienas nedēļā. Operēju trīs dienas nedēļā, katru dienu pa piecām vai sešām operācijām. Divas dienas konsultēju un vēroju pacientus, un sekoju līdzi pēcoperāciju periodam. Vakaros daudz laika pavadu, gatavojoties lekcijām, jo esmu mācībspēks gan Latvijā, gan arī tieku aicināts uz ārvalstīm vadīt kursus un veikt paraugoperācijas. Cenšos vairs nekad nestrādāt naktīs un sestdienās, svētdienās. Šogad es jau esmu sev izbrīvējis divus mēnešus atvaļinājumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žurnāla Dienas Bizness izdevums #16

DB, 21.04.2020

Dalies ar šo rakstu

Latvijā līdz 12. maijam turpinās ārkārtas situācija, kas izsludināta, lai apstādinātu koronavīrusa Covid-19 izplatību. Ierobežojumi ekspertiem liek analizēt situāciju un paredzēt iespējamos riskus.

Covid-19 pandēmijas krīze Latvijā skārusi visas tautsaimniecības nozares un atstās ietekmi uz turpmāko ekonomikas attīstību ilgtermiņā, liecina Ārvalstu investoru padomes un Rīgas Ekonomikas augstskolas veiktais pētījums.

Vēl viens risks – deflācijas gaidas, kas samazina motivāciju investēt, patērēt un palielina esošo parādu vērtību, padarot grūtāku to atdošanu.

Savukārt veselības aprūpē par galveno izvirzīta nepieciešamība apkarot koronavīrusu, atstājot novārtā citu slimību profilaksi.

Lasi žurnāla "Dienas Bizness" 21. aprīļa numurā:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārvarot krīzi, skaistuma ķirurģijas bums ir atsācies – estētiskā ķirurģija sasniegusi pirmskrīzes labo gadu apgriezienus, aug ārvalstu pacientu skaits. Tajā pašā laikā Latvijas tēls starptautiskajā medicīnā nav pozitīvs, pārliecināts Veselības centra 4 līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs, kā arī Medicīnas tūrisma centra (MTC) valdes loceklis Māris Rēvalds.

Faktu, ka estētiskā ķirurģija piedzīvo atgriešanos pie labajiem laikiem, apliecina tas, ka Mikroķirurģijas centrā pērn veikts par 36% vairāk krūšu palielināšanas operācijas nekā pirms gada, atklāj centra līdzīpašnieks un plastikas ķirurgs Haralds Adovičs. Turklāt krūšu palielināšanas operācijas centrā viedo 40% no kopējā skaita, raksta laikraksts Diena.

Pieaug arī ārzemnieku, kas vēlas Latvijā veikt plastiskās operācijas, skaits. Visbiežāk Latviju operāciju veikšanai izvēlas medicīnas tūristi no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas. Daudz braucēju ir arī no Norvēģijas, jo šajā valstī pakalpojumi ir krietni dārgāki, stāsta M. Rēvalds. Tiesa gan, Norvēģijā valsts apmaksā lielu daļu operāciju. Piemēram, sievietei vien atliek dabūt no ārsta izziņu, ka mazās krūtis ir par iemeslu depresijai, un krūšu palielināšanas operāciju ļauj veikt par valsts līdzekļiem,» stāsta M. Rēvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī cik dīvaini tas varētu šķist, raugoties no malas, absolventi Ķīnā maksā plastiskajiem ķirurgiem, lai padarītu savus degunus līdzīgus Francijas ikoniskajam Eifeļa tornim. Tādējādi ķīnieši cerot iegūt priekšrocības darba tirgū, ziņo thelocal.fr.

Miljoniem jauniešu Ķīnā saskaras ar spēcīgu konkurenci, lai tiktu uz karjeras kāpnēm. Tieši tas licis vērsties pie plastikas ķirurgiem. «Mūs iespaidojis Eifeļa torņa skaistums,» lielījies kāds ķirurgs Vangs Ksumings. Viņš katru mēnesi veic desmitiem šādu operāciju.

Ķīnā daudzviet esot redzamas Eifeļa torņa operāciju reklāmas. Uz viena no plakātiem skatāma jauna rietumvalstu sieviete gaišām acīm un taisnu degunu, kas stereotipiski tiek uzskatīts par skaistu. Blakus viņai plakātu grezno Parīzes atpazīstamais simbols.

Operācijas izmaksas ir 7200 eiro. «Tas ir klasisks piemineklis ar ļoti estētisku formu, un mēs cenšamies kombinēt medicīnu ar mākslu,» klāstījis Vanda prakses vietā sastapts administratīvais darbinieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju (VADDA) ir apņēmies apkarot ēnu ekonomiku veselības jomā. Šobrīd nodokļu nomaksa skaistumkopšanā, plastiskajā ķirurģijā, fizioterapijā un masāžas jomā esot dramatiska, un tā, neskatoties uz iepriekš panāktajiem uzlabojumiem, pasliktinājusies arī zobārstniecībā, trešdien vēstīja raidījums «LNT Ziņas».

«Viņi [zobārsti] ir sapratuši, ka viens no rādītājiem, ko VID analizē, ir stundu tarifu likme. [...] Vairākās darba vietās strādājot, vidējais nav pat 40 stundas nedēļā. Tas nozīmē, ka netiek uzrādītas stundas,» pēc nodokļu nomaksas datu analīzes secinājusi bijusī VID ģenerāldirektore, VADDA izpilddirektore Ināra Pētersone.

Līdz ar to uzlabojumi zobārstniecībā pēc tam, kad pirms dažiem gadiem VID centās palielināt algas nodokļu nomaksu šajā nozarē, izrādījušies vien īslaicīgs panākums. Pētersonei saņemtie signāli no nozares likuši tikties ar VID pārstāvjiem, aicinot sadarboties ēnu ekonomikas mazināšanā veselības jomā. Atgriešanos pie veciem ieradumiem zobārstniecībā konstatējis arī VID, secinot, ka čekus pakalpojumiem neņem tie, kuri paši saņem algas aploksnēs. «Kad pakalpojuma saņēmējs nav maksājis nodokli, nav ko no valsts atgūt,» brīdina VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā. Tomēr abas ekspertes uzskata, ka šo situāciju vairs nevar mainīt vien ar represīvām metodēm, tas jādara ar sabiedrības iesaistīšanos, norādot arī uz draudiem, ar ko viņi riskē, neprasot attaisnojuma dokumentus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Stradiņa slimnīcā veikta unikāla ļaundabīga audzēja operācija

LETA, 13.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti veikuši unikālu operāciju pleiras ļaundabīga audzēja ārstēšanai jeb ekstrapleirālu pulmonektomiju ar perikarda un diafragmas rezekciju, informēja slimnīcas pārstāve Ieva Stibe.

I. Stibe skaidroja, ka Stradiņa slimnīcā šī operācija tika veikta pirmo reizi, savukārt Latvijā kopumā šī ir otrā operācija. Pirmo reizi Latvijā tā tika veikta pirms vairākiem gadiem Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Stradiņa slimnīcas plaušu ķirurgs Ainis Pirtnieks pastāstīja, ka pacientei, kurai veikta operācija, audzējs progresējis divu gadu laikā, viņa bija saņēmusi arī ķīmijterapiju, tomēr sekmīgai ārstēšanai bija nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. Paciente, kas ir aktīvā darbspējīgā vecumā, patlaban jūtas adekvāti pēcoperācijas periodam.

Operācijas laikā diafragma un perikards jeb sirds somiņa tika atdalīti un aizvietoti ar speciāliem implantiem.

Komentāri

Pievienot komentāru