Ražošana

Pienas LT ražotnes paplašināšanā investēs vairāk nekā 50 miljonus eiro

LETA--BNS, 25.06.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Baltijas valstīs lielākajiem piensaimniecības kooperatīviem "Pienas LT" plāno investēt vairāk nekā 50 miljonus eiro, lai paplašinātu piena pārstrādes rūpnīcu Kauņas Brīvajā ekonomiskajā zonā.

"Pienas LT" ar paplašināšanos plāno radīt 150 jaunas darbavietas.

Banka "Luminor Bank" otrdien paziņoja, ka piešķirs vairāk nekā 30 miljonus eiro "Pienas LT" ražotnes modernizēšanai un apgrozāmo līdzekļu vajadzībām, tikmēr Ziemeļu Investīciju banka (ZIB) piešķirs vēl 20 miljonus eiro.

"Paplašināšanās ļaus mums ne tikai palielināt piena pārstrādes jaudu, bet arī turpināt attīstīt mūsu augstākās kvalitātes produktu grozu jauniem eksporta tirgiem," pauda "Pienas LT" izpilddirektors Audrjus Skučs.

Pēc projekta pabeigšanas līdz 2025.gada beigām ražošanas jauda dubultosies no 650 tonnām līdz 1300 tonnām piena dienā.

Investīciju projekta ietvaros tiks ieviestas jaunas ražošanas līnijas un modernas tehnoloģijas, paplašināts piena uzglabāšanas tvertņu un piena kravas automašīnu parks, kā arī uzlabotas darbinieku prasmes. Paplašināšana palielinās arī produktivitāti, samazinot enerģijas izmaksas un uzlabojot loģistiku.

Kauņas Brīvajā ekonomiskajā zonā "Pienas LT" rūpnīca darbojas kopš 2014.gada, un tās saražotā produkcija veido aptuveni 8% no Eiropas Savienības piena olbaltumvielu tirgus. Tā tiek eksportēta uz vairāk nekā 46 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru