Pirmās Tukuma picērijas saimnieks - tā par sevi var teikt Kaspars Liepa. Viņš sadūšojās krīzes laikā mazpilsētā atvērt vēl vienu ēstuvi pēc ārzemēs noskatīta parauga.
Kaspars stāsta, ka 2001. gadā devies kā brīvprātīgais strādāt uz Zviedriju. Jauniešu populārākais ēdiens tur ir pica. Ar kādas picērijas saimniekiem viņš bija pat iedraudzējies, iepazinis viņu darbu un nodomājis, ka picu cepšana būtu jauka nodarbe. Pēc atgriešanās Latvijā picu ideja atkāpusies, bijuši citi darbi. Taču 2008. gadā, krīzes laikā, šie darbi apsīkuši. Kā par labu iespēju Kaspars atcerējies picu cepšanu. Viss sācies ar nelielas telpas nomu pilsētas centrā, un toreiz viņš izlēma cept picas tikai līdznešanai. Jau pirmajā dienā atnācis tik daudz ļaužu, ka bijis skaidrs - šī biznesa ideja ir īstā. Jau pēc gada ienākumi ļāvuši viņam paplašināt telpas, kuras tieši tobrīd atbrīvojās blakus ceptuvītei.
Tukumā Kaspars radījis īpašu picas recepti. «Pēc populārākajiem picu standartiem būtu - jo plānāka mīkla, jo labāk,» skaidro uzņēmējs. Taču nez vai šejienieši būtu gatavi maksāt naudiņu par paplānu pankūku, te cieņā pufīgākas, biezākas picas.
Pilsētā pamazām radušās arī vairākas jaunas picērijas, taču pirmais ir pirmais, pārliecināts Kaspars, pēc viņa mēra nākamos. Šīs picērijas tagad savukārt salīdzinot ar Kvazi Pizzu.
Plašāk lasiet laikrakstā Dienas Bizness.