Pasaulē

Par 9% palielinās BP akcijas cena

Ritvars Bīders, 07.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas naftas kompānijas BP akcijas cena palielinājusies par 9% pēc tam, kad publicēts ziņojums, kurā teikts, ka darbi pie jaunā urbuma blakus naftas noplūdes vietai Meksikas līcī plānoto grafiku apsteidz par veselu nedēļu, ziņo Reuters.

Ar jaunā urbuma palīdzību paredzēts apturēt naftas noplūdi no urbuma, virs kura šogad aprīli eksplodēja naftas platforma.

Jaunais noplūdi novirzošais urbums tiek uzskatīts, kā daudzsološākais veids ASV vēsturē lielākās naftas noplūdes apturēšanai. Taču arī šis plāns tiek apšaubīts.

ASV Krasta apsardzes admirālis Tads Alens (Thad Allens) norāda, ka patlaban tiek cerēts, ka divi naftas noplūdi novirzošie urbumi tiks pabeigti augusta vidū. Viņš arī noraidīja spekulācijas, ka pirmais no urbumiem varētu apturēt noplūdi jau jūlijā.

BP akcijas cena pēc ievērojamā krituma pēdējā laikā atsāka palielināties pēc tam, kad kompānija paziņoja, ka tai pietiks finanšu līdzekļu, lai segtu naftas noplūdes apturēšanas un izraisītu seku likvidēšanas izdevumus bez jaunu akciju emisijas.

Komentāri

Pievienot komentāru