Godalgots šefpavārs Somijā atvēris jaunu restorānu, kas atrodas 80 metru dziļumā pazemē, vēsta siouxcityjournal.com.
Apmeklētājiem raktuves restorānā, kas atrodas mazā dienvidu pilsētā Lohja, 60 kilometrus uz rietumiem no Helsinkiem, tiek pasniegti tādi ēdieni kā lasis, teļa fileja un gliemeži.
Četru ēdienu vakariņu maltīte maksā 120 eiro, ieskaitot dzērienus un transportēšanu no Helsinkiem uz raktuvi un atpakaļ.
Somijas šefpavārs Timo Linnamaki sacījis: «Šeit lejā strādāt ir lieliski, jo esat pilnīgi nošķirti no pasaules, tāpēc nekas neatrauj no gatavošanas.» Vienlaikus viņš atzinis, ka šī ir dīvainākā vieta, kādā viņš gatavojis ēst.
Olli-Peka Janti, datoru mazumtirgotājs no Helsinkiem, apliecinājis, ka maltīte bijusi lieliska. «Ēdiens bija ļoti garšīgs,» viņš teicis, norādot, ka sajūta, esot pazemē, gan bijusi dīvaina.
115 gadus vecās raktuves dziļums ir 380 metri un tur joprojām tiek iegūts kaļķakmens.
Restorāns ar 64 vietām esot pilnībā rezervēts līdz pat eksperimenta beigām 29. septembrī.