Foto

Papildināts ar foto - Atpūtas kompleksā Dīķsalas investē 170 tūkstošus eiro

Dienas Bizness, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Atpūtas kompleksā Dīķsalas, kas atrodas Stradu pagastā, tiek domāts par attīstību. Dīķsalu īpašnieks un uzņēmējs Guntis Miķelsons par viesu trūkumu nesūdzoties, un tieši tāpēc, ka pieprasījums ir, atpūtas kompleksā tapusi jauna ēka, vēsta reģionālais laikraksts Dzirkstele.

Dīķsalās pēdējo divu gadu laikā esot investēti aptuveni 170 000 eiro, ir uzbūvēta jauna 300 kvadrātmetrus liela ēka un labiekārtota teritorija lieliem, saviesīgiem pasākumiem, piemēram, kāzām, sporta spēlēm. G. Miķelsons esot pārliecināts, ka pieprasījums būs. «Tas jau ir tagad. Bijām uzbūvējuši 70 procentus no ēkas, un pērn jau tajā tika svinētas divas kāzas. Atpūtnieki grib prom no urbanizācijas, civilizācijas. Šogad jau ir rezervētas trīs kāzas un vēl banketi,» stāstījis G. Miķelsons, kurš atzinis, ka viņam nav kredītu, tāpēc izdzīvot un arī attīstīties neesot tik grūti kā tiem uzņēmējiem, kuriem ir kredītsaistības.

Pagaidām esot noiets tikai pusceļš no tā, kas ir iecerēts. «Ir vēl plāni un idejas, kaut gan šogad gribas mazliet atpūsties, jo pēdējie divi gadi, kamēr notika jaunās ēkas celtniecība, ir bijuši smagi,» uzņēmējs stāstījis laikrakstam.

«Pa lielam valsts «sprunguļus» mums neliek, mēs nejūtam kaut kādus traucējumus no valsts puses,» stāstījis G. Miķelsons. Problēmas radot kas cits, piemēram, ziemā jādomā par sniega tīrīšanu. Problēmas radot arī dažādi sīkumi, pat komiski sīkumi, proti regulāri zogot dakšas, nažus, karotes, krūzītes, plēšot traukus. Notiekot arī demolēšana.

Pagājušais gads Dīķsalām esot bijis izcils. Piemēram, pirts ēkai noslogotība bijusi aptuveni 90 procenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad klientu pieplūdums viesnīcās un atpūtas kompleksos ir gaidāms rallija Sarma laikā, vēsta reģionālais medijs Dzirkstele.

Gulbenes viesnīcas pārstāve Jevgēnija Kallase stāstījusi, ka visi numuriņi jau rezervēti pirms pusgada. Parasti uz ralliju naktsmītnes tiekot piedāvātas rallija dalībniekiem un tiesnešiem. Arī atpūtas kompleksos Ziedugravās un Sonātē viss jau laikus rezervēts, kā tas notiekot katru gadu pirms rallija. Līdzīga situācija ir arī Vecgulbenes muižā un viesu namā Vonadziņi, jo arī tur viss jau laikus ir rezervēts.

Atpūtas kompleksa Dīķsalas īpašnieks Guntis Miķelsons stāstījis, ka rallija Sarma laiks pēc pieprasījuma ir pielīdzināms Jāņiem un Jaunajam gadam.

«Pieprasījums ir milzīgs,» Dzirkstelei uzsvēris G.Miķelsons un piebildis, ka viņiem regulāri zvana vietējie Latvijas klienti un vēlas šajos datumos rezervēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Būvuzņēmēju apvienības biedru kopsapulcē par valdes priekšsēdētāju uz nākamo trīs gadu termiņu atkārtoti ievēlēts Gints Miķelsons, informē apvienībā.

Arī Latvijas Būvuzņēmēju apvienības Uzraudzības padome strādās jaunā sastāvā - tajā ievēlēti Guntis Āboltiņš-Āboliņš, pārstāvot pilnsabiedrību "BeReRix", Jūlija Zandersone no "Citrus Solutions", Maija Dzirkale no inženieru biroja "CMB", Edgars Kronbergs no uzņēmuma "Bukoteks", kā arī Valdis Birkavs.

Kā prioritātes būvniecības nozares attīstībai 2023.gadā padome ir noteikusi jautājumus, kas saistās ar būvniecības procesu un regulējuma vienkāršošanu, publiskā iepirkuma efektivitāti, zaļās būvniecības standartu un digitalizācijas risinājumu attīstību un efektīviem ēnu ekonomikas mazināšanas risinājumiem. Vienlīdz svarīga ir arī nozares pārstāvniecības stiprināšana un jaunu uzņēmēju iesaistīšanās apvienības darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Uzņēmēji prasa nešķirot nozares, lemjot par atbalstu

Lelde Petrāne, 20.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un vairāk nekā 30 nozaru asociācijas kopīgi uzrakstījušas atklātu vēstuli Saeimai un valdībai, prasot nešķirot nozares laikā, kad tiek lemts pat atbalstu.

"Vispirms, vēlamies uzteikt Saeimas un valdības līdz šim operatīvo un savlaicīgo rīcību, veicot nepieciešamos pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā. Tāpat uzteicama ir ātrā reaģēšana, izstrādājot īpašu likumu ekonomikas stabilizācijai," vēstuli iesāk uzņēmējus pārstāvošās apvienības.

LASI ARĪ: Koronavīrusa trieciena "neitralizācijai" vajadzīga valdības "pote"

Vēstulē norādīts, ka "vairums likuma normu ir lietderīgas un atbalstāmas, tomēr ir nepareizi un tuvredzīgi, censties šauri nodefinēt krīzes skartās nozares un atbalstu paredzēt tikai šo nozaru uzņēmumiem".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamais gads izskatās bīstams – varētu nepietikt objektu, tiešsaistes forumā Būvniecība 2020 teica RERE GRUPA valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš - Āboliņš.

"Ņemot vērā ka komercattīstītāji raugās piesardzīgi, viņu finansētāji, naudas avoti skatās piesardzīgi, vērtējot, vai būs pietiekami liels tirgus, vai būs vajadzīgas biroju ēkas, jauni mājokļi utt. Tie ir jautājumi, kas jāatbild, bet esošā kovidsituācija neļauj to izdarīt. Un šī nenoteiktība turpināsies vismaz līdz pavasarim. Līdz ar to par pārkaršanu nozarē nevaram vispār runāt," uzskata G.Āboltiņš - Āboliņš.

Viņš piebilda, ka lielākā naudas masa būvniecībā apgrozās nevis projektēšanas laikā, bet tieši būvniecības laikā, bet projektēšana var aizņemt gadu vai pusotru.

Būvniecībā vajadzīgas vismaz 1,5 miljardu eiro lielas publiskās investīcijas 

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība kopā ar piecpadsmit nevalstiskajām nozares organizācijām uzskata,...

G.Āboltiņš - Āboliņš arī uzskata, ka ES naudas apguvē nav gūta mācība no iepriekšējās pieredzes: "Nemākam domāt uz priekšu. Tikai dienā, kad tiek nolemts par kādas Eiropas naudas piešķiršanu, tad tikai sākam domāt, ko tad iesāksim. Tur ir tā ačgārnība, uz to pazaudējam gadu, divus".

Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietnieks, inženierzinātņu doktors Raimonds Eizenšmits pieļāva, ka biroju būvniecība var stipri ciest - darbam pārceļoties uz mājām, vajadzības pēc lieliem birojiem nebūs.

"Ekonomiku var sildīt tikai caur investīcijām. Publiskās investīcijas ir saistītas arī ar privātajām - ja lielie privātie investori savus projektus šogad neapturēja, tad vairāki mazie un vidējie investori Covid-19 pandēmijas dēļ projektus apturēja. Komercsektora plānotās investīcijas nākamgad ir aptuveni par 30% mazākas un šo kritumu var aizpildīt publiskais sektors," sacīja Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājs Gints Miķelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas Bizness sadarbībā ar pašvaldību uzņēmumu SIA ZAAO un Vides pakalpojumu uzņēmumu Clean R šī gada 7. aprīlī rīko ikgadējo konferenci Atkritumu apsaimniekošana 2021.

Atkritumu apsaimniekošanas sistēmas pārvaldība ir viens no būtiskākajiem jautājumiem ES un Latvijas tiesiskajā regulējumā un politikas plānošanā. Jaunais Atkritumu apsaimniekošanas valsts plāns nākamajiem astoņiem gadiem (2021.-2028. gadam) paredz paplašināt atkritumu dalītās vākšanas sistēmu un īstenot aprites ekonomikas principus, lai būtiski palielinātu atkritumu pārstrādi un samazinātu apglabājamo atkritumu apjomus.

Plāns paredz līdz 2021.gada maijam noteikt jauno atkritumu apsaimniekošanas reģionu robežas, lai reģionu pašvaldībās līdz 2022.gada beigām kopīgi izstrādātu reģionālos atkritumu apsaimniekošanas plānus. Drīzumā stāsies spēkā vairākas ES prasības un normas, kā rezultātā paredzamas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā Latvijā. Būs jāmaina iedzīvotāju domāšanas veids un paradumi. Kā tiks īstenotas izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā un kādi ir atkritumu plāna sasniedzamie rezultāti tuvākajos gados?

Komentāri

Pievienot komentāru