Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pirms 12 gadiem izveidotais tūrisma uzņēmums OsaBus nupat kā ieguldījis 913 633 eiro uzņēmuma attīstībā – iegādāti četri luksusa klases autobusi tūristu grupu pārvadājumiem Eiropā, nodrošinot pakalpojumus Eiropas valstu, un nu arī Latvijas ceļotājiem.

Tuvāko divu trīs gadu laikā uzņēmuma autobusu un minibusu parku plānots paplašināt līdz 20-30 transporta vienībām.

“Pamatā šie autobusi ar augstas klases servisu pārvadās tūristu grupas no Centrālās un Rietumeiropas valstīm kā Vācija, Francija, Spānija, Itālija, Beļģija, Nīderlande utt.. Taču mēs vēlamies arī ceļotājiem no Latvijas nodrošināt iespēju saņemt tādu servisu, kāds tiek nodrošināts jebkuras Rietumvalsts tūristiem – gan autobusu ērtības ziņā, gan šofera kompetences ziņā, kā arī, kas ne mazums svarīgi – katrai tūristu grupai nodrošināt gida pakalpojumus viņu dzimtajā valodā,” stāsta OsaBus izveidotājs un vadītājs Oskars Lūsis, piebilstot, ka vēlas paaugstināt grupu tūrisma latiņu kopumā.

Līdz šim OsaBus pamatā darbojās ārvalstīs – Eiropā, ASV un Āzijā, taču patlaban saredz iespēju un vajadzību savus pakalpojumus nodrošināt arī ceļotāju grupām no Latvijas.

Patlaban grupu tūrismam visā Eiropā ir tendence pieaugt – jo īpaši tas novērojams pēc covid pandēmijas.

Jauno transportlīdzekļu iegādē izmantota iespēja valsts atbalsta programmā Altum, kas nodrošināja uzņēmumam izdevīgus kredītnosacījumus.

“Kā attīstības finanšu institūcija uzņēmumam OsaBus aizdevumu aizdevumu ar atvieglotiem nosacījumiem gan attiecībā uz nodrošinājumu, gan procentu likmi pirmajā gadā, kā arī garāku aizdevuma termiņu. Tas ir būtiski jauniem, strauji augošiem uzņēmumiem. Uzņēmums OsaBus izceļas ne tikai ar to, ka savā tālākajā izaugsmē fokusējas uz pakalpojumu eksportu, bet arī izvēlas videi draudzīgus risinājumus, tādējādi mazinot uzņēmuma ietekmi uz vidi,” stāsta Daina Cinovica, ALTUM Centra reģiona vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru