Pasaulē

Opra Vinfrija katram šovā klātesošajam uzdāvinājusi automašīnu

Lelde Petrāne, 23.11.2010

Jaunākais izdevums

Amerikāņu televīzijas sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija (Oprah Winfrey) vienā no saviem šoviem paziņojusi, ka katrs klātesošais saņems bezmaksas automašīnu, ziņo Bloomberg.

Šī automašīna būs vēl neprezentētā atjauninātā 2012.gada Beetle.

Vinfrija, kurai pašai pieder pašreizējā Beetle versija, skatītājiem parādījusi 2012.gada Beetle siluetu, un teikusi, ka visi 275 klātesošie katrs saņems vienu šo automašīnu bez maksas, kad tā nonāks tirgū.

«Opra Vinfrija un Volkswagen Beetle ir divas amerikāņu ikonas, tāpēc tad, kad Opras šovs vērsās pie mums ar šo neticamo iespēju dalīties viņas Beetle pieredzē ar to pelnījušajiem skatītājiem, mēs uzreiz piekritām tajā piedalīties,» sacījis Volkswagen ASV boss Džonatans Brovnings (Jonathan Browning).

Volkswagen nāca klajā ar jaunu Beetle versiju pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, lai gūtu labumu no amerikāņu mīlestības pret šo modeli.

Autoražotāja vadītāja Martina Vinterkorna (Martin Winterkorn) mērķis ir palielināt pārdošanas apjomus ASV, un tā ir daļa no plāna apsteigt Toyota Motor Corp. kā pasaulē lielāko autoražotāju līdz 2018.gadam.

Bloomberg norāda, ka piedalīšanās Vinfrijas populārajā šovā ir labs mārketinga gājiens no Volkswagen puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Moller Auto Latvija uzsācis jaunā VW Beetle modeļa tirdzniecību Latvijā.

Automobiļa pārdošanas cena svārstās no 18 081 EUR (ieskaitot PVN) bāzes modelim līdz 22 000 EUR (ieskaitot PVN) modelim ar ādas salonu, biksenonu un LED dienasgaismas lampām.

Trešās paaudzes Volkswagen ikona – Beetle ieguvis vīrišķīgākas formas, kļuvis garāks un piedāvā vairāk vietas pasažieriem. Šī par 12 mm zemākā un 84 mm platākā auto jauno siluetu rotā pagarināts dzinēja pārsegs, stāvāks vējstikls un lēzenāks jumts.

Pašlaik Latvijas pircējiem pieejams Beetle modelis ar 1.2 TSI dzinēju (77 kW/105 ZS) un 6 pakāpju ātrumu manuālo pārnesumkārbu, vienā modifikācijā.

«Ir jau pirmie rezultāti – pārdots pirmais Beetle Baltijas valstīs. Līdz gada beigām esam iecerējuši pārdot 15 – 20 šādu automobiļu,» sacīja Daniela Stīpniece, Moller Auto Lidosta Volkswagen centra automobiļu tirdzniecības konsultante.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ar vaboli arī var gonkot

Monta Glumane, 26.06.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ritvars Skuja/Dienas Bizness

Arhitektu biroja "Outofbox" arhitekts Pēteris Bajārs īstenojis savu bērnības sapni - iegādājies senu BMW, atjauno vēl divas vabolītes un cer iegādāties vēl kādu sapņu auto.

"Otrdienas, ceturtdienas un sestdienas ir manas dienas, kad es te plosos," saka P. Bajārs, kurš vairākās garāžās Rīgā izvietojis savus antīkos auto. Viņa īpašumā ir 1971. gada BMW, 1956. gada "Volkswagen Beetle" kabriolets un vēl viena 1967. gada "Volkswagen Beetle", bet tad, kad nav auksti, tad galvenais pārvietošanās līdzeklis ir motocikls, ar kuru šogad bija plānots paceļot gar Adrijas jūru. Tomēr tie nav vienīgie automobiļi, kuru saimnieks bijis P. Bajārs.

Viņa īpašumā pirms vairākiem gadiem bijis arī 1958. gada "Volkswagen" T1 un 80. gadu "Volvo". Pārsvarā automašīnas līdz Latvijai atceļo no Kalifornijas - gan busiņš, gan kabriolets, gan BMW. "Man kaut kā Kalifornija ir ļoti iepatikusies, jo mašīnas no turienes ir mazāk rūsējušas," stāsta arhitekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pēdējā vabolīte - Volkswagen pārtrauc ražot ikoniskos auto

Zane Atlāce - Bistere, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā Volkswagen Beetle automašīna 10.jūlijā šķērsoja Meksikas ražotnes līniju, oficiāli pasludinot šīs slavenās formas automašīnu ražošanas beigas.

Autobūves uzņēmums «Volkswagen» par lēmumu beigt ražot slavenos auto paziņoja pērn septembrī. Šāds lēmums pieņemts, jo «Volkswagen» liek uzsvaru uz elektromobiļu un uz ģimenēm orientētu lielāku automašīnu būvēšanu.

«Vabolīšu» debija ASV notika pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, un tās popularizēja Disneja kinostudijas 1968.gada filma «The Love Bug» («Mīlas kukainis»). Bet pirmais modelis radīts 1930.gadu beigās Vācijā.

To pārdošana ASV tika pārtraukta 1979.gadā, bet šo automobiļu ražošana turpinājās Meksikā un Brazīlijā. «Volkswagen» 1997.gadā ASV sāka ražot «jauno vabolīti» («New Beetle»).

Pēdējais vabolītes modelis Beetle Final Edition limitētā skaitā tiks pārdota Meksikā, internetā, par bāzes cenu, kas ir 21 000 ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunojamās enerģijas kompānija ReeVolt ir uzsākusi projektu, kura ietvaros Austrumvācijas vecās automašīnas tiek piemērotas mūsdienām, pārvēršot tās par elektroauto, vēsta thelocal.de.

Andre Šmits (Andre Schmidt), ReeVolt pārstāvis, saskata vairākas Trabant priekšrocības, starp kurām ir, piemēram, automašīnas vieglums - tai nav nepieciešams liels akumulators, kā arī pietiekami lielais bagāžas nodalījums, kurā akumulatoru var izvietot.

«Tā ir automašīna, kas gaidīt gaida atdzimšanu,» viņš ir pārliecināts.

Uzņēmums jau iepriekš sekmīgi elektromotoru uzstādījis Volkswagen Beetle. Tas noticis pirms nedaudz vairāk nekā diviem gadiem. Tad radies jautājums: «Kurai automašīnai Vācijā bijusi tikpat liela ietekme kā Beetle?» Trabant bija komunistiskās Austrumvācijas lepnums un prieks. Vairāk nekā piecdesmit gadu laikā no ražošanas līnijām noripoja 3,7 miljoni šādu automašīnu. Auto maksimālais ātrums gan bija vien 100 km/h un degvielas sistēmas dēļ sadursmes gadījumā pastāv liela iespēja, ka izcelsies ugunsgrēks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zelta globusu» godalgu ceremonijā svētdien Losandželosas piepilsētā Beverlihilsā ar četrām balvām triumfēja filma «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», savukārt Holivudas sievietes, paužot nostāju pret seksuālo uzmācību kinoindustrijā, ceremonijā bija saģērbušās melnas krāsas drēbēs.

«Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» saņēma galveno godalgu kā labākā kinofilma drāma, bet divas filmas zvaigznes Frensisa Makdormanda un Sems Rokvels tika pie aktierdarbu godalgām - Makdormanda kā labākā aktrise drāmā, bet Rokvels kā labākais otrā plāna aktieris drāmā. Filma arī uzvarēja labākā scenārija kategorijā.

Ja citus gadus zvaigžņu ierašanās ceremonijā ir krāšņa modes dizaineru jaunāko veikumu parāde, šogad uz sarkanā paklāja dominēja melnā krāsa.

Pēc «sarežģītā gada» Holivudā izvēle par labu melnam apģērbam ir solidaritātes izpausme, skaidroja aktrise Rīza Viterspūna. Viņa ir viens no centrālajiem cilvēkiem koalīcijā pret seksuālo uzmācību «Time's Up Now», kas mudinājusi ceremonijā sarīkot modes «aptumšošanu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes Lēdiju Gāgu atzīst par spēcīgāko cilvēku izklaides biznesā

Lelde Petrāne, 19.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Vīrieši un sievietes mūsu ikgadējā 100 slavenību sarakstā, kas iekļauj spēcīgākos cilvēkus izklaides biznesā šajā gadā, pēdējo 12 mēnešu laikā, piedaloties filmās, spēlējot basketbolu, ejot pa «mēli» un darot citas lietas, nopelnījuši 4,5 miljardus ASV dolāru,» raksta Forbes, norādot, ka svarīgs bijis arī ietekmes pieaugums.

Mūsdienās tas nozīmējot klātbūtni sociālajos medijos.

Lēdija Gāga topa pirmo vietu ieņemot, ne tikai pateicoties ar tūri nopelnītajiem 90 miljoniem ASV dolāru, bet arī, pateicoties viņas 32 miljoniem Facebook fanu un 10 miljoniem Twitter sekotāju.

Amerikāņu televīzijas sarunu šovu vadītāja Opra Vinfrija, kura pagājušajā gadā nopelnījusi 290 miljonus ASV dolāru, šogad ierindota otrajā vietā, bet trešajā vietā atrodas Džastins Bībers, kurš, pateicoties koncertiem, mūzikas pārdošanai un 3D dokumentālajai filmai, pēdējo 12 mēnešu laikā nopelnījis 53 miljonus ASV dolāru. Viņš esot kļuvis par sensāciju, tieši pateicoties internetam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29. ikgadējais Volkswagen Beetle jeb «vaboļu» saiets Hannoverē, Vācijā, kurā pulcējās tūkstošiem šī modeļa auto cienītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Zviedrijā pārdotāko automašīnu pērn pirmo reizi 54 gados nav kļuvis Volvo

LETA, 02.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunu automašīnu tirdzniecība Zviedrijā pērn pieaugusi par 7,9%, un pirmo reizi pēdējo vairāk nekā 50 gadu laikā pirktākais automobilis nav bijis Volvo, liecina Zviedrijas autoražotāju asociācijas Bil Sweden apkopotā informācija.

Pagājušajā gadā Zviedrijā pārdotas 372 296 jaunas automašīnas.

Taču iespējams, ka pārsteidzošākais ir fakts, ka populārākais modelis pērn valstī nav bijis Zviedrijas Volvo, bet gan Vācijas Volkswagen, kura Golf modelis pagājušajā gadā bija Zviedrijā pārdotākais automobilis ar 22 084 vienībām.

Šī ir pirmā reize 54 gados, kad kāds cits zīmols, izņemot Volvo, ielauzies pārdotāko automašīnu saraksta pirmajā vietā Volvo dzimtenē.

Volkswagen slavenais Beetle modelis Zviedrijā pirktākais automobilis bija 1962.gadā.

Tomēr Volvo tālu no "Volkswagen" neatpaliek, un tā V70/XC70/S90/V90 automašīnas, kuras Bil Sweden uztver kā vienu modeli, ar pārdotu 21 321 vienību ieņem otro vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fiat 500, kas Google Maps redzams Volkswagen Zviedrijas mītnes priekšā, jau nodēvēts par sabiedrisko attiecību apvērsumu Itālijas autoražotāja labā, vēsta thelocal.se. Vācijas konkurentam gan esot cits skaidrojums šai neērtajai situācijai.

Google Maps meklējot Volkswagen biroju Sodertaljē, izlec bilde, kurā redzama pelēka ēka ar uzrakstu Volkswagen virs galvenās ieejas.

Taču acis piesaista kompakta, sarkana automašīna, kas novietota tieši blakus.

Lai gan varētu domāt, ka tā ir Volkswagen Golf vai Beetle, automašīna, kas redzama Google Street View attēlā, patiesībā ir Fiat 500.

Šis uzkrītošais kontrasts jau piesaistījis daudzu mediju uzmanību, bet kāds ASV auto blogs norādījis, ka «Volkswagen ar šo sasodīto Fiat mītnes priekšā, visticamāk, nāksies samierināties gadu vai vairāk. Jautājums ir - kā Fiat zināja?»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Pasaulē pieticīgākais prezidents ir Urugvajai

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Urugvajas prezidents Hosē Muhika (José Mujica) ieguvis iesauku «nabadzīgākais prezidents» pēc tam, kad kļuvis zināms, ka viņš labdarībai ziedo 90% savas algas.

Sarunā ar Spānijas laikrakstu El Mundo 77. gadus vecais Dienvidamerikas valsts galva atzina, ka ziedo gandrīz visu savu algu, tādējādi esot visnabadzīgākais vai arī visaugstsirdīgākais prezidents pasaulē, raksta The Lookout.

Prezidents saņemot algu 12,5 tūkstošu ASV dolāru apmērā, no šī summas viņš patur tikai 1,2 tūkstošus dolāru. «Es lieliski iztieku ar šo summu. Man tā ir jādzīvo, jo Urugvajā ir daudz cilvēku, kuriem nav naudas,» sacījis prezidents.

Urugvajas prezidents ar savu sievu, kas ir senatore un pusi algas ziedo labdarībai, dzīvo lauku saimniecībā pie valsts galvaspilsētas Montevideo. Viņa dārgākais īpašums ir automašīna Volkswagen Beetle, kuras vērtība aplēsta aptuveni divu tūkstošu ASV dolāru apmērā. Urugvajas prezidentam nav parādsaistību, tāpat viņš nekad bankā nav atvēris norēķinu kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotājs Chrysler vairs neražos PT Cruiser, kas sava neparastā izskata dēļ bieži tika salīdzināts ar pagājušā gadsimta 30. gadu gangsteru automobiļiem un Londonas taksometriem, vēsta AFP.

Kompānija paziņojusi, ka pēdējā retro stila sedanu partija pa montāžas līniju noripos piektdien (9. jūlijā).

PT Cruiser ražošana tika uzsākta 2000. gadā, kad modē bija nākušas tādas retro stila mašīnas kā Volkswagen Beetle, Mini Cooper un Chevrolet HHR.

Autoražotājs, kuru pagājušajā gadā ASV valdība izglāba no bankrota, kopumā pārdevis 1,3 miljonus PT Cruiser automašīnu.

Tomēr šī modeļa mašīnu pārdošanas apjomi ir strauji kritušies: 2007. gadā tika pārdoti 125 000 automobiļi, taču šogad tikai 6920.

Kompānijas lēmums ir sarūgtinājis neparastās automašīnas fanus. «Tā tiešām bija lieliska mašīna un, ja viņi tajā būtu vairāk ieguldījuši, nevis vienkārši pārtraukuši ražot, tad Chrysler tagad pārdotu 100 000 mašīnu gadā,» uzskata fanu portāla ptcruizer.com radītājs Deivs Kacs (David Katz).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

No Pekinas līdz Parīzei caur Gobi tuksnesi - sākas retro auto ceļojums

Gunta Kursiša, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju simts retro automobiļi devušies mēnesi ilgā ceļā no Pekinas uz Parīzi. Automašīnu sacensībās Peking to Paris Motor Challenge piedalās tādi braucamrīku modeļi kā 1913. gada izlaiduma Ford Model T, kā arī zīmola Bentley un Mustang retro automašīnas, vēsta Euronews.

Peking to Paris Motor Challenge šogad norisinās piekto reizi. Šogad sacensības sākās 28. maijā un noslēgsies 29. jūnijā.

Sacensību dalībniekiem būs jāmēro 12 tūkst. kilometru garš ceļš, kura laikā būs jāšķērso Gobi tuksnesis, jāizbrauc Krievijas ceļi, kā arī tādas valstis kā Ukraina, Slovākija, Austrija un Šveice. Rallija starts atrodas pie Lielā Ķīnas mūra.

Sacīkstēs piedalās rūpīgi atjaunotas un uzturētas automašīnas, ieskaitot 1936. gada un 1927. gada izlaiduma Bentley automašīnas, kā arī jaunākas automašīnas, piemēram, Porsche 911, Morris Oxford, VW Beetle un Volvo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves uzņēmums «Volkswagen» ceturtdien paziņoja, ka tas 2019.gadā beigs ražot slavenos «vabolītes» formas automobiļus, bet pirms tam izlaidīs divus pēdējos šādu automobiļu modeļus.

Šis lēmums pieņemts laikā, kad «Volkswagen» liek uzsvaru uz elektromobiļu un uz ģimenēm orientētu lielāku automašīnu būvēšanu, sacīja «Volkswagen Group of America» vadītājs Hinrihs Vebkens.

Viņš tomēr neizslēdza iespēju, ka «vabolīte» kādreiz var pieredzēt atdzimšanu, un atsaucās uz kompānijas 2017.gada lēmumu izlaist mainīta modeļa «Volkswagen Bus».

«Nekad nesaki »nekad«,» teica Vebkens savā paziņojumā.

«Volkswagen» plāno piedāvāt divus pēdējos «vabolīšu» modeļus – gan kupejas tipa automobili, gan spēkratu ar paceļamu jumtu. Šie modeļi ietvers atsauces uz agrākām versijām, un to cena būs no 23 045 ASV dolāriem uz augšu.

«Vabolītes zaudēšana pēc trim paaudzēm, apmēram septiņiem gadu desmitiem, izraisīs daudz emociju no vabolītes daudzo uzticamo fanu puses,» sacīja Vebkens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Volkswagen atsauc 413 tūkstošus automašīnu aizdegšanās riska dēļ

Lelde Petrāne, 16.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Volkswagen paziņojis, ka tas atsauks 413 tūkstošus automašīnu ASV un Kanādā, jo pastāv risks rasties degvielas sūcei, kā rezultātā iespējama aizdegšanās, ziņo Reuters.

Atsaukumā ietvertas Golf, Rabbit, Jetta un Jetta Sportwagen modeļu automašīnas, kas ražotas no 2007. līdz 2009.gadam, kā arī New Beetle modeļa automašīnas, kas ražotas no 2006. līdz 2010.gadam.

377 tūkstoši automašīnu tiek atsauktas ASV, pārējās - Kanādā.

Visi transportlīdzekļi ir ražoti Meksikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen Meksikas rūpnīcā sāka pēdējā «vabolītes» formas automobiļu modeļa ražošanu, tādējādi noslēdzot šīs slavenās automašīnas ēru. Volkswagen jau pērn paziņoja, ka šogad tiks pārtraukta automobiļu Beetle ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Motormuzejā būs apskatāmi divi ekskluzīvi spēkrati – TATRA 87 un STEYR 220

Dienas Bizness, 21.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar citiem jaunumiem pēc rekonstrukcijas atvērtajā CSDD Rīgas Motormuzejā (RMM) pirmo reizi būs skatāmi divi izcili spēkrati – čehu lepnums TATRA 87 un austriešu-vācu kopdarbs, sporta kabriolets STEYR 220 Gläser Sport Cabrio.

Tumši zilais aerodinamiskās formas TATRA 87 ir viens no kolekcionāru un pasaules motormuzeju iekārojamākajiem automobiļiem. Tā dizains ir 20.gadsimta 30.gadu sensācija autobūves attīstībā. Pateicoties tā aerodinamiskajiem rādītājiem, auto uzrādījis tam laikam nebijušu jaudas, ātruma un degvielas proporciju. Vēlāk Volkswagen, izstrādājot VW Beetle, daudz ko pārņēma no TATRA 87. TATRA pat vērsās pret Volkswagen tiesā, un pēc kara Volkswagen esot samaksājis kompensāciju 3 milj. vācu marku apmērā.

«1949.gada automobiļa TATRA 87 vairākus gadus ilgusī restaurācija tika pabeigta pavisam nesen. Tā norisinājās tepat Latvijā – Rīgas Motormuzeja restaurācijas darbnīcās. Pēc sarežģītā restaurācijas darba automobilis atguvis tā oriģinālo izskatu. Restaurācijas process ir ne tikai rūpīga spēkrata atjaunošana, bet arī pamatīgi zinātnisks izpētes darbs,» stāsta RMM Restaurācijas nodaļas vadītājs Gunārs Dortāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mežu sertifikācijas padome sadarbībā ar Daugavpils Universitāti un Latvijas valsts mežzinātnes institūtu "Silava" 10. decembrī rīkoja jau 5. konferenci par meža un saistītajām nozarēm aktuālām tēmām.

Konference, kas skar tautsaimniecības, ilgtspējīgas attīstības, kā arī sociālo, vides un ekonomisko aspektu sabalansēšanas nozīmi klimata izmaiņu laikmetā, šogad norisinājās tiešsaistē.

Atzinumā par Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027. gadam Vides pārskatu ir uzsvērts, ka vieni no Latvijas vērtīgākiem dabas resursiem ir atzīmēti meži, jo mežu zemes aizņem 52% no Latvijas kopējās teritorijas un Latvija ir uzskatāma par vienu no mežiem bagātākām valstīm Eiropā.

Latvijas pielāgošanās klimata pārmaiņām plānā līdz 2030. gadam mežsaimniecība ir apskatīta kā viena no tautsaimniecības nozarēm, kura jāpasargā no klimata pārmaiņu negatīvajām sekām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Svara kontrole ir plaukstoša industrija, lai gan «diēta» ir sliktais vārds; sevišķa loma ir mārketingam.

Globāli pazīstamā svara kontroles kompānija Weight Watchers International (WTW) pērn ir piedzīvojusi sevišķi strauju tirgus vērtības izaugsmi, un, atsākoties vērtspapīru tirdzniecībai, šī tendence pat ar uzrāvienu ir vērojama arī šogad, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

WTW akcijas cena pērn ir augusi par gandrīz 350%, un jaunajā gadā akcijas līkne iezīmē vēl straujāku augšupeju. Tas gan nenozīmē, ka sevišķi amerikāņi, kas veido WTW klientūras un biznesa lauvas tiesu, pēc gada nogales gastronomiskajām pārmērībām jaunajā gadā būtu masveidā notariāli apstiprinājuši apņemšanos turpmāk ēst tikai veselīgi un piekopt aktīvu dzīvesveidu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Forbes par pasaulē ietekmīgāko sievieti šogad atzīst Mišelu Obamu

Lelde Petrāne, 07.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV pirmā lēdija Mišela Obama (Michelle Obama) pārspējusi valstu un kompāniju vadītājas, kā arī slavenības, kļūstot par pasaulē ietekmīgāko sievieti žurnāla Forbes veidotajā simts ietekmīgāko sieviešu sarakstā.

Saraksta, ko žurnāls veido katru gadu, otrajā vietā ierindota Kraft Foods vadītāja Irēne Rozenfelde (Irene Rosenfeld).

Top pieci noslēdz amerikāņu televīzijas zvaigzne Opra Vinfrija (Oprah Winfrey), Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel) un ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (Hillary Clinton).

Sestajā vietā ierindota PepsiCo Inc. vadītāja Indra K. Noji (Indra K. Nooyi), septītajā - dziedātāja Lady Gaga, astotajā - Austrālijas bankas Westpac vadītāja Geila Kelija (Gail Kelly), bet devītajā - dziedātāja Bejonsa Noulza (Beyonce Knowles).

Forbes norādījis, ka M. Obama ir kļuvusi par paraugu jaunajai paaudzei visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Opras Vinfrijas impērija tikko kļuvusi lielāka – viņa iegādājusies teritoriju 1,4 hektāru platībā, raksta Business Insider.

Saskaņā ar nekustamo īpašumu kompānijas aplēsēm, viņa par kalnu māju Telluridē, Kolorado, samaksājusi 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekš īpašums piederējis tehnoloģiju kompāniju vadītājam Bobam Vollam.

Mājai ir piecas guļamistabas un tā aprīkota ar viedās mājas ierīcēm.

Iepriekšējais īpašnieks spējis ar iPad palīdzību aplaistīt istabas augus no attāluma.

Teritorijā ir speciāla taka 10 metru augstumā, kas ved caur koku aleju. Saskaņā ar LosAngeles Times, tās būvniecība izmaksāja 140 tūkstošus dolāru.

Pērn O. Vinfrija samaksāja 11 miljonus dolāru par 24 hektāru lielu teritoriju netālu no jaunā īpašuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Pasaulē bagātākās slavenības

Žanete Hāka, 02.09.2016

20. Glorija Estefana
Vecums: 59 gadi
Profesija: mūziķe
Valsts: ASV
Bagātības apmērs: 380 miljoni dolāru

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā dažādus reklāmas līgumus, ārkārtīgi lielās algas un citus ienākumus, slavenību kopējais bagātību apmērs var sasniegt simtiem miljonus dolāru, raksta Business Insider.

Kompānija Wealth-X, kas veic pētījumus par bagātnieku īpašumu apmēriem, apkopojusi 20 bagātāko slavenību sarakstu, kurā iekļauti tikai aktieri, mūziķi un profesionāli sportisti, kas aizvien strādā. Tas nozīmē, ka saraksta ārpusē palikušas tādas slavenības kā Opra Vinfrija un Maikls Džordans, kuri patlaban lielākoties pilda menedžeru lomas, nevis darbojas savā jomā. Tāpat tajā nav iekļauti cilvēki, kuri strādā aizskatuvē, piemēram, direktori vai režisori.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kuras ir pasaulē turīgākās slavenības!

Komentāri

Pievienot komentāru