Citas ziņas

Notiks koncerts VIVA TANGO!

, 06.07.2007

Jaunākais izdevums

BILŽU BIROJS Rīgā, Lielajā Ģildē 9.jūlijā plkst.19:00 rīko koncertu VIVA TANGO!.

Koncertā piedalās:

Rolando & Fernando Marzan quintett (Argentīna):

Rolando Pomo - balss

Fernando Marzan - klavieres

Daniel Buffa - bandonjona

Alejandro Sancho - elektriskā ģitāra, akustiskā ģitāra

Roberto Santocono - kontrabass

Karina Piazza - dejotāja

Hector Falcon - dejotājs

Īpašie viesi:

Dzintars Beitāns - vijole

Laimis Rācenājs - balss

Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis)

Rolando Pomo

Rolando Pomo ir dzimis 1955. gadā Buenosairesā Argentīnā. Viņš mācījās klasisko ģitāru un studēja mūzikas konservatorijā Buenosairesā. 1978. gadā viņš dodas uz Zviedriju un 1983. gadā sāk studijas kora diriģēšanā Stokholmas mūzikas institūtā.

Rolando Pomo uzsācis karjeru astoņdesmitajos gados, strādājot ar koriem un vokālām grupām. Viņš nodibināja vokālās grupas Abril un Octaedro, kā arī latīņamerikāņu kori un Rinbekijas (Rinkeby) starptautisko kori.

Rolando Pomo ir sniedzis viesizrādes Skandināvijā un Baltijas valstīs ar savu grupu Arbil, izpildot tādus darbus kā Misa Criolla un Navidad Nuestra ar Ariēlu Ramress (Ariel Ramirz). Latvijā Rolando strādājis kopā ar Juri Kļaviņu un Lattelekom kori.

Tagad Rolando Pomo nodarbojas ar savu jauno Tango projektu, parādot klasisko tango ar moderniem aranžējumiem, sākotnēji ar savu kvintetu, un arī ar orķestriem.

Rolando ir veicis daudz dažādus ierakstus. 2004. gadā Rolando Pomo veic savu pirmo tango ierakstu Pasional Argentīnā un sāk strādāt kopā ar pianistu un aranžētāju Fernando Marzānu (apraksts pielikuma) un viņa kvintetu. Šīs sadarbības rezultātā tapuši ieraksti, kuri šī gada jūnijā izdoti CD albumā Barrio de Tango. Šajā ierakstā ir arī pieaicināts Rolando tuvs draugs un Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra vijolnieks Dzintars Beitāns, kurš spēlēs kopā ar kvintetu arī turnejā šī gada jūnijā.

CD albuma Barrio de Tango prezentācija notiks Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā jūnija vidū. Dānijā šīs internacionālais kolektīvs uzstāsies Tango festivālā, bet 9.jūlijā plkst.19:00 Lielajā Ģildē rīdzinieki un Rīgas viesi varēs ar viņiem tikties koncertā VIVA TANGO!.

Šajā gadā Rolando ir pabeidzis viņam uzticētu darbu Zviedrijas baznīcai - Misa de Tango, un Stokholmas baznīcas koru izpildījumā šī skaņdarba pirmizrāde notiks 2007.gada rudenī.

Komentāri:

"Kad Rolando dzied, sirds raud" - no "Rättvik weekly" 2006. gads

"Emocionāli dziļā ieniršana tango pasaulē. Dziesmas par zudušām kaislībām, nesasniegtiem sapņiem un melanholiskām skumjām. Mūzika ar lielās pilsētas Rio de la Plata pulsu ir centrā" - no "Stallet" 2004. gads

"Šajā savā pirmajā tango ierakstā Rolando Pomo parāda ar savu personīgo un svaigo attēlojuma stilu, ka jūs varat radīt ģeniālu tango bez bebkādām tango klišejām" - no Hektora Avareva (Hector Alvarez, Argentina universal, Vašingtona 2005. gads.

Fernando Marzāns (Marzan)

Ferdando saglabā Marzānu ģimenes mantojumu, turpinot ļoti cienījamu un populāru mūziķu dzimtas līniju Buenosairesā, Argentīnā.

Savas pirmās muzikālās iemaņas viņš iegūst 6 gadu vecumā. Četrpadsmit gadu vecumā viņš iegūst kora diriģenta diplomu un septiņpadsmit gadu vecumā - Nacionālās Mūzikas Konservatorijas Mūzikas Profesora titulu. Papildu viņš savas spējas bagātināja un uzlaboja kā klasiskais pianists ar ļoti izsmalcinātu profesoru Argentīnā un Savienotajās Valstīs aizbildniecību un virzīšanu.

Kopš 1994. gada viņš kā pianists ir piedalījies Brodvejas/Londonas kases gabalu Forever Tango radīšanā. Ar šo kompāniju viņš ir bijis turnejās vairāk kā septiņus gadus viscaur Savienotajās Valstīs (Ņujorka, Losandželosa, Sanfrancisko, Čikāga, Vašingtona, Sietla, Filadelfija utt.), Kanādā (Monreālā, Toronto, Otava, Vankūvera) Japāna (Tokio, Osaka, Nagoja, Hirosima, Fukuoka utt.) un daudzās citās valstīs (Itālija, Anglija, Portugāle, Koreja, Meksika, Argentīna utt.)

Pēdējo pāris gadu laikā viņš ir arī piedalījies vairāku CD ierakstīšanā, kā arī Evita, filmas ar Madonnu galvenajā lomā, un Krāpnieki (The Impostors) ar Oliveru Platu (Oliver Platt) un Stenliju Tuči (Stanley Tucci) galvenajās lomās, kino mūzikas ierakstīšanā. Starp 1994. - 1995. gadu viņš Losandželosā ieraksta divus CD ar Forever Tango. 1996. gadā viņš ieraksta Svītu Amerikas Savienotajām Valstīm kopā ar Rubenu Gonzalesu (Ruben Gonzalez) un Čikāgas simfonisko orķestri. 1999. gadā viņš ieraksta Tango Vivo CD un ir arī šī projekta muzikālais vadītājs. 2000. gadā Japānā tiek ierakstīti trešais un ceturtais Forever Tango CD ar slaveno vietējo mākslinieku Taro Hakase, darbu nosaucot Watashi. 2002. gadā Fernando organizē un ieraksta CD dziedātājam Matinam de Leonam (Martin de Leon) ar Karlosa Galvāna (Carlos Galvan) orķestri. 2004. gada viņš organizē albuma Pasional ierakstu ar zviedru dziedātāja Rolando Pomo piedalīšanos. Kā patstāvīgs mākslinieks viņš izdod trīs albumus: Bendita Buenos Aires, Recuerdo un Gotanda Tango, kuros viņš iekļauj dažas paša kompozīcijas.

2003. gadā viņš kļūst par muzikālo vadītāju un aranžētāju šovam, nosauktam Tango Buenos Aires. Šai kompānijai bija neticama atbalss vairāk kā piecdesmit ASV pilsētās un ir kritiķu atzīts kā viens no labākajiem tango šoviem, kas sniedz viesizrādes valstī. Tango Buenos Aires izrādīja dažos vissvarīgākajos ASV teātros: Čikāgas simfoniskajā hallē, Dalasas orķestra hallē, MakKaluma (Mc Callum) teātrī u.c.

2004. gadā Fernando pievienojas Tango Emotion šovam kā muzikālais vadītājs un sniedz viesizrādes vairākās Somijas un Zviedrijas pilsētās. Tajā pašā gadā viņš tiek pieaicināts Tango Dreams šovam, lai piedalītos plašā izrāžu sērijā ar vairāk kā simts izrādēm Tokijā, Japānā un Olympia Theather Parīzē ar Tango Seduction šovu. Viņš arī atgriezās Forever Tango vēlāk tajā gadā un sniedza viesizrādes, kas sākās Romā un turpinājās no pilsētas pilsētā ASV (Čikāga, Detroita, Filadelfija) un Kanādā (Toronto).

2005. gadā ar savu kvintetu, tajā skaitā ar daudziem maestro no Ņūmeksikas simfoniskā orķestra un Maestro Havjēra Lorenco (Javier Lorenzo) orķestru direkcijas, viņš atskaņo Maria de Buenos Aires ar Astoru Piacolu (Astor Piazzolla), Krāsaino Konventa centra Albukerkē atklāšanā. Tajā pašā gadā viņš tiek iecelts par muzikālo vadītāju Tango Dreams šovā, atkārtojot veiksmīgo izrāžu sēriju ar nākamajām 100 izrādēm Tokijā. Eiropas vasaras sezonas laikā viņš spēlē ar savu kvintetu Tango Festivālā Dānijā un Itālijā.

2006. gadā atkal ar Forever Tango viņš divus mēnešus ceļo cauri Meksikai un ASV (Florida) un tad dodas uz Lisabonu Portugālē un Reno Nevadā uz nākamajiem diviem mēnešiem. Pateicoties iepriekšējās sezonas milzīgajam panākumam, ar savu kvintetu viņš veic otro Tango Festivāla uznācienu un spēlē kā prestižā Vendsyssel Festivāla daļa Dānijā ar izcilām atsauksmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dejojot tango, cilvēks kļūst radošāks un atbrī­votāks, skaidro Aigars Stirna, kurš savu aizraušanos ir pārvērtis biznesā

Arvien biežāk Latvijā viesojas profesionāli tango dejotāji, arvien vairāk cilvēku nolemj mācīties šo deju, augustā Rīgā tango festivālā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. «Katram no mums temperaments ir atšķirīgs, bet caur tango cilvēks var paust visas cilvēciskās emocijas, ne tikai kaisli, kā bieži tiek uzskatīts. Sapņus, ilgas, nedrošību. Tango dejo visās valstīs, arī aiz polārā loka, un nacionalitātei nav nozīmes. Caur tango cilvēki atrod to, kas viņiem trūkst ikdienā,» stāsta Argentīnas tango deju studijas Tangostudio vadītājs A.Stirna

Katram savs

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Laipni lūgti tango pasaulē

Laura Mazbērziņa, 29.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aigars Stirna ir strādājis gan valsts pārvaldē, gan kā sociālais darbinieks, tomēr atgriezies pie sava sirds darba un hobija - tango.

A. Stirna ir Argentīnas tango pedagogs, TangoStudio vadītājs un dibinātājs, dejotājs, mūziķis un diplomēts sociālais pedagogs. «Man sevi ir grūti identificēt. Es esmu kā upe, kas tek uz jūru. Es visu laiku attīstos, mainos un mācos. Citi uz mani var paskatīties ļoti dažādi – izceļot izglītību, izceļot pieredzi, šā brīža nodarbošanos, labsajūtas līmeni,» savās pārdomās dalās A. Stirna.

Atceroties deju studijas TangoStudio tapšanu, A. Stirna stāsta: «Es gribēju, lai tango ir mans dzīvesveids. Man bija tik daudz ieceru, ka riskēju un aizgāju no labi apmaksāta darba. 2005. gada rudenī kopā ar Gintu Opmani nodibinājām TangoStudio, kurā kopš pirmsākumiem tiek vadītas regulāras tango apmācības Rīgā, Liepājā un citur Latvijā. 2008. gadā Latvijā bija krīze un tikai ar tango bija grūti izdzīvot, tāpēc es atgriezos darbā valsts pārvaldē, kur es kādu laiku strādāju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Dažus gadus vēlāk sapratu, ka tomēr vēlos atkal nodoties tikai dejai. Šā gada martā būs pagājuši divi gadi, kopš es atkal esmu pilnībā «ierauts» tango pasaulē. Šoreiz gan ar citu apziņu, ar iekšējo mieru, sapratni par lietām, izanalizējis biznesa kļūdas un riskus. Man ir svarīgi cilvēkiem dot prieku, uzlabot veselību un savstarpējās attiecības. Es daru to, kas man pašam patīk vislabāk.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tango ap 100 miljoniem

Ieva Mārtiņa kopā ar Jāni Lasmani, 28.01.2009

«Ir panākta vienošanās ar Mārtiņu Lauvu, un saistības ar viņu tiks nokārtotas,» teica advokāts Jānis Loze.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andra Šķēles kontrolētais TA Projekts, iespējams, varētu atņemt advokāta Jāņa Lozes 100 milj. eiro vērto Tango projektu, bet citi kreditori var neatgūt aizdevumus.

Pa lēto

Šogad 8. un 9. aprīlī zvērinātais tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs rīko vairākas izdoles, kurās plānots pārdot Tango projektiem piederošos 5 nekustamos īpašumus - Tērbatas ielā 14, Blaumaņa ielā 20, Blaumaņa ielā 24 un divus Dzirnavu ielā 85. No M. Lauvas pieteikuma tiesai redzams, ka izsolēs Tango projektiem piederošo īpašumu pārdošanas sākumcena noteikta krietni zemāka nekā kreditoru prasījuma summa. Proti, parāds, uz ko nostiprinātas hipotēkas, ir 28 564 314 Ls, bet izsoļu sākumcena kopumā veido vien 6,3 miljonus latu. Pie tādiem apstākļiem, kad nekustamo īpašumu vērtība ir būtiski mazāka par prasījuma summu, izpilde lietā būs apgrūtināta vai neiespējama, jo prasītājam nebūs uz ko vērst piedziņu. Vienlaikus kādam varētu likties, ka izsoles tiek rīkotas, jo arī Tango projektu jaunajam kreditoram - A. Šķēlem varētu būt problēmas ar naudu. Tomēr situācijas gaita liecina, ka šīs izsoles netiek rīkotas šī iemesla dēļ, bet gan tāpēc, ka «tas ir likumīgs veids, kā atbrīvoties no visām citām prasībām pret šo īpašumu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv publicē informāciju par pasākumiem, uz kuriem nākamās nedēļas laikā doties pašiem, kopā ar saviem kolēģiem vai biznesa partneriem. Informāciju apkopojis Andrejs Šavrejs.

9. aprīlī plkst.18.00 Dailes teātrī tiks demonstrēts mūzikls par slaveno Orleānas jaunavu Žannu d’Arku. Libreta autori ir Jānis Elsbergs un Evita Mamaja, bet teātra režisors – Dž.Dž.Džilindžers. Izrādes mūziku sarakstījis komponists Kārlis Lācis. Mūzikla garums ir 2,5 stundas un tajā iekļauta vēsture, sākot no Žannas d’Arkas dzimšanas brīža.

9.aprīlī plkst.19.00 Splendid Palace džeza konkursa Riga Jazz Stage 2016 laureātu koncerts un uzvarētāju apbalvošana nominācijās Džeza vokāls un Džeza trompete. Otrajā pasākuma daļā uzstāsies slavenā džeza dziedātāja no ASV - Šarenē Veida, kas ir Teloniusa Monka vokālistu konkursa uzvarētāja. Riga Jazz Stage 2016 konkursā viņa bija žūrijas locekle kopā ar Raimondu Paulu, kurš apmeklēs koncertu, un, iespējams uzstāsies kopā ar dīvu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamā advokāta Jāņa Lozes nekustamā īpašuma attīstīšanas projekti daļēji pārgājuši Andra Šķēles un viņa ģimenes locekļu kontrolē. Pēc izklaides centra Bowlero izveides J. Loze bija ķēries pie diviem lieliem nekustamā īpašuma projektiem: Rīgā tika sākts vērienīgais Tango projekts, kas paredz kvartāla būvniecību galvaspilsētā, starp Dzirnavu un Blaumaņa ielām. Jūrmalā, bijušā zvejnieku kolhoza Jūraslīcis teritorijā nepilnu 23 ha platībā bija paredzēts būvēt ekskluzīvu ciematu.

Tad J. Loze prognozēja, ka "pēc gadiem četriem no nekustamā īpašuma saņems reizes piecas vairāk nekā no advokāta prakses", taču trīs gadus pēc intervijas situācija ir kardināli mainījusies. Uzņēmumi Alerts Plus, Lielupes grīva un Rekreācijas serviss, kam pieder Jūraslīča teritorijas, šogad ir mainījuši īpašniekus, - J. Lozes vietā tagad tie caur nelielu kompāniju ķēdīti, kā rāda Lursoft, pieder Andra Šķēles ģimenes locekļiem, viņa kompanjonam Edgaram Šķenderim un Skonto būves līdzīpašniekam Guntim Rāvim.

Tango projekta vienīgā īpašniece vēl joprojām ir J. Lozem piederoša firma Blaumaņa nami, taču, kā rāda Komercķīlu reģistrs un Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, Tango projekts cesijas darījuma rezultātā šoruden ir mainījis lielāko kreditoru, un visi vērtīgākie uzņēmuma īpašumi ir ieķīlāti mazpazīstamajai SIA TA projekts. Šīs firmas īpašnieks caur SIA TA Sabiedrība, kā rāda Lursoft, ir A. Šķēle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notiks mākslas darbu izsole

Privātajā Latviešu Mākslas muzejā 3.jūlijā 19:00 tiek rīkota Latvijas vecmeistaru un mūsdienu mākslas darbu izsole.

Šodien Rīgā notiks veloparāde un velopikniks

Šodien, 27.jūnijā, pulksten 15.00 Rīgā notiks neparasta dizaina velosipēdu parādes brauciens no Šmerļa ielas uz Sūnu salu pie Mīlgrāvja tilta, informēja Rīgas domes pārstāve Ieva Prauliņa.

Notiks plazmas virsmas inženierijas jautājumiem veltīta konference

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, 9.jūnijā un 10.jūnijā notiks pirmā starptautiskā RTU un Eiropas Plazmas un virsmas jonu inženierijas komitejas organizētā zinātniskā konference Plazmas virsmas inženierija - aizsardzības un dekoratīvie pārklājumi, kurā ar priekšlasījumiem piedalīsies aptuveni 45 zinātnieki no 12 pasaules valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs pirmajā kustamās mantas izsolē pārdos SIA Tango Projekts tehniskā projekta un ar tā realizāciju saistītai dokumentāciju, liecina sludinājums Zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapā.

Izsoles sākumcena noteikta 10 latu apmērā.

Izsole notika šī gada 25. augustā zvērināta tiesu izpildītāja Jāņa Stepanova birojā.

Db jau ziņoja, ka šī gada aprīlī J. Stepanovs pārdevis arī pašu nekustamo īpašumu projektu Tango, kas iepriekš piederēja advokāta Jāņa Lozes uzņēmumam. Toreiz darījuma summa netika atklāta, tomēr izsoles sākumcena bija 8.9 miljoni latu.

Tika uzskatīts, ka šajā darījumā savu roku pielicis kādreizējais J. Lozes darījumu partneris, bijušais premjerministrs Andris Šķēle, ar kuru advokātam attiecības sabojājušas un kura kontrolētais TA Projekts iejaukts šajos darījumos.

Tango projekta vienīgā īpašniece vēl pagājušajā gadā bija J. Lozem piederoša firma Blaumaņa nami, taču, kā rāda Komercķīlu reģistrs un Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, Tango projekts cesijas darījuma rezultātā mainīja lielāko kreditoru, un visi vērtīgākie uzņēmuma īpašumi tika ieķīlāti mazpazīstamajai SIA TA projekts. Šīs firmas īpašnieks caur SIA TA Sabiedrība, kā rāda Lursoft, ir A. Šķēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Var pieteikties Argentīnas tango festivāla meistarklasēm

, 06.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 17. līdz 23.augustam Rīgā un Jūrmalā notiks 2. Starptautiskais Argentīnas tango festivāls Tango Sun Festival, kuru organizē Argentīnas tango deju studija Tangostudio un tās vadītāji Aigars Stirna un Ginta Opmane.

Pieteikšanās un reģistrācija festivāla meistarklasēm pie pasniedzējiem no Argentīnas, Vācijas un Latvijas sāksies 10.maijā.

Festivāla programmā paredzētas 46 tango meistarklases. Pasniedzēji piedāvās apmācību dažādos Argentīnas tango stilos – Salon, Milonguero un Nuevo, kā arī mācīs Argentīnas tautas deju chacarera. Meistarklasēm var pieteikties gan dejotāji ar lielāku vai mazāku pieredzi, gan visi Argentīnas tango interesenti bez deju pieredzes. Notiks arī speciālas meistarklases profesionāliem dejotājiem, pasniedzējiem un horeogrāfiem.

Ar festivāla programmu, kas vēl tiks precizēta un papildināta, var iepazīties deju studijas Tangostudio mājas lapā www.tangostudio.lv sadaļā Festivāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ziemassvētku pasākumu kalendārs Rīgā, Liepājā un Jūrmalā

Atis Rozentāls, Agrita Aune, Vēsma Lēvalde Db, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniedzam ieskatu dažos no Ziemassvētku pasākumiem Rīgā, Jūrmalā un Liepājā laikā no 23. līdz 28. decembrim.

Rīga Ziemassvetku pasakumu kalendars Riga, Liepaja un Jurmala

Līdz 29. decembrim Doma laukumā un Līvu laukumā

Katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00

23. decembrī no 11.00 līdz 20.00

24. decembrī no 11. līdz 15.00

27. un 28. decembrī no 11.00 līdz 20.00

Latvijas Mākslas akadēmijā

Studentu mākslas darbu tirgus JARMARKA (Ieeja bez maksas)

23. decembrī plkst. 16.00

Anglikāņu baznīcā

Ziemassvētku koncerts ŠAI SVĒTĀ NAKTĪ (Ieeja bez maksas)

Piedalās Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija KNĪPAS UN KNAUĶI

23. decembrī plkst. 19.00

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2007.gada septembra kultūras pasākuma kalendārs Jūrmalā

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

" 1. septembris plkst. 13.00 - Zinību dienas svētki - integrācijas projekta "Augusts" noslēguma pasākums Kauguru kultūras namā

" 1. septembris plkst. 19.00 - Grupas "Credo" koncerts Dzintaru koncertzālē

" 2. septembris plkst. 18.00 - X starptautiskais garīgās mūzikas festivāls Dubultu baznīcā

" 3. septembris plkst. 10.00 - 4.starptautiskā Mākslas Foruma dalībnieku darbu izstāde "Vasara Jūrmalā" Bulduru kultūras namā

" 4. septembris plkst. 15.00 - Jūrmalas mākslinieku darbu izstādes "Ceļojumu iespaidi" atklāšana Bulduru kultūras namā

" 5. septembris plkst. 19.00 - Ērika Babičeva koncerts Dzintaru koncertzālē

" 6. septembris plkst. 20.00 - R.Paula koncerts "Pasaule ir skaista" Dzintaru koncertzālē

" 7. septembris plkst. 20.00 - A.Rozenbauma koncerts Dzintaru koncertzālē

" 8. septembris plkst. 13.00 - Albertam Kronenbergam - 120 - svētki visai ģimenei, gadatirgus, koncerts, cirka mākslinieku priekšnesumi, spēles un atrakcijas Bulduros, Muižas ielā

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 9. aprīlī notiks SIA Tango projekts nekustamo īpašumu izsole, tā tiek rīkota, realizējot hipotekārā kreditora – Nordea Bank Finland – ķīlas tiesības.

Par to liecina paziņojumi, kurus zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs izvietojis pie vairākiem SIA Tango projekts nekustamajiem īpašumiem Rīgas centrā, starp Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām.

Saskaņā ar šiem paziņojumiem, izsoles sākumcena piestāvu biroja ēkai, kas atrodas Dzirnavu un Tērbatas ielas stūrī, ir 3.5 milj. Ls. 487 kvadrātmetrus liels zemesgabals Blaumaņa ielā tiek piedāvāts izsolē par sākumcenu 500 000 Ls, bet vēl viens tam līdzās esošs zemesgabals – par sākumcenu 800 000 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Realizēta Tango projekta pirmā kārta

Elīna Pankovska, 09.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā starp Dzirnavu, Blaumaņa un Tērbatas ielām, darbu uzsākusi divu līmeņu autostāvvieta T. Parking ar 440 autostāvvietām, kuras viens līmenis izvietots pazemē, bet otrs – nedaudz zem ielas līmeņa.

Autostāvvietas atklāšana noslēdz pirmo kārtu multifunkcionālā centra projekta apbūvē. Pirmās kārtas būvniecībā ieguldīti 5,6 milj. Ls.

«Atbilstoši mūsu plāniem pērn noslēgta divu līmeņu autostāvvietas būvniecība Tango projekts ietvaros. Tālākā apbūve tiek plānota atbilstoši sākotnēji izveidotajai vīzijai par šo Rīgas centrā esošo kvartālu un tā izmantošanas iespējām. Šobrīd mūsu uzdevums ir piesaistīt investīcijas un finansējumu tādā apjomā, lai nodrošinātu projekta virzību un kvalitāti. Kopumā projekta īstenošanai ir nepieciešami vēl vismaz 30 milj. Ls. Prognozējam, ka šī gada laikā mēs sāksim projekta otrās kārtas būvniecību,» norāda projekta attīstītāja pārstāvis Juris Dreimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa atzinusi par maksātnespējīgu SIA TBKD, kas netieši piederēja advokātam Jānim Lozem un agrāk saucās Tango projekts.

Patlaban 51.22 % SIA TBKD pieder SIA MM Projekts, bet 48.78% SIA Blaumaņa nami. Savukārt J. Loze vēl joprojām ir SIA TBKD valdes priekšsēdētājas. Patlaban Blaumaņa nami pieder Mārim Liepiņam, bet Lozes īpašumā palicis aptuveni 1%.

Pēc vairāku izsoļu maratona šā gada pavasarī tika pārdots šis J. Lozes nekustamo īpašumu projekts. Zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs neizpauda darījumu vērtību, taču zināms, ka sešās daļās sadalītā projekta īpašuma izsoles sākotnējā cena bija noteikta 8.9 miljoni lati. Iepriekš Tango projekts tika novērtēts par 70 miljoniem latu.

Tika uzskatīts, ka šajā darījumā savu roku pielicis kādreizējais J. Lozes darījumu partneris, bijušais premjerministrs Andris Šķēle, ar kuru advokātam attiecības sabojājušas un kura kontrolētais TA Projekts iejaukts šajos darījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies vairāku izsoļu maratons, kura rezultātā tika pārdots J. Lozes izlolotais nekustamo īpašumu projekts Tango.

Zvērināts tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs neizpauž darījumu vērtību, taču zināms, ka sešās daļās sadalītā projekta īpašuma izsoles sākotnējā cena noteikta 8.9 miljoni lati. Iepriekš Tango projekts tika novērtēts par 70 miljoniem latu.

Tiek uzskatīts, ka šajā darījumā savu roku pielicis kādreizējais J. Lozes darījumu partneris, bijušais premjerministrs Andris Šķēle, ar kuru advokātam attiecības sabojājušas un kura kontrolētais TA Projekts iejaukts šajos darījumos.

Tango projekta vienīgā īpašniece vēl pagājušajā gadā bija J. Lozem piederoša firma Blaumaņa nami, taču, kā rāda Komercķīlu reģistrs un Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, Tango projekts cesijas darījuma rezultātā mainīja lielāko kreditoru, un visi vērtīgākie uzņēmuma īpašumi tika ieķīlāti mazpazīstamajai SIA TA projekts. Šīs firmas īpašnieks caur SIA TA Sabiedrība, kā rāda Lursoft, ir A. Šķēle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aldarim divi jauni dzērieni

, 24.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldaris bagātināja savu sortimentu ar diviem jauniem dzērieniem.

Bezalkoholisko dzērienu sērija Vichy Viva Fresh līdztekus jau esošajiem dzērieniem ar zemeņu un citrona-laima garšu papildinājās ar trešo - ābolu garšu. Ābolu garša šāda veida dzērieniem ir viena no iecienītākajām, atpaliekot tikai no citrusu garšām. Tāpat kā iepriekšējie šīs sērijas dzērieni, arī jaunais ir negāzēts, tam pievienota dabīga ābolu sula un tikai dabīgi saldinātāji (glikozes-fruktozes sīrups). Tāpēc sagaidāms, ka jaunais dzēriens, tāpat kā iepriekšējie "Vichy Viva Fresh" iegūs popularitāti bērnu, viņu vecāku un veselīga dzīvesveida piekritēju vidū. Pēc aptuvena vērtējuma, Vichy Viva Fresh šobrīd ieņem gandrīz 40% no strauji augošā aromatizēto ūdeņu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Apvienojas Sportland un Viva Sport

Andra Briekmane, 14.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā 7. janvārī izdarīts ieraksts par izmaiņām sporta preču tirgotāja SIA Sportland statūtos un pamatkapitālā, jo uzņēmumam pievienots sporta preču izplatītājs SIA Viva Sport.

«Tas ir normāls biznesa process, lai efektivizētu kopējās izmaksas,» paskaidroja Are Altraja, Sportland grupas valdes loceklis. «Pagājušajos divos gados visa pasaule un jo sevišķi Baltija piedzīvoja smagu ekonomisko krīzi un lejupslīdi, arī Sportland Latvijā, bet tagad varu ar prieku teikt, ka esam situāciju stabilizējuši un turpinām mainīties.» A. Altraja paredz, ka situācija uzņēmumā šogad turpinās uzlaboties.

Jau ziņots, ka pagājušā gada sākumā Sportland International Group piedzīvoja smagu krīzi, kad pat tika izteiktas šaubas par uzņēmuma izdzīvošanas iespējām. Sportland ir viens no lielākajiem sporta preču tirgotājiem Latvijā. Sportland grupa darbojas Baltijas valstīs, Ukrainā, Krievijā un Somijā. SIA Viva Sport nodarbojās ar sporta preču un iekārtu izplatīšanu un tirgošanu. Gan Sportland, gan Viva Sport bija Sportland International Group uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada aprīlī piecās izsolēs plānots pārdot advokāta Jāņa Lozes īpašumus, liecina Latvijas Vēstnesī publicētā informācija.

Plānots pārdot SIA Tango projekts īpašumus Rīgas centrā, kvartālā starp Dzirnavu, Tērbatas, K.Barona un Blaumaņa ielu, kur advokāts arī bija sācis attīstīt Tango projektu. Kopējā izsoļu sākumcena ir 5.4 miljoni latu.

Db jau ziņoja (22.12), ka pazīstamā advokāta Jāņa Lozes nekustamā īpašuma attīstīšanas projekti daļēji pārgājuši Andra Šķēles un viņa ģimenes locekļu kontrolē. Pēc izklaides centra Bowlero izveides J. Loze bija ķēries pie diviem lieliem nekustamā īpašuma projektiem: Rīgā tika sākts vērienīgais Tango projekts, kas paredz kvartāla būvniecību galvaspilsētā, starp Dzirnavu un Blaumaņa ielām. Jūrmalā, bijušā zvejnieku kolhoza Jūraslīcis teritorijā nepilnu 23 ha platībā bija paredzēts būvēt ekskluzīvu ciematu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības aktivitāte ir atsākusies Rīgas centra kvartālā starp Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielām, ko savulaik dēvēja par Tango projektu.

Kvartāla attīstītāja SIA TA Projekts projekta vadītājs Juris Dreimanis pastāstīja, ka pašlaik top pazemes autostāvvieta 450 automašīnām. Ģenerāluzņēmēja funkciju pilda SIA Āboltiņa Būvuzņēmums AG. Tehniskajā projektā tā ir izdalīta kā atsevišķa kārta, to varēs nodot ekspluatācijā un izmantot. Pirmo kārtu iecerēts pabeigt nākamā gada vasarā. Prognozētās pirmās kārtas izmaksas ir aptuveni astoņi miljoni eiro. Projekta būvniecību līdzfinansē Nordea Bank Finland Latvijas filiāle.

«Gan projekta pašreizējās, gan nākamo kārtu realizācija ir pilnībā atkarīga no tirgus situācijas. Visas iesaistītās puses ir ieinteresētas radīt produktu, kas būtu nepieciešams patērētājiem un pēc kura ir pieprasījums,» skaidro J. Dreimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

M. Lauva: Loze ir maksātnespējīgs

Ieva Mārtiņa, D, 26.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Mārtiņš Lauva sācis tiesvedību pret Latvijā zināmo advokātu Jāni Lozi par 1,5 miljonu eiro aizdevuma piedziņu.

Aizdevuma 1.5 miljonus eiro (1.054 miljoni latu) piedziņas prasību šogad 23. janvārī ierosinājusi Rīgas apgalbatiesas Civillietu tiesas kolēģija. Lai nodrošinātu parāda atmaksu, tiesā ir iesniegta arī M. Lauvas prasība par nodrošinājumu. Tiesas lēmums vēl nav zināms. Aizdevums advokātam, kurš minēts arī Dienas biznesa Latvijas 1000 miljonāru sarakstā, bija jāatmaksā līdz pagājušā gada 31.decembrim

Saskaņā ar Civillikumu, pret galvinieku celt prasību tūliņ var arī tad, ja ir pierādīta galvenā parādnieka faktiskā maksātnespēja. Saskaņā ar Maksātnespējas likumu, fiziskas personas maksātnespējas pazīme ir personas nespēja nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpidles termiņš, un parāds kopumā pārsniedz 50 minimālās mēnešalgas (9000 Ls). M. Lauva uzskata, ka J. Lozem ir iestājusies maksātnespēja, jo advokāts nespēj pildīt savas saistības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Cēsu koncertzāle saņēmusi lielāko valsts finansējumu no visiem reģionālajiem kultūras centriem

Lāsma Vaivare, 04.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras dzīvei reģionālajos daudzfunkcionālajos kultūras centros valsts sadalījusi 575 tūkst. eiro; lielākā summa tikusi Cēsu koncertzālei.

Lai nodrošinātu profesionālās mākslas pieejamību, daudzfunkcionālajā centrā Vidzemes koncertzāle Cēsīs tiks organizēti Latvijā rezidējošo profesionālās mākslas kolektīvu un viesmākslinieku koncerti un izrādes, no valsts par to saņemot nedaudz vairāk par 219 tūkst. eiro. Tas izriet no Kultūras ministrijas noslēgtā līdzdarbības līguma ar Cēsu pašvaldības SIA Vidzemes koncertzāle. Līdzīgi līgumi noslēgti arī ar pārējo reģionālo kultūras centru apsaimniekotājiem – Rēzeknes pašvaldības SIA Austrumlatvijas koncertzāle, Daugavpils pašvaldības iestādi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Liepājas pašvaldības SIA Lielais dzintars. Tiesa, summas ir atšķirīgas – Latgales vēstniecībai Gors un Marka Rotko centram atvēlēti 142,3 tūkst. eiro katram, bet topošajam Lielajam dzintaram – vairāk nekā 71 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt

, 31.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 7. novembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus un viņu pavadoņus uz otro koncertu ciklā Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem.

Tā kā rudens un, īpaši novembris, dažādu tautu folklorā ir veļu un mošķu laiks, tad arī koncertā skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt.

Programmā:

Modests Musorgskis Nakts kailajā kalnā

Romualds Kalsons Velnu riņķa dancis

Igors Stravinskis Svīta Ugunsputns: 3. daļa Kaščeja velnišķā deja

Hektors Berliozs Fantastiskā simfonija: 4. daļa Gājiens uz soda vietu

Gaspārs Kasado Zaļā velna deja čellam ar orķestri

Emilis Melngailis Simfonisks tēlojums Velna rija

Edvards Grīgs Svīta Pērs Gints: 4. daļa Kalna karaļa alā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kristīne Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves

Kristīne Opolais, kura šajā sezonā veiksmīgi debitējusi pazīstamos pasaules opernamos, iespēju robežās neatsaka dalību arī koncertos un izrādēs Latvijā. Atsaucoties Siguldas opermūzikas svētku rīkotāja Daiņa Kalna aicinājumam, 18. jūlijā pēc vairākiem gadiem K. Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves.

Latvijā viesosies norvēģu koris

Rīgā, Vamierā un Dubultos ar garīgās mūzikas programmu no 30.jūnija līdz 3.jūlijam ciemosies jauktais koris no Norvēģijas Volda Vokal, informēja kultūras projektu koordinatore Ginta Tropa.

Upe tuviem un tāliem izdod Sibīrijas Latviešu dziesmas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lāčplēša dienas piemiņas pasākumu ietvaros aizvadīts Ekumeniskais dievkalpojums un nolikti ziedi Brāļu kapos.

Ziedu nolikšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze. Tostarp ziedu nolikšanā piedalījās skolēni un citi Latvijas iedzīvotāji.

Dienas gaitā norisinās arī citi pasākumi, piemēram, Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parāde pie Brīvības pieminekļa, ziedu nolikšana pie O. Kalpaka pieminekļa, kā arī piemiņas brīdis Sudrabkalniņā.

No plkst. 16.00 līdz vienpadsmitiem vakarā notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums «Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem», kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī Svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, koru, solistu un folkloras kopu koncerts Latviešu strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā. Pēc plosta palaišanas Strēlnieku laukumā muzicēs postfolkloras grupa «Iļģi».

Komentāri

Pievienot komentāru