Jaunākais izdevums

Trešdien, 11.jūlijā, īpašā pasākumā Radio Bārā tika paziņoti un apbalvoti sabiedrības Tilde audiovizuālā satura veikala BOMS.LV rīkotās akcijas Nosaki dziesmas cenu pats! laureāti – akcijas laikā visvairāk lejupielādēto dziesmu izpildītāji. Par visvairāk lejupielādēto tika atzīta grupa Dzelzs Vilks, informē BOMS.LV sabiedrisko attiecību konsultants Jānis Polis.

Otrajā vietā ierindojās grupa Otra Puse, bet trešajā Pienvedēja Piedzīvojumi. Vēl starp desmit akcijas laikā vislejupielādētāko dziesmu izpildītājiem iekļuva: Gain Fast, Lauris Reiniks, Latvijas Radio koris, Hospitāļu iela, Roberts Gobziņš, Fēlikss Ķiģelis un Melo-M.

Kopā lejupielādētas tika 52 mākslinieku skaņdarbi, par kuriem kopā tika samaksāts 831 Ls. Mūziķi attiecīgi sadalīja iegūto naudu attiecīgās daļās - katrs mākslinieks par savu dziesmu lejupielādi samaksāto naudu.

Pirmo 10 vietu ieguvēji kopā savāc 631 Ls.

Papildus 200 Ls, ko savā starpā sadalīja pēdējie 42 izpildītāji, tie papildus katrs saņēma balvā 5 Ls no Parex bankas. Pirmo 10 vietu ieguvēju naudas balvas no Parex bankas pasākuma rīkotāji nekomentēja, taču piebilda, ka tās bijušas lielākas.

Akcijas ietvaros -10 dienās - tika lejupielādēti 886 skaņdarbi. Akcijas kopējais apmeklētāju skaits bija 15 000, no kuriem 200 apmeklētāji veica pirkumus BOMS.LV.

No apmeklētājiem, kuri veica pirkumus:

- 92 % apmeklētāju veica pirkumus no 0,10 līdz 0,35 LVL intervālā;

- 5% apmeklētāju veica pirkumus no 0,40 līdz 0,65 LVL intervālā;

- 2% apmeklētāju veica pirkumus no 0,70 līdz 0,95 LVL intervālā.

Akciju Nosaki dziesmas cenu pats! BOMS.LV rīkoja sadarbībā ar Latvijas mūzikas izdevējiem un Parex banku. Tās laikā no 7. līdz 17. jūnijam ikvienam veikala apmeklētājam tika dota iespēja pašam izvēlēties cenu, par kuru iegādāties un lejupielādēt sevi interesējošās dziesmas. Akcijas laikā mūzikas izdevniecības neieturēja savu peļņas daļu, savukārt visus autortiesību maksājumus sedza sabiedrība Tilde, tādēļ visi iegūtie līdzekļi nonāca tieši pie dziesmu izpildītājiem. Kopumā šajās dienās BOMS.LV apmeklēja vairāk nekā 15 000 interneta lietotāju.

Sadarbībā ar ierakstu kompānijām un neatkarīgajiem izdevējiem, šobrīd BOMS.LV lejupielādei jau piedāvā 446 albumus un 6158 dziesmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db sāk akciju, kuras laikā ar Jūsu balsojuma palīdzību tiks izvēlēts Biznesa auto 2008.

Noteikumi ir pavisam vienkārši: katrs lasītājs par katru automašīnu var balsot tikai vienu reizi, novērtējot to 5 baļļu sistēmā no 1 līdz 5.

Akcija norisināsies divas nedēļas un pēdējā nedēļā pirms Ziemassvētkiem tiks noteikts uzvarētājs.

Par titula Biznesa auto 2008 kandidātiem ir izraudzīti jaunākie modeļi, kuri Latvijas tirgū ir parādījušies laika posmā no 2008. g 1. janvāra līdz 2008. gada 10. novembrim, un kuri visprecīzāk varētu noraksturot kā darījuma cilvēka auto- darba vajadzībām vai arī auto reprezentācijas nolūkos. Pie jaunākajiem modeļiem tiek pieskaitīti gan modeļu gammas modifikācijas (sedans, hečbeks, universāls u.c.), gan arī t.s. modeļu face lift.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Panāk vienošanos Happy Birthday autortiesību lietā

LETA, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Puses panākušas vienošanos divus gadus ilgušajā lietā par apsveikuma dziesmas Happy Birthday autortiesībām.

Losandželosas tiesa septembrī lēma, ka ierakstu kompānijai Warner/Chappell Music neesot likumīgu autortiesību uz dziesmu. Taču tā iekasējusi naudu par dziesmas izmantošanu kopš 1988.gada, kad pārņēma kompāniju Birch Tree Group.

Tiesnesis Džordžs Kings sacīja, ka Birch Tree Group priekštecis uzņēmums Clayton F Summy Co 1935.gadā esot ieguvis tiesības tikai uz melodiju, bet ne dziesmas tekstu.

Vienošanās noteikumi netiek atklāti. Taču ārzemju mediji pieļauj, ka dziesmas vārdi varētu kļūt brīvi izmantojami.

Lietai pietuvināts informācijas avots laikrakstam LA Times sacīja, ka puses panākušas abpusēji apmierinošu vienošanos, kas netikšot pārsūdzēta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

«Tikai jaunuzņēmumi var augt par 3000% gadā»

Anda Asere, 08.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunuzņēmumi ir vienīgais, kas nākotnē Latviju var izvilkt no vidējā ienākumu slazda; lietas mainīsies, kad pirmā startup zvaigzne nopelnīs patiešām daudz, jo uzņēmēji, kuri ar savu darbu nopelna tik daudz naudas, ka to ir grūti saprātīgi iztērēt, visbiežāk iegulda tajā, ko saprot vislabāk – līdzīgā biznesā

Tā uzskata audio tehnoloģiju jaunuzņēmuma SIA Sonarworks vadītājs Helmuts Bēms. Viņa vadītais uzņēmums uzlabo to, kā skan mūzika audio austiņās, fiziski tajās neko nemainot. Vairāk par jaunuzņēmumu nozīmi ekonomikas izaugsmē un to, kāpēc ne Lietuvā, ne Igaunijā audio tehnoloģiju jomā nav tādu panākumu kā Latvijai, viņš stāsta intervijā Dienas Biznesam.

Fragments no intervijas:

Igaunijas jaunuzņēmumu konferencē Lattitude59 Sonarworks tika īpaši izcelts kā daudzsološs Baltijas jaunuzņēmums. Kā vērtējat Latvijā notiekošo jaunuzņēmumu lauciņā?

Ir tāds termins kā vidējo ienākumu slazds. Latvijā agrāk eksistēja globāli ekonomiski atpalikušā blokā, kas saucās Padomju Savienība, kas nebija sapratusi, kā darbojas tirgus, un vienā brīdī sabruka. Mēs tajā brīdī pret globālo līmeni bijām atpalikuši par 100 gadiem. Pirmajā cēlienā mēs ieviesām to, kas jau eksistēja Rietumos – telekomunikācijas, mobilos telefonus utt. Tas bija relatīvi viegls solis, kam bija vajadzīga tikai tirgus atvēršana. Tas notika dabiski, nekas īpašs nebija jādara. Tajā brīdī strauji pieauga produktivitāte, bet tā nespēj pārsniegt viduvējību. Neviena valsts, kas vienkārši atver tirgu, nekļūst par globālu līderi konkurētspējā, ja vienkārši adaptē to, kas ir citur, un nepievieno vērtību globālā kontekstā. Tehnoloģiju attīstībā lielāko peļņu gūst tie, kas pirmie kaut ko ievieš, izgudro ko jaunu. Lielie uzņēmumi nav celmlauži jaunām tehnoloģijām. Tās parasti nāk no jaunuzņēmumiem – ar kaut kādiem izņēmumiem. Visas jaunās lietas ātrāk attīstīsies jaunu uzņēmumu vidē. Ja mēs vispār gribam kaut kur pievienot vērtību un attīstīties, tas ir vienīgais ceļš. Visi uzņēmumi Latvijā var turpināt attīstīties, tie var eksportēt, bet uzņēmumi klasiskajās nozarēs nespēj ātri augt. Lieliem uzņēmumiem ir kolosāls sasniegums, ja tie spēj augt par 20% gadā, un tas tiešām ir fantastiski, bet tehnoloģiju jomā uzņēmumi var augt par 300 un arī par 3000% gadā. Piemēram, 2016. gada Sonarworks apgrozījums bija aptuveni miljons eiro, kas bija trīs reizes vairāk nekā 2015. gadā. Šī gada apgrozījumu plānojam vismaz dubultot, varbūt pat gūt vairāk. Tradicionālajās industrijās tas nav iespējams. Katru reizi ir kāds uzņēmums, kas pārdefinē, ko nozīmē liela kompānija un strauja augšana. Facebook ir viena no lielākajām pasaules kompānijām un līdz tam izauga ļoti īsā laikā. Tas notiek arvien ātrāk – uzņēmumi arvien īsākā laikā sasniedz arvien iespaidīgākus rezultātus. Tas, kas pie mums notiek jaunuzņēmumu jomā, ir absolūti vajadzīgs. Taču mums ir viena liela problēma – mums vajadzētu to, kas jau ir, desmitkāršot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvieši.com apkopotās Jāņu svinību vietas pasaulē

, 21.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģija

Grez-Doiceau

Jāņu svinēšana Grez-Doiceau

23.jūnijā no 20:00 uz kopīgu Jāņu svinēšanu pļavā pie Grez-Doiceau visus aicina Latviešu biedrība Beļģijā ar LR pastāvīgās pārstāvniecības NATO atbalstu un Latvijas Kultūras koledžas līdzdalību.

20:00-21:00 Līgotāju sagaidīšana, vainagu vīšana, siera un medalus darīšana, Līgo tērpu skate, rotaļas bērniem.

21:00-22:30 Jāņu tēva un mātes godināšana, vakarēšana, sadziedāšanās un apdziedāšanās.

22:30-2:30 Jāņuguns aizdegšana, dejas un rotaļas pie ugunskura.

2:30-3:30 teatralizēta spēle un papardes zieda meklēšana.

3:30-4:00 saullēkta sagaidīšana

Vakarēšanas laikā būs Latvijas alus un uzkodas, beļģu sieru galds (par atsevišķu samaksu: 6 EUR) un pašu cienasts (pēc ieskatiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Prezentēs mūziķu Gustavo, R-viss un Pikaso dziesmu pret atkarībām

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākot jauno mācību gadu, kas pēdējos gados neizbēgami saistās arī ar jaunām diskusijām par atkarībām skolēnu un jauniešu vidū, šo ceturtdien, 20. septembrī plkst. 13.00 kinoteātra K.Suns telpās tiks prezentēts Latvijas repa mūziķu Gustavo, R-viss un Pikaso dziesmas videoklips, kas tapis sadarbībā ar biedrību Esi brīvs!

Dziesma šokē ar savu tiešumu un tēlainajiem salīdzinājumiem, kuros izmantota virkne sabiedrībā pazīstamu tēlu, taču, iespējams, tieši šis pārsteiguma moments galveno dziesmas mērķauditoriju - jauniešus - aicinās ieklausīties un padomāt, vai cigaretes, alkohols, spēles utt. nav tās lietas, kas viņiem liedz darīt daudz ko citu, interesantāku, - tā cer dziesmas tapšanā iesaistītās puses.

Biedrības Esi brīvs! vadītāja, psiholoģe Ilona Gaile, kas jau divus gadus kopā ar kolēģi Daci Freibergu vada nodarbības skolēniem un viņu vecākiem par dažādu veidu atkarībām un iespējām neiekrist to slazdā, pēc nodarbību gaitā gūtās pieredzes secina: "Mēs savās nodarbībās mēģinām nemoralizēt un mudināt jauniešus uz brīvu diskusiju par dzeršanu, smēķēšanu, datorspēlēm, atkarību no attiecībām un citiem atkarību veidiem, tomēr redzams, ka jaunieši pamatā ir pieraduši tieši pie moralizēšanas un pamācīšanas, līdz ar to virkni labu vārdu mēdz palaist gar ausīm. Lai viņi patie��ām sadzirdētu un ieklausītos, mums jāmēģina viņus uzrunāt viņu pašu valodā. Šajā gadījumā ar mūzikas palīdzību."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz sarežģīto situāciju ārvalstu noieta tirgos, a/s Latvijas Finieris pērn strādājis ar 110 milj. Ls lielu apgrozījumu un 2.2 milj. Ls lielu peļņu.

"Uzņēmuma tīrā peļņa 2.2 milj. Ls ir būtiski mazāka par 2007. g. iespētajiem 5.4 milj. Ls, tomēr jārēķinās, ka bez iepriekš minētajiem noieta tirgus faktoriem to ietekmē arī amortizācijas atskaitījumi, kas pērn ir bijuši ļoti lieli," norāda U. Biķis.

Vairāk lasiet 29. janvāra laikrakstā Dienas bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dziesmu Happy Birthday turpmāk varēs brīvi izmantot bez maksas

LETA, 28.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pirmdienas populāro apsveikuma dziesmu Happy Birthday to You drīkst brīvi izmantot bez maksas.

«Dziediet to skaļi, dziediet to lepni un par brīvu,» paziņoja advokātu birojs Donahue Fitzgerald, kas Losandželosas tiesā izskatītajā lietā pārstāvēja apsūdzības pusi.

Lieta aizsākās 2013.gadā, kad ierakstu kompānija no mazbudžeta filmas par Happy Birthday to You vēsturi veidotājiem pieprasīja 1500 dolārus (1363 eiro) par apsveikuma dziesmas atskaņošanu kinolentē. Filmas veidotāji ierosināja pret kompāniju lietu to cilvēku vārdā, kas maksājuši ierakstu kompānijai par dziesmas izmantošanu.

Septembrī Losandželosas tiesas tiesnesis lēma, ka ierakstu kompānijai Warner/Chappell Music nepienākas autortiesības uz dziesmu. Tiesāšanās noslēdzās ar to, ka ierakstu kompānija piekrita atmaksāt 14 miljonus ASV dolāru (12,7 miljonus eiro) un vairs neiekasēt autoratlīdzību par dziesmas izpildīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. un 14. februārī Dailes teātrī notiks Lindas Leen koncerts Dziesmas mīlestības valodās ar īpašu Valentīndienas programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik dienas virtuvē pavadām salīdzinoši daudz laika, gatavojot dažādas maltītes. Taču nereti talkā nāk virtuves palīgi jeb ierīces, kas ļauj kāroto ēdienu pagatavot daudz ātrāk. Raksta turpinājumā uzzini, ko ņemt vērā, izvēloties mazo sadzīves tehniku virtuvei un kādi palīgrīki būs visnoderīgākie!

Priekšnosacījumi, izvēloties mazo sadzīves tehniku

Šobrīd ikdiena bez sadzīves tehnikas šķiet teju neiespējama. Tomēr tās klāsts ir tik plašs un daudzveidīgs, ka dažubrīd rada apjukumu par to, kura no ierīcēm būtu patiesi vērtīgs un vajadzīgs pirkums. Pirms veikt pirkumu iesakām rūpīgi izvērtēt vairākus nozīmīgus faktorus:

• nosaki budžetu. Lai arī mazā virtuves tehnika cenas ziņā nesastāda astronomiskas izmaksas, tomēr ar zināmiem tēriņiem ir jārēķinās. Lai nepārtērētos un izvairītos no impulsīvu pirkumu veikšanas, nosaki konkrētu summu, kādu esi ar mieru tērēt;

• pievērs uzmanību ražotājam. Tā kā mazā sadzīves tehnika ir pieejama ļoti plašā klāstā, līdz ar to ir arī daudz ražotāju. Taču, izvēloties atpazīstama zīmola un kvalitatīvu ierīci, tās kalpos ilgāk. Ja nevari izlemt par labu kādam no zīmoliem, palasi citu cilvēku atsauksmes par konkrēto elektropreci;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai lielie tēriņi nesabojātu svētku prieku, Naudas plānošanas centrs un AS GE Money sniedz padomus iepirkšanās drudža laikā.

1. Pirms iepirkšanās nosaki naudas daudzumu, ko vari atļauties tērēt svētku sarīkošanai!

2. Nosaki, cik daudz naudas vēlies iztērēt dekorācijām, svecēm, dāvanu iesaiņojumam un svētku maltītei! Arī šie, it kā sīkumi, var radīt pat pāris desmitu latu izdevumus.

3. Dāvanām nav jābūt dārgām. Paziņas vari apsveikt ar apsveikuma kartiņu vai saldumiem, nevis dārgiem un nepraktiskiem niekiem.

4. Tuviniekiem dāvini praktiskas un noderīgas dāvanas, bet bērniem grāmatas vai izzinošas spēles, kas liksies interesantas vēl ilgi pēc svētkiem!

5. Pērciet ar ģimeni kopīgas dāvanas, nevis katrs savu!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Degviela 100 km braucienam: cik ilgi jāstrādā Latvijā, Bulgārijā vai Dānijā?

Latauto.lv izplatīts aprēķins, 17.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cik stundu Latvijā jāstrādā, lai nopelnītu degvielu 100 km braucienam? Vai latviešiem jāstrādā vairāk nekā lietuviešiem, igauņiem, dāņiem vai bulgāriem?

Vidējā alga Latvijā ir 557 EUR, bet dīzeļdegvielas cena – 1,11 EUR litrā. Vēloties veikt 100 km attālumu ar automašīnu, kam nepieciešami 7 litri dīzeļdegvielas, latvietim jānopelna 7,70 EUR.

Jūlijā Latvijā ir 23 darba dienas (184 stundas), un tas nozīmē, ka latvietis, kas saņem vidējo atalgojumu, stundā nopelna 3 EUR.

«Vēloties nobraukt 100 kilometrus, latvietim jāstrādā 2,5 stundas. Salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, latvietim jāstrādā mazāk nekā lietuvietim vai bulgāram, taču ievērojami vairāk nekā dānim vai igaunim,» rēķina Andris Mālnieks, LATAUTO.lv pārdošanas vadītājs.

Piemēram, Dānijā vidējā alga, atskaitot nodokļus, šobrīd sasniedz 3122 EUR. Tas ir gandrīz sešas reizes vairāk nekā Latvijā, bet litrs dīzeļdegvielas Dānijā ir tikai par 0,18 EUR dārgāks (1,29 EUR). Dānis stundā nopelna 17 EUR, tātad 100 kilometru brauciens, izmantojot 7 litrus dīzeļdegvielas, viņam izmaksā 9,03 EUR. Lai veiktu tādu pašu braucienu, dānim pietiek strādāt mazāk nekā stundu, t.i., trīs reizes mazāk nekā latvietim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 18. decembra Dailes teātrī varēs noklausīties Ziemassvētku koncertu Kamēr es dvēseli kārtoju zārdos....

Tradicionālā Dailes teātra Ziemassvētku koncerta pirmajā daļā skanēs skaistākās klasiskās mūzikas komponistu Ziemassvētku dziesmas, bet otrajā daļā – latviešu komponistu dziesmas ar dzejnieka Jāņa Baltausa vārdiem.

Koncertā piedalīsies Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Juris Frinbergs, Gints Grāvelis, Ieva Pļavniece, Sarmīte Rubule, Rudīte Būmane un Ērika Eglija.

Pirmoreiz koncerta režija uzticēta jaunajai režisorei Laurai Grozai, bet muzikālā vadība ir Jura Vaivoda pārziņā. Radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Kudiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Skats no iekšmalas

Miks Magone, neatkarīgās mūzikas ierakstu izdevniecības un koncertu organizatoru - biedrības SKYR biedrs, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā arvien lielāku troksni sabiedrībā saceļ Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgums jeb ACTA ( no «Anti-Counterfeiting Trade Agreement» angļu valodā). Viedokļi dažādi, pat krasi atšķirīgi, ne reti – sazvērestībām pārpilni. Šķiet, diskusija vēršas plašumā un dziļumā, jo nesenās publikācijas interneta vidē liecina, ka jautājumu loks vairs nenoslēdzas ap «eBay iegādātām Nike botām, kas izpakotas izrādās Nice botas» un kā to nākotnē novērst.

Arvien biežāk izskan neapmierinātība ar vai vismaz pamatoti jautājumi par biedrības AKKA/ LAA darbības principiem. Pretstatā spekulācijām par to, ko pilsoniskajām un cilvēciskajām brīvībām varētu dot vai, gluži pretēji, atņemt ACTA nolīgums, gribu pēc iespējas bezkaislīgi ilustrēt vairākus konkrētus gadījumus, kuros AKKA/ LAA piekoptā prakse, pirmkārt, nesakrīt ar publiskajiem paziņojumiem. Otrkārt, biedrības pārstāvēto uzskatu kopums ir klaji virspusējs, pretrunā gan ar autoru, gan cilvēktiesībām kā tādām, kā arī apšaubāms no ētiskā viedokļa.

Vispirms atzīšos, ka piekrītu, piemēram, Imanta Kalniņa jau padzīvojušajam viedoklim, ka plaši izplatītā vēlme izmantot lietas un pakalpojumus, par tiem tā vai citādi nemaksājot, ir gana nopietnu satraukumu rosinoša. Atsevišķas diskusijas vērti ir jautājumi par to, kā izmaiņas matērijā (no cietvielas uz ēterisko un netverami virtuālo) līdz nepazīšanai izmainījušas cilvēka priekšstatus par to, kas viņam it kā pienākas, par to, cik kas maksā, par to, kā viņš ar saviem priekšstatiem un to praktizēšanu mijiedarbojas ar citiem sabiedrības locekļiem utt. utjp. No citām pozīcijām, nekā šajās dienās ierasts, vēlos iebilst vairākos būtiskos jautājumos, kas skar gan autorus, gan viņu darbus, gan šo darbu lietotājus/baudītājus – publiku, gan mūs – publisku pasākumu rīkotājus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Prāta vētra prezentē albumu Vēl viena klusā daba

LETA, 08.05.2012

Grupas "Prāta vētra" mūziķis Renārs Kaupers uzstājas grupas jaunā dziesmu albuma "Vēl viena klusā daba" prezentācijas pasākumā klubā "Piens".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju grupa Prāta vētra vakar draugu un atbalstītāju lokā prezentēja savu jaunāko dziesmu albumu Vēl viena klusā daba.

Albums Vēl viena klusā daba ierakstīts no 2011.gada septembra līdz šā gada martam ASV pilsētiņā Hadsonā, Anglijā un Rīgā.

Kā atklāja grupas solists Renārs Kaupers, aptuveni pirms gada, sanākot kopā grupas dalībniekiem, spriests par to, ka vajadzētu ierakstīt jaunu albumu. «Ieraksts ir ceļojums gada garumā, jo esam pāris reizes bijuši Hadsonā, dažas reizes Anglijā, bet bieži esam bijuši Ingara Viļuma studijā, ko esam nodēvējuši par Ol Ingrid's Place, kā arī daudz laika esam pavadījuši mēģinājumu telpā Ziņģu nams,» stāstīja Kaupers.

Grupas jaunā albuma ierakstīšanā lielu ieguldījumu devis producents Deivids Fīlds. Producents darba procesā aicinājis katram izdomāt dāmu vārdus, stāstot, ka tas palīdzēšot satuvināties. Tā Prāta vētras dalībnieki tikuši pie vārdiem, piemēram, Mimī, Ingrid un Ru Ru, savukārt pašam producentam dots vārds Dorotija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eirovīzijas Nacionālajam finālam pieteiktas 88 dziesmas

, 20.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 20.novembrī, plkst. 15:00 noslēgusies dziesmu iesniegšana 2008. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālajam finālam, informēja LTV Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Māra Šetlere.

Šobrīd ir saņemtas 88 dziesmas, bet konkursa organizētāji pieļauj, ka to skaits vēl varētu pieaug, jo pastāv iespēja sūtīt arī pa pastu. Galīgais skaits tiks precizēts rīt, kad plkst. 10:00 notiks atlases komisijas sēde, kuras uzdevums ir noteikt, vai visas iesniegtās dziesmas atbilst konkursa nolikumam.

Rītdien, ar atlases komisijas lēmumu dziesmas tiks atdotas žūrijas vērtēšanai. Kā katru gadu, dziesmas vērtēs Latvijas televīzijas veidota kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir gan starptautiski, gan Latvijas eksperti. Latvijas televīzijai žūrijā pieder 1 balss. Vērtēšanas darbs noslēgsies šī gada 6.decembrī, kad īpaši šim nolūkam organizētā preses konferencē, informēs par to, kuras 20 dziesmas šogad būs iekļuvušas konkursa pusfinālā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No piektdienas, 13.jūnija portālā www.PlatformaMusic.lv par brīvu lejupielādēt Līgo dziesmas no Latviešu tautas mūzikas kolekcijas, folk-rock albumus no grupām Dzelzs Vilks un Jauns Mēness, kā arī latviešu studentu korporāciju buršu dziesmas.

Lejupielādēt iespējams tautas dziesmas no sešiem Latviešu tautas mūzikas kolekcijas albumiem: Līgo, Alus dziesmas, Liku bēdu zemakmeņa, Skaistākās dziesmas, Rīga dimd un Bolta eimu, kas izdoti laika posmā no 1999.-2007.gadam, Db.lv informē Jānis Penka,

Platforma Music Sabiedrisko attiecību vadītājs.

Lejupielādēt var leģendāro grupas Jauns Mēness 1997. gada albumu Garastāvoklis, grupas Dzelzs Vilks eksperimentālais, Līgo tematikas iedvesmotais tautas mūzikas albums Kur vakara zvaigzne lec un latviešu studentu korporāciju sadzīves dziesmu ierakstu Mums dzīves rats tā griežas, kas ietver sevī virkni tā saucamo buršu dziesmu Studentu korporāciju Prezidiju konventa vīru kora izpildījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Aldis Hofmanis: labdarība spēj dot cerību un gaišuma staru

Kristīne Stepiņa, 07.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarība prasa iedziļināšanos sabiedrības vajadzībās, tā nedrīkst būt formāla, aprobežojoties ar kārtējo saldumu paciņu

Tā uzskata aģentūras Digg Deep MGMT vadītājs, pirmais grupas Prāta Vētra menedžeris Aldis Hofmanis, kurš kopā ar kultūras biedrību Spektrs organizē populārās Ziemassvētku dziesmas Klusa nakts, svēta nakts 200 gadu jubilejas koncertu tūri Latvijas baznīcās.

Fragments no intervijas, kas publicēta 7. decembra laikrakstā Dienas Bizness:

Ar ko tu šobrīd nodarbojies?

Man ir uzņēmums Digg Deep MGMT, kas nodrošina visa veida menedžmenta pakalpojumus mūziķiem, kā arī stratēģisko plānošanu un tehnisko menedžmentu dažādiem projektiem un pasākumiem. Šobrīd strādāju ar vienu no talantīgākajiem šī brīža pianistiem Andreju Osokinu. Piedāvāju arī pakalpojumus mūzikas noskaņas radīšanai veikalos un restorānos. Manu klientu vidū ir, piemēram, Vīna studija, kurai jau sešus gadus veidoju muzikālo fonu. Tā nu ir sagadījies, ka šogad ir Latvijas valsts simtgade, grupai Putni – 25 gadu, bet dziesmai Klusa nakts, svēta nakts – 200 gadu jubileja. Pirms gada vokālās grupas Putni vadītāja Antra Dreģe mani uzrunāja un izstāstīja par ideju organizēt populārās Ziemassvētku dziesmas Klusa nakts, svēta nakts 200 gadu jubilejas koncertu tūri Latvijas baznīcās. Man šķita interesanti salikt kopā klasiskās Ziemassvētku dziesmas un Matīsa Čudara un Jēkaba Nīmaņa mūsdienīgo izpratni par to izpildījumu. Ir radīti gan jaundarbi, gan šīs dziesmas aranžējumi, izmantojot gan viduslaiku mūziku, gan agrīno latviešu komponistu darbus. Piemēram, Matīss Čudars speciāli šiem koncertiem ir radījis muzikālu triloģiju Es nomodā par Tevi palecos ar Ivetas Šimkus, Arvīda Ulmes un Aivara Neibarta vārdiem. Ir tapusi ļoti skaista – reizē akadēmiska un mūsdienīga – Ziemassvētku programma, koncerti notiks septiņās Latvijas baznīcās, uz tiem bez maksas tiks aicināti arī maznodrošinātie un daudzbērnu ģimenes. Pirmssvētku laikā, kad visapkārt valda iepirkšanās bums, starp mums ir cilvēki, kuriem nepietiek naudas savām primārajām vajadzībām, nemaz nerunājot par iespēju garīgi bagātināties. Tāpēc mēs vēlamies iespēju robežās uz šiem koncertiem aicināt tos cilvēkus, kuri paši to nevarētu atļauties. Plānojam, ka 20–30% no visiem koncertu apmeklētājiem būs trūcīgie Latvijas iedzīvotāji. Mēs aicinām uzņēmējus atbalstīt mūsu iniciatīvu, iegādājoties biļetes, kuras tiks nogādātas adresātiem. Šobrīd ir atsaukušies divi uzņēmēji, kuri ir vēlējušies palikt anonīmi. Priecāsimies, ja mūsu iniciatīvai pievienosies vēl kāds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

7. jūnijā oficiāli tiks atklāts Tildes veidots audiovizuālā satura veikals BOMS.LV, Db.lv informēja projekta sabiedrisko attiecību konsultants Jānis Polis. Veikala pakalpojumi ir pieejami jau tagad.

Tajā būs iespējams legāli iegādāties un 192 kb/s kvalitātē lejupielādēt Latvijā radto mūziku. Saturs, kas pieejams .wma formātā, tiek aizsargāts ar DRM (Digital Rights Management - digitālā atslēga, kas neļauj failu pārkopēt). Savukārt saturs, kas pieejams .mp3 formātā, ir publicēts ar mazāku aizsardzības pakāpi, tas nozīmē, ka gan BOMS cer uz jūsu godaprātu, ka ievērosit likumus un noteikumus par autortiesībām un blakustiesībām saskaņā ar LR likumdošanu.

Jau vistuvākajā laikā, līdzās dziesmām un albumiem, apmeklētājiem tiks piedāvāts iegādāties arī mākslas un dokumentālās filmas, televīzijas raidījumus, dažādu nozaru semināru un lekciju videoierakstus, kā arī citus interesantus videomateriālus. Visa satura izvietošanu veikalā ir apstiprinājuši tā autortiesību īpašnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas banku sektors kopumā 2017. gada pirmajos sešos mēnešos darbojies ar peļņu 165 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) sniegtā informācija. Šajā periodā ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un četras ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos 98.2%).

Banku sektora kopējais noguldījumu apmērs jūnijā saruka par 0.8% jeb 158.2 miljoniem eiro. Iekšzemes klientu noguldījumu atlikuma pieaugums, kopumā par 0.9% jeb ~111 miljoniem eiro (attiecīgi par 1.5% jeb 86.3 miljoniem eiro pieauga mājsaimniecību un par 0.1% - uzņēmumu noguldījumi), nespēja kompensēt ārvalstu klientu noguldījumu sarukumu par 3.1% jeb 269.1 miljonu eiro. Jūnija beigās kopējais piesaistīto noguldījumu atlikums banku sektorā veidoja 20.3 miljardus eiro.

Kopējā kredītportfeļa atlikums jūnijā saruka par 0.3% jeb 50.9 miljoniem eiro, t.sk. iekšzemes uzņēmumu kredītu apjoms pieauga par 0.7% jeb 51.8 miljoniem eiro, kamēr iekšzemes mājsaimniecību kredītportfelis samazinājās par 0.2% jeb 8.1 miljonu eiro, savukārt ārvalstu klientiem izsniegto kredītu apmērs saruka par 3.8% jeb 85 miljoniem eiro. Kopējais kredītportfeļa atlikums jūnija beigās veidoja 15 miljardus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzzini, kurās profesijās par stundas darbu maksā visvairāk

Lelde Petrāne, 13.02.2014

Tālāk galerijā: Informācija par darba vietām ar augstāko stundas likmi atbilstoši Profesiju klasifikatoram. Avots: VID.

1. Gaisa kuģa kapteinis. Vidējā stundas likme, EUR - 30,24.

Foto: sxc

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai informētu sabiedrību par vidējo atalgojumu atsevišķām profesijām, vienlaikus aicinot pievērst uzmanību deklarētās darba samaksas un faktiskās situācijas darba tirgū atbilstībai, Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir sagatavojis analītisko aprakstu par profesijām. Tas liecina ka lielākais darba vietu skaits ir profesiju pamatgrupā Vecākie speciālisti (123 660 darba vietas), bet augstākā vidējā stundas likme ir pamatgrupas Vadītāji darba vietās, proti, 8,71 eiro stundā.

Sagatavojot analītisko aprakstu, lietoti dati par nodarbināto ienākumiem un nostrādātajām stundām no darba devēju ziņojumiem un informācija par profesiju kodiem no ziņām par darba ņēmējiem. Analizētais taksācijas periods – 2013.gada novembris. Veicot profesiju analīzi, no iegūtajiem datiem tika izņemtas tās darba vietas, kurās nodarbināto skaits nepārsniedz 10 personas valstī. Šāda korekcija tika veikta, lai saglabātu analīzē pieejamo datu konfidencialitāti, skaidro VID.

Sagatavotajā analītiskajā pārskatā ir atspoguļota informācija par 10 profesiju grupām, kuras iekļautas Profesiju klasifikatorā:

- 0 Nacionālo bruņoto spēku profesijas;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz globālo pandēmiju, 2020. gads bija ļoti labs periods akcijām – īpaši tehnoloģiju uzņēmumu vērtspapīriem.

Uz pamatā optimistiskas nots šajos tirgos iesācies arī šis gads, lai gan daudzi eksperti paredz, ka ceļš uz priekšu, ņemot vērā to dārdzību, akcijām var arī nebūt diez ko līdzens.

“Bloomberg” izceļ, ka šis gads var būt labs brīdis, lai veiktu atsevišķus alternatīvus ieguldījumus. Tas ļautu gan diversificēt savus uzkrājumus, gan dažos gadījumos gūt morālu gandarījumu par kādu šādi iegādātu lietu. Eksperti mēdz brīdināt, ka dažādu šādu alternatīvu ieguldījumu viens no lielākajiem mīnusiem ir tas, ka šādi tirgi var būt nelikvīdi. Proti, ja ir vajadzība, piemēram, kādu gleznu vai retu pastmarku pārdot jau tagad, tad pircēja atrašana var prasīt visai ilgu laiku. Otrs variants ir tas, ka šādā gadījumā var nākties samierināties ar krietni zemāku darījuma cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kristīne Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves

Kristīne Opolais, kura šajā sezonā veiksmīgi debitējusi pazīstamos pasaules opernamos, iespēju robežās neatsaka dalību arī koncertos un izrādēs Latvijā. Atsaucoties Siguldas opermūzikas svētku rīkotāja Daiņa Kalna aicinājumam, 18. jūlijā pēc vairākiem gadiem K. Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves.

Latvijā viesosies norvēģu koris

Rīgā, Vamierā un Dubultos ar garīgās mūzikas programmu no 30.jūnija līdz 3.jūlijam ciemosies jauktais koris no Norvēģijas Volda Vokal, informēja kultūras projektu koordinatore Ginta Tropa.

Upe tuviem un tāliem izdod Sibīrijas Latviešu dziesmas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi Skarbo Jāņu dziesmu izlasi. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači, turklāt turpmāk reidos kopā ar policistiem dosies arī Suitu sievas.

Lai novērstu lielo negadījumu skaitu, ko autobraucēji izraisa, braucot reibumā, un atgādinātu par iespējamām sekām, CSDD sadarbībā ar Ceļu policiju pirms Jāņiem uzsāk satiksmes drošības kampaņu Skarbās Jāņu dziesmas.

Salīdzinājumā ar 2005. gadu autovadītāju skaits, kas sodīti par braukšanu dzērumā, pieaudzis par 40%.

"Mūsu senči Jāņu dziesmās apdziedāja svētku tradīcijas un paražas. Savukārt mūsdienās viena no galvenajām Jāņu dienas aktualitātēm ir autoavārijas un traģēdijas uz Latvijas autoceļiem," norāda CSDD.

Ņemot vērā mūsdienu Jāņu skarbo realitāti, CSDD kopā ar Latvijā atzītiem dziesminiekiem radījusi īpašu Skarbo Jāņu dziesmu izlasi, ko sabiedrība var iepazīt caur TV un radio klipiem. Skarbās Jāņu dziesmas iedziedājuši policisti, ārsti un kaprači.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

TV3 rudens sezonas programmā būs divi jauni šovi

LETA, 11.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekanāls TV3 jaunajā sezonā skatītājiem brīvdienās piedāvās divus jaunus šovus, informē TV3 Latvia ģenerāldirektore Baiba Zūzena.

No oktobra sestdienās būs redzams šovs, kas pasaulē jau guvis atsaucību, «Paņem 100 000 … ja vari». Raidījuma producente Baiba Saleniece vēsta, ka šova atlasei pieteikušies aptuveni 2000 interesentu, kuri tiks izvērtēti un atlasīti jaunajam šovam. Vienīgais, kas jādara, lai tiktu pie 100 000 eiro (70 000 latu), jāatbild uz astoņiem vienkāršiem jautājumiem, bet, lai tiktu pie lielā laimesta, ne vienmēr pietiek ar enciklopēdijas zināšanām, atliek vien sekot aktualitātēm ik dienas.

Savukārt no 4.septembra tiešraidē varēs vērot jaunu muzikālo šovu Mūsu Zelta dziesma , kuru vadīs Andris Freidenfelds. Šova mērķis ir apzināt visu laiku labākās latviešu dziesmas un ar skatītāju un žūrijas balsojumu noteikt visu laiku populārāko. Šovs kopumā ilgs desmit nedēļas, no kurām septiņas būs par kādu konkrētu tēmu, diviem pusfināliem un lielo finālu.

Komentāri

Pievienot komentāru