Citas ziņas

No izsoles izņem Džeksona portretu

, 14.07.2009

Jaunākais izdevums

Kāda mākslas galerija Ņujorkā izņēmusi no izsoles Maikla Džeksona portretu.

Šis Endija Vorhola popārta stilā veidotais darbs izraisīja ārkārtēju ažiotāžu, kas sākās pēc popmūzikas karaļa nāves. Tāpēc galerijas pārstāvji nolēmuši to neizlikt izsolē, ziņo rynok.biz.

76x66 cm lielais portrets, kurā M.Džeksons attēlots sarkanā žaketē, kurā viņš filmējās dziesmas Thriller videoklipā, pirms izsoles tika vērtēts no 1 līdz 10 miljoniem dolāru.

Jau ziņots, ka M.Džeksons mira 25. jūnijā, bet publiskotajā viņa miršanas apliecībā nav minēts nāves iemesls, un izmeklētāji joprojām pārbauda popmūzikas dziedātāja smadzenes.

M. Džeksona smadzenes vai vismaz to daļa joprojām atrodas pie izmeklētājiem, un tās tiks atdotas ģimenei pēc neiropatoloģisku analīžu beigām. Tikmēr netiek izpausts, kur mūziķis tiks apglabāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maika Džeksona īpašumam 702 miljonu dolāru parāds

Žanete Hāka, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģendas Maikla Džeksona īpašumam uzkrājies 702 miljonu ASV dolāru nodokļu un soda naudu parāds, raksta Reuters.

Strīda centrā ir aktīvu vērtība M. Džeksona nāves brīdī 2009. gada 25. jūnijā. Starpība radusies starp to vērtību, kas norādīta M. Džeksona testamentā, un to, ko noteicis ASV Ieņēmumu dienests (IRS) kā ar nodokli apliekamo vērtību.

Nekustamā īpašuma nodokļu deklarācija liecināja, ka M. Džeksona ar nodokli apliekamā īpašuma vērtība ir 7 miljoni ASV dolāru. Maijā IRS izsūtīja paziņojumu par nodokļa deficītu 505,1 miljona dolāru apmērā un 196,9 miljonus dolāru soda naudu.

M. Džeksona tēlu IRS novērtējis 434 miljonu dolāru vērtībā, savukārt viņa pārstāvji tā vērtību norādījuši 2105 dolāru apmērā. Lielākais ar nodokli apliekamais īpašums bija tiesības uz M. Džeksona ierakstiem, ko IRS novērtējis 469 miljonu dolāru apmērā, bet 2009. gada deklarācijā tas vispār netika iekļauts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilna servisa nekustamo īpašumu uzņēmums "Latio", kam ir ekskluzīvas tiesības rīkot mutisku izsoli Igaunijas republikas īpašumā esošiem diviem īpašumiem Rīgā. Izsolē tiek piedāvāts nekustamais īpašums un ēka Skolas ielā 13, un zemes gabals komerciālai apbūvei Klusajā centrā Vidus ielā 2. Pieteikšanās izsolei notiek līdz 10.novembrim, mutiska izsole – 16.novembrī.

Oficiāls paziņojums par Skolas ielu 13, LV-1010, Latvijas Republika

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija publicē šādu paziņojumu saskaņā ar Igaunijas valsts īpašumu likuma 58.panta 1.punktu.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk – Pārdevējs) izsludina šāda nekustamā īpašuma publisku mutisko izsoli:

Nekustamais īpašums un ēka, kas atrodas Latvijas Republikā, Rīgā, Skolas ielā 13, LV-1010 (kadastra numurs 01000200115, kopējā platība 5’832,3 kv.m., zemes gabala platība 1261 kv.m, Valsts nekustamā īpašuma kadastra vienības apzīmējums KV33891 (turpmāk – Nekustamais īpašums). Pārdevēja īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu ir reģistrētas Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr.5812. Izsolāmā Nekustamā īpašuma sākumcena ir 4 500 000 EUR. Izsoles drošības nauda ir 5% no izsoles sākumcenas. Izsoles solis ir 10’000 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar patlaban pieejamo informāciju par mūziķa Maikla Džeksona testamentu tajā viņš norādījis, ka viņam piederošie īpašumi tiek novēlēti mātei un trīs bērniem, kā arī labdarībai, bet tēvam mūziķis nav novēlējis neko, vēsta telegraph.co.uk.

Paredzams, ka testaments, kas rakstīts 2002.gadā, tiesai tiks nodots šonedēļ. To rakstījis Džons Branka (John Branca) - prominents jurists izklaides nozarē, kurš bija M. Džeksona pārstāvis no 1980. - 2006.gadam. M. Džeksons Dž. Branku atjaunojis darbā neilgi pirms nāves.

M.Džeksona tēvs (Foto: AFP/SCANPIX)Dziedātāja vecāki iepriekš norādīja, ka M. Džeksons ir miris, neatstājot derīgu testamentu, tāpēc tiesai vajadzēšot izskatīt vairākus iepriekš rakstītos testamentus un izlemt par īpašumu sadali starp palicējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš mūziķa Maikla Džeksona nāves ievērojami pieauguši viņa albumu pārdošanas apjomi, vēsta CNN.

M. Džeksona albumi ierindojušies top 15 Amazon.com 50 pārdotāko albumu sarakstā. Tas pats bijis vērojams portālā iTunes, kur desmit pārdotāko albumu sarakstā septiņi bijuši aizsaulē aizgājušā dziedātāja albumi.

Amazon.com visvairāk pirktais albums ir M. Džeksona atkārtoti izdotais 1982.gada Thriller, tam seko 1979.gada albuma Off the Wall atkārtots izdevums un 1987.gada albums Bad.

Interesanti, ka M. Džeksona pēdējais studijas albums Invincible, ko viņš laida klajā 2001.gadā, pircējus pārāk neinteresē.

Mūzikas mazumtigotājs Play.com informējis, ka M. Džeksona 10 populārāko albumu pārdošanas apjomi pieauguši par 7.860%. Savukārt meklētāja dati rāda, ka meklējumi ar vārdiem Michael Jackson pieauguši par 8.900%

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

SPRK apstiprinājis digitālās dividendes izsoles rezultātus

Žanete Hāka, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi izsoles rezultātus par radiofrekvenču spektra joslu 791,0 MHz - 821,0 MHz/832,0 MHz - 862,0 MHz lietošanas tiesību piešķiršanu, kuru plašāk pazīst kā digitālo dividendi, informē SPRK.

Izsolē, kas norisinājās no 21.-22.oktobrim, tika piedāvātas radiofrekvenču spektra joslas 791,0 MHz - 821,0 MHz/832,0 MHz - 862,0 MHz lietošanas tiesības komercdarbībai Latvijas teritorijā trim izsoles uzvarētājiem. Atbilstoši izsoles nolikumam, katrs izsoles uzvarētājs varēja iegūt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības tikai uz vienu izsoles priekšmeta daļu, kas paredzētas izmantošanai komercdarbībā Latvijas teritorijā no 2015.gada 1.jūlija uz 18 gadiem.

Izsoles priekšmeta katras daļas sākumcena bija 320 tūkstoši latu. Izsole tika rīkota ar augšupejošu soli. Izsoles kārtas sākumcenas paaugstināšanas solis bija ne mazāks par 32 tūkstošiem latu. Izsolē pieteicās un piedalījās četri komersanti - Bite Latvija, Tele2, Latvijas Mobilais Telefons, Telekom Baltija, izsoles dalībniekiem veicot vairāksolīšanu kopumā 25 izsoles kārtās. AS Telekom Baltija 24.izsoles kārtā neiesniedza savu piedāvājumu, kas saskaņā ar izsoles nolikumu nozīmēja izstāšanos no turpmākās dalības izsolē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Elektroniskā formā rīkota izsole varētu ilgt 30 dienas

Dienas Bizness, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Civilprocesa likumā, kas nostiprinās elektronisko izsoļu portāla izveidošanas un darbības tiesisko pamatu, kā arī noteiks elektroniskā vidē organizētu izsoļu norisi.

Elektronisko izsoļu ieviešana spriedumu izpildē un maksātnespējas procesā veicinās godīgas konkurences veidošanos izsoles dalībnieku vidū, kā arī ļaus izsoles procesu vienkāršot, padarīt to pieejamāku un ekonomiskāku. Tāpat tas palīdzēs izskaust tā saucamo izsoļu reiderismu.

Šobrīd gan zvērinātu tiesu izpildītāju, gan maksātnespējas procesa administratoru rīkotajās izsolēs visā Latvijā nereti piedalās tādi izsoles dalībnieki, kuri ar dažādiem līdzekļiem ietekmē citus izsoles dalībniekus ar mērķi samazināt izsoles cenu, tādējādi kavējot konkurenci izsoles dalībnieku vidū un izsoli kā mantas pārdošanas veidu padarot neefektīvu. Līdz ar ko samazinās godprātīgo izsoles dalībnieku skaits, izsolāmie objekti tiek nosolīti par mazāku summu, nekā tas objektīvi būtu bijis iespējams vai tieši pretēji – tiek nosolīta neadekvāti augsta summa bez nolūka to maksāt, kā rezultātā izsoles jāatzīst par nenotikušām ar no tā izrietošajām tiesiskajām sekām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maikla Džeksona nāve izvērtusies par komercprojektu

, 06.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maikla Džeksona nāve nesusi Losandželosai labus ienākumus: ziedu pārdošanas apjomi pieauga gandrīz trīsreiz, milzu tirāžās tiek pārdoti mūziķa diski un viņam veltīti suvenīri, dažādu gadu M. Džeksona dziesmu albumi atkal ir ASV un Lielbritānijas mūzikas topu virsotnēs, raksta dp.ru.

Britu avīze The Times, atsaucoties uz vietējo varas iestāžu teiktā, raksta, ka mirušais Džeksons ir atstājis «biznesu stimulējošu paketi» Losandželosai. Par izdevīgu Džeksona nāvi vēlas pārvērst arī vietējie uzņēmēji. Piemēram, nakts kluba Mr. Lucky's Lounge, kur pirmo reizi savā karjerā uzstājās Džeksons, īpašnieks iecerējis tagad izjaukt klubu un pārdot tā daļas Džeksona faniem.

Jau ziņots, ka Maikls Džeksons mira 24. jūnijā 50 gadu vecumā. Viņa izvadīšana notiks 7. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstīs tiks īstenota saskaņota Eiropas Savienības (ES) tehniskajām prasībām neatbilstošo gāzes balonu izņemšana no tirgus, kas nozīmē, ka 2015.gada 1.janvārī stāsies spēkā aizliegums balonus uzpildīt un tirgot, bet to lietošana tiks aizliegta, sākot ar 2015.gada 1.jūliju, informē Ekonomikas ministrija (EM).

EM gan uzsver, ka līdz ar pārejas perioda noteikšanu neapstāsies pakāpeniska šo gāzes balonu izņemšana no Latvijas tirgus. Tāpat kā līdz šim, arī pārejas perioda laikā gāzes baloni, kuriem būs beidzies periodiskās pārbaudes termiņš, būs jāizņem no tirgus.

Nolūkā nodrošināt skaidru un pakāpenisku ES drošuma prasībām neatbilstošu gāzes balonu izņemšanu no aprites, neradot nesamērīgus izdevumus ne patērētājiem, ne komersantiem - gāzes balonu uzpildītājiem, Ministru kabineta sēdē 2012.gada 4.decembrī tika nolemts no 2013.gada sākt pakāpenisku gāzes balonu, kuri neatbilst ES noteiktajām drošuma prasībām (t.i. kuriem nav Π (pī) marķējums), nomaiņu un izņemšanu no aprites, un nosakot šobrīd apritē esošo gāzes balonu izmantošanas laiku līdz 2014.gada 1.janvārim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV dolāriem būs jauns attēls

LETA, 21.04.2016

Tabmenas portrets nomainīs ASV septītā prezidenta Endrū Džeksona portretu, kas turpmāk atradīsies šīs banknotes reversā.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz ASV 20 dolāru banknotēm turpmāk būs redzams 19.gadsimta abolicionistes afroamerikānietes Herietas Tabmenas portrets, trešdien paziņoja ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū.

Tabmena, kas pati bija piedzimusi verdzībā, kļūs par pirmo afroamerikāni, kuras portrets būs redzams uz ASV papīra naudas zīmēm. Viņa arī kļūs par pirmo sievieti, kas 100 gadu laikā izpelnījusies godu tikt attēlotai uz ASV banknotēm.

20 dolāru banknote tiks pārveidota, lai tās aversā būtu Tabmenas portrets. Tas nomainīs ASV septītā prezidenta Endrū Džeksona portretu, kas turpmāk atradīsies šīs banknotes reversā.

20 dolāru banknotes reversā, kur pašlaik ir Baltā nama attēls, turpmāk būs redzams Baltais nams un Endrū Džeksons.

Lū pievērsās arī 10 dolāru banknotes jaunajam veidolam. Viņa sākotnējais plāns nomainīt uz šīs banknotes esošo ASV pirmā finanšu ministra Aleksandra Hamiltona portretu pret kādas sievietes portretuiepriekš bija izpelnījies negatīvu reakciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Krājbankas aktīvu izsolēs «reideru» izskaušanai varētu piedalīties arī Ekonomikas policija

Nozare.lv, 30.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, ka maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka aktīvu izsolēs varētu uzaicināt piedalīties pārstāvjus no Ekonomikas policijas, lai novērstu tā dēvēto reideru dalību izsolēs, informē bankas administratora SIA KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

«KPMG Baltics ir aizdomas par atsevišķiem gadījumiem, kuros varētu būt notikusi slēpta vienošanās starp izsoles dalībniekiem, taču skaidru pierādījumu tam nav. Patlaban ļoti nopietni apsveram iespēju vērsties Ekonomikas policijā, lai tās pārstāvjus piesaistītu Latvijas Krājbankas aktīvu izsolēs, tādējādi samazinot risku par slēptu dalībnieku vienošanos pirms izsoles,» norādīja Fīrmanis.

Arī AS Reverta (iepriekš Parex banka) pārstāve Madara Kalveite apstiprināja, ka izsolēs ir patiešām daudz šādu gadījumu.

«Ir novērots, ka izsolēs piedalās vieni un tie paši cilvēki, kuri arī neslēpj, ka viens otru pazīst. Ir bijuši gadījumi, kad pirms izsoles pienāk un pajautā bankas pārstāvjiem, līdz kādai summai banka ies. Ir bijuši arī gadījumi, kad ierauga, ka uz izsoli ieradušies bankas pārstāvji, un dodas uzreiz prom, pat nepiedaloties izsolē,» sacīja Kalveite.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony filmu studija esot piedāvājusi 50 miljonus ASV dolāru par tiesībām uz videoieraksta ar Maikla Džeksona mēģinājumu, gatavojoties koncertu sērijai This Is It, kas bija paredzēta šogad jūlijā, ziņo Press Association.

Uzticams informācijas avots, kura vārds netiek minēts, norāda, ka uz šo ierakstu pretendē vairākas studijas, ieskaitot Paramount, Universal un 20th Century Fox.

Filmu studijai, kas iegūs tiesības uz šī videoieraksta distribūciju, būs iespēja veidot filmu kopā ar M. Džeksona koncerta organizētāju AEG Live.

Jau ziņots, ka populārais dziedātājs Maikls Džeksons mira šī gada 25. jūnijā 50 gadu vecumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony Music un Maikla Džeksona mantinieki noslēguši kontraktu ar kopējo vērtību 250 miljoni dolāru, ziņo newsru.com.

Sony ir ieguvis tiesības turpmāko septiņu gadu laikā laist klajā desmit albūmus ar pazīstamām un nepazīstamām dziedātāja kompozīcijām.

Par to M.Džeksona mantiniekiem ir garantēti ne mazāk kā 200 miljoni dolāru, ziņo portāls atsaucoties uz Wall Street Journal.

Skaņu ierakstu gigants uzskata šo darījumu par ieguldījumu ar peļņu, ņemot vērā intereses palielināšanos par M.Džeksona daiļradi.

Jaunais līgums paplašina darbību termiņu un vienošanās noteikumus, līgumā kas tika noslēgts 1980.gadā starp popmūzikas karali un Sony. Šī vienošanās paredzēja, ka kompānija ierakstus varēs izplatīt līdz 2015.gadam ieskaitot, bet tagad šis termiņš ir pagarināts līdz 2017.gadam. Pie tam Sony tagad ir tiesības klajā laist arī tās mūziķa dziesmas, kuras M.Džekosns, būdams dzīvs, nav izpildījis, bet plānojis ar laiku tās iekļaut jaunajā audio vai video albumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūkstošiem čehu protestē pret plāniem Prāgā uzstādīt aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona statuju, ziņo AP.

Pieminekli Popa Karalim Letna parkā Prāgā iecerējusi uzstādīt dziedātāja fanu grupa. Šī vieta izvēlēta, jo M. Džeksons tur koncertēja 1996.gadā.

Pieminekli paredzēts atklāt 29. augustā, lai atzīmētu M. Džeksona 52. dzimšanas dienu.

Atbildīgās institūcijas projektu esot saskaņojušas.

Taču saistībā ar šo ieceri neapmierinātību pauduši jau vairāki tūkstoši pilsētas iedzīvotāju, kuri akcentē, ka statujas uzstādīšana parkā ir bezjēdzīga, jo M. Džeksonam nebija nekāda sakara ar Čehiju.

«Maikl Džekson, dusi mierā un liec mierā mūsu Letna parku!,» protestētāji pauž interneta vietnē Facebook.

Savukārt Prāgas mākslas galerija ierosinājusi M. Džeksona statujas vietā uzstādīt kāda valsts mākslinieka statuju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē Melburnā par 49 tūkstošiem ASV dolāru pārdots balts cimds, kuru aizsaulē aizgājušais dziedātājs Maikls Džeksons (Michael Jackson) iemeta fanu pūlī 1996.gadā, vēsta BBC.

Cimdu iegādājās Lasvegasas Hard Rock Hotel&Casino.

Izsolītāji informējuši, ka šis cimds M. Džeksonam bijis rokā arī dienā, kad viņš apprecēja Debiju Rovu (Debbie Rowe) - viņa divu vecāko bērnu māti. Summa, ko izdevies iegūt par cimdu, bijusi gandrīz divas reizes lielāka nekā cerēts.

Arī interese par izsoli bijusi negaidīti liela.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan lielākā daļa pasaules iedzīvotāju Pītera Džeksona filmu triloģiju «Gredzenu pavēlnieks» ir redzējuši jau vairākas reizes, tomēr tiem, kuriem vēl nav gana, būs lieliska iespēja to atkārtoti noskatīties jau šogad, raksta Time.

Jūnijā kinoteātru ekrānus no jauna aizņems episkas batālijas starp Vidusszemes iedzīvotājiem. «Gredzenu pavēlnieks» tiks izrādīts jaunā, īpaši uzlabotā versijā, kurā būs «gandrīz 3 stundas papildus uzfilmētā materiāla, kuru atlasījis pats Džeksons,» norāda izdevums, piebilstot, ka grūti teikt vai tas ir iepriekš neredzēts, vai arī tas, kurš jau bija pieejams DVD versijā.

Atkārtotā «Gredzenu pavēlnieka» laikā būs iespējams redzēt arī ainas no nākošā, tapšanas stadijā esošā Pītera Džeksona garadarba – «Hobits», kurā ir stāstīts par notikumiem pirms «Gredzenu pavēlnieka».

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Latio: Igaunijas Ārlietu ministrija izsludina publisku izsoli zemes gabalam Vidus ielā 2

Reklāmraksts, 08.05.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija publicē šādu paziņojumu saskaņā ar Igaunijas Valsts īpašumulikuma 58. panta 1. punktu.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk – Pārdevējs) izsludina publisku mutisku izsoli šādam nekustamajam īpašumam:

Nekustamais īpašums, kas atrodas Latvijas Republikā, Rīgā, Vidus ielā 2 (kadastra numurs 01000110018, zemes gabala platība 1108 kv.m., Valsts nekustamā īpašuma kadastra vienības apzīmējums KV1131 (turpmāk – Nekustamais īpašums). Pārdevēja īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu ir reģistrētas Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr. 1741). Izsolāmā Nekustamā īpašuma sākumcena ir 1 750 000 EUR. Izsoles drošības nauda ir 5% no izsoles sākumcenas. Izsoles solis ir 10’000 EUR.

Par mutiskās izsoles dokumentiem un informāciju par Nekustamā īpašuma apskati vērsties pie kontaktpersonām: Jānis Šīns (tālrunis: +37129195740, e-pasts: [email protected]), Igors Terehovs(tālrunis: +37129933699, e- pasts: [email protected]) un Kristjans Salks (tālrunis: +3725069699, e-pasts: [email protected]).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija publicē šādu paziņojumu saskaņā ar Igaunijas Valsts īpašumu likuma 58. panta 1. punktu.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk – Pārdevējs) izsludina publisku mutisku izsoli šādam nekustamajam īpašumam:

Nekustamais īpašums, kas atrodas Latvijas Republikā, Rīgā, Vidus ielā 2 (kadastra numurs 01000110018, zemes gabala platība 1108 kv.m., Valsts nekustamā īpašuma kadastra vienības apzīmējums KV1131 (turpmāk – Nekustamais īpašums). Pārdevēja īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu ir reģistrētas Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr. 1741). Izsolāmā Nekustamā īpašuma sākumcena ir 1 750 000 EUR. Izsoles drošības nauda ir 5% no izsoles sākumcenas. Izsoles solis ir 10’000 EUR.

Par mutiskās izsoles dokumentiem un informāciju par Nekustamā īpašuma apskati vērsties pie kontaktpersonām: Jānis Šīns (tālrunis: +37129195740, e-pasts: [email protected]), IgorsTerehovs (tālrunis: +37129933699, e- pasts: [email protected]) un Kristjans Salks (tālrunis: +3725069699, e-pasts: [email protected]).

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Latio: Igaunijas Ārlietu ministrija izsludina publisku izsoli zemes gabalam Vidus ielā 2

Reklāmraksts, 11.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiāls paziņojums par Vidus ielu 2, Rīga, LV-1010, Latvijas Republika.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija publicē šādu paziņojumu saskaņā ar Igaunijas Valsts īpašumu likuma 58. panta 1. punktu.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk – Pārdevējs) izsludina publisku mutisku izsoli šādam nekustamajam īpašumam:

Nekustamais īpašums, kas atrodas Latvijas Republikā, Rīgā, Vidus ielā 2 (kadastra numurs 01000110018, zemes gabala platība 1108 kv.m., Valsts nekustamā īpašuma kadastra vienības apzīmējums KV1131 (turpmāk – Nekustamais īpašums). Pārdevēja īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu ir reģistrētas Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr. 1741). Izsolāmā Nekustamā īpašuma sākumcena ir 1 750 000 EUR. Izsoles drošības nauda ir 5% no izsoles sākumcenas. Izsoles solis ir 10’000 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Latio: Igaunijas Ārlietu ministrija izsludina publisku izsoli zemes gabalam Vidus ielā 2

Reklāmraksts, 11.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Oficiāls paziņojums par Vidus ielu 2, Rīga, LV-1010, Latvijas Republika

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija publicē šādu paziņojumu saskaņā ar Igaunijas Valstsīpašumu likuma 58. panta 1. punktu.

Igaunijas Republikas Ārlietu ministrija (turpmāk – Pārdevējs) izsludina publisku mutisku izsoli šādam nekustamajam īpašumam:

Nekustamais īpašums, kas atrodas Latvijas Republikā, Rīgā, Vidus ielā 2 (kadastra numurs01000110018, zemes gabala platība 1108 kv.m., Valsts nekustamā īpašuma kadastravienības apzīmējums KV1131 (turpmāk – Nekustamais īpašums). Pārdevēja īpašumatiesības uz Nekustamo īpašumu ir reģistrētas Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr.1741). Izsolāmā Nekustamā īpašuma sākumcena ir 1 900 000 EUR. Izsoles drošības naudair 5% no izsoles sākumcenas. Izsoles solis ir 10’000 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Citadele sāk valsts garantēto atlīdzību izmaksu

Nozare.lv, 29.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas banka Citadele sāk izmaksāt AS Latvijas Krājbanka noguldītājiem valsts garantētās atlīdzības, informē Citadeles pārstāve Ieva Prauliņa.

Pagājušajā piektdienā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu, ka izmaksu nodrošinās banka Citadele.

Saskaņā ar likumu naudu varēs saņemt 60 gadus, rēķinot no 29.novembra. Atbildīgās amatpersonas tāpēc aicina cilvēkus jau pirmajā naudas izmaksas dienā «neforsēt» banku Citadele, jo valsts garantētos noguldījumus varēs izņemt ilgu laika posmu.

Ja vēlas skaidrā naudā izņemt summu, kas pārsniedz 500 latus, cilvēki aicināti vismaz dienu iepriekš par to paziņot bankai, jo Citadeles filiālēs papildu skaidras naudas pievedumi nenotiks.

Bankas Citadele filiāles pastiprināti apsargās policija, un banka aicina drošības apsvērumu dēļ cilvēkus izvēlēties bezskaidras naudas pārskaitījumu uz kādu citu kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

PA izsolēs dzīvokļus nosola par vidēji divreiz augstāku cenu nekā sākumcena

Žanete Hāka, 12.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Privatizācijas aģentūra (PA) dzīvokļu izsolēs ir palielinājies dalībnieku skaits, kā rezultātā pieaugušas izsolē pārdoto dzīvokļu cenas.

Kā informē PA pārstāvis Guntis Kārkliņš, pēdējās četrās dzīvokļu izsolēs katrā vidēji piedalījās pieci dalībnieki un izsoles sākumcena pircēju konkurences rezultātā vidēji pieauga vairāk nekā divas reizes.

PA Dzīvojamo māju un dzīvokļu dienesta vadītāja Darja Ivanova stāsta, ka aģentūra izsolēs piedāvā iegādāties dažādus nekustamos īpašumus gan Rīgā un Jūrmalā, gan arī citur Latvijā. Interese lielāka ir par lētākajiem dzīvokļiem, un šajā segmentā vērojama arī lielāka pircēju konkurence.

Dzīvokļa Kartupeļu ielā 6, Rīgā izsolē piedalījās seši izsoles dalībnieki. Dzīvoklis, kura izsoles sākumcena bija 3000 latu, tika nosolīts par 4920 latiem. Dzīvokļa Rāceņu ielā 4, Rīgā izsolē piedalījās poeci izsoles dalībnieki. Pie izsoles sākumcenas 2800 lati, nosolītā augstākā cena sasniedza 5040 latus. Arī dzīvokļa Sila ielā 2, Rīgā izsolē piedalījās pieci izsoles dalībnieki. Dzīvokļa pārdošanas cena izsolē pieauga vairāk nekā trīs reizes, sākumcenai izsolē no 2100 latiem pieaugot līdz 7280 latiem. Savukārt dzīvokļa Saulkrastu ielā 2, Rīgā izsolē piedalījās četri izsoles dalībnieki. Dzīvokļa pārdošanas sākumcena no 2100 latiem izsolē pieauga līdz 4460 latiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Elektronikas apvērsums nekustamo īpašumu izsolēs

Māris Ķirsons, 01.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1. jūlijā startē e-izsoles, kas būtiski maina to norisi, izsoles dalībnieki to laikā nebūs zināmi, potenciālajiem dalībniekiem ir vajadzīgs savs īpašs konts, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirmie elektroniskās izsoles (e-izsoles) rīkos tiesu izpildītāji, pārdodot nekustamos īpašumus. Nākamgad šādā formā pārdošanu veiks arī maksātnespējas procesa administratori. Visas izsoles, kas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis publicētas līdz 30. jūnijam, notiks pēc vecās kārtības (klātienē). E-izsoles arī faktiski likvidēs sacensību dažādu parādu piedzinēju vidū, jo vienu un to pašu nekustamo īpašumu paralēli izsolīt vairs nebūs iespējams.

Kaimiņi jau priekšā

E-izsoles notiek Igaunijā un Lietuvā, Ungārijā, Čehijā, kā arī Armēnijā, Gruzijā. Latvija ir izmantojusi Lietuvas un Ungārijas pieredzi e-izsoļu jomā. Tās tiek uzskatītas par labāko risinājumu izsoļu reiderisma apkarošanai, jo tikai tādējādi varot izslēgt iespējas negodprātīgiem izsoļu dalībniekiem ietekmēt citu dalībnieku rīcību vai to saskaņot izsoles laikā. «E-vide turklāt palielinās izsoles dalībnieku skaitu un būtiski palīdzēs sasniegt izsoles rīkošanas mērķi – pārdot par iespējami augstāko cenu nekustamo īpašumu un norēķināties ar kreditoriem. Tādējādi paredzams, ka palielināsies konkurence izsoles dalībnieku vidū un izsole kā mantas pārdošanas veids būs efektīvāka,» vērtē Tiesu administrācijas direktors Edvīns Balševics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Tiek veidots Latvijas uzņēmumu vadītāju digitālais portrets

Zane Atlāce-Bistere, 15.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai novērtētu, vai vadītāju digitālās kompetences Latvijas uzņēmumos ir pietiekamas, un saprastu, vai uzņēmumi ir gatavi mūsdienīgiem risinājumiem, Tildes Jumis īsteno projektu Vadītāja digitālais portrets, informē uzņēmumā.

Vadītāja digitālais portrets ir interaktīvs tests, ar kuru uzņēmumu un struktūrvienību vadītāji var novērtēt savas zināšanas un prasmes piecos ar mūsdienīgām tehnoloģijām saistītos aspektos. Aizpildot šo testu, vadītāji saņem gan individuālo vērtējumu, gan iespēju salīdzināt savu rezultātu ar citiem testa dalībniekiem - redzēt, kur viņi ierindojas citu vadītāju vidū.

«Dažu nedēļu laikā savu digitālo portretu izveidojuši jau vairāk nekā 800 vadītāju gan no privātā, gan publiskā sektora, un dalībnieku skaits turpina augt. Tas parāda, ka digitālās kompetences un tehnoloģiju efektīva izmantošana ir daudzu organizāciju dienaskārtībā. Vadītāji meklē iespējas strādāt ātrāk, labāk un gudrāk. Tas arī ir šī projekta mērķis - veicināt informētību un diskusiju par tehnoloģiju iespējām, efektīvu uzņēmuma pārvaldību un rīkiem, kas to var palīdzēt izdarīt. Testa dalībnieki var iegūt sava rezultāta salīdzinājumu ar citu vadītāju rezultātiem un attiecīgi novērtēt, vai ir kādi aspekti, ko vajadzētu uzlabot individuāli vai uzņēmumā kopumā,» par projektu stāsta Tildes Jumis uzņēmumu vadības risinājumu attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bērziņš nesteidz Valsts prezidentu portretu galeriju papildināt ar savējo: «Es vēl dzīvot taisos»

Dienas Bizness, 13.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš nesteidz ievērot tradīciju un amatu atstājušo Valsts prezidentu portretu galeriju papildināt ar savējo. Tā liecina viņa teiktais ekskluzīvā intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

Oficiālie portreti līdz šim izveidoti visiem atjaunotās Latvijas prezidentiem un arī pirmskara Latvijas valsts galvām. Gunta Ulmaņa un Vairas Vīķes-Freibergas portretus gleznojis Miervaldis Polis, bet Valda Zatlera portretu - Ritums Ivanovs. Valsts prezidenta kancelejas rīcībā ir arī Roberta Muža 1995.gadā gleznotie Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa portreti.

«Nekur jau nav teikts, ka pirmajā gadā jāuztaisa tas portrets,» norādīja Bērziņš, atbildot uz jautājumu par tradīciju veidot portretu. Viņš teica, ka nav domājis par to, kurš varētu būt mākslinieks, un atzina, ka īsti pat nezina, vai tas ir atkarīgs no viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru