Eksperti

Neskatoties uz tirgus stagnāciju, ieguldījumu straume ETF turpina uzturēt jaunu Bitcoin cenu rekordu gaidas

Polina Brotjē, Binance pārstāve Latvijā un Igaunijā, 19.06.2024

Jaunākais izdevums

Jūnija sākums bija ļoti daudzsološs biržā tirgotajiem Bitcoin fondiem – mēneša pirmajā nedēļā investīciju apjoms, kas ieplūda Bitcoin ETF, pārsniedza to “digitālā zelta” apjomu, kas vidēji tiek iegūts divu mēnešu periodā.

Jūnija pirmajā nedēļā biržā tirgotie 11 Bitcoin fondi kopumā iegādājās 25 729 BTC, kas ir gandrīz astoņas reizes vairāk nekā tajā pašā periodā jauniegūtie 3 150 BTC.

Institucionālo investoru pieaugošā interese iegādāties Bitcoin turpina nostiprināt tā pozīcijas kā digitālā laikmeta zelta alternatīvu. Daudzi investori un kapitāla tirgus dalībnieki Bitcoin jau izsenis ir uzskatījuši par “digitālo zeltu”, norādot, ka investīcijām BTC līdzīgi kā investīcijām zeltā ir ne vien vērtību saglabājoša, bet arī vērtību palielinoša funkcija. Lielāko kriptovalūtu ETF kopējā vērtība ASV biržās šobrīd ir aptuveni 60 % no zelta ETF vērtības. Pie tam jāņem vērā, ka investīcijas zelta ETF notiek jau 20 gadus, savukārt Bitcoin spot ETF ASV tika atvērti tikai šī gada sākumā.

Maija beigās ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) paziņoja, ka ir veikusi izmaiņas savos noteikumos, kas paver ceļu arī Ethereum ETF debijai ASV biržās. Šie jaunie biržā tirgotie kriptovalūtu fondi varētu nodrošināt to, ka kopējie kriptovalūtu ETF apjomi krietni vien pārsniedz zelta ETF rādītājus. Tas, protams, kļūtu par ļoti simbolisku un nozīmīgu notikumu visai kriptovalūtu nozarei.

Aprīlī notika ceturtā Bitcoin dalīšana, kā rezultātā Bitcoin ieguves ātrums samazinājās uz pusi un potenciālā cenu kāpuma gaidas jau martā ļāva Bitcoin cenai sasniegt visu laiku augstāko cenas atzīmi. Tomēr tirgus tikai tagad pakāpeniski sāk izjust Bitcoin dalīšanas sekas – starpība starp BTC ieguves apjomiem un potenciālo pieprasījumu ilgtermiņā tikai turpinās palielināties. Iepriekšējās nedēļās ETF radītais pieprasījums pēc BTC astoņas reizes pārsniedza Bitcoin ieguves apmērus. Tas ļauj secināt, ka tieši lielie institucionālie tirgus dalībnieki šobrīd ir galvenie spēlētāji, kas dominē kriptovalūtu tirgū un savas investīcijas veic izpērkot BTC uzkrājumus.

Daudzi analītiķi tāpēc norāda, ka kriptovalūtu tirgus šobrīd atrodas uzkrāšanas fāzē, un lielie spēlētāji jeb tā dēvētie “vaļi” turpina palielināt savas pozīcijas. Savukārt “maineru” jeb Bitcoin ieguvēju uzkrājumi kopš Bitcoin dalīšanas notikuma ir krietni vien samazinājušies. Ja piedāvājums samazinās un pieprasījums saglabājas vai palielinās, rezultāts parasti ir cenas pieaugums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijā paplašinās iespējas norēķināties par precēm un pakalpojumiem ar kriptovalūtu

Db.lv, 16.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākās kriptovalūtu biržas Binance kriptovalūtu maksājumu pakalpojuma nodrošinātājs Binance Pay ir vienojies par sadarbību ar digitālo maksājumu kompāniju Trustee Plus par ikdienas mobilo kripto maksājumu nodrošināšanu Latvijā un citās valstīs.

Trustee Plus mobilā lietotne nodrošina darījumus ar 21 populārāko kriptovalūtu. Maksājumu process banku tīklā ir izstrādāts tā, lai tie būtu vienkārši un bez liekiem papildu soļiem. Elektroniskajā makā esošo kriptovalūtu ir viegli saņemt, uzglabāt un konvertēt.

Lietojumprogrammā var izveidot karti un pievienot to mobilo maksājumu pakalpojumiem Apple Pay vai Google Pay, kas ļauj veikt tūlītējus maksājumus, izmantojot viedtālruni terminālī. Kartes dienas maksājumu limits ir 5000 eiro, un tai ir noteikta valūtas konvertācijas maksa 0,5 % apmērā. Binance Pay iekļaušana lietotnē vienkāršo un paātrina finansēšanas procesu.

“Mēs ar prieku paziņojam par jauno partnerību ar Trustee Plus, kas ir kārtējais solis virzībā uz plašāku kriptovalūtu ieviešanu un izmantošanu. Šī sadarbība veicina mūsu misijas iedzīvināšanu – paplašināt finanšu brīvību mūsu lietotājiem ne tikai viņu mītnes zemēs, bet arī visā pasaulē. Kopā esam apņēmības pilni izmantot kriptovalūtu potenciālu, lai veicinātu iekļaujošākas un pilnvērtīgākas finanšu vides veidošanos,” sacīja Binance pārstāve Latvijā Polina Brotjē.

Komentāri

Pievienot komentāru