SIA Kuk Buk izveidojis maltīšu konstruktoru; šāds pakalpojums Latvijā vēl nav bijis
Kad DB iepriekš rakstīja (09.06.2014.) par restorānu Kuk Buk, tas mājvietu bija atradis t/c Spice, Jāņa Rozes grāmatnīcas viducī. Šis gads nesis pārmaiņas – restorāns durvis ir aizvēris, bet uzņēmējs Mārtiņš Labāns un šefpavārs Andris Jugāns aizvien strādā tandēmā. Lielākais un stabilākais abu ēdināšanas biznesa kuģis ir bistro, kas atrodas biroja centrā, Duntes ielā Rīgā. Savukārt abu jaunākais projekts ir Kuk Buk Foodbox jeb maltīšu konstruktors, kad līdz pasūtītāja namdurvīm tiek piegādāti produkti konkrētu ēdienu pagatavošanai, kā arī receptes, kurās soli pa solim norādīts, kā maltītes pagatavot.
Krīt un ceļas
Taujāts par iemesliem, kāpēc nācās slēgt izloloto restorānu Kuk buk, Mārtiņš atklāj, ka tirdzniecības centra nomas maksa nospiedusi uz ceļiem. Mēnesi no mēneša restorāna apmeklētāju skaits bijis nemainīgs – apmēram 2000 cilvēku. Tas bija par maz, lai tirdzniecības centrā izdzīvotu. Tur darbojas 12 stundu likums – restorānam ir jābūt atvērtam no desmitiem rītā līdz desmitiem vakarā, teju visas dienas gadā. Pirmie apmeklētāji ierodas tikai ap pulksten 12 dienā, līdz ar to darbiniekiem vairākas stundas dienā ir dīkstāve. «Bijām neatlaidīgi. Izmēģinājām jaunas lietas ēdienkartes dažādošanā, lai piesaistītu vairāk cilvēku. Uzlabojumi bija niecīgi. Gaidījām vasaras sezonu ar tūristiem, pēc tam skolas sākumu, kad cilvēki nāk uz grāmatnīcu iegādāties grāmatas un burtnīcas. Apmeklētāju daudzums pieauga, bet minimāli. Pērn gadumijā nācās pieņemt lēmumu par restorāna slēgšanu un tā uzņēmuma – SIA ML Restorāni – maksātnespējas procesa sākšanu. Zaudējumi ir lieli,» neslēpj Mārtiņš.
Visu rakstu Atved restorānu uz mājām lasiet 11. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.