Jaunākais izdevums

Izraēliešu kovboji, kas jau 35 gadus saimnieko fermā Golānas augstienēs, vien divus kilometrus no tā dēvētās Izraēlas un Sīrijas pamiera līnijas, šajā teritorijā izmitina arī Izraēlas militāros spēkus, kas pusi no 2023 hektāru lauksaimniecības izmanto militārām mācībām, vēsta Reuters.

Ziņu aģentūras Reuters fotogrāfam Niram Eliasam (Nir Elias) bija iespēja pavadīt vienu dienu ar okupētajā teritorijā strādājošajiem kovbojiem. Savā blogā viņš raksta, ka devās darbā kopā ar četriem fermas kovbojiem vēl pirms rītausmas un iemūžinājis fotogrāfijās viņu ikdienas darbus.

«Vakarā atgriezos atpakaļ pilns cieņas pret to, kā Izraēlas kovboji paveic grūtos darbus Golānas augstienes klinšainajā reljefā,» savā blogā raksta fotogrāfs, kurš ikdienā uzņem fotogrāfijas no Izraēlas un Arābu konflikta.

«Fotografēšana šajos apstākļos bija ļoti atsvaidzinoša, un atgādināja, ka kopējo tā stāstu veido unikālas personības un raksturi,» pauž fotogrāfs.

Izraēla pievienoja Golānas augstienes no Sīrijas Tuvo Austrumu kara laikā, taču šis solis netika starptautiski atzīts. Vēl šā gada maijā Sīrijas nemiernieki Golānas augstienēs sagūstījuši trīs Apvienoto nāciju organizācijas (ANO) miera uzturētājus, un pēdējo triju mēnešu laikā tā bija trešā reize, kad sagūstīti ANO karavīri. 20. maijā Izraēlas okupētās Golānas augstienes sasniedza no Sīrijas izšauti šāviņi, bet neviens cilvēks netika ievainots, un patlaban nav zināms, vai šāviņi Golānas augstieņu virzienā raidīti ar nolūku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas luksusa lielveikala tūlītējā paklausība Briseles noteikumiem izraisa Izraēlas valdības niknumu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Kārtību mīlošie vācieši no Berlīnes luksusa lielveikala Kaufhaus des Westens, kas pazīstams ar akronīmo zīmolu KaDeWe, priekšzīmīgās likumpaklausības dēļ ir iekūlušies starptautiska mēroga konfliktā. 12. novembrī ES Oficiālajā Vēstnesī ir publicēts dienu iepriekš Eiropas Komisijās pieņemtais dokuments «Skaidrojošs paziņojums par tādu preču izcelsmes norādi, ko ieved no Izraēlas kopš 1967. gada jūnija okupētajām teritorijām», ko lielveikala vadība nekavējās izpildīt.

Sabata karš

Runa ir par EK jauno noteikumu Izraēlas lauksaimniecības un citu preču ražotājiem īpaši marķēt tās preces, kas ir ražotas Izraēlas kopš 1967. gada jūnija okupētajās teritorijās – Golānas augstienēs, Gazas joslā un Rietumkrastā, ieskaitot Austrumjeruzalemi. Saskaņā ar starptautisko tiesību normām ES neatzīst Izraēlas suverēno varu šajās teritorijās «neatkarīgi no to tiesiskā statusa saskaņā ar Izraēlas tiesību aktiem», lasāms ES Oficiālajā Vēstnesī publicētajā likumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES Tiesa: Izraēlas okupētajās teritorijās ražotie produkti īpaši jāmarķē

LETA--DPA, 12.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izraēlas pārtikas produkti, kas ražoti okupētajās teritorijās, ir attiecīgi jāmarķē, atzinusi Eiropas Savienības (ES) Tiesa, bet Izraēla tādu lēmumu nodēvēja par dubultstandartu piemērošanu.

Šāds ES Tiesas lēmums pieņemts, izskatot prasību pret Parīzi, kuru iesniegusi kāda ebreju organizācija un kāds vīna ražotājs, kas apstrīdējis attiecīgas Francijas normas.

Vienkārši norādot, ka preču izcelsmes valsts ir Izraēla, lai gan tās ražotas okupētajās teritorijās, var maldināt patērētājus attiecībā uz Izraēlas klātbūtni teritorijās, kur tā uzskatāma par okupācijas varu, nevis par suverēnu veidojumu, norādīts ES Tiesas spriedumā.

Produktu marķējumam jāļauj patērētājiem izdarīt apzinātu izvēli ne tikai saistībā ar veselības, ekonomiskiem un sociāliem apsvērumiem, bet arī, pamatojoties uz ētiskiem apsvērumiem, kā arī uz starptautisko tiesību ievērošanu, norādījusi ES Tiesa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltik Elektro ir viens no vadošajiem elektrovairumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, ar 24 gadu darbības pieredzi, un jau 18 gadus ir Vācijas Würth grupas uzņēmums.

“Mūsu noliktavas sortimentā ir gan ikdienas darbos nepieciešamās preces un instrumenti, kuri paredzēti elektriķiem, montāžniekiem un gala lietotājiem, citiem nozares pārstāvjiem un speciālistiem, kā arī specifiskas un ekskluzīvas preces, par kurām konsultācijas sniegs īstena profesionāļu komanda,” akcentē uzņēmuma valdes loceklis Edgars Bergholcs.

Uzņēmums šo gadu laikā pamazām, taču mērķtiecīgi ieguvis klientu un sadarbības partneru cieņu un uzticēšanos ar profesionālismu, precizitāti un spēju atrisināt teju jebkuru klienta problēmu. Patlaban Baltik Elektro Latvijā darbojas struktūrvienības Rīgā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Liepājā, bet šogad plānots atvērt vēl divas filiāles reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru