Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar straujo biznesa kvartāla attīstību, Mūkusalas Biznesa Centra vadība pirms gada uzsāka daudzstāvu autostāvvietas projektu, kura būvniecībā un tai piegulošās teritorijas labiekārtošanā kopumā ieguldīti aptuveni 4,5 miljoni eiro.

Ekspluatācijā nodotā autostāvvieta atrodas Dēļu ielā 6 un tā ir piecus stāvus augsta, četri no kuriem atrodas virszemē un viens – pazemē. Celtnē ir paredzētas 371 stāvvieta – tai skaitā 19 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un 11 elektrisko automobiļu uzlādes stacijas, kā arī 48 velosipēdu novietnes. Tāpat veikti arī apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbi. Daudzstāvu autostāvvietas būvdarbus īstenojis būvniecības un projektēšanas uzņēmums Pillar Contractor, savukārt atbalstu procesā sniedzis arī inženieruzņēmums BLV Advisory Group.

“Strauji augot ne tikai teritorijas lietotāju skaitam, bet arī vispārējiem standartiem par to, ko nozīmē pilsētvides mobilitāte un cilvēkiem piemērota vide, daudzstāvu autostāvvietas būvniecība daudzējādā ziņā bija nākamais loģiskais solis,” stāsta Mūkusalas Biznesa Centra valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane. “Tikai nodrošinot biznesa centra iemītnieku pamatvajadzības mēs varam runāt par turpmāku teritorijas attīstību – galu galā mēs redzam, ka nomnieki pārmaiņas uztver ļoti pozitīvi. Tieši tāpēc neplānojam apstāties pie jau paveiktā un attīstība noteikti turpināsies,” viņa stāsta.

Jaunā autostāvvieta ir pieejama ne tikai MŪKU SALAS teritorijā esošo uzņēmumu darbiniekiem, bet ikvienam interesentam. Stāvvietas ierīkošanu un sistēmas uzturēšanu nodrošina SIA “Nova Caeli” sadarbībā SIA “Mobilly”.

“Arī šajā stāvvietā izmantota automātiskā numura zīmju atpazīšana, kas sniedz iespēju ātri identificēt un reģistrēt automašīnas numura zīmi iebraucot, tāpēc nav nepieciešamība pēc fiziskām biļetēm, pulkstenīša novietošanas logā vai citām papildus darbībām. Šādi stāvvietu risinājumi ir sastopami arvien biežāk un tie ļauj racionalizēt autostāvvietu pārvaldības procesus, kā arī uzlabot lietotāju pieredzi, izmantojot tik ikdienišķu pakalpojumu kā stāvvieta,” norāda “Mobilly” vadītājs Ģirts Slaviņš.

Mūkusalas Biznesa Centra teritorijā atrodas tādu uzņēmumu kā “Tele2”, “Bolt“, “Delfi”, “Cognizant”, “Civinity” un citi biroji. 2021. gada beigās Mūkusalas ielas apkaime apvienojusies zem vienota zīmola – MŪKU SALA, kurā ietilpst arī Mūkusalas Biznesa Centrs un tā īstenotie projekti, starp kuriem ir arī A klases biroju ēka “ZEISS BIROJI”.

Komentāri

Pievienot komentāru