Citas ziņas

Mozgis pērn nopelnījis 32 tūkstošus latu; šā gada sākumā iegādājies vērtspapīrus

Lelde Petrāne, 03.04.2010

Jaunākais izdevums

Bijušais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētājs un pašreizējais tās attīstības un finanšu direktors Dzintars Mozgis 2009.gadā nopelnījis vairāk nekā 32 tūkstošus latu. Par to liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā publiskotā informācija par valsts amatpersonas ieņēmumiem pagājušajā gadā, ziņo BNS.

Mozgis pērn slimnīcas vadībā nopelnījis gandrīz 28 159 latus, savukārt kā asociētajam profesoram Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) viņam aprēķināta alga teju četru tūkstošu latu apmērā. Vēl viņa gada ieņēmumos skaitāmas pārmaksātās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas 950 latu apmērā.

Līdz ar to kopumā Mozga ieņēmumi bijuši pat nedaudz vairāk nekā 33 tūkstoši latu.

Bezskaidrās naudas uzkrājumi bijušajam BKUS vadītājam gada nogalē gandrīz sasniedza 19 tūkstošus latu.

Mozgim pieder 2007.gada izlaiduma un reģistrācijas vieglā automašīna Chevrolet Epica, un viņam arī lietošanā nodots dzīvoklis Rīgas Zemgales priekšpilsētā.

Vienlaikus VID mājaslapā pieejama arī deklarācija, kas valsts amatpersonām jāiesniedz, beidzot pildīt amata pienākumus. Tā kā Mozgis no valdes priekšsēdētāja amata atkāpās 19.februārī, bet deklarāciju iesniedzis par laiku līdz 26.februārim, secināms, ka šis dokuments liecina par viņa ieņēmumiem un finanšu darījumiem pirmā pusotra mēneša laikā.

Ja vēl gada nogalē Mozgim bija latu rezerves fonda apliecības tikai 3916 latu vērtībā, tad šā gada sākumā viņa ieguldījumu fondi pieauguši līdz 18 622 latiem. Pie pārskata periodā veiktajiem darījumiem viņš arī norādījis, ka iegādājies vērtspapīrus 13 tūkstošu latu vērtībā.

Alga par 2010.gada janvāri un februāri BKUS viņam bijusi 5052 latu apmērā, savukārt no RSU šajā laikā saņemti 544 lati.

Uzkrājumi gan nepilnu divu mēnešu laikā noplakuši teju uz pusi.

Jau vēstīts, ka Mozgis atgriezies darbā slimnīcā un turpmāk strādās attīstības un finanšu direktora amatā. Jaunos pienākumus Mozgis gan sācis pildīt jau pagājušajā nedēļā. Mozgis sarunā ar aģentūru BNS bija mazrunīgs par saviem nākotnes plāniem jaunajā amatā, vien norādīja, ka pildīs slimnīcas valdes noteiktos uzdevumus.

Ziņots arī, ka Mozgis no BKUS valdes priekšsēdētāja amata atkāpās 19.februārī, par iemeslu minot veselības problēmas. TV3 raidījums Nekā personīga gan iepriekš vēstīja, ka Mozgis no amata atkāpies ministrijas spiediena dēļ. Vēlāk Veselības ministrijas sasauktajā dalībnieku sapulcē par BKUS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tika izvēlēts līdzšinējais valdes loceklis un slimnīcas medicīnas direktors Andis Lācis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

KNAB veic kratīšanu Bērnu slimnīcā

Vēsma Lēvalde, Db, 04.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vakar veicis kratīšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) telpās, raksta Latvijas Avīze (LA).

Pēc kratīšanas uz KNAB paskaidrojumu sniegšanai nogādātas BKUS amatpersonas, kas atbild par saimniecisko darbību. BKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Romēna Namniece LA apstiprinājusi, ka KNAB pārstāvji vakar bijuši slimnīcā un veikuši kratīšanu. Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai, ko bija paredzēts svinīgi atklāt oktobra sākumā, tomēr atklāšana atlikta, jo iepirkumus garantējusi valsts un, tā kā kredīts bijis lielāks par 100 tūkstošiem latu, vēl nepieciešama saskaņošana ar Finanšu ministriju.

Pēc publiski pieejamās informācijas redzams, ka BKUS slēgusi līgumu ar konkursa uzvarētāju (konkursā piedalījās vēl četras firmas) SIA Pamats par daudzfunkcionālā korpusa būves pirmo kārtu (gandrīz 38 tūkstoši Ls), kā arī uzņemšanas nodaļas renovācijas darbiem (ap 204 tūkst. Ls). Papildu darbu veikšanu pie daudzfunkcionālā korpusa II, III, IV kārtu būvdarbiem par 131 tūkstosti latu BKUS slēgusi ar uzņēmumu PPF Būve, kas ir cieši saistīts ar SIA Pamats. BKUS valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Mozgis, bet valdes locekļi Arnis Kramzaks un Egils Lavendelis. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs bija A. Kramzaks. Komisijā kā loceklis bija arī BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mozgis atgriezies Bērnu slimnīcā attīstības un finanšu direktora amatā

Dienas Bizness, 30.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No amata aizgājušais Dzintars Mozgis atgriezies darbā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Viņš sācis strādāt attīstības un finanšu direktora amatā, ziņo Diena.lv.

Iepriekš tika pieļauts, ka Dz.Mogis varētu atgriezties attīstības direktora amatā. Šādu piedāvājumu viņam izteica bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP). Pēc viņas vārdiem, Dz.Mozgi vajag lolot, jo viņš esot viens no labākajiem veselības aprūpes organizatoriem, kurš spējot nodrošināt caurskatāmību.

Dz.Mozgis no amata atkāpās februāra beigās veselības stāvokļa dēļ. Šāds atkāpšanās iemesls tika norādīts viņa iesniegumā.

Kā zināms, Bērnu slimnīca ir ierauta korupcijas skandālā.

Pērn novembra sākumā aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām KNAB aizturēja BKUS valdes locekli Arni Kramzaku un saimniecības direktoru Aivaru Lisenko, kā arī būvuzraugu Projektu vadības un attīstības birojs valdes locekli Raiti Muižnieku un Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru. Viņi visi tika turēti aizdomās par nelikumīgām darbībām būvdarbu iepirkuma konkursā. Dažus mēnešus pēc viņu apcietināšanas pēdējā BKUS rīkotā būvdarbu iepirkumu konkursā atkal uzvarēja Rīgas firma Pamats.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūgti maldījušies ir tie, kas līdz ar Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata pirms diviem gadiem piesauca Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības galu, vaimanādami par to, ka nu šī iestāde kļūšot «bezzobaina». Realitāte ir izrādījusies gluži pretēja — par KNAB enerģiskajām aktivitātēm dzirdam teju ik dienas: te noķerts kāds naudas atmazgātājs vai kukuļotājs, te konstatēti pārkāpumi kādas iestādes darbībā.

Pagājušajā nedēļā biroja pārstāvji paviesojās arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) «saimniecībā» un, kā izrādās, ne bez rezultātiem — saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu aizturētas divas BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas.

Kā jau ierasts šādos gadījumos, pēc fakta konstatēšanas seko plašas diskusijas par to, kāpēc gan šādi pārkāpumi tikuši pieļauti un kurš būtu saucams pie atbildības. Tādējādi nav nekāds pārsteigums, ka BKUS valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis jau laikus ierunājās par «dunci mugurā», savukārt Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) šobrīd piekopj tādu kā strausa politiku un sakās ne savu, ne arī savas partijas vainu notikušajā neredzam, tā teikt — ko nu es, es jau tikai tā, četrus mēnešus vien te sēžu. Taču nedrīkst aizmirst, ka veselības nozare Tautas partijas aizgādnībā ir atradusies vismaz kopš 2004. gada, savukārt Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Armands Ploriņš kā Bērnu slimnīcas kapitāldaļu turētāja pārstāvis savā krēslā sēž jau vismaz divus gadus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

IUB: Bērnu slimnīcas iepirkuma komisijas lēmums nebija likumīgs

, 03.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tika izveidota likumam neatbilstoša komisija, līdz ar to tās lēmums ir nelikumīgs,» tā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss komentē IUB atklāto par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pēdējo būvdarbu iepirkuma konkursu, kurā uzvarēja korupcijas skandālā iesaistītā Rīgas firma Pamats.

IUB konstatējis arī vairākas konkursa dokumentācijas nepilnības. Diena jau rakstīja: zīmīgi ir tas, ka pēdējā BKUS būvdarbu iepirkumu konkursā iesaistītas vairākas personas un firmas, kuras ir galvenie varoņi korupcijas skandālā par senāku BKUS būvdarbu iepirkumu, ziņo diena.lv.

Jau vēstīts, novembra sākumā KNAB aizturēja iepirkuma komisijas pārstāvjus Aivaru Lisenko, Arni Kramzaku, kā arī būvuzraugu Projektu attīstības un vadības biroja (PVAB) valdes locekli Raiti Muižnieku un Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru. Pēdējā konkursa tehnisko specifikāciju izstrādāja PVAB kopā ar iepirkuma komisijas sākotnējo vadītāju A.Kramzaku, komisijā darbojās A.Lisenko. Pamats uzvarēja kā lētākais piedāvājums - būvdarbus solīja veikt par 583 000 latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Raidījums: Mozgis atkāpās pēc ministrijas spiediena

Lelde Petrāne, 21.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija ne tik vien zinājusi par ilggadēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Dzintara Mozga atkāpšanās plāniem, bet tos iniciējusi, vēstīja TV3 raidījums Nekā Personīga.

Piektdien rīta agrumā, kad nebija vēl ne Dz. Mozga vēstules medijiem, ne ministrijas paziņojuma, Nekā personīga vaicāja, vai Veselības ministre Baiba Rozentāle viņa atlūgumu pieņems. Ministre no precīzas atbildes izvairījusies.

Uz žurnālistes jautājumu:

«Vai viņa aiziešanai nav citi iemesli kā tikai veselības problēmas?» B. Rozentāle atbildējusi:«Pilnīgi noteikti nē. Es darīšu visu, lai profesors turpinātu strādāt pie slimnīcas attīstības.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amatpersonas nezina, kā Lisenko iekļuvis slimnīcas valdē

, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav mainījis domas, ka jāskata jautājums par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes atstādināšanu, jo tā zaudējusi uzticību, un vēl gaida veselības ministres Baibas Rozentāles oficiālu skaidrojumu, 13.novembrī vēsta Diena.

Slimnīcas korupcijas skandālam oranžu nokrāsu dod tas, ka Veselības ministrijas (VM) vadošās amatpersonas neskaidri izsakās par to, kā viens no kriminālprocesā aizturētajiem BKUS saimniecības direktors Tautas partijas (TP) biedrs un ziedotājs Aivars Lisenko nonācis līdz vakancei BKUS valdē.

Izrādās A.Lisenko iepriekš nekad nebija strādājis veselības aprūpes sistēmā, taču 2008.gada aprīlī viņu izvēlējās par BKUS valdes locekli. Zināms vien, ka viņu izraudzījās VM valsts sekretārs Armands Ploriņš, kurš BKUS pārstāv valsts kapitāldaļu turētāju un agrāk strādājis Pārtikas un veterinārajā dienestā, ko vadīja kādreizējais veselības ministrs Vinets Veldre (TP).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pamats sūdzas IUB par pārtraukto Bērnu slimnīcas konkursu

Elīna Pankovska, 26.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas firma Pamats ir iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) saistībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) telpu rekonstrukcijas konkursu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Ieraksts mājaslapā liecina, ka sūdzības izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepazinusies ar Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) kritisko atzinumu par pēdējo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) rīkoto būvdarbu iepirkumu konkursu, kurā uzvarēja korupcijas skandālā iesaistītā Rīgas firma Pamats, slimnīcas valde nolēmusi pārtraukt minēto iepirkumu procedūru.

IUB bija konstatējis, ka šim konkursam tika izveidota likumam neatbilstoša komisija, līdz ar to tās lēmums ir nelikumīgs, portālam Diena.lv komentēja IUB vadītājs Andrejs Tiknuss. IUB konstatējis arī vairākas konkursa dokumentācijas nepilnības.

Diena jau rakstīja: zīmīgi ir tas, ka pēdējā BKUS būvdarbu iepirkumu konkursā iesaistītas vairākas personas un firmas, kuras ir galvenie varoņi korupcijas skandālā par senāku BKUS būvdarbu iepirkumu. Jau vēstīts, novembra sākumā KNAB aizturēja iepirkuma komisijas pārstāvjus Aivaru Lisenko, Arni Kramzaku, kā arī būvuzraugu Projektu attīstības un vadības biroja (PVAB) valdes locekli Raiti Muižnieku un Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bērnu slimnīcu vadīs Lācis

Guna Gleizde, 26.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pienākumu izpildītāju apstiprināts Andis Lācis, kurš pašlaik ir slimnīcas valdes loceklis.

Jau ziņots, ka veselības iemeslu dēļ pirms nedēļas no amata atkāpās BKUS vadītājs Dzintars Mozgis. Vadītāja pienākumus viņš gan beidza pildīt jau pērnā gada decembrī. Viņa pilnvaras tika apturētas saistībā ar slimnīcas korupcijas skandālu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par kukuļdošanu, kukuļņemšanu un citiem pārkāpumiem apcietinājis divas slimnīcas amatpersonas, kā arī SIA Projektu vadības un attīstības birojs un SIA Pamats amatpersonas.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders informē, ka ministrija lēmusi pagaidām samazināt BKUS valdes locekļu skaitu, respektīvi – Dz.Mozga vietā valdē nevienu neiecelt. Turpmāk tajā strādās A.Lācis un Egils Lavendelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mozgis lūdz uz laiku apturēt viņa pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā

Elīna Pankovska, 13.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis lūdzis Veselības ministrijai uz izmeklēšanas laiku apturēt viņa pilnvaras slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatā, ziņo diena.lv.

«Gaidām no Veselības ministrijas atbildi, vai piekritīs un kāda būs jaunā valde,» Dienai teica slimnīcas preses sekretārs Romēna Namniece. Slimnīcas valdē ir tikai divi cilvēki – Dz.Mozgis un Egils Lavendelis.

Pēc KNAB publiski sniegtās informācijas - saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem slimnīcas amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā no 2007. līdz 2009.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bērnu slimnīcas vadītājs veselības stāvokļa dēļ atkāpjas no amata

Sanita Igaune, 19.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis ir iesniedzis Veselības ministrijā (VM) iesniegumu, kurā lūdz veselības stāvokļa dēļ ar 19.februāra atbrīvot viņu no valdes priekšsēdētāja amata.

VM Komunikācijas nodaļas pārstāvis Oskars Šneiders Db norādīja, ka VM kā slimnīcas kapitāldaļu turētājs septiņu dienu laikā sasauks dalībnieku sapulci, kurā tiks pieņemts lēmums par slimnīcas valdes sastāva izmaiņām līdz jauna valdes priekšsēdētāja izvēlei.

Veselības ministre Baiba Rozentāle norāda, ka Dz.Mozgis pa šiem gadiem ir veicinājis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas izaugsmi. Vienlaikus viņa cer, ka, profesors pēc atveseļošanās turpinās veicināt slimnīcas tālāku attīstību un izaugsmi.

Db.lv jau vēstīja, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīca pērnā gada nogalē bija nonākusi KNAB redzeslokā saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem, kad pēc KNAB sniegtās informācijas - slimnīcas amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā no 2007. līdz 2009.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bērnu slimnīcā gada laikā 50 000 pacientu neatnāk uz pieteiktu vizīti pie ārsta

LETA, 17.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada laikā 50 000 pacienti nav ieradušies uz iepriekš pieteiktu vizīti pie ārsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), kā arī to nav atteikuši, šorīt vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

BKUS aprēķini par pēdējiem 12 mēnešiem liecina, ka neatteiktas vizītes veido 16% no kopējā vizīšu skaita.

Šī iemesla dēļ tiek traucēts ārstu darbs, bet citi pacienti gaida garās rindās.

Piemēram, pulmonoloģei Renātei Snipei šonedēļ, otrdien nav atnākuši divi no pieciem pacientiem, lai gan pieteiktās vizītes nav arī atteiktas.

Gada sākumā BKUS apsvēra domu, ka gadījumā, ja pacients divas reizes neatnāk uz pieteikto konsultāciju un to nav atteicis, trešajā reizē par to būtu jāmaksā, pat ja ir nosūtījums no ģimenes ārsta. Taču pagaidām no šīs idejas nācies atteikties, jo nav normatīvā regulējuma, kas ļautu piemērot sankcijas par neierašanos uz vizīti pie ārsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc remonta durvis ver Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Konsultāciju māja, kur turpmāk pacientus konsultēs lielākā daļa BKUS ambulatoro speciālistu. Kā pirmie turp dosies reimatologi un pediatri, taču drīzumā turp pārcelsies arī citu profilu ārsti.

«Mainoties pacientu plūsmai no slimnīcas etapa uz ambulatoro un līdz ar to palielinoties ambulatoro pacientu skaitam, aizvien skaidrāk iezīmējās plašāku telpu trūkums. Tāpēc tika pieņemts lēmums veikt remontdarbus un paplašināt konsultācijām paredzētās telpas,» skaidro BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša. Pērn visās BKUS novietnēs ambulatori tika konsultēti 215 623 pacienti, taču 2013. gadā – 182 271 un 2012. gadā - 130 759.

Telpu remontam tika novirzīti līdzekļi 28,9 tūkt. eiro apmērā. Darbus veica uzņēmums TG Construction. Savukārt inventārs iegādāts par 4292 eiro.

Ambulatorās aprūpes veselības daļas vadītāja Irina Ošeniece stāsta, ka galvenā priekšrocība un ērtības, ko izjutīs pacienti, ir iespēja visas apmeklējuma epizodes – kartiņas saņemšanu, konsultāciju, analīžu nodošanu un, ja nepieciešams, maksāšanu – veikt viena korpusa ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Atjaunota BKUS Rehabilitācijas klīnika un dienas stacionārs Gaiļezerā

Dienas Bizness, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Gaiļezera novietnē pabeigti atjaunošanas darbi Rehabilitācijas klīnikas telpās, kur tiek sniegti rehabilitācijas pakalpojumi dienas stacionāra un ambulatorajiem pacientiem. Vienlaikus atjaunotas arī dienas stacionāra telpas, kas atradīsies turpat blakus rehabilitācijas klīnikas telpām, lai pacientiem, kas ieradušies uz procedūrām un nodarbībām, būtu ērti, informē BKUS.

«Galvenais mūsu pacientu un arī darbinieku ieguvums ir tas, ka turpmāk fizioterapeiti, audiologopēdi, ergoterapeiti, ārsti- rehabilitologi atradīsies vienuviet un nebūs jāmēro lieli attālumi starp kabinetiem,» stāsta BKUS Rehabilitācijas klīnikas vadītāja vietniece Dace Bērtule.

Rehabilitācijas klīnikas vadītāja asoc. prof. Anita Vētra norāda, ka arī otrā BKUS novietnē Torņkalnā norit vērienīgi Rehabilitācijas klīnikas renovēšanas darbi, kurus plānots pabeigt pēc dažiem mēnešiem.

Augusta sākumā Bērnu slimnīcas fonds uzsāka līdzekļu vākšanas akciju rehabilitācijas aprīkojuma iegādei. Tās laikā Rimi un Supernetto veikalu tīklos, kā arī Galactico tirdzniecības centros pie sienas Palīdzēsim kopā! ir izvietotas ziedojumu vākšanas kastītes. Iecere ir iegādāties četrus specializētos trenažierus, vertikalizācijas palīgierīci un trīs krēslus ar maināmu augstumu. Labdarības akcija ilgs vēl līdz šā gada 30.septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsācis kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam saistībā ar valsts SIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (turpmāk – BKUS) publiskajiem iepirkumiem.

Kā liecina KNAB informācija, ilgstošu operatīvi tehnisko pasākumu rezultātā un izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka saistībā ar vairākiem būvdarbu iepirkumiem slimnīcas vajadzībām BKUS amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, pēc iepriekšējas vienošanās ar vairāku uzņēmumu atbildīgajām personām veikušas pretlikumīgas un krāpnieciskas darbības lielā apmērā, radot būtisku kaitējumu valsts interesēm.

Veikto kratīšanu laikā personām izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā, kuru izcelsme tiks noskaidrota turpmākās izmeklēšanas laikā. Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu aizturētās personas par aizdomās turētajām dažādos noziedzīgos nodarījumos – dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana, krāpšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezmaksas medicīna bērniem diemžēl lielā mērā ir uz papīra - par to pārliecinājusies Ilze, pirms nedēļas cenšoties pierakstīt divus mēnešus veco meitu pie bērnu kardiologa Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), vēsta laikraksts Diena.

Bērnam uz galvas izveidojusies hemangioma - asinsvadu sabiezējums -, un, lai to likvidētu, jāiziet zāļu kurss. Taču pirms tam norīkota kardiologa konsultācija. Par valsts naudu konsultāciju ar pavadošo izmeklējumu var saņemt tikai martā, bet par 38 latiem - janvāra sākumā. Raizējoties par bērnu, Ilze maksās, raksta laikraksts.

BKUS valdes locekle Ināra Bluķe uzsvērusi - slimnīcā maksas pakalpojumu īpatsvars ir neliels, vidēji ap 2%. «Maksas pakalpojumi noteikti nav mūsu prioritāte. Mūsu valstī bērniem [veselības aprūpe] ir bez maksas,» viņa teikusi Dienai. Maksas pakalpojumus viņa saukusi par vecāku izvēli, nevis ikdienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nopietnie defekti Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa jaunbūvē novērsti, citi vēl tiek laboti

To DB apliecina slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Līdz ar to daļā jaunbūves, kur bojājumi bija mazāki, jau atsākušies būvdarbi, atbilstoši projektam. Citās korpusa daļās defektu novēršanas darbi vēl turpinās.

Jau vairākkārt ziņots, ka, konstatējot deformācijas jaunbūvē, gada sākumā tika apturēti celtniecības darbi. Fiksētie defekti radīja bažas par Eiropas Savienības līdzfinansējuma zaudēšanu un pat nepieciešamību daļu uzbūvētā demontēt un pārbūvēt. Izaicinājums nezaudēt ES līdzfinansējumu gan vēl saglabājas.

Stradiņu jaunā slimnīca ir vērienīgākais investīciju projekts veselības aprūpes nozarē – tas paredz divu jaunu korpusu būvniecību un vēsturiskā mantojuma – arhitekta Reinholda Šmēlinga projektētās ēkas – restaurēšanu, izveidojot tur mācību un zinātnes parku. Ilgtermiņa plānu īstenošana sākta ar viena korpusa būvniecību – 2013. gadā tika noslēgts līgums ar pilnsabiedrību SBRE par jaunā korpusa projektēšanu un celtniecību 67,3 milj. eiro apmērā. Šopavasar valdība lēma tā īstenošanai 2017. gadā piešķirt vēl ap 16 milj. eiro – 7,4 milj. eiro nepieciešami, lai pabeigtu būvniecību un izbūvētu lietus ūdens novadīšanas kolektoru un norēķinātos ar būvniekiem, bet 8,5 milj. eiro – iekārtu un aprīkojuma iegādei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrijas (VM) atlases komisija par valdes priekšsēdētāju Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) virza Andu Čakšu, savukārt par valdes priekšsēdētāju Nacionālajā Rehabilitācijas centrā (NRC) Vaivari - Andu Nulli, aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Lai apstiprinātu abas kandidātes, kā arī vienotos par slimnīcas valdes darbu līdz kandidātu darba sākšanai, šīs nedēļas laikā tiks sasaukta kapitālsabiedrību BKUS un NRC Vaivari dalībnieku sapulce VM.

Čakša ir strādājusi Bērnu slimnīcā par ārstu pediatru bērnu intensīvās terapijas nodaļā, kā arī bijusi BKUS Attīstības un atbalsta fonda valdes locekle. Patlaban slimnīcā Čakša nestrādā. Pastāv aizdomas, ka Čakša varētu lobēt zāļu vairumtirgotāju interese, turklāt viņa ir arī veselības ministra Jura Bārzdiņa (Liepājas partija/ZZS) sievas labākā draudzene, ziņoja Radio 101.

Nulle, kas izvēlēta par NRC Vaivari valdes priekšsēdētāju, kopš 1999.gada tur strādā par Spinālo pacientu rehabilitācijas nodaļas vadītāju, savukārt no 1994. līdz 1999.gada viņa centrā strādājusi par ārstu-rehabilitologu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par labdarības tirdziņa ziedojumiem ierīko bērnu atpūtas stūrīšus

Sadarbībā ar Tele2, 19.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) RCB Saulaino dienu bibliotēkā nogādātas dažādas attīstošās spēles un aktivitāšu galdiņi, kas turpmāk kalpos par pamatu vairāku atpūtas stūrīšu izveidei slimnīcā.

Turpmāk BKUS bērnu atpūtas stūrīšos pacienti varēs spēlēt attīstošās spēles, darboties ar speciāliem aktivitāšu galdiņiem un dēļiem, kā arī paši buvēt savu pilsētu.

Atpūtas stūrīšu inventārs iegādāts par mobilo sakaru operatora «Tele2» Ziemassvētku labdarības tirdziņā savāktajiem ziedojumiem. Ziemassvētku labdarības tirdziņā darbinieki piedalās gan kā pārdevēji, gan kā pircēji. No gada uz gadu tirdziņā iesaistās aizvien vairāk kolēģu, komentē «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai mazinātu pacientu parādus slimnīcām, Veselības ministrija no nākamā gada cer mazināt līdzmaksājumu par uzturēšanos stacionārā un tajā veiktām operācijām, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Garantiju gan tam nav. Veselības ministrijā nemaz neslēpj – salīdzinājumā ar citām Eiropas valstīm Latvijā pacienta līdzmaksājumi par valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem ir nesamērīgi augsti, arī iedzīvotāji socioloģiskajās aptaujās norāda uz nepieciešamību medicīnas pakalpojumus padarīt pieejamākus. Tomēr cerības, ka situācija tuvākajā laikā varētu būtiski uzlaboties, ir visai vājas. Veselības ministrija ir paziņojusi, ka 2015. gada budžetā tai papildus nepieciešami 95 milj. eiro, tostarp vairāk nekā 8 milj. eiro, lai nākamgad varētu samazināt līdzmaksājumu par stacionārā veiktām operācijām no 42,7 eiro līdz 21 eiro un pacientu iemaksu no 13,5 eiro līdz 7 eiro, taču budžeta vajadzības ir arī citām nozarēm. Turklāt Krievijas–Ukrainas konflikta ēnā liela daļa naudas, kas būs papildus sadalāma starp nozarēm, varētu tikt novirzīta aizsardzībai. Jāņem arī vērā varas gaiteņos sākušās runas par iespējamu jostas savilkšanu un budžeta konsolidāciju, ko Finanšu ministrija gan noliedz. Pilnībā atteikties no līdzmaksājuma par operācijām pēc Veselības ministrijas plāniem varētu 2017. gadā, taču tam nepieciešami pamatīgi līdzekļi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai pērn 1,1 miljona latu zaudējumi

Gunta Kursiša, 29.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts SIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīca (BKUS) 2012. gadā apgrozīja 19,2 miljonus latu, kas ir par 8,9% vairāk nekā iepriekšējā gadā, taču pārskata gads noslēgts ar 1,1 miljona latu lieliem zaudējumiem, liecina Lursoft dati.

2012. gadā no BKUS kopējās ieņēmumu struktūras 95,8% veidoja veselības aprūpes pakalpojumi, no kuriem 97,5% ir valsts apmaksāti, bet 2,5% - maksas pakalpojumi.

Pērn ir samazinājies vidējais ārstēšanās ilgums. 2011. gadā tas bija 5,04 dienas, bet pērn – 4,8 dienas. Vidējā ārstēšanās ilguma samazinājums saistāms ar gada pirmajā pusē optimizēto pacientu izmeklēšanu un ārstēšanu visās stacionāra nodaļās, norāda slimnīcas vadība, prognozējot, ka vidējam ārstēšanās ilgumam turpmākajos gados būs tendence palielināties, jo, attīstot observācijas darbu, kā arī dienas stacionāra un ambulatoro aprūpi, stacionāra apstākļos ārstēto pacentu veselības stāvoklis kļūst smagāks, līdz ar to arī pagarinās ārstēšanās laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Par dzemdībām Latvijā jāmaksā vairāk nekā 2000 latu

Dienas Bizness, 01.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēķins par Krievijas iedzīvotājas priekšlaicīgajām dzemdībām Latvijā jau sasniedzis 2069 latus. Tomēr tas vēl pieaugs, apstiprina Bērnu klīniskajā slimnīcā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Krievija esot gatava evakuēt Natāliju Poļakovu un viņas jaundzimušos dvīņus, jo par pakalpojumiem Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) sieviete saņēmusi rēķinu 2069 latu apmērā. Viņa esot vientuļā māte, kurai nav līdzekļu visas summas atmaksai.

Savukārt mediķi norādot, ka transportēšana var būt bīstama jaundzimušajiem dvīnīšiem.

Kā raksta Neatkarīgā, summu veido slimnīcas cenrādis un Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība, paskaidrojusi PSKUS Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle. Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece zinājusi teikt, ka Krievijas pilsone ar jaundzimušajiem dvīņiem no 13. jūlija ārstējas BKUS jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā un pēc bērnu izrakstīšanas no slimnīcas maksājamā summa palielināsies vēl vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvija pieteiksies vēl papildu 210 000 Moderna vakcīnām pret Covid-19

LETA, 14.01.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija pieteiksies vēl papildu 210 000 "Moderna" vakcīnām pret Covid-19, otrdien valdības pārstāvjus informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs aicināja šīs dienas valdības sēdē iekļaut jautājumu par Latvijas iespēju rezervēt papildu 210 000 "Moderna" vakcīnas pret Covid-19.

Pavļuts sacīja, ka vakar tika saņemta informācija par Latvijas iespēju rezervēt papildu vakcīnas un Latvijai lēmums ir jāsniedz līdz šī vakara plkst.18.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvija saņēmusi pirmās 1200 ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Anna Karolīna Šaule.

Savukārt trešdien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) kā pirmā Latvijā sāks ārstniecības personu vakcināciju ar "Moderna" vakcīnām pret Covid-19, informēja BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

19 tūkstoši latu par dzemdēšanu Latvijā

Dienas Bizness, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas pilsones priekšlaicīgās dzemdības un bērnu ārstēšana Latvijā izmaksājusi gandrīz 19 000 latu, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Par dzemdībām Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā sieviete saņēmusi rēķinu 2069 latu apmērā. Savukārt par priekšlaicīgi dzimušo mazuļu ārstēšanos Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) no 13. jūlija līdz 9. septembrim izmaksas ir 16 766,14 latu. Pašlaik kopējās ārstēšanās izmaksas ir 18 835,14 latu.

Sieviete ir vientuļā māte, un viņai nav līdzekļu ārstēšanās izdevumu atmaksai, norāda laikraksts.

BKUS sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece pastāstījusi: «Bērni piedzima septītajā grūtniecības mēnesī - tajā vecumā mazulis var piemirst patstāvīgi elpot un vēl neprot zīst. Viens zīdainis visu apguva ātrāk, otram bija nepieciešams nedaudz vairāk laika. Pašlaik bērnu stāvoklis atbilst tam, lai no slimnīcas izrakstītu. Visa dokumentācija ir sagatavota izrakstīšanai, un viņu aizbraukšana atkarīga no Krievijas operativitātes.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bērnu slimnīcas kukuļošanas lietā uzrāda apsūdzības

Elīna Pankovska, 17.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra ir cēlusi apsūdzības Bērnu klīniskās universitātes (BKUS) slimnīcas apjomīgajā korupcijas skandālā iesaistītām deviņām personām.

BKUS saimniecības direktoram Aivaram Lisenko, zināmam arī kā dāsnam Tautas partijas ziedotājam, apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa un par kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšanu, izmantojot savu dienesta stāvokli, DB uzzināja prokuratūrā.

Bērnu slimnīcas nu jau bijušajam valdes loceklim, iepirkumu komisijas vadītājam Arnim Kramzakam apsūdzība celta pēc tiem pašiem KL pantiem, klāt vēl pievienojot kukuļņemšanas organizēšanu.

Savukārt Projektu vadības un attīstības biroja (PVAB) valdes loceklim Raitim Muižniekam klāt vēl nāk kukuļņemšanas atbalstīšana.

Komentāri

Pievienot komentāru