Jaunākais izdevums

ASV pavalsts Floridas Meksikas līča piekrasti piemeklējuši spēcīgi plūdi, kurus izraisījusi tropiskā vētra Debija (Debby), kas atnesusi spēcīgas lietusgāzes liekot kāpt ūdens līmenim upēs.

Plūdu apdraudētājās teritorijās Floridas varasiestādes likušas uz laiku mājas atstāt līdz 20 tūkstošiem cilvēku. Meteorologi prognozē, ka nokrišņu daudzums turpinās palielināties un tuvāko dienu laikā Floridā varētu plosīties tornado.

Tropiskā vētra Debija Floridas piekrasti sasniedza pirmdien. Stihijas rezultātā nodarīts kaitējums arī iedzīvotāju īpašumiem. Vētras dēļ uz laiku tika slēgtas daudzas naftas ieguves platformas, un pavalsts pasludināja ārkārtas stāvokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Obamas uzvaras gadījumā, ASV nekustamo īpašumu magnāts atlaidīs darbiniekus

Jānis Rancāns, 10.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV nekustamo īpašumu magnāts un kompānijas Westgate Resorts īpašnieks Deivids Sīgels pavēstījis, ka atlaidīs savus darbiniekus, ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs Baraks Obama.

Ņujorkas medija Gawker rīcībā nonākusi D. Sīgela vēstule saviem darbiniekiem, kurā viņš norāda, ka, lai gan tie var izvēlēties balsot par tādu prezidenta kandidātu, kas viņiem labāk patīk, tomēr B. Obamas ievēlēšanas gadījumā kompānijai būs jāmaksā jauni nodokļi. Šādā gadījumā D. Sīgelam nāksies samazināt kompānijas izmērus - «griezt» darbinieku skaitu un pabalstus.

«Kad jūs izvēlēsieties par ko balsot – uzdodiet sev jautājumu – kurš kandidāts saprot ekonomiku un uzņēmējdarbību, bet kurš nesaprot? Kura kandidāta politika apdraud jūsu darba vietu? Atbildiet uz šiem jautājumiem un jūs zināsiet, kurš kandidāts ir spējīgs aizsargāt un izglābt jūsu darbu,» teikts D. Sīgela vēstulē darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

25 labākās pludmales pasaulē

Gunta Kursiša, 22.02.2013

25. Vūlakombas (Woolacombe) pludmale Lielbritānijā. Vislabāk to apmeklēt laikā no jūlija līdz septembrim.

Foto avots: members.virtualtourist.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Latvijā vēl tiek gaidīts pavasaris, ceļotājiem paredzētā interneta vietne TripAdvisor apkopojusi 25 labākās pludmales pasaulē.

Labāko pludmaļu sarakstā ir pludmales Eiropā, piemēram, Itālijā, Spānijā un Lielbritānijā, kā arī Austrālijas, ASV un Latīņamerikas valstu, piemēram, Brazīlijas un Kubas pludmales.

25 pasaulē labāko pludmaļu saraksts:

25. Vūlakombas (Woolacombe) pludmale Lielbritānijā.

24. Baltā pludmale Filipīnās. (Boracay, Philippines).

23. Septiņu jūdžu pludmale (Seven Mile Beach) Džordžtaunā, Lielajās Kaimanu salās (George Town, Grand Cayman).

22. Bata (The Baths) Virdžingordas (Virgin Gorda) salā.

21. Akumala Meksikā.

20. Fort De Soto parks Floridā.

19. Tirkīza līcis (Turquise Bay) Eksmautā (Exmouth) Austrālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apelsīnu sula varētu ieņemt zelta vietu, vismaz, skatoties uz investoru interesi nākotnes darījumu biržās, raksta MarketWatch.

Šajā gadā liela daļa izejvielu cenu ir sarukušas, ieskaitot zeltu, kura vērtība kopš gada sākuma zaudējusi vairāk nekā 15%, taču rezultātā investori ir pievērsušies apelsīnu sulai.

Sasaldētas koncentrētas apelsīnu sulas nākotnes līgumu cenas šajā gadā ir pieaugušas par 30%. Ņemot vērā, ka Floridā neārstējamu kaišu dēļ sarūk koku skaits, kā arī Atlantijas orkānu sezona rada vēl papildus draudus jaunajai ražai, analītiķi paredz vēl vietu cenas pieaugumam.

Kā liecina arī jaunākie dati par apelsīnu ražu, kas publicēti 10. maijā, Floridā tiek prognozēts novākt 142 miljonus kastu ar apelsīniem, kas ir par 3% mazāk nekā tika paredzēts decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igauņu amatpersona par nodokļu maksātāju naudu atpūtusies Floridā

Gunta Kursiša, 14.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas administratīvās vienības Nommes vadītājs izbaudījis 16 dienu ilgu atpūtu Floridā, kas Igaunijas nodokļu maksātājiem izmaksājis vairāk nekā tūkstoti eiro, ziņo BBN.

Nommes mērs Erki Korps (Erki Korp) devās vizītē uz Destinā, Floridā, organizētu semināru. Neņemot vērā, ka reliģiska rakstura seminārs «Developing Healthy Communities» pilsētā ar 12 tūkst. iedzīvotāju norisinājās no 2. līdz 8. maijam, E. Korps pameta Tallinu 29. aprīlī un atgriezās tajā 14. maijā.

Lidmašīnas biļetes uz Destinu izmaksāja 652 eiro, turklāt par katru Floridā pavadīto dienu amatpersonai tika izmaksāta arī komandējuma nauda, tādējādi 16 dienu ilgā «darba brauciena» izmaksas palielinot līdz 1 164 eiro.

«Šis brauciens man sniedza iespēju izprast, kā noris darbs jūsu pilsētā, kā arī sniedza redzējumu, kā mēs varētu darīt lietas Nommē,» E. Korps norādīja Destinas vietējam laikrakstam.«Tagad mums ir iespēja un brīvība dalītes savās idejās, padomju laikos ceļot bija grūti un sabiedrība bija ļoti noslēgta,» floridiešiem stāstījis Nommes vadītājs. Tāpat viņš Destinas vietējam medijam paudis, ka Nommes vadība atšķiras no Destinas vadības, un viņš atklāja, ka «ja es sāktu tikšanos ar lūgšanu, uz mani raudzītos kā uz ķertu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Uzņēmējs, kas solīja Obamas uzvaras gadījumā atlaist darbiniekus, tagad palielinājis tiem algas

Gunta Kursiša, 13.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV nekustamo īpašumu magnāts un uzņēmuma Westgate Resorts īpašnieks un izpilddirektors, kurš solīja Baraka Obamas uzvaras gadījumā pēc prezidenta vēlēšanām atlaist darbiniekus, savu solījumu nav turējis un, gluži pretēji, palielinājis kompānijā strādājošo algas par 5%, raksta CNN Money.

Jau rakstīts, ka pirms vēlēšanām Westgate Resorts īpašnieks Deivids Sīgels (David Siegel) saviem darbiniekiem izsūtīja vēstuli, kurā teica, ka viņi var balsot par to prezidenta kandidātu, kurš viņiem labāk patīk, tomēr B. Obamas ievēlēšanas gadījumā kompānijai būs jāmaksā jauni nodokļi un tāpēc D. Sīgelam nāksies samazināt kompānijas izmērus - «griezt» darbinieku skaitu un pabalstus.

«Kad jūs izvēlēsieties, par ko balsot – uzdodiet sev jautājumu – kurš kandidāts saprot ekonomiku un uzņēmējdarbību, bet kurš nesaprot? Kura kandidāta politika apdraud jūsu darba vietu? Atbildiet uz šiem jautājumiem un jūs zināsiet, kurš kandidāts ir spējīgs aizsargāt un izglābt jūsu darbu,» D. Sīgels ieteica vēstulē savas kompānijas darbiniekiem. Saskaņā ar ASV mediju rakstīto, viņš pauda, ka B. Obamas otrā prezidentūras termiņa laikā ekonomikai tiks nodarīts liels kaitējums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

SpaceX raķete Falcon Heavy veikusi pirmo komerciālo lidojumu

Laura Mazbērziņa/LETA-BBC, 12.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānija SpaceX ceturtdien no Kenedija kosmosa centra Floridā palaidusi kosmosā pirmajā komerciālajā lidojumā savu jaunāko un lielāko raķeti Falcon Heavy.

Raķete Falcon Heavy nogādājusi orbītā Saūda Arābijas satelītu Arabsat-6A, kas sniegs TV, interneta un mobilo sakaru pakalpojumus Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Eiropā.

Pēc starta visas trīs nesējraķetes veiksmīgi veikušas atgriešanos uz Zemes. Abas sānu nesējraķetes teju vienlaicīgi stateniski piezemējās bāzē Kanaveralas zemesragā Floridā, bet centra nesējraķete nolaidās uz peldošas platformas Atlantijas okeānā.

Pašlaik pasaulē spēcīgākā raķete Falcon Heavy pagājušā gada februārī devās pirmajā izmēģinājuma lidojumā, nogādājot kosmosā SpaceX dibinātājam un vadītājam Īlonam Maskam piederošu sarkanu sporta automašīnu Tesla Roadster.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hilarijai Klintonei ir 90% iespēja uzvarēt ASV prezidenta vēlēšanās, liecina Reuters/Ipsos States of the Nation aptauja.

Viņas izredzes ir aptuveni līdzīgas kā pagājušajā nedēļā, un Trampa uzvaru var nodrošināt apstākļu sakritība sešos vai septiņos štatos.

Pastāv iespēja, ka Tramps var uzvarēt Floridā, Mičiganā, Ziemeļkarolīnā un Ohaijo, jo šajos štatos abu kandidātu iespējas svētdien bija līdzīgas. Tāpat iespēja, ka Tramps uzvarēs, pastāv Pensilvānijā, kur Klintonei bija tikai 3 procentpunktu pārsvars. Lai Tramps uzvarētu, viņam jāgūst pozitīvi rezultāti lielākajā daļā šo štatu.

Ja Tramps zaudēs divos no trim štatiem – Floridā, Mičiganā un Pensilvānijā, ir skaidrs, ka Klintone uzvarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tramps atkārtoti norāda, ka lielākā daļa NATO valstu nepietiekami finansē aizsardzību

LETA--CNN, 07.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV prezidents Donalds Tramps, apmeklējot ASV bruņoto spēku Centrālo pavēlniecību Floridā, uzsvēris atbalstu NATO, taču atkārtoti norādījis, ka lielākā daļa alianses dalībvalstu atvēl nepietiekami daudz līdzekļu militārajiem izdevumiem.

«Mēs stingri atbalstām NATO,» sacīja Tramps, pirmdien tiekoties ar amerikāņu militārpersonām Makdila gaisa spēku bāzē Floridā, kur atrodas Centrālā pavēlniecība.

«Mēs vienīgi lūdzam, lai NATO dalībvalstis pilnībā un atbilstoši piešķir finanšu līdzekļus NATO aliansei, un daudzas no tām to nedara. Daudzas nav pat tikušas tuvu [nepieciešamajam finansējuma līmenim]. Un tām tas ir jādara,» teica ASV prezidents.

Tikai piecas no NATO dalībvalstīm izpilda NATO ieteikumu aizsardzībai veltīt ne mazāk kā 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) - tās ir ASV, Grieķija, Igaunija, Lielbritānija un Polija. Latvija un Lietuva apņēmušās šo līmeni sasniegt nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apelsīnu sulas nākotnes kontrakta cena pasaules biržās strauji pieaug, jo viesuļvētra Irma, kas drīzumā varētu apdraudēt Floridu, var kaitēt apelsīnu ražai, raksta Bloomberg.

Patlaban bīstamajai piektās kategorijas viesuļvētrai tuvojoties Floridai, tajā izsludināta ārkārtas situācija. Rezultātā apelsīnu sulas cena novembra piegādēm otrdien ICE Futures biržā pieauga par 6,2% līdz 1,45 dolāriem par mārciņu, kas ir straujākais kāpums kopš pērnā gada maija.

Floridā saražo otro lielāko apelsīnu sulas apmēru pasaulē. Pirms ziņojuma par viesuļvētru tika prognozēts, ka Florida piegādās vairāk nekā pusi no kopējā ASV apelsīnu apjoma un aptuveni pusi no valsts greipfrūtu apjoma.

ASV Lauksaimniecības departaments jūlijā prognozēja, ka ASV šajā sezonā saražos 9% apelsīnu no kopējiem apjomiem pasaulē un 16% apelsīnu sulas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apelsīnu sula var nest ievērojamu peļņu

Žanete Hāka, 16.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apelsīnu sulas nākotnes līgumu cenas līdz septembrim varētu uzlēkt par 42% līdz augstākajai cenai kopš pērnā gada februāra, atsaucoties uz analītiķu aprēķiniem, raksta Bloomberg.

ICE Futures biržā apelsīnu sulas cena pirmo reizi kopš 25. jūnija pieauga virs 1,4039 dolāriem par mārciņu, visiem signāliem liecinot, ka tā līdz septembrim turpinās augt līdz divu dolāru atzīmei. Kopš 26. jūnija, kad cena sasniedza trīs mēnešu zemāko cenu, apelsīnu sulas cena ir pieaugusi par 13%, ko veicināja otra lielākā citrusaugļu audzētāja, Floridas valdības, prognoze par mazāku ražu.

ASV Lauksaimniecības departaments prognozē, ka Floridas apelsīnu raža gadā, kas beigsies 31. septembrī, sasniegs 133,4 miljonus kastu. Kopš februāra, kad tika prognozēts 141 miljons kastu, departaments ir samazinājies savu ražas prognozi jau četras reizes, skaidrojot, ka raža būs mazāka citrusaugu slimību dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim par postošāko Atlantijas okeāna vētru ASV vēsturē uzskatītā viesuļvētra Irma pēc ASV Floridas štata sasniegšanas svētdien mazinājusi savu spēku, toties izraisījusi milzu plūdus, vēsta ārvalstu mediji.

ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs prognozē, ka pirmdien vētra virzīsies tālāk pāri Floridas ziemeļiem un Džordžijas dienvidrietumiem.

Viesuļvētras plosās aptuveni 650 kilometrus platumā un tās maksimālais vēja ātrums ir 49 metri sekundē.

Irmas izraisītajos satiksmes negadījumos Floridā miruši trīs cilvēki, Karību jūras salās gājuši bojā 25 cilvēki.

Bez elektroapgādes Karību salās ir vairāk nekā pusotrs miljons klientu, miljoniem cilvēku evakuējušies. Floridā dots rīkojums evakuēties teju trešdaļai štata iedzīvotāju jeb sešiem miljoniem.

Lasi Vēl:

Irma Francijai piederošajās salās nodarījusi postījumus vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

60 pēdas jeb aptuveni 18 metrus plats zemes iegruvums izveidojies netālu no Walt Disney World atrakciju parka Floridā, liekot viesu namā dzīvojošajiem glābties no iegruvuma, kas «aprija» ēku vien pāris minūšu laikā. Viena no trīs stāvu mājām, zem kuras izveidojās iegruvums, sabruka, bet otra lēnām ieslīdēja zemē, raksta CNN.

Atpūtas vietas Summer Bay Resort apmeklētājiem bija vien dažas minūtes laika, lai izglābtos, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, ziņo medijs. Piemēram, kāds pāris un viņu zīdainis izglābušies no nogruvuma, izlecot pa logu. Daudzi viesi nepaguva pirms ēkas pamešanas paņemt savas mantas, kas iegruva zemē līdz ar namu, raksta CNN.

Aculiecinieki stāsta, ka pirms ēkas iegruvušas zemē, viņi dzirdēja skaļus trokšņus un logu krakšķēšanu. Kopumā ēkās, ko «apēda zeme», atradās aptuveni 35 cilvēki, un amatpersonas norāda, ka visi viesi tika evakuēti pirms sagruva pirmais nams.

Iegruvuma dziļums ir aptuveni 4,5 metri. Summer Bay Resort atrodas aptuveni desmit minūšu gājiena attālumā no Walt Disney World atrakciju parka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināts - Jaunā SpaceX raķete kosmosā aizvedusi Tesla Roadster

LETA/AFP, 07.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Pašlaik pasaulē spēcīgākā raķete palaista no Kanaveralas zemes raga Floridā, lai nogādātu kosmosā Īlonam Maskam piederošu sarkanu sporta automašīnu «Tesla Roadster».

ASV kompānija «SpaceX» otrdien palaidusi kosmosā savu jaunāko un lielāko raķeti «Falcon Heavy».

«Falcon Heavy» izstrādāta kosmosa kuģu nogādāšanai uz Mēness vai Marsa, kā arī īpaši lielu satelītu nogādāšanai Zemes orbītā. Raķete var nest 64 tonnas kravas.

Pašlaik pasaulē spēcīgākā raķete «Falcon Heavy» tika palaista no Kanaveralas zemes raga Floridā, lai pirmajā izmēģinājuma lidojumā nogādātu kosmosā «SpaceX» dibinātājam un vadītājam Īlonam Maskam piederošu sarkanu sporta automašīnu «Tesla Roadster».

Automašīna, kurā pie stūres sēž manekens «Starman» kosmonauta tērpā, cerams, ieies orbītā ap Sauli un sešu mēnešu laikā pietuvosies Marsam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Nacionālās aviācijas un kosmosa pārvaldes (NASA) kosmosa zonde «Parker Solar Probe» pietuvojusies rekordlielā tuvumā Saulei un turpina tai tuvoties ar ātrumu 70 kilometri sekundē, tādējādi kļūstot arī par ātrāko cilvēka radīto aparātu.

Šobrīd «Parker» atrodas 42 miljonu kilometru attālumā no Saules, bet tam jāpietuvojas sešu miljonu kilometru attālumā, kas būs 25 reizes tuvāk par Zemes orbītu. Tuvojoties Saulei, zonde arī palielinās ātrumu, kurš sasniegs 190 kilometrus sekundē jeb 680 000 kilometrus stundā.

1,5 miljardus dolāru (1,3 miljardus eiro) vērtā zonde «Parker Solar Probe» tika palaista 12.augustā no kosmodroma Kanaveralas zemesragā, Floridā.

Paredzēts, ka zonde novembrī sasniegs Saules vainagu - Saules atmosfēras ārējo slāni. Plānots, ka septiņu gadu ilgās misijas laikā zonde izies cauri Saules vainagam 24 reizes.

Zondes uzdevums ir iegūt vairāk informācijas par Saules vēju un ģeomagnētiskajām vētrām, kas apdraud elektroapgādes sistēmas uz Zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

SpaceX kosmosa kuģa apkalpe veikusi pirmo privātpersonu izgājienu kosmosā

LETA--AFP, 13.09.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardiera Īlona Maska kompānija "SpaceX" 13.septembrī iegājusi vēsturē ar pirmo privātās apkalpes izgājienu kosmosā.

Četru cilvēku misija "Polaris Dawn", ko vada finanšu tehnoloģiju miljardieris Džareds Aizekmens, otrdienas agrā rītā startēja no Kenedija kosmosa centra Floridā.

Ceturtdien Aizekmens un "SpaceX" inženiere Sāra Gilisa izgāja ārpus kosmosa kuģa "Dragon" un pavadīja ārpusē kopumā aptuveni 20 minūtes.

Tā kā "Dragon" nav gaisa slūžu, visa apkalpe bija pakļauta kosmosa vakuumam. Misijas pilots Skots Potīts un "SpaceX" inženiere Anna Menona visu laiku palika piesprādzēti kosmosa kuģa iekšienē, jo izgājiena laikā viņi uzraudzīja svarīgas atbalsta sistēmas.

Astronauti izmēģināja jaunus kosmosa skafandrus, kas paredzēti potenciālajām misijām uz Mēnesi un Marsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tropiskā vētra Aizeks, visticamāk, pārtaps orkānā un sasniegs Ņūorleānu, kura pirms dažiem gadiem piedzīvoja traģisko viesuļvētru Katrīna. ASV varasiestādes aicinājušas apdraudētā reģiona iedzīvotājus evakuēties.

ASV meteorologi brīdinājuši, ka Aizeks var izraisīt plūdus Meksikas līča piekrastē. Paredzēts, ka vētra Ņūorleānu sasniegs otrdienas vakarā vai arī trešdien no rīta. Aizeka tuvošanās vietējo iedzīvotāju vidū uzjundījusi sāpīgas atmiņas par 2005. gadā notikušu viesuļvētru Katrīnu, kas prasīja gandrīz divu tūkstošu cilvēku dzīvības.

Gaidot vētras ierašanos, naftas kompānijas slēgušas Meksikas līča naftas ieguves platformas un evakuējušas darbiniekus. ASV varasiestādes aicinājušas piekrastes iedzīvotājus evakuēties un Ņūorleānu pametuši tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas balzams (LB) ražotie dzērieni saņēmuši zelta un sudraba medaļas vienā no prestižākajiem dzērienu nozares konkursiem ASV - Wine & Spirits Wholesalers of America, informē AS Latvijas balzams un Amber Beverage Group komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Ar dubultzeltu no ASV atgriezies degvīns Moskovskaya, savukārt pagājušajā gadā radītie zīmoli Cosmopolitan Diva un Amber Gold saņēmuši sudraba medaļas tā saukto «slēgto» degustāciju vērtējumā, ko veica 25 eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Šakils O’Nīls par 22 miljoniem dolāru pārdod māju ar milzīgu basketbola laukumu

Db.lv, 11.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais NBA basketbolists Šakils O’Nīls par 22 miljoniem dolāru pārdod savu māju Floridā, raksta Business Insider.

Māja viņa īpašumā bijusi 26 gadus – 1993.gadā viņš to iegādājies par mazāk nekā 4 miljoniem dolāru. 2018.gadā viņš par māju prasīja 28 miljonus dolāru, bet pēc tam cenu samazināja.

Mājai ir 12 guļamistabas, 557 kvadrātmetru plašs iekštelpu basketbola laukums, garāža 17 automašīnām un 29 metrus garu baseinu. Tajā atrodas kinozāle, cigāru telpa, āra BBQ un no mājas paveras skaists skats uz ezeru.

Basketbolists savas aktīvās gaitas pārtrauca 2011.gadā, karjeras laikā nopelnot vairāk nekā 286 miljonus dolāru.

Ieskats Šakila O’Nīla īpašumā – galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tokijas automašīnu šovā Ceatec 2012 prezentēta Nissan elektriskā automašīna, kas var noparkoties automātiski, raksta BBC.

Prezentētā Nissan NSC-2015 ir tikai prototips, tomēr automašīnas nosaukums liek domāt, ka Nissan plāno to piedāvāt pārdošanā 2015 gadā. NSC-2015 ir pārveidota Nissan Leaf modeļa versija.

Jaunā automašīna aprīkota ar sensoriem, kamerām, datoriem un 4G komunikācijas tehnoloģiju, lai nodrošinātu tās pārvietošanos.

Demonstrācijas laikā Tokijā automašīna autopilota režīmā pārvietojās ar ātrumu pieci km/h pa taisnu trajektoriju un atpakaļ, kā arī spēja apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Tāpat tika prezentēta NSC-2015 spēja atpazīt ceļa zīmes, kas krāsotas uz brauktuves, automašīna varēja arī apstāties krustojumā. Nissan pārstāvis prezentēja arī iespēju automašīnu vadīt ar telefona palīdzību, atrodoties ārpus braucamrīka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Vitol iegādājas 50% pasaulē lielākā asfalta tirgotāja Sargeant akciju

Dienas Bizness, 10.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ventspils nafta lielākais akcionārs Vitol Group (Vitol), kas arī ir, paziņojis, ka iegādāsies 50% Sargeant Marine (Sargeant) – pasaulē lielākā asfalta tirdzniecības, uzglabāšanas un transportēšanas uzņēmuma. Darījuma summa netiek atklāta, teikts paziņojumā medijiem.

Viens no Sargeant uzņēmējdarbības virzieniem ir starptautiskā tirdzniecība. Uzņēmums piegādā asfaltu klientiem visā pasaulē un diviem stratēģiski izvietotiem termināliem Nīderlandē un Rumānijā.

Paredzams, ka pēc darījuma noslēgšanas uzņēmums tirgos aptuveni 1,3 miljonus tonnu asfalta gadā. Uzņēmējdarbības centri atradīsies Floridā, Londonā un Singapūrā. Jaunā uzņēmuma rīcībā būs trīspadsmit specializētie kuģi, kas veidos pasaulē otro lielāko ISO asfalta konteineru floti. Tiks arī izmantota piekļuve Vitol asfalta ražotnēm visā pasaulē.

Komentējot darījumu, Sargeant vadītājs Daniels Seržants (Daniel Sargeant) sacīja: «Mēs priecājamies par iespēju apvienot spēkus ar Vitol. Mūsu jaunā partnerība ļaus klientiem arī turpmāk izmantot mūsu speciālistu zināšanas, turklāt viņi saņems papildu atbalstu no pasaulē vadošā enerģijas tirdzniecības uzņēmuma.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV par 42,5 miljoniem dolāru pārdots īpašums, sasniedzot rekordaugstu cenu šajā valstī, par kādu izsolē pārdota māja, raksta Business Insider.

Īpašums Playa Vista Isle, kas atrodas Floridā gan pārdots par 115 miljoniem lētāk nekā sākotnēji par to tika prasīts, jo pircēji vēlējās par to saņemt 159 miljonus dolāru. Tomēr saskaņā ar Concierge Auctions datiem, pārdošanas cena ir augstākā, par kādu izsolīta māja ASV.

Īpašumu iegādājusies Delavēras kompānija Oppornova LLC.

Ēkai ir 11 guļamistabas un 22 vannasistabas.

Īpašums tirgū sākotnēji parādījās 2014.gadā, kad tā būvniecība vēl nebija pabeigta, un tā pārdošanas cena bija 139 miljoni dolāru. Tā dizainā ietvertas nianses no Versaļas pils.

Sākotnēji īpašuma nosaukums bija Le Palais Royal, taču tad cena nomainīta uz Playa Vista Isle.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties īpašumā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kafejnīcu ķēde Coffee Inn atvērusi pirmo kafejnīcu Amerikas Savienotajās Valstīs. Pirmā Coffee Inn ASV durvis vērusi Floridas štata pilsētā Tampā.

«Savu pirmo kafejnīcu Floridā atvērām tikai pirms dažām dienām, un jau šobrīd esam ļoti apmierināti ar rezultātiem. Amerikāņi mūs ir uzņēmuši ārkārtīgi pozitīvi, un saņēmām ļoti daudz lielisku atsauksmju. Interesanti, ka tieši šeit, ASV, 2005.gadā dzima ideja izveidot Lietuvā kafejnīcu ķēdi, kas piedāvā kafiju līdzņemšanai. Pēc vairāk nekā 10 gadiem, uzkrājuši vērtīgu pieredzi, mēs atgriežamies ASV,» stāsta Coffee Inn līdzdibinātājs Nidas Kiuberis.

Coffee Inn ASV piedāvājums izstrādāts pēc rūpīgas vietējā tirgus izpētes un iedzīvotāju kafijas patēriņa ieradumu apzināšanas.

«Tampa bija mērķtiecīga izvēle, plānojot, kur atvērt pirmo Coffee Inn kafejnīcu otrpus Atlantijas okeānam. Pirmkārt, tā ir ļoti strauji augoša ASV pilsēta. Otrkārt, kafijas piedāvājums un tirgus Tampā vēl nav pārlieku piesātināts, kas mums paver daudzsološas izaugsmes iespējas,» uzsver N. Kiuberis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Biržu indeksi pieaug pēc muitas tarifu paaugstināšanas atlikšanas

LETA--AFP, 26.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules biržu indeksi pirmdien pieauga pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma, ka ir panākts būtisks progress tirdzniecības sarunās ar Ķīnu, tāpēc viņš atliek 1.martā paredzēto muitas tarifu paaugstināšanu no pašreizējiem 10% līdz 25% Ķīnas precēm vairāk nekā 200 miljardu dolāru vērtībā.

Tramps svētdien tviterī arī pavēstīja, ka viņš plāno tikties ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu savā īpašumā Maralago, Floridā, lai parakstītu vienošanos.

Arī Ķīnas ziņu aģentūra «Sjiņhua» vēstīja, ka Vašingtona un Pekina ir «panākušas ievērojamu progresu konkrētos jautājumos», tostarp par tehnoloģiju nodošanu, intelektuālo īpašumu un lauksaimniecību.

«Globālajos tirgos ir kāpums (..) tirgiem svinot ziņu par termiņa, kad ASV palielinās tarifus Ķīnas preču importam, atlikšanu uz nenoteiktu laiku,» sacīja IG analītiķis Džošua Mahonijs.

Tramps arī veicināja cenu kritumu naftas tirgū, aicinot Naftas eksportētājvalstu organizāciju (OPEC) palīdzēt samazināt «augstās» naftas cenas un palīdzēt «trauslajai» pasaules ekonomikai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban dārgākais īpašums ASV, kas tiek pārdots, maksā 195 miljoni ASV dolāru, raksta Business Insider.

Īpašuma kopējā platība ir 16 hektāri un tas atrodas Floridā, Palmbīčas dienvidos. Īpašums, kura nosaukums ir Gemini, pieder miljardiera – izdevēja Viljama Zifa ģimenei. V. Zifs juniors nomira 2006.gadā. Viņš ir izveidojis veiksmīgu tehnoloģiju žurnālu impērīju, kas izdod tādus žurnālus kā Car and Driver un PC Magazine. Ģimene uzņēmumu par 1,4 miljardiem dolāru pārdeva 1994.gadā.

Ēkā ir 33 guļamistabas, īpašumā ir privāta piestātne, golfa laukums, baseins, tenisa korts un basketbola laukums, un tas abās pusēs robežojas ar privātajām pludmalēm.

Ielūkoties īpašumā iespējams galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar National Geographic pieci no desmit pasaulē vadošajiem šokolādes ražotājiem ir no ASV, bet Šveices zīmols Teuscher atzīts par pasaulē labāko šokolādes meistaru.

Kā raksta topa veidotāji, jūs nekad nenožēlosiet, iepriecinot sevi ar saldumiem, kas tapuši pie šiem šokolādes ražotājiem.

10 labāko šokolādes ražotāju topa priekšgalā nokļuvis Šveices ražotājs Teuscher.

Teuscher šokolādes tradīcijas aizsākās vairāk nekā pirms 70 gadiem nelielā pilsētiņā Šveices Alpos. Mūsdienās Teuscher Cīrihē ražo vairāk nekā 100 šokolādes produktu veidus, izmantojot receptes, kuras tēvs nodevis dēlam. Ražotāja meistardarbs ir šampanieša trifele.

Komentāri

Pievienot komentāru