Pasaulē

Miljardieris iegādājies 21% no Brensona Virgin Money

Lelde Petrāne, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Britu miljardiera Ričarda Brensona (Richard Branson) finanšu pakalpojumu kompānija Virgin Money otrdien paziņojusi, ka amerikāņu investors miljardieris Vilburs Ross ( Wilbur Ross) iegādājies 21% kompānijas, par to samaksājot 100 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (aptuveni 79 miljoni latu), ziņo MarketWatch.

Investīcijas seko reģionālās bankas Church House Trust pārņemšanai, kas nobruģēja ceļu bankas biznesa uzsākšanai Lielbritānijā.

Kā vēsta mediji, Virgin varētu izteikt piedāvājumu pārņemt Royal Bank of Scotland 318 filiāles. Par filiālēm, kuras RBS pārdot spiež Eiropas Komisija, interesējoties arī Spānijas Banco Santander un Nacionālā Austrālijas Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Virgin Money pēc reģionālās bankas Church House Trust iegādes gatavojas uzsākt bankas biznesu Lielbritānijā, vēsta BBC.

Virgin par banku maksās 12.3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (9.53 miljoni latu) un biznesā investēs 37.3 miljonus sterliņu mārciņu (28.91 miljons latu).

Izmantojot Virgin Money zīmolu, banka piedāvās noguldījumu un kredītu iespējas.

«Church House Trust bizness nodrošina mums spēcīgu pamatu izaugsmei,» sacījis Virgin grupas dibinātājs Sers Ričards Brensons (Sir Richard Branson).

Savukārt Virgin group vadītāja Džeina Anne Gadhija (Jayne Anne Gadhia) akcentējusi, ka finanšu krīze ir aptraipījusi daudzu Apvienotās Karalistes banku reputāciju, tādēļ jaunajai bankai būs iespējas izcelties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Virgin Money izslēgta no pretendentu uz RBS filiālēm saraksta

Lelde Petrāne, 09.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Money, daļa no uzņēmēja Ričarda Brensona (Richard Branson) biznesa konglomerāta, ir izslēgta no «sacensībām» par 318 filiālēm, ko pārdod Royal Bank of Scotland (RBS), atsaucoties uz neatklātu informācijas avotu sniegto informāciju, vēsta Reuters.

Virgin bija viena no četriem atlikušajiem pretendentiem, bet tai vēlu piektdien pateikts, ka tā no pretendentu saraksta ir izslēgta, pavēstījuši informācijas avoti.

Trīs atlikušie pretendenti uz filiālēm, kuras RBS jāpārdod apmaiņā pret valsts atbalstu, ir Spānijas Santander, BBVA un Nacionālā Austrālijas Banka.

Starp pretendentiem bija arī uzņēmums Blackstone un labdarības fonds Wellcome Trust, bet tie tika izslēgti jau pagājušajā mēnesī.

RBS, kuras 83% pieder valstij, pēc izglābšanas finanšu krīzes laikā tagad pārdod filiāles ar Williams & Glyn zīmolu. Saskaņā ar prognozēm, pārdodot tīklu, varētu iegūt vairāk nekā vienu miljardu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc paziņojuma par darījumu ar Īrijas valdību, kas paredz valsts lielākās krājbankas EBS iegādi, leģendārais investors Vilbūrs Ross (Wilbur Ross), kurš ir W.L. Ross & Co. priekšsēdētājs un vadītājs, paziņojis, ka Īriju sagaida V veida atlabšana, vēsta CNBC.

Medijs atzīmē, ka Ross ir pazīstams ar savām šķietami riskantajām investīcijām, kas galu galā izrādās pareizas.

Viņš paredz, ka Īrijas atlabšana aizņems apmēram gadu.

Rosa kompānija sadarbojas ar Carlyle Group un Īrijas Cardinal Asset Management, lai no Īrijas valdības iegādātos EBS (Educational Building Society). Ross prognozē, ka darījums noslēgsies dažu nākamo mēnešu laikā.

Mājokļu buma laikā no 2003. līdz 2006.gadam Īrijas bankas izsniegušas tā sauktos sliktos kredītus ne vien Īrijā, bet arī Spānijā, Floridā un citās vietās, stāstījis Ross.

Kad nekustamā īpašuma «burbulis» Īrijā plīsa, bankām «uzgāzās slikto kredītu kalns», un bezdarbs pieauga virs 13%. Lai izvairītos no bankrota, Īrija bija spiesta pieņemt Eiropas Centrālās bankas, Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV tirdzniecības ministrs un Lielbritānijas karaliene investējuši ārzonās

LETA, 06.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross un Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir starp augsta ranga personām, kas ieguldījušas līdzekļus ārzonās, turklāt Ross ir līdzīpašnieks kuģniecības kompānijā, kas sniedz pakalpojumus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pietuvinātām personām piederošam uzņēmumam.

Ārzonās investējis arī Kanādas uzņēmējs Stīvens Bronfmans, kurš organizē ziedojumu vākšanu Kanādas premjerministra Džastina Trudo vadītajai Liberālajai partijai.

Par to liecina tā dēvētie Paradīzes dokumenti, kurus publiskojis Starptautiskais pētniecisko žurnālistu konsorcijs (ICIJ), kurš pagājušajā gadā publiskoja tā dēvētos Panamas dokumentus.

Šādas investīcijas nav nelikumīgas, tomēr tās rada jautājumus, cik ētiska ir šāda naudas ieguldīšana, izvairoties no nodokļiem.

Turklāt tas, ka Rosam ir ar Krieviju saistītas biznesa intereses, var radīt interešu konfliktu. Savukārt atklājumi par Bronfmanu var kaitēt Trudo, kurš pirms diviem gadiem uzvarēja vēlēšanās, solot cīnīties pret izvairīšanos no nodokļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Northern Rock zaudē 232, toties prēmijās izmaksā 13 miljonus

Lelde Petrāne, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Northern Rock PLC, tā sauktā labā banka, kas tika atdalīta no nacionalizētā aizdevēja 2010.gada janvārī, paziņojusi par 232,4 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu zaudējumiem, ko tā cietusi pagājušajā gadā, ziņo Sky News.

Tās 4000 darbinieku savā starpā sadalīs 13,1 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu, kas tiks izmaksāti prēmijās, lai gan izpildpriekšsēdētājs Rons Sandlers (Ron Sandler), kuram tiek maksāti 250 tūkstoši mārciņu gadā, prēmiju saņemt nevarēs.

«Zaudējumi otrajā pusgadā bija mazāki nekā pirmajā pusgadā, pierādot, ka notiek progress,» viņš sacījis, komentējot bankas darbības rezultātus.

Klientu depozītu apjoms samazinājies līdz 16,7 miljardiem mārciņu no 19,5 miljardiem mārciņu 2010.gada janvārī, taču tas saskanot ar prognozēm.

Virgin Money un Tesco Money tiek minētas kā pretendentes uz labās bankas iegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Naftas cenas un dolāra vērtība krītas, biržu indeksiem dažādas tendences

LETA, 13.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržu indeksiem ASV un Eiropā pirmdien bija dažādas tendences, bet ASV dolāra vērtība pret pārējām vadošajām valūtām samazinājās.

Analītiķi vērsa uzmanību uz retoriku, kas stiprina bažas par iespējamiem tirdzniecības kariem.

ASV prezidents Donalds Tramps nedēļas nogalē draudēja piemērot nodokli Vācijas automašīnām, ja Eiropas Savienība (ES) nesamazinās ASV precēm noteiktās tirdzniecības barjeras.

Tikmēr ES tirdzniecības komisāre Sesilija Malmstrema, reaģējot uz šiem izteikumiem, pirmdien norādīja, ka tirdzniecība tiek izmantota kā «ierocis, lai draudētu mums un mūs iebiedētu.»

«Taču mēs nebaidāmies, mēs stāsimies pretī huligāniem,» sacīja komisāre.

Savukārt pirmdien Tramps paziņoja, ka Savienoto Valstu tirdzniecības ministrs Vilburs Ross pārrunās ar ES dalībvalstu pārstāvjiem iespējas samazināt muitas nodevas un citas tirdzniecības barjeras ASV ražojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nacionalizētā banka Northern Rock uzsāk agresīvu hipotēku izsniegšanu

Ritvars Bīders, 28.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā banka Northern Rock, kas aptuveni pirms trīs gadiem pēc piedzīvotajām finanšu grūtībām tika nacionalizēta, uzsākusi agresīvāku hipotekāro kredītu izsniegšanu, piedāvājot aizņēmējiem kredītu 90% apmērā no īpašuma vērtības, ziņo Sky News.

Aizdevums esot paredzēts tiem klientiem, kuri nekustamo īpašumu iegādājas pirmo reizi un kuru depozītnoguldījumu apjoms ir nepietiekošs, lai klients varētu pieteikties līdzšinējiem hipotēku piedāvājumiem. Līdz šim banka izsniedza hipotekāros kredītus, piedāvājot aizdot summu apjomā no 60 līdz 85 % no īpašuma vērtības.

Northern Rock uzskata, ka, piedāvājot klientiem pieejamākus nosacījumus, kas arī paredz lielākus procentu maksājumus, banka ātrāk spēs uzlabot savus finanšu rādītājus un atgriezties privātajā sektorā.

Visticamākais Northern Rock nākotnes scenārijs, pēc analītiķu domām, paredz bankas pārdošanu, turklāt potenciālo pircēju vidū tiek minētas kompānijas Virgin Money, Tesco Bank un privātā kapitāla firma JC Flowers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Melngailis: Patlaban nebūtu izdevīgi pārdot banku Citadele

Nozare.lv, 20.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropā banku situācija ir slikta, un Latvijas valdībai, visticamāk, neizdosies pārdot Citadele banku bez zaudējumiem, ja tā nav ar mieru gaidīt vairākus gadus un uzņemties sev piederošās komercbankas biznesa risku, norāda Nils Melngailis, kurš vadīja bijušās Parex bankas sadalīšanu no 2008.līdz 2010.gadam.

«Patlaban ir grūti bankas pārdot pat par bilances vērtību. Latvijas valdība Parex bankā ielika kapitālu, un tai būs grūti realizēt zaudējumus. No otras puses, jo ātrāk banka nonāk privātās rokās, jo labāk. Tiešām, ir grūti ko pateikt par Citadeli, jo pirms gada nevarēja prognozēt tik sliktu ekonomisko situāciju, kāda tā ir patlaban,» sacīja Melngailis.

Viņš esot bijis apmierināts ar situāciju, aizejot no toreizējās Parex bankas vadītāja amata, to sadalot Citadele bankā un tā sauktajā «sliktajā bankā» ar daļu Parex bankas aktīvu.

«Lielā mērā viss bija izdarīts pareizi, tomēr ir lietas, ko varēja darīt ātrāk. Jautājumu par bankas sadalīšanu ierosinājām divas nedēļas pēc tam, kad stājos amatā, taču pagāja 18 mēneši, iekams to īstenojam. Viss labi beidzās, bet varējām to izdarīt ātrāk. Grūti teikt, ka tas ietekmēja bankas pārdošanas iespējas. Patlaban situācija ir ļoti slikta visā banku tirgū," viņš sacīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Brensons iegulda miljoniem dolāru igauņu dibinātā start-upTransferWise

Gunta Kursiša, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardieris Ričards Brensons (Richard Branson), PayPal līdzdibinātājs Pīters Tīls (Peter Thiel) un citi investori kopumā ieguldījuši 25 miljonus ASV dolāru (aptuveni 18 miljonus eiro) jaunā tehnoloģiju kompānijā TransferWise, kuru 2011. gadā dibināja divi igauņu draugi, vēsta DealBook.

TransferWise nodrošina tehnoloģiju, kas ļauj cilvēkiem dažādās pasaules malās apmainīt valūtu, izvairoties no banku noteiktās pārskaitījuma maksas.

Trīs darbības gadu laikā Lielbritānijas galvaspilsētā bāzētajam uzņēmumam izdevies veikt valūtu darījumus 1,7 miljardu ASV dolāru (1,2 miljardu eiro) apjomā, kopumā ietaupot aptuveni 75 miljonus ASV dolāru (55 miljonus eiro), kas citādi tiktu nomaksāti bankām.

2013. gada laikā igauņu start-up uzņēmumam izdevies piesaistīt investīcijas sešu miljonu ASV dolāru (4,4 milj. eiro) apmērā. TransferWise investējusi PayPal līdzdibinātāja P. Tīla riska kapitāla firma Valar Ventures Manegement. Sadarbība ar šo kompāniju TransferWise, kuras lielākie tirgi pašlaik ir Lielbritānija, Vācija un Francija, varētu atvērt durvis arī uz ASV tirgu.

Komentāri

Pievienot komentāru