Jaunākais izdevums

Tautas partijas premjera kandidātu loks sašaurinās, Demakova vienīgā pieļauj iespēju kandidēt, šodien, 16.novembrī, vēsta laikraksts Diena.

Tautas partija varētu atvēlēt premjera amatu arī citam politiskajam spēkam, šonedēļ izskanējis TP valdes sēdē, un to ir pieļāvis arī TP līderis, premjers Aigars Kalvītis. Viņš kā piemērotu savu pēcteci jau pirms vairākiem mēnešiem nosauca iekšlietu ministru Ivaru Godmani (LPP/LC). Partija nevirzīs savu premjera kandidātu, taču, ja koalīcija vienosies par I.Godmani un Valsts prezidents Valdis Zatlers aicinās viņu veidot valdību, partija šķēršļus neliks, Dienai sacījis LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers.

Nākamajam valdības vadītājam ir jābūt cilvēkam, kas ir gatavs uzņemties šo darbu un kuram acīs deg uguntiņas. Arī tādus kritērijus šonedēļ, runājot par kandidātiem, minējis A.Kalvītis, norāda Diena. Viņš kontekstā ar šo posteni nosaucis četrus savus kolēģus, par kuriem trešdien arī diskutēts TP valdē — tie ir ministri Helēna Demakova, Māris Riekstiņš un Edgars Zalāns, kā arī Rīgas domnieks Edmunds Krastiņš. Taču no TP pārstāvjiem izskan, ka reālākie varētu būt H.Demakova un M.Riekstiņš, jo pārējie tagad un agrāk minētie pretendenti nav pauduši gatavību vadīt valdību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partija izplatījusi paziņojumu, kurā aicina Ministru prezidentu Ivaru Godmani novērst Valsts kancelejas neizdarības, nesamazinot valdības locekļiem atalgojumu.’

Janvārī esam konstatējuši, ka Valsts kanceleja nav nodrošinājusi ne likuma "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadam", ne arī Ministru kabineta pieņemtā lēmuma izpildi. Pagājušajā nedēļā Ministru prezidents Ivars Godmanis atkārtoti aicinājis visus Ministru kabineta locekļus parakstīt iesniegumus Valsts kancelejai, lūdzot samazināt atbilstoši Ministru kabineta iekārtas likumam noteikto mēnešalgu par 15%.

Tā vietā, lai izplatītu šādus paziņojumus, Tautas partijas ministri aicina Ministru prezidentu novērst Valsts kancelejas neizdarības un uzdot izpildīt likumā noteikto un Ministru kabinetā nolemto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir neizpratnē par valdības nespēju rīkoties ar SVF aizdevumu un aicina rīkot protesta akcija visā valstī.

«Iepazīstoties ar Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča sniegto informāciju par saņemtās palīdzības aizturēšanu valdības kontos gandrīz mēnesi un nenovirzīšanu ekonomikas stabilizācijai, lauksaimnieki ir neizpratnē par valdības nespēju ātri pieņemt lēmumus un pareizi novirzīt no Starptautiskā valūtas fonda (SVF) saņemtos finanšu līdzekļus. Latvijas finanšu sistēma ir sastingusi, ekonomikā turpinās lejupslīde un uzņēmēji, tai skaitā, lauksaimnieki bankrotē, bet valdība rīkojas gliemeža ātrumā,» informē LOSP.

Organizācijas valdes priekšsēdētājs Armands Krauze uzskata, ka, ņemot vērā, ka valdība vēl nav paziņojusi konkrētus termiņus, kad lauksaimnieki un citi uzņēmēji varēs saņemt palīdzību un kā redzams no rīcības ar SVF līdzekļiem tai nav skaidra plāna, LOSP aicina visus lauksaimniekus nākamnedēļ organizēt protesta akcijas un izbraukt ar traktoriem uz ceļiem visā Latvijā. «Ja arī tas nepamodinās valdību, tad mums jādodas uz Rīgu pamodināt un nosargāt no lielā miega Ministru kabinetu, tieši tā kā to lauksaimnieki darīja barikāžu laikā, aizsargājot Ivaru Godmani un valdību no padomju varas,» tā A. Krauze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers: Kalvītis, Godmanis un Dombrovskis bija atbilstošākie premjeri attiecīgajā laikā

BNS, 05.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspremjeri Aigars Kalvītis (Tautas partija) un Ivars Godmanis (LPP/LC), kā arī esošais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība) ir bijuši atbilstošākie premjeri attiecīgajā laikā, taču viņu darbību nevar salīdzināt.

Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš savas prezidentūras pirmo pusgadu sastrādājās ar Kalvīti, bet premjera amatam nominēja gan Godmani, gan divas reizes arī Dombrovski, intervijā aģentūrai BNS izvairījās atzīt, kurš no Ministru prezidentiem bijis veiksmīgākais.

«Katram premjeram ir atvēlēta konkrēta ekonomiskā un sociālā situācija valstī, un katrs premjers nonāk savā ļoti specifiskā situācijā. Tā bija pilnīgi atšķirīga gan Kalvītim, kurš tomēr demisionēja, tā bija pilnīgi atšķirīga Godmanim, kura laikā valsts iegāja krīzē, un tā bija pilnīgi atšķirīga Dombrovska pirmās valdības laikā, kas sāka krīzes viszemākajā punktā, ieguva sabiedrības uzticību un beidza kā mazākumvaldība. Nevar pat salīdzināt Dombrovska pirmo un otro valdību. Katrs laiks reāli prasīja premjera darba kārtības prioritāšu sarakstu, un bieži vien tas bija neatliekamu darbu saraksts, kur bieži vien izvēles iespējas bija minimālas,» klāstīja Zatlers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četru stundu sarunās premjers Ivars Godmanis un prezidents Valdis Zatlers vienojās, ka valdību reorganizēs pēc Tautas partijas receptes.

Pēc četru stundu nopietnām sarunām Valsts prezidents Valdis Zatlers pārliecināja premjeru Ivaru Godmani, ka viņa reorganizācijas plāns bijis kļūdains.

Visadekvātākais plāns

«Visadekvātākais valdības reorganizācijas plāns ir tas, ko ierosināja Edgars Zalāns (Tautas partija), un tas ir jāsāk nekavējoties,» pēc tikšanās paziņoja V. Zatlers. Prezidents pastāvēja uz to, ka visi valdībai nosauktie uzdevumi vēl joprojām īstenojami līdz 31. martam, taču nekomentēja, vai tagad uzticas Ivaram Godmanim. «Es atzīstu, ka biju pārāk optimistisks, uzskatot, ka valsts pārvaldi varēs reorganizēt tik strauji, tomēr mēs esam uzsākuši sešu lielu aģentūru funkcionālo auditu,» klāstīja I. Godmanis. Jāatgādina, ka E. Zalāna piedāvātais plāns paredzēja 11 ministriju izveidošanu, piemēram, Attīstības ministrijas izveidošanu, tajā apvienojot Vides, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, kā arī Ekonomikas ministriju, bet neparedzēja Izglītības un Kultūras ministriju apvienošanu. «Es atzīstu Zalāna piedāvāto plānu par adekvātu un tūlīt došos pie koalīcijas partneriem, lai to saskaņotu ar viņiem; ja kāda no koalīcijas partijām nevēlēsies pieņemt šo plānu, tad situācija būs jāpārplāno, bet Valsts prezidenta atbalsts mums ir ļoti svarīgs,» paziņoja premjers pēc tikšanās ar prezidentu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl viena valsts tautsaimniecības attīstībai atņemta jeb, precīzāk sakot, izķēzīta diena - tā varētu raksturot vakardienas Saeimas ārkārtas sēdei veltītās daudzās stundas, kuru laikā tika pļāpāts par to, vajag vai nevajag no darba izmest premjeru Ivaru Godmani.

Turklāt pilnīgi pazaudēts šis laiks ir nevis tāpēc (kā labpatiktu domāt opozīcijai), ka Godmani tā arī neaizsūtīja mājās, bet gan tāpēc, ka attiecīgajā laikā Latvijā netika strādāts ar valsts ekonomikai būtiskiem jautājumiem.

Runājot par šo valdības gāšanas mēģinājumu, noteikti jāmin pāris būtiski aspekti. Pirmkārt, opozīcijas partijām bija ģeniāla iespēja pilnīgi bez maksas pirmsvēlēšanu laikā atgādināt par sevi sabiedrībai. Tiesa, bez maksas tas bija tikai opozīcijai, ņemot vērā, ka katra Saeimas darba stunda valsts budžetam izmaksā noteiktu naudas summu. Tātad šo pasākumu «uzsauca» nodokļu maksātāji. Otrkārt, jāatgādina, ka opozīcijas ierosinājums sasaukt ārkārtas Saeimas sēdi, lai lemtu par nezuticības izteikšanu, lielā mērā sakrita ar laiku, kad premjers nāca klajā ar ierosinājumu koalīcijas partijām, kā samazināt pašreiz esošo ministru skaitu, kā arī lauksaimnieku nemieriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Godmanis: lidojot uz Gruziju, lēmumu pieņēma pilots, nevis Kačiņskis

Agnese Margēviča, 11.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspremjeram Ivaram Godmanim spilgtā atmiņā palicis 2008. gada 12. augusta lidojums Polijas prezidenta lidmašīnā uz kara plosīto Gruziju.

Ekspremjers DB noliedz, ka toreiz Lehs Kačiņskis pilotam licis riskēt un nosēsties Tbilisi. Vēlme simboliski ierasties Gruzijas galvaspilsētā un «pārtraukt karu» bijusi visiem valstu līderiem, kuri atradušies lidmašīnā, bet pilots pieņēmis gala lēmumu nosēsties drošākā lidlaukā Azerbaidžānā.

2008. gada augustā ar Polijas prezidenta lidmašīnu uz Gruziju devās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Lietuvas prezidents Valds Adamkus, Ukrainas prezidents Viktors Juščenko, kā arī I. Godmanis, jo prezidents Valdis Zatlers atradās olimpiskajās spēlēs Pekinā. Ceļā no Varšavas tā tā nolaidās Ukrainas pilsētā Simferopolē, kur uzņēma V. Juščenko un Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili sievu Sandru Rulofsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši jautājumus Ministru prezidentam Ivaram Godmanim, aicinot premjeru būt konsekventam un pēc īpašu uzdevumu elektroniskās pārvaldes lietās ministres Inas Gudeles demisijas pieņemšanas aicināt atkāpties arī satiksmes ministru Aināru Šleseru, teikts izplatītajā paziņojumā medijiem.

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par to, ka Satiksmes ministrija (SM) nepamatoti iztērējusi 3870 latus, kas bijuši paredzēti lekciju par Eiropas Savienības struktūrfondiem organizēšanai, bet faktiski par šo naudu noticis viens pasākums viesu namā Pūku priedītes, kas, visticamāk, bija nevis izglītojoša lekcija, bet gan Ziemassvētku eglīte SM darbinieku bērniem, JL lūdz Godmani atbildēt, kāda ir atšķirība starp Gudeles un satiksmes ministra Aināra Šlesera pieļautajiem pārkāpumiem.

JL aicina Godmani atbildēt, vai situācijā, kad, atklājot pretlikumīgus tēriņus e-lietu ministrijā, premjers pieņēmis Gudeles demisiju, viņam nebūtu jāprasa arī Šlesera demisija. Tāpat JL lūdz Godmani skaidrot, ko premjers plānojis darīt, lai mazinātu nelietderīgu valsts līdzekļu izšķērdēšanu SM.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā nu ir vēl viens politiķis, kurš varēs teikt - esmu atgriezies, lai strādātu. Runa ir par faktu, ka par nākamās valdības vadītāju Valsts prezidents Valdis Zatlers ir izvēlējies virzīt iekšlietu ministru, pirmo atjaunotās Latvijas premjeru Ivaru Godmani.

Viņa valdības apstiprināšanas gadījumā viņš kļūs par otro premjerministru tūlīt aiz pašreizējā Tautas partijas ierindas biedra Andra Šķēles, kam ir izdevies vadīt vairāk par vienu valdību.

Ņemot vērā, ka liela daļa sabiedrības, tostarp uzņēmēji uzskata, ka valstī ir ekonomiska un arī politiska krīze, jāatzīst, ka izvēle par labu Godmanim ir visai dīvaina. Nenoliedzami viņš ir politiķis ar ļoti lielu pieredzi, cilvēks, kurš ir pieradis strādāt mūžīgās barikāžu revolūcijas apstākļos un īpaši neuztraukties, ko par viņu domā citi. Tajā pašā laikā diez vai viņu var nosaukt par premjeru krīzes situācijai. Vairāk gan izskatās, ka pārējie esošās koalīcijas politiķi veiksmīgi ir atraduši sava veida kamikadzi - cilvēku, kuram jau ir bijis lemts laiku pa laikam kļūt par politisko līķi un kurš, šķiet, ar šo savu likteni ir pat samierinājies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāla Nedēļa un portāla nozare.lv galveno redaktoru Māri Zanderu droši vien var dēvēt par intelektuālo huligānu, par kura izdarībām tā arī īstas skaidrības nav – viņš vispirms runā un tad domā vai arī katrs viņa pateiktais teikums tiek pausts ar zināmu aprēķinu.

Katrā ziņā salīdzināt Latvijā notiekošos procesus ar Miloševiča režīmu Serbijā vai arī Reihstāga dedzināšanu, Zanderam īpašas problēmas nesagādā. Nu jau viņam arī piezvanīt vai aizsūtīt īsziņu varēs katrs, kurš to vēlas.

picturegallery.aaa8b81d-90bd-4df8-a636-a5777505e141

Parasti tu visai ironiski vērsies pret dažādiem Latvijā notiekošiem ekonomiskiem un politiskiem procesiem. Kāda tad, tavuprāt, šodien ir situācija mūsu valstī?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tautas partija neuzskata par vajadzīgu izskatīt Slaktera atbilstību amatam

Miks Lūsis, Db, 18.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Tautas partijas valdē nav skatīts jautājums par finanšu ministra Ata Slaktera atbilstību ieņemamajam amatam.

Skaļākās runas par A. Slaktera nekompetenci un neatbilstību finanšu ministra postenim sākās pēc viņa intervijas finanšu telekanālam Bloomberg Television, kurā A. Slakteris demonstrēja savas nepilnīgās angļu valodas zināšanas. Pats M. Segliņš pēc kolēģa uzstāšanās Bloomberg pieņēma lēmumu turpmāk intervijas sniegt tikai latviski.

Iepriekš gan arī Tautas partijas biedri ir bijuši nepatīkami pārsteigti par A. Slaktera rīcību. Viņa divu nedēļu prombūtne valsts budžeta izskatīšanas laikā, pēc atsevišķu partijas biedru domām, atstāja negatīvu iespaidu uz partijas tēlu, ziņoja Diena. Šie partijas biedri uzskata, ka Ministru kabinetā ir jāstrādā cilvēkiem, ar kuru veikumu partija varētu lepoties. Jāatzīmē, ka 12. decembrī Tautas partijas birojā vēstuli, kurā pauž par savu lēmumu izstāties no partijas, iesniedza UPB holdinga prezidents, uzņēmējs Uldis Pīlēns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienības Attīstībai/ Par! kampaņa pret lielāko oponentu kopē populistu retoriku, otrdien raksta laikraksts Diena.

Par apvienības Attīstībai/ Par! (A/P) priekšvēlēšanu kampaņas virzītājelementu pēdējā mēnesī pirms 14. Saeimas vēlēšanām kļuvusi agresīva kampaņa pret premjeru Krišjāni Kariņu un viņa pārstāvēto Jauno Vienotību (JV). Kampaņa, pēc formas un satura soctīklos un publiskajā vidē kopējot populistisko politisko spēku retoriku. Vadošo kandidātu savstarpējās cīņas un nesaprašanās ar Vienotību un JV gan sakņojas senākos notikumos.

Kritizē Kariņu

A/P programmā teikts, ka "valsts var ilgstoši "iestrēgt" savā attīstības līmenī, iekļūt "attīstības slazdā", bieži dēļ strukturālajai transformācijai nepieciešama darbaspēka vai infrastruktūras kritiskās masas trūkuma". Vērojot A/P kampaņu, jāsecina, ka slazdi ir vairāki. Kampaņa arogancē atgādina ASV vēlēšanas – atrast sabiedrībai sāpīgu tēmu (apkure, drošība utt.) un tad vainot oponentu. Internetā redzami "dzelteni" Arta Pabrika un Jura Pūces video, kur visai tieši ar pirkstu rāda uz K. Kariņu. Kampaņā aktīvi piedalās arī Daniels Pavļuts, kurš daudz kritizēts saistībā ar Covid-19 krīzes risinājumiem. Viņš tagad kopā ar partijas kolēģiem izmanto visai radikālas nomelnošanas metodes pret premjeru, kura valdībā pats strādā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldis Gobzems pašreiz ir tas kandidāts, kurš ir jāatbalsta kā Latvijas Ministru prezidents, jo vēlētāji skaidri ir pateikuši, ka viņi vēlas pārmaiņas, uzskata uzņēmējs un bijušais politiķis Ainārs Šlesers.

Kad raidījums Nekā personīga jums uzdeva jautājumu par stāvēšanu aiz KPV LV, vai jūs tiešām līdz galam atbildējāt uz šo jautājumu?

Pēdējā laikā ir izskanējušas dažādas baumas par to, vai es esmu stāvējis aiz kādas partijas, vai esmu stāvējis aiz premjera amata kandidāta Alda Gobzema. Jāsaka, ka es esmu ilgstoši bijis politikā. No 1998. līdz 2011.gadam es biju aktīvajā politikā. Esmu piedalījies gan vēlēšanu kampaņās, gan dažādu valdību veidošanā. Kopš 2011. gada neesmu aktīvajā politikā, bet mani kā Latvijas pilsoni, kurš dzīvo un strādā Latvijā, kuram ir ģimene un pieci bērni, interesē, kas notiks ar mūsu valsti nākotnē. Tāpēc es vēlos skaidri pateikt, ka Aldis Gobzems pašreiz ir tas kandidāts, kurš ir jāatbalsta kā Latvijas Ministru prezidents, jo vēlētāji skaidri ir pateikuši, ka viņi vēlas pārmaiņas. Vēlētāji grib, lai Latvijā sākas attīstība. Lai beidzas stagnācija. Un tā dzirksts, kas ir redzama Gobzema acīs un jūtama visā viņa darbībā, ir tā, kas nepieciešama Latvijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovska Twitter kontu atzīst par labāko Austrumeiropas premjeru vidū

Jānis Rancāns, 28.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska konts sociālajā tīklā Twitter atzīts par labāko starp Austrumeiropas premjeru kontiem. Prezidentu vidū Latvijas prezidenta konts atzīts par trešo labāko, bet pirmo vietu ieguvis Igaunijas Tomass Hendrikss Ilvess.

Interneta vietnē presidentialactivism.com, kuru izveidojis Lielbritānijas politisko zinātņu doktorants Filips Kokers, apkopoti Austrumeiropas valstu premjeru un prezidentu aktivitātes sociālajā tīklā Twitter. Rangs veidots ņemot vērā konta aktivitāti, ziņojumu aktualitāti, valodu, kādā pasniegti ziņojumi, to, vai tas ir personīgais Twitter konts, kā arī citas detaļas.

Premjera V. Dombrovska Twitter konts saņēmis augstāko novērtējumu, jo tas esot viņa personīgais konts, kuru viņš pats aktīvi izmanto. Latvijas premjers arī atbild uz jautājumiem un citu lietotāju ziņojumiem. Premjeram ir arī salīdzinoši liels skaits sekotāju, ņemot vērā, ka V. Dombrovska ieraksti lielākoties nav angļu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijas līderis Mareks Segliņš atkāpjas no amata, un viņa vietā stāsies ekspremjers Andris Šķēle.

«Šis nav laiks juristiem, bet gan finansistiem un ekonomistiem,» savu atkāpšanos komentēja Mareks Segliņš. Oficiāli gan partijas līderu maiņa notiks 21. novembrī Tautas partijas kongresā, vēlēšanu procesā. Pats Andris Šķēle atzina, ka kopš viņa aiziešanas no politiskās skatuves pagājuši jau 7 gadi, un lēmums atgriezties nav bijis viegls. Taču tas esot rūpīgi izsvērts, balstoties uz darāmā darba apjomu un uŠķēle atgriežas politikā un ir gatavs kļūt par premjeruz politiķim nepieciešamo kompetenci. A. Šķēle esot gatavs arī kļūt par Ministru prezidentu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tautas partijas valdes priekšsēdētājs aicinājis premjeru Ivaru Godmani atkāpties, pēc tikšanās ar premjeru paziņoja Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

"Jaunā valdība būs nedēļas laikā," stāstīja M. Segliņš, uzsverot, ka tai būs plašāks parlamenta atbalsts un vairāk partijas koalīcijā. Kopā ar M. Segliņu no tikšanās devās ZZS pārstāvis Augusts Brigmanis, kurš piezīmēja, ka jaunās valdības svarīgākais uzdevums, emTautas partija/em sāk drupināt valdībuprotams, būšot ekonomiskās krīzes risināšana.

Ministru prezidents Ivars Godmanis jau šopēcpusdien dosies uz Rīgas pili, kur tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Visticamāk, premjers gatavojas prezidentam iesniegt demisijas rakstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Ivars Godmanis šo pēcpusdien paziņojis Valsts prezidentam Valdim Zatleram par atkāpšanos no valdības vadītāja amata.

Prezidents I. Godmaņa demisiju ir pieņēmis.

Pēc premjera Ivara Godmaņa demisijas pieņemšanas V. Zatlers paziņoja, ka sāks sarunas ar visām Saeimas partijām par valdības veidošanu, ieskaitot PCTVL, jo prezidents stāvot pāri jebkurām politiskām partijām. V. Zatlers cer, ka partijas nedēļas nogalē cītīgi strādās un būs gatavas jau pirmdien piedāvāt savus valdības vadītāja kandidātus. V. Zatlers pagaidām nevēlējās komentēt vai viņš atbalsta kādu no Tautas partijas iepriekš minētajiem kandidātiem – ārlietu ministru Māri Riekstiņu, vai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu.

Db jau ziņoja, ka Tautas partijas valdes priekšsēdētājs aicinājis premjeru Ivaru Godmani atkāpties, pēc tikšanās ar premjeru paziņoja Tautas partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents sagaida, ka partijas savas valdības veidošanas plānus būs gatavas prezentēt jau šodien. Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers tiksies ar visām Saeimas partijām, lai uzklausītu viņu valdības veidošanas plānus un kandidātus.

"Rēķinos ar to, ka partijas nedēļas nogalē būs čakli pastrādājušas un jau varēs prezentēt konkrētus piedāvājumus. Jaunai valdībai ir jātop pēc iespējas ātrāk. Jau šīs nedēļas vidū, cerams, būs zināms tās sastāvs," pēc premjera Ivara Godmaņa 20. februārī pieņemtās demisijas uzsvēra V. Zatlers. Arī Saeimas partijas apliecinājušas savu vēlmi nekavējoši ķerties klāt pie jaunas valdības veidošanas, taču ar savu valdības kandidātu nosaukšanu nesteidzas, atstājot pagaidām spēkā jau iepriekš minētās personālijas.

Katram savs

"Mums ir savs premjera kandidāts, tas arvien vēl ir Aivars Lembergs," Db paziņoja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pat tad, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers jau trešdien nosauks jauno Ministru prezidenta amata kandidātu, šoceturtdien Saeima vēl nevarēs balsot par jaunās valdības apstiprināšanu.

Šādu pārliecību pēc tikšanās ar V. Zatleru šodien pauda demisionējušā premjera Ivara Godmaņa pārstāvētās Latvijas Pirmās partijas/Latvijas ceļa (LPP/LC) politiķi.

LPP/LC pārstāvjiem esot radies iespaids, ka arī V. Zatlers atbalsta ideju par to, ka ikvienam no potenciālajiem valdības vadītājiem būtu jāpiedāvā plāns ekonomiskās krīzes pārvarēšanai. Nominētajam premjeram ar šo programmu esot jāiepazīstina arī visu Saeimas frakciju deputāti, lai viņi varētu izdarīt savu izvēli par labu kādam no kandidātiem.

A.Bērziņš sacīja, ka LPP/LC prezidentam arī apliecinājusi, ka gadījumā, ja neviens no citu partiju nosauktajiem premjera amata kandidātiem netiks atzīts par piemērotu valdības vadītāja amatam, LPP/LC ir gatava šim postenim atkārtoti izvirzīt I. Godmani un runāt ar citām Saeimas frakcijām par atbalsta nodrošināšanu jaunam I.Godmaņa veidotam Ministru kabinetam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apspriedīs iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu

, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jānis Birks ar Ivaru Godmani apspriedīs jautājumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu, kā arī par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

Trešdien, 17. septembrī, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidents, Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks kopā ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem tiksies ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani, Db.lv informē Anda Šaka, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas biroja vadītāja.

Dienaskārtībā ir iekļauts jautājums par daudzdzīvokļu māju un sabiedrisko ēku energoefektivitātes paaugstināšanu, kas ļaus samazināt siltumenerģijas patēriņu un līdz ar to arī iedzīvotāju izdevumus par siltumu.

Rīgā, dzīvokļa pabalsts jau šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2007. gada pirmo pusgadu, ir pieaudzis par 221%, tam tērējot papildus aptuveni 2.5 miljonus latu. Kopumā otrajam pusgadam visu veidu pabalstiem papildus būs nepieciešami 3.256 miljonu latu. Personu skaits, kuras var pretendēt uz sociālo palīdzību, Rīgā ir pieaudzis par 47%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

JL: Godmaņa valdības 100 dienām nav pozitīva rezultāta

, 11.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši pieprasījumu Ministru prezidentam Ivaram Godmanim par Ministru kabineta simts dienās paveikto, norādot, ka valdības darbam šajā laikā nav bijis pozitīva rezultāta.

Pieprasījumā premjeram JL norāda uz vairākiem notikumiem, kas liek apšaubīt šīs valdības spēju darboties. Inflācijas līmenis ir sasniedzis 16,8%, VAS Latvijas Pasts ir iestājusies faktiska maksātnespēja, taču satiksmes ministrs Ainārs Šlesers sācis rīkoties tikai tad, kad kļuvis skaidrs, ka uzņēmums nespēs izmaksāt saviem darbiniekiem algas. Koalīciju veidojošajām partijām ir acīmredzama nevienprātība Administratīvi teritoriālas reformas jautājumos, kas apdraud veiksmīgu reformas īstenošanu un sekmīgu 2009.gada pašvaldību vēlēšanu norisi. Valdība vairākas reizes ir nesekmīgi mēģinājusi vienoties par SIA Lattelecom atsavināšanas modeli, pieprasījumā norāda JL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārejas perioda ideju maksimālās PVN likmes piemērošanai presei uz 2009. gadu valdības sēdē vakar tika noraidīta un šis jautājums nu ir Saeimas ziņā. Ja parlaments neko nemainīs, tad jau ar 2009. gadu PVN likme presei pieaugs vairāk nekā 4 reizes.

Tomēr, ja parlaments nākamgad saglabās 10 % PVN likmi, tā būs viena no augstākajām likmēm ES, apdraudot preses biznesa nākotni. Ņemot vērā, ka liela daļa preses izdevumu jau noslēguši ar abonentiem līgumus uz nākamo gadu, presei vēl 2009. gadā tiks piemērota samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme, kura gan pieaugs no pašreizējiem 5 % līdz 10 %.

Saeima par valdībā otrdien apstiprināto Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu, kā arī likumprojektiem, kas saistīti ar tās ieviešanu, lems šodien.

PVN nepalielināt

Tomēr nemierā arī ar šo kompromisa variantu ir Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) biedri. Asociācijas biedri ārkārtas sēdē vakar secināja, ka valdības piedāvātās PVN likmes - ne 10 %, ne 21 % - ir nepieņemamas un preses industriju iznīcinošas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedrība citai politikai: Godmanis melo

, 16.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien LNT raidījumā 900 sekundes valdības vadītājs Ivars Godmanis atklāti esot melojis Latvijas sabiedrībai, teikts Sabiedrība citai politikai paziņojumā medijiem.

Sabiedrība citai politikai paziņojums medijiem: "Šodien LNT raidījumā 900 sekundes valdības vadītājs Ivars Godmanis atklāti melojis Latvijas sabiedrībai, paziņojot, ka gadījumā, ja Sabiedrība citai politikai rosinātie grozījumi likumā Par pensijām stāsies spēkā, pensijas visiem būs vienādas.

Sabiedrība citai politikai aicina Ivaru Godmani atsaukt šā rīta nepatieso paziņojumu un atvainoties Latvijas sabiedrībai.

Grozījumu būtība ir likumā Par valsts pensijām noteikt, ka minimālā pensija nedrīkst būt zemāka nekā Ministru kabineta noteiktais sociālā nodrošinājuma pabalsts ar koeficentu 3.

Pensiju likuma grozījumi noteiks, ka personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir līdz 20 gadiem, tiks piemērots koeficients - 3,0, personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir no 21 līdz 30 gadiem, tiks piemērots koeficients – 3,5, personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir no 31 gada līdz 40 gadiem – 4,0, personām, kuru apdrošināšanas stāžs ir 41 gads un vairāk gadu – 4,5.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neapskaužamā ekonomiskā situācija, kādā šobrīd atrodas valsts, ir valdības, īpaši finanšu ministra nemākulīgās saimniekošanas rezultāts, uzskata Jaunais laiks (JL). Uz nepatiesām prognozēm veidots valsts budžets, atvaļinājums budžeta veidošanas laikā, neprofesionāls grūtībās nonākušas bankas pārņemšanas process ir tikai pēdējo mēnešu finanšu ministra veikums.

Valsts atrodas pārāk nopietnā situācijā, kad tai jāpieņem atbildīgi ilgtermiņa lēmumi, kas ietekmēs ikviena iedzīvotāja likteni, tādēļ nekompetenta ministra atrašanās vienā no šobrīd atbildīgākajiem amatiem ir nepieļaujama. Sabiedrība nedrīkst dzīvot neziņā par to, kas notiek valstī, vien tādēļ, ka ministrs nespēj pamatot valdības lēmumus un izskaidrot notiekošo, norāda JL.

JL aicina Godmani rīkoties valstiski un sabiedrības interesēs valsts finanšu uzraudzību uzticēt atbildīgam profesionālim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Tautas partija savu ietekmi gan Rīgas domē, gan parlamentā un valdībā saglabās un bez mums tāpat nevienu nopietnu lēmumu nevar pieņemt," intervijā laikrakstam Diena norāda Tautas partijas vadītājs ekspremjers Aigars Kalvītis.

Uz jautājumu: "Vai jūs Rīgas koalīcijā atbalstīsiet Jāni Birku līdz nākamajām vēlēšanām?", A. Kalvītis atbild:

"Mēs nekad nevaram pateikt, kas politikā var notikt līdz nākamajām vēlēšanām. Pieņemsim, Birkam gadīsies tāda kļūme kā Gudelei un būsim spiesti mainīt Rīgas mēru. Mēs nevaram izslēgt kaut kādus notikumus. Taču tas, ka mēs atbalstīsim Godmani līdz galam, un atbalstīsim Birku, tas ir fakts. Vērojot apstākļus pasaules, Latvijas ekonomikā, tad — ja šiem ekonomiskajiem apstākļiem vēl tiks pievienota politiskā nestabilitāte, tad mums būs daudz, daudz sarežģītāka situācija un tā var daudz smagāk atsaukties uz notikumiem, kas mūs nākotnē sagaida. Mēs esam par stabilitāti un Rīgas domes vadības vai valdības maiņa nekādā gadījumā neietilpst Tautas partijas plānos ne tuvākā, ne tālākā nākotnē."

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

No Olainfarm padomes rosina atsaukt Andrējevu, Veismani un ievēlēt Maligina meitu

Zane Atlāce - Bistere, 10.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Olainfarm akcionārs SIA Olmafarm iesniedzis papildus darba kārtības jautājumus 5.jūnijā paredzētajai AS Olainfarm akcionāru sapulcei, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Piedāvātajiem papildus darba kārtības jautājumiem akcionārs ir piedāvājis šādus lēmumu projektus: atsaukt no amata akciju sabiedrības Olainfarm padomes locekļus Valentīnu Andrējevu, Ivaru Godmani, Andi Krūmiņu, Aleksandru Raici un Guntu Veismani.

Vienlaikus Olmafarm piedāvā padomē uz pieciem gadiem ievēlēt Signi Balderi–Sildedzi, pērn decembrī mirušā uzņēmēja, AS Olainfarm īpašnieka Valērija Maligina vecāko meitu Irīnu Maliginu, Milanu Beļeviču, Ivaru Kalviņu, kā arī atkārtoti padomē ievēlēt Ivaru Godmani, par padomes pilnvaru termiņa sākumu nosakot šā gada 6.jūniju.

Padomes locekļu kopējo mēneša atalgojumu rosināts noteikt 21 500 eiro apmērā .

Komentāri

Pievienot komentāru