Šodien SIA Maxima Latvija iesniedz Pārtikas un veterinārajam dienestam komplekso kvalitātes kontroles un nodrošināšanas plānu, kas garantēs augstāko pārtikas aprites drošību un kvalitāti visos veikalu tīkla ražošanas cehos.
Vienlaikus SIA Maxima Latvija aicina Pārtikas un veterināro dienestu un Sabiedrības veselības aģentūru iespējami ātrāk darīt zināmu informāciju par iespējamajiem saslimšanas izraisītājiem lielveikalā Rīgā, A. Deglava ielā 67, Db.lv informē Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.
Līdz šim publiski izskanējis, ka saslimšanu izraisītājs varētu būt salmonellas baktērija, ko parasti pārnēsā vistas un olas, taču oficiālu apstiprinājumu šiem pieņēmumiem Maxima Latvija nav saņēmusi.
Maxima Latvija uzsākusi pārrunas ar piegādātājiem, kuru produkcija, iespējams, varētu būt bijusi inficēta. Sarunu procedūras turpināšanai un attiecīgo pasākumu veikšanai vitāli svarīga būtu iespējami precīzāka atbildīgo kontrolējošo valsts institūciju sniegtā informācija.
Maxima Latvija jau ir veikusi pastiprinātu visu ražošanas iekārtu pārbaudi un kontrolē katru piegādātāju automašīnu, nodrošināto temperatūras režīmu atbilstību prasībām, īpašu uzmanību pievēršot olu produktiem.
Tūlīt pēc pirmajiem signāliem par iespējamajām saslimšanām no Maxima veikalā A. Deglava ielā pirktās pārtikas uzņēmuma vadība nekavējoties pati pieņēma lēmumu slēgt kulinārijas cehu A. Deglava ielas veikalā un uzsākt masveida ārpuskārtas intensīvās pārbaudes visos veikalu tīkla ražošanas cehos.
Patlaban ir apturēta vienas ražošanas ierīces darbība cehā veikalā Maxima”, kas atrodas Rīgā, Nīcgales ielā. Lai rūpīgi izvērtētu un novērstu visus iespējamos riskus, trešdien Maxima Latvija pieņēma lēmumu slēgt A. Saharova ielas veikala kulinārijas cehu, vēlāk saņemot analogu aicinājumu no Pārtikas un veterinārā dienesta.
Patlaban A. Saharova ielas kulinārijas ceha ražošanas telpās ir veiktas visas iespējamās kārtības un tīrības pārbaudes, noņemtas gan Pārtikas un veterinārā dienesta, gan arī Maxima Latvija analīzes, un uzņēmums gaida atbildīgā dienesta atzinumu par iespēju atsākt ceha darbu.