Citas ziņas

Madonnas Tallinas koncerta biļetes izpārdotas rekordātrumā

, 06.03.2009

Jaunākais izdevums

Latvijā biļetes uz Madonnas 4. augusta koncertu Tallinā iegādājušies vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku, un vairāk biļešu šobrīd pārdošanā nav, paziņojusi koncertaģentūra FBI.

Kopumā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 70 tūkstoši biļešu, kas tika izpirktas aptuveni diennakts laikā, un no tām vairāk nekā 10 tūkstoši biļešu iegādātas Latvijā.

Šāds biļešu pirkšanas ātrums ir vēsturisks rekords ne vien koncertaģentūras FBI rīkoto pasākumu vēsturē, bet Baltijas valstu šovbiznesā kopumā. Madonnas koncerta biļešu realizācija ātrumā pārspēja iepriekšējo rekordu, kas piederēja grupai Metallica, kuras koncerts 70 tūkstošu skatītāju ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2006. gadā tika izpārdots trīs dienu laikā. Tas ir arī savdabīgs rekords Latvijai, jo līdz šim vēl nekad uz koncertu ārpus mūsu valsts nav pārdots tik ievērojams biļešu skaits tieši Latvijā.

Vairāk nekā 90% pārdoto biļešu tika iegādātas kā e-biļetes Ticketpro mājas lapā. Biļešu pārdošanas punktos Arēnā Rīga un kinoteātrī Cinamon rindas veidojās tikai ceturtdien no rīta. Viena pirkuma limits bija 6 biļetes, tāpēc esot izskausti pārpircēji.

Koncertaģentūra FBI arī aicina cilvēkus nekādā gadījumā neiegādāties biļetes no spekulantiem. „Katrai biļetei ir unikāls svītrkods, kas pie ieejas pasākumā tiks noskenēts. Par derīgu biļeti tiks atzīta biļete, kuras svītrkods tiks nolasīts pirmais. Tātad, ja iegādājaties biļeti melnajā tirgū, riskējat, ka tā ir oriģināla kopija un tādā gadījumā jūs nevarēsiet iekļūt koncertā," brīdina koncertaģentūras FBI direktore Inga Kadeka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu cenas uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem šogad vidēji ir par aptuveni 40% augstākas, nekā tās bija iepriekšējos svētkos 2018.gadā, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini atbilstoši iepriekšējo svētku cenrāžiem un šiem svētkiem sagatavoto cenrādi, kas vēl būs jāizskata Ministru kabinetā.

Cenu kāpums uz visiem pasākumiem nav vienāds. Tāpat ir pasākumi, uz kuriem cenas ir samazinājušās.

Atšķirībā no 2013. un 2018.gada svētkiem ir samazinājies biļešu cenu klāsts, sarūkot tieši lētāko biļešu piedāvājumam.

Piemēram, šogad uz svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup" Mežaparka Lielajā estrādē iecerēts piedāvāt biļetes piecās cenu grupās - par 20, 40, 60, 80 un 100 eiro. Savukārt 2018.gadā uz noslēguma koncertu bija pieejamas biļetes sešās cenu grupās - par 15, 25, 35, 45, 55 un 65 eiro. Savukārt 2013.gadā bija septiņas biļešu cenu grupas, lētākajām maksājot 3 latus jeb 4,3 eiro.

Līdz ar to uz svētku noslēguma koncertu dārgākā biļete šogad maksās par 54% vairāk nekā 2018.gadā, kas turklāt ir vairāk nekā divas reizes vairāk par 2013.gada dārgāko biļeti uz noslēguma koncertu. Savukārt lētākā biļete ir par 33% dārgāka nekā 2018.gadā, kā arī atbilst trešās dārgākās biļešu grupas cenai 2013.gada svētku noslēguma koncertā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Madonnas koncerta biļešu tirdzniecības pirmajā pusstundā mājas lapā www.ticketpro.lv radušās problēmas, un tajā biļetes iegādāties nevar.

Jau ziņots, ka šodien plkst. 10 tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz 4. augustā Tallinas Dziesmu svētku estrādē paredzēto slavenās mūziķes Madonnas vienīgo koncertu Baltijā. Sticky & Sweet Tour pasaules koncertturneju, kuru Madonna uzsāka pagājušajā gadā, kopumā jau apmeklējuši vairāk nekā 2 miljoni cilvēku 58 valstīs. Šī turneja kļuvusi par veiksmīgāko mākslinieces karjerā un tās ieņēmumi 2008. gadā veidoja iespaidīgu summu – aptuveni 280 miljonus dolāru, liecina informācija koncertaģentūras FBI mājas lapā.

Jau ziņots, ka no 2. marta biļetes varēja iegādāties FBI koncertu kluba biedri, un jau tad bija radušās tehniskas problēmas, taču bija solīts, ka tās līdz biļešu tirdzniecības brīdim būs novērstas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākā daļa biļešu uz Madonnas koncertu izpirktas

, 06.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa biļešu uz Madonnas 4. augusta koncertu Tallinā ir izpārdotas, tomēr pēc sistēmas pārbaudes tirdzniecībā šodien pieejams ierobežots biļešu daudzums.

Ceturtdien uzsāktā biļešu tirdzniecība bijusi ļoti veiksmīga – lielākā daļa Latvijas publikai iedalīto biļešu uz Madonnas koncertu ir izpārdotas, apliecināja Koncerta aģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Pēc viņa teiktā, naktī pārbaudīta elektroniskā biļešu rezervācijas sistēma, un tirdzniecībā atgrieztas tās biļetes, kas bija rezervētas, taču nebija apmaksātas. Taču šādu biļešu esot daži simti un iespējams, ka lielākā daļa no tām atkal ir izpārdotas. Tuvākajā laikā FBI sola sniegt informāciju, cik biļešu katrā no Baltijas valstīm pārdotas. K.Kārkliņš apliecināja, ka izdevies igauņu kolēģiem pierādīt, ka Latvijai vajadzīgs iespējami liels daudzums biļešu, jo katrai valstij bijis iedalīts zināms biļešu skaits, kuru K.Kārkliņš pagaidām neatklāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 5. martā, plkst. 10 sākas biļešu tirdzniecība uz vienīgo Madonnas koncertu Baltijā, kas norisināsies 4. augustā vairāk nekā 70 tūkstošu vietu ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē.

Biļetes varēs iegādāties interneta mājaslapā www.ticketpro.lv. Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā būs iespējams nopirkt arī speciālās kasēs kinoteātrī Cinamon tirdzniecības parkā Alfa un Arēnas Rīga kasēs. Stāvbiļete maksās 43 latus, bet biļete fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, maksās 90 latus. Limits vienam pircējam būs 6 biļetes.

Jau 2. martā tika sākta biļešu iepriekšpārdošanas akcija, kuras laikā ierobežotu skaitu biļešu varēja iegādāties koncertaģentūras FBI koncertu kluba biedri. Visas FBI koncertu kluba biedriem atvēlētās biļetes tika izpirktas diennakts laikā. Kā atzinis Ticketpro Baltics izpilddirektors Madis Brjancevs, pirmajā iepriekšpārdošanas dienā sistēma tika pamatīgi pārslogota, kā arī radās dažādi tehniski traucējumi, kā rezultātā klientiem biļešu iegādes process aizņēma ilgāku laiku, raksta TVNET. Daļa klientu vēl nav saņēmuši biļešu iegādes apstiprinājuma e-pastu, lai arī nauda no konta jau ir samaksāta. Vairākas diennaktis firmas starptautiskā komanda ir novērsusi tehniskās problēmas un jau otrdienas rītā sistēma darbojusies normālā režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Akurāteres un Miltiņa koncerts Nesaki man neko…

, 17.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26.aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurāteres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā, kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no pirms Atmodas laika repertuāra, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Mākslinieciskās daļas vadītāja Dzintra Burģele.

I. Akurāteres un A. Miltiņa koncerts Nesaki man neko… notiks 26.aprīlī plkst. 17.00 Mazajā ģildē.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, kuru toreiz uz pusprofesionāla magnetafona ierakstīja Pērkona pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetafona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais – dokumentētu šī, nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta, sajūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas.

26.aprīlī Mazajā ģildē koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas (Nesaki man neko, Mans brālis, Dainas u.c.). Koncerta otrajā daļā skanēs I. Akurāteres un A. Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme: Kings Of Leon koncerta rīkotāji ietaupījuši uz sabiedriskā transporta papildreisu rēķina

LETA, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Kings Of Leon koncerta Mežaparkā rīkotāji pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme, sacīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par Rīgas satiksmi. Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas Rīgas satiksmē ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vīrusu skaits, kuri izplatās caur atmiņas kartēm, zemas drošības tīkliem un datoriem, kuriem nav atjaunināta aizsardzības programma, pieaug neaptveramā ātrumā, ziņo BBC.

Ļaunprātīgās programmas, pazīstamas kā Conficker, Downadup vai Kido pirmo reizi tika atklāts 2008. gada oktobrī.

Antivīrusa firma F-Secure aprēķinājusi, ka šobrīd ar šiem vīrusiem varētu būt inficēti 8.9 miljoni datoru. Eksperti arī brīdina, ka šis skaits varētu būt arī lielāks, tāpēc datoru lietotājiem nepieciešams atjaunināt antivīrusa programmas regulāri, kā arī atjaunināt Microsoft MS08-067 plāksteri.

"Microsoft paveicis labu darbu, bet jāatceras, ka vīruss turpina inficēt datorus, kuru lietotāji ir ignorējuši plākstera atjauninājumu,” norāda antivīrusa firmas Sophos vecākais tehnoloģiju konsultants Grahams Klūlijs (Graham Cluley)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu tirdzniecība uz Madonnas šovu, kas 4. augustā notiks Tallinas Dziesmu svētku estrādē, sāksies 5. martā plkst. 10.00. Biļetes varēs iegādāties interneta mājaslapā www.ticketpro.lv, kuras darbību nodrošinās viena no Eiropā lielākajām biļešu izplatītājkompānijām.

Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā biļetes varēs nopirkt arī kasēs kinoteātrī Cinamon un Arēnā Rīga. Stāvbiļetes cena būs 43 Ls. Tirdzniecībā nonāks arī 5 000 biļetes fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un tās maksās 90 Ls. Būs pieejams arī 300 VIP biļetes, to cena būs 180 Ls.

19. februārī darbu sākusi arī īpaša Madonnas koncerta info līnija. Zvanot uz numuru 1180 iespējams uzzināt informāciju par pasākumu un biļešu tirdzniecību. Informāciju var saņemt trīs valodās - latviešu, krievu un angļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rammstein koncerts izpārdots

Lelde Petrāne, 06.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Rammstein koncerts, kas rīt, 7. februārī, norisināsies Arēnā Rīga, ir izpārdots.

Vācijas superzvaigznes Rammstein Rīgā ieradīsies ar labāko dziesmu koncertu Made In Germany 1995 – 2011, un organizatori sola arī iespaidīgus specefektus Rammstein labākajās tradīcijās.

Kopš turnejas izziņošanas biļetes uz Rammstein koncertiem esot izpārdotas gandrīz visās pilsētās.

Arēnas Rīga durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas plkst. 18.00. Koncerta iesildītāji - zviedru grupa Deathstars uz skatuves kāps 19.30, bet Rammstein uzstāšanās sāksies plkst. 20.30.

Visas biļetes uz grupas koncertu Rīgā ir izpirktas un līdz ar to Arēnas Rīga kasē koncerta dienā biļetes nebūs nopērkamas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šobrīd nenotikušā Depeche Mode koncerta biļetes pret skaidru naudu netiek mainītas, uzņēmums Biļešu serviss un koncerta organizatori FBI sola, ka drīzumā naudas izsniegšana atsāksies, bet šobrīd par biļeti iztērēto summu iespējams saņemt bankas pārskaitījuma veidā.

Rīgā biļešu apmaiņa tiek veikta tikai vienā Biļešu servisa kasē - Rīgas Kongresu namā. Aizvadītās nedēļas sākumā Db tajā informēja, ka «kasē nav naudas, tādēļ biļetes pret naudu tiks mainītas nākamnedēļ». Tomēr šodien Db telefoniski uzzināja, ka to izdarīt joprojām nav iespējams, bet naudas izsniegšanu biļešu tirdzniecības tīkls sola atsākt tuvākajās dienās. Šobrīd ir iespējams aizpildīt anketu un iesniegt Biļešu servisam nenotikušā koncerta biļetes un, lai nebūtu atkārtoti jādodas uz Kongresu namu, savu naudu saņemt ar bankas pārskaitījumu.

FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš Db sacīja, ka Depeche Mode koncerta biļešu īpašniekiem nav jāraizējas un savu naudu viņi noteikti saņems. Tā kā biļetes uz šīs grupas koncertu bija iegādājušies ļoti daudzi cilvēki, tad atpakaļ atmaksātas milzu summas. Problēmas ar naudas atgriešanu biļešu pircējiem saistītas ar to, ka aizkavējies mūziķu tūres apdrošinātāja maksājums koncerta organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

12 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot Dombrovski, apjūsmos Madonnu Tallinā

, 04.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp 73 tūkstošiem skatītāju, kas Tallinā apmeklēs vienīgo popdīvas Madonnas koncertu Baltijā, būs arī 12 tūkstoši fanu no Latvijas.

Biļešu pārdošanas ieņēmumi ir aptuveni 6.5 miljoni dolāru, vēsta Diena. Tirdzniecībā tika laists 70.3 tūkstoši biļešu, tās maksāja no 43 līdz 180 latiem. 30 tūkstoši biļešu tika ārzemniekiem, pārējās izplatīja Igaunijā. Latvijā pārdoti 12 tūkstoši biļešu. Db jau rakstīja, ka martā biļetes uz koncertu tika izpārdotas diennakts laikā, kas ir pārdošanas ātruma rekords Baltijas valstu šovbiznesa vēsturē.

Uz koncertu dosies arī premjers Valdis Dombrovskis, kurš izbrīvējis šovasar vienīgo bezalgas atvaļinājuma dienu, ziņo Latvijas radio. Tiek uzsvērts, ka viņš dosies uz Tallinu par privātiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija aizturējusi jaunu vīrieti, kurš, izmantojot kādu sludinājuma portālu, pārdevis viltotas biļetes uz grupas A-ha koncertu, kas paredzēts rītvakar, 15.martā. Policijai ir pamatotas aizdomas, ka aizturētais pārdevis vairākas viltotas biļetes, tādēļ aicina atsaukties iespējamās cietušās personas.

Marta sākumā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Brasas iecirknī vērsās kāds vīrietis, kurš informēja par aizdomīgu pirkumu. Proti, viņš sludinājumu portālā atradis personu, kura pārdod biļetes uz grupas A-ha koncertu. Abi vīrieši satikušies un cietušais iegādājies divas koncerta ieejas biļetes, par katru samaksājot 35 eiro. Tikai pēc biļešu iegādes cietušajam pirkums šķitis aizdomīgs, tādēļ viņš nolēmis vērsties policijā.

Apstrādājot iegūto informāciju, Brasas iecirkņa policisti konstatēja, ka iegādātās biļetes ir ar viltotiem sērijas numuriem. Piektdien, 11. martā, likumsargi aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti, kurš tobrīd mēģināja pārdot vēl divas ieejas biļetes uz konkrēto koncertu. Aizturētais atzina savu vainu noziegumā, un šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu nelielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja Madonna atvērs fitnesa klubu ķēdi. Pirmais klubs durvis vērs Mehiko nākamajā mēnesī, atsaucoties uz viņas biznesa partnera sniegto informāciju, ziņo perthnow.com.au.

«Mūsu mērķis ir radīt vidi, ko iedvesmojis Madonnas redzējums un augstie ideālas sporta zāles standarti,» stāstījis Marks Mastrovs (Mark Mastrov), New Evolution Ventures (NEV) priekšsēdētājs.

«Hard Candy Fitness būs Madonnas viedokļa atspoguļojums, un viņas ieguldījums būs visos sīkumos, ieskaitot mūzikas telpu, gaismas un citas dizaina nianses. Madonnas pieskāriens būs visur,» viņš solījis.

Pirmais Hard Candy klubs - nosaukums iegūts no dziedātājas jaunākā albuma - durvis vērs Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Tā atklāšanu 29.novembrī apmeklēšot arī pati dziedātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, galvaspilsētas bārs "Tallinas Pagalms" no naktslokāla pārtapis par kafejnīcu.

Ikdienas režīmā "Tallinas Pagalms" darbojās kā bārs un katru nedēļas nogali organizēja dažādus pasākumus, piemēram, džeza, rokmūzikas, elektroniskās mūzikas koncertus, improvizācijas teātrus. Katru nedēļu "Tallinas Pagalmā" norisinājās vismaz 3-4 pasākumi abos ēkas stāvos, uz divām skatuvēm.

Aizvadītajā ziemā "Tallinas Pagalms" papildināja piedāvājumu ar kafejnīcu, attīstīja virtuvi, jo sākotnēji piedāvājumā bija tikai dzērieni un uzkodas.

"Šobrīd esam aizgājuši līdz tam, ka piedāvājam kārtīgas pusdienas un piegādi uz mājām. Tieši šobrīd, kad visi pasākumi ir atcelti un naktsdzīve ir noslēgta pilnībā, mums ir samērā veiksmīgi izdevies pārorientēties," stāsta "Tallinas Pagalma" līdzīpašnieks Ģirts Kumeliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lady Gaga kocertu rīkotāji Baltijas valstīs, koncertaģentūra FBI, iesaka uzmanīties un nekādā gadījumā neiegādāties Lady Gaga koncerta biļetes no rokas, bet pirkt tās tikai no oficiālā koncerta biļešu izplatītāja Ticketpro.

Ticketpro pārstāvis Latvijā Uģis Liepiņš skaidro: «Šobrīd mūsu rīcībā nodotas aptuveni 40 viltotas koncerta biļetes, kuras pircēji iegādājušies caur sludinājumiem - no rokas. Dažos gadījumos biļetei līdzi iedots arī viltots Maxima veikala čeks, tā ar viltu radot priekšstatu, ka biļete ir īsta, jo Maxima veikalu Informācijas centros tiešām atrodas Ticketpro biļešu kases. Mēs vēlamies uzsvērt, ka, iegādājoties biļetes no rokas, pastāv augsts risks nopirkt viltojumu.»

Lai arī viltotā biļete var izskatīties ļoti līdzīga oriģinālajai, pie ieejas norises vietā visas koncerta biļetes tiks skenētas un apmeklētājiem ar viltotām biļetēm ieeja tiks liegta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot sabiedriskā transporta biļešu iegādes un lietošanas iespējas, definēta lietotāju grupa ir uzsākusi koda biļetes lietojamības testus ar mērķi pārbaudīt jaunā veida biļetes lietojamību reālos apstākļos, kas ietver biļetes aktivizēšanu transporta līdzeklī un kontroli, informē pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme.

Koda biļete būs jauns norēķinu veids “Rīgas satiksmes” sabiedriskajā transportā, kas ļaus klientiem veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā.

Koda biļete darbosies paralēli esošajai e-talonu sistēmai. Lai lietotu koda biļeti, klientiem savā viedtālrunī vajadzēs uzstādīt mobilo lietotni. Šajā lietotnē tiešsaistes režīmā varēs iegādāties vienreizējo brauciena biļeti un izmantot to, aktivizējot sabiedriskā transportlīdzekļa salonā, kur būs izvietots katram transportlīdzeklim unikāls kvadrātkoda identifikators.

Gadījumā, ja transportā iekāps kontrolieris, pasažieris atvērs lietotni, kur būs redzama aktivizētā biļete, un uzrādīs to kontrolierim. Koda biļetes platformas izstrāde tika uzsākta 2020. gada nogalē, un tā tiek veidota kā atvērta sistēma, lai šādas biļetes pārdošanu varētu nodrošināt pēc iespējas plašs pakalpojuma sniedzēju (pārdevēju) loks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Brīdina par krāpnieciskām Olimpisko spēļu biļešu interneta vietnēm

Lelde Petrāne, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonas policija izplatījusi brīdinājumu par Londonas olimpisko un Paraolimpisko spēļu biļešu pirkšanas vietnēm, kuras, iespējams, ir krāpnieciskas un cilvēki, kuri iegādājušies biļetes konkrētajās interneta vietnēs, tās var nesaņemt.

Ja cilvēki iegādājušies biļetes kādā no zemāk minētajām kompānijas EUROTEAM interneta vietnēm, nekavējoties nepieciešams sazināties ar kompāniju, no kuras sākotnēji biļetes tika pirktas un kontaktēties ar maksājuma servisa nodrošinātāju.

Iespējams, krāpnieciskas kompānijas EUROTEAM biļešu vietnes:

euroteam.net

tixnet.com

olympicticket.info

euroteam.info

euroteamtickets.com

2012tickets.org

londonsummergames.net

londonsummergames.org

euroteam.travel

worldticketservice.net

Metropolitēna policijas pārstāvis Niks Daunings (Nick Downing) aicina ikvienu pārliecināties, vai Olimpisko spēļu biļetes nav iegādātas kādā no šīm vietnēm. Viņš izsaka pamatotas bažas, ka tie, kuri biļetes iegādājušies šajās vietnēs, tās nesaņems.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem izpirktas divas reizes ātrāk nekā 2008.gadā

LETA, 08.04.2013

Cilvēki stāv rindā pie Latvijas Leļļu teātra, lai iegādātos biļetes uz Dziesmu un deju svētku koncertiem.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz biļetes uz XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētku maksas pasākumiem izpirktas divas reizes ātrāk nekā 2008.gadā.

Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva stāstīja, ka patlaban uz Dziesmu un deju svētkiem ir iegādātas 46 367 biļetes, telefoniski rezervētas 5996 biļetes, kopā 89% no kopējā biļešu skaita, kas ir pieejamas publiskā tirdzniecībā. Šobrīd tirdzniecībā palikuši 11% biļešu.

6.aprīlī publiskajā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 58 000 biļešu, kas ir 70% no kopējā sēdvietu skaita uz visiem Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. 32% no visām biļetēm tika iegādāti interneta veikalā, 10% - rezervēti telefoniski, pārējās biļetes ir iegādātas biļešu tirdzniecības vietās.

37% no visām biļetēm, kas tika iegādātas biļešu tirdzniecības vietās, ir nopirktas Rīgā, kur arī veidojās visgarākās rindas. Savukārt reģionos rindas bija mazākas vai to nebija vispār. Vismazāk biļešu ir nopirkts Smiltenē, Saldū, Kuldīgā, Alūksnē, kur iegādāto biļešu skaits nepārsniedz pat 1% no visām publiskajā tirdzniecībā nonākušajām biļetēm, vēstīja Vasiļjeva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ierobežotas tiesības saukt pie atbildības dziesmu svētku biļešu pārpircējus

LETA, 05.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Normatīvie akti atļauj privātpersonām pārdot sev piederošas XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumu biļetes, taču likums aizliedz to darīt nolūkā gūt peļņu, nereģistrējot komercdarbību, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), piebilstot, ka VID nevar sākt pārbaudes un sodīt kādu par nodokļu nemaksāšanu no neatļautas komercdarbības.

Latvijas normatīvajos aktos nav noteikts tiešs aizliegums privātpersonai nodot, dāvināt vai pārdot sev piederošu kultūras vai sporta pasākuma ieejas biļeti bez atlīdzības vai par samaksu, kas kompensē personas izdevumus, kas radušies šīs biļetes iegādei.

Situācijā, kad fiziskā persona ir iegādājusies pasākuma ieejas biļeti un kādu sev zināmu apsvērumu dēļ nevar vai nevēlās vairs apmeklēt pasākumu, tad normatīvie akti neliedz šo biļeti nodot citai personai.

Likums «Par iedzīvotāju ienākuma nodokli» šādā situācijā nosaka, ka ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek ienākumus no personīgā īpašuma atsavināšanas. Tādējādi personas ienākums nav apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, ja persona ir iegādājusies pasākuma ieejas biļeti bez mērķa to pārdot tālāk un gūt peļņu, skaidroja VID.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valsts pasažieru vilcienu operatora "LTG Link" tiešā reisa vilciena biļetes no Viļņas uz Rīgu ir izpārdotas līdz šā gada 31.decembrim, liecina informācija "LTG Link" mājaslapā.

Savukārt virzienā no Rīgas uz Viļņu vilciena biļetes vēl ir pieejamas pirmajam reisam, kas paredzēts 27.decembrī, bet 29.decembrī, 30.decembrī un arī 1.janvārī biļetes arī no Rīgas ir izpārdotas.

LETA jau rakstīja, ka pirmdien, 18.decembrī, sākās biļešu tirdzniecība braucieniem vilcienā starp Viļņu un Rīgu. Standarta un pirmās klases vilciena biļetes var iegādāties pasažieru vilcienu operatora "LTG Link" mājaslapā "www.LTGLink.lt" un mobilajā lietotnē.

Standarta biļetes cena braucienam ir 24 eiro. Vienlaikus paredzēts, ka bērniem līdz sešu gadu vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu vilcienā, brauciens ir bezmaksas, bet bērniem vecumā no sešiem līdz 16 gadiem ir 30% atlaide.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sapņu fabrikā šovakar, 1. jūlijā, ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies amerikāņu alternatīvā roka meistari - grupa Faith No More.

Faith No More tikai pirms neilga laika paziņoja par atkalapvienošanos un koncerta apmeklētāji Sapņu fabrikā šovakar redzēs grupu tādā pat sastāvā kā 1998. gadā, kad Faith No More pārtrauca savu darbību, informēja koncertaģentūra FBI.

Grupa šogad kā galvenie mākslinieki uzstājas lielākajos Eiropas rokfestivālos, kā arī sniedz atsevišķus koncertus.

Pēc koncerta Rīgā grupa šovasar vēl uzstāsies vairākos lielos festivālos – Roskildes festivālā Dānijā, Open’er Polijā, Sziget Ungārijā, Pukkelpop Beļģijā un citos.

Sapņu fabrikas durvis koncerta apmeklētājiem šovakar tiks atvērtas plkst. 19.30. Koncerta īpašais viesis Kid606 uz skatuves kāps plkst. 20.00. Faith No More savu uzstāšanos sāks plkst. 21.00.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" pirmo reizi saviem klausītājiem nodrošinājusi koncertu tiešraidē.

Latviešu pianists Andrejs Osokins tukšā koncertzāles Lielajā zālē uz klavierēm atskaņoja trīs mūzikas dižgaru – Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī un Ludviga van Bēthovena – skaņdarbus.

Šo koncertu savās mājās pie ekrāniem vēroja simtiem skatītāju visā pasaulē.

"Milzīgs paldies katram, kas pieslēdzās manā mūžā pirmajam solokoncertam tiešsaistē! Paldies Liepājas koncertzālei "Lielais dzintars" par ideju turpināt lielus, nopietnus koncertus, neskatoties ne uz kādiem šķēršļiem. Priecājos, ka tieši mans koncerts bija "Biļešu Paradīzes" pirmais tiešraidē nodrošinātais pasākums," komentē pianists A. Osokins.

Pianists uzstājās ar īpašu, Lieldienu laikam sagatavotu programmu. Pirms koncerta bija iespēja klausīties Liepājas koncertzāles valdes priekšsēdētāja Timura Tomsona sarunu ar A. Osokinu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija, kuru kontrolē Norvēģijas uzņēmums Storebrand Livsforsikring AS, jau vairākus gadus rekordātrumā un daudzumā uzpērk Latvijas zemi, kas ļāvis kompānijai kļūt par lielāko zemes īpašnieci Latvijā, atsaucoties uz Baltic Screen iegūto informāciju, ziņo portāls Apollo. Pagājušā gada lielāko zemes īpašnieku saraksta līdere tagad atrodas otrajā vietā.

Valsts zemes dienests, pēc Baltic Screen pasūtījuma, apkopojis datus, kuriem privātīpašniekiem Latvijā pašlaik pieder visvairāk zemes un kāda ir tās kopējā kadastrālā vērtība, ziņo portāls Apollo.

Pirmajā vietā vietā ir SIA Foran Real Estate: 34 748 hektāri (zemes kopplatība) — 5.58 miljoni latu (kopējā kadastrālā vērtība). Kompānija, kuru kontrolē Norvēģijas uzņēmums Storebrand Livsforsikring AS, jau vairākus gadus rekordātrumā un daudzumā uzpērk mūsu valsts zemi, un šajā procesā viņiem palīdz pašmāju uzņēmējs, Latvijas miljonāru saraksta pārstāvis Gundars Skudriņš, kuram pieder 7.8% uzņēmuma kapitdāldaļu. Straujā izaugsme — pirms diviem gadiem dubultojot piederošās platības, bet pērn piepērkot klāt vēl 23.6 tūkstošus hektāru — ļāvusi kompānijai kļūt par lielāko zemes īpašnieci Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru