Citas ziņas

Liepājas universitātē strādās pasaulslavens vieslektors

Vēsma Lēvalde, 30.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas univesritātē jaunajā mācību gadā akadēmiskajā maģistra programmā Jauno mediju māksla strādās viens no vadošajiem elektroniskās mūzikas speciālistiem pasaulē Mauro Lanca.

Mauro Lanca Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijā vadīs radošo darbnīcu, kurā kopā strādās Liepājas Universitātes maģistranti un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kompozīcijas nodaļas maģistranti.

C-sound ir programmēšanas valoda, kura optimizēta skaņas sintēzei un apstrādei. Lai atvieglotu darbošanos ar C-sound, Mauro Lanca ir programmējis savu bibliotēku algoritmiskās kompozīcijas programmai Open Music. Piecas dienas studenti radošajā darbnīcā mācīsies strādāt ar šo programmu.

Skaņu studijas izveidi un vieslekcijas Liepājas universitātē finansē ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta, kā arī ar Liepājas pilsētas domes un Liepājas Universitātes atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmo reizi Latvijā būs Jauno mediju mākslas doktorantūra

Vēsma Lēvalde, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 25. janvārim Liepājas Universitātē (LiepU) notiek reflektantu dokumentu pieņemšana Liepājas Universitātes un Ventspils Augstskolas starpaugstskolu doktora studiju programmā Valodniecība un mākslas nozares doktora studiju programmā Jauno mediju māksla.

Valodniecības doktorantūras studijām LiepU jau ir izveidojušās tradīcijas. Turpretim jauno mediju mākslas doktorantus LiepU uzņem pirmo reizi. Programma licenci ieguvusi 2012. gadā, tās būtība ir radošajā praksē balstīta starpnozaru pētniecība – skaņu un audiovizuālā māksla, datu vizualizācijas, sociālie mediji un digitālo tīklu kultūra, interaktīvā māksla, inovācija un radošās industrijas.

Jauno mediju mākslas programmas direktore, asociētā profesore Rasa Šmite uzsver, ka doktorantūras studijas nodrošinās daudzpusīgas iespējas darboties partneraugstskolu un partnerorganizāciju sadarbības tīklā un projektos, veicinās doktorantu un viņu mākslas pētniecības projektu starptautisku atpazīstamību, kā arī jauno mediju mākslas tehnoloģiju izmantojumu plašākā kontekstā.

Komentāri

Pievienot komentāru