Citas ziņas

Liepājā ielu uzturēšanai ziemas apstākļos izlietots par 319 tūkstošiem latu mazāk

Žanete Hāka, 10.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas ielu uzturēšanai pagājušā gada nogalē izlietots par 319 tūkstošiem latu mazāk nekā 2012. gada novembrī un decembrī.

Aizvadītā gada nogalē Liepājā temperatūra tikpat kā nenokrita zem nulles, nebija arī sniegs vai nopietnāka brauktuvju apledošana, atsevišķās dienās piedzīvojām pat gaisa temperatūras siltuma rekordus.

Ja 2012. gada novembrī un decembrī tika izlietoti 441,2 tūkstoši latu, bet pagājušā gada novembrī un decembrī – 122 tūkstoši latu.

Šajā summā ielākā izdevumu daļa ir maksa par diennakts dežūrām AS Latvijas autoceļu uzturētājs Liepājas ceļu rajonam –64,78 tūkstoši latu. Lai uzņēmums spētu sniegt pakalpojumus ziemas apstākļos jebkurā diennakts laikā, tam ir jānodrošina nepieciešamās tehnikas gatavība, kaisāmā materiāla rezerves, automašīnu šoferu dežūras, kā arī jāveic citi priekšdarbi saskaņā ar līgumu par ielu uzturēšanu.

Tomēr 2013. gada novembrī un decembrī, lai novērstu brauktuvju apledošanu, notika arī ielu kaisīšana ar sāli vai sāls smilšu maisījumu. Kopumā pilsētas ielās pretslīdes materiāla kaisīšana notika 15 reizes. Šo darbu apmaksai izlietoti vairāk nekā 57 tūkstoši latu.

Šajā ziemas sezonā, no 2013. gada 1. novembra līdz 2014. gada 1. aprīlim, brauktuvju uzturēšanas darbu apmaksai ir plānots finansējums kopumā tāds pats kā iepriekšējā sezonā – 888,9 tūkstošu latu apmērā. No šīs summas paredzēts apmaksāt ne tikai ikdienas uzturēšanu (tehnikas un citu resursu gatavība, ielu kaisīšana, slūpēšana), bet arī sniega izvešanu, ja tas būs nepieciešams.

Kopējo finansējumu veido ostas nodevas, Autoceļu fonds, valsts dotācija tranzītceļu tīrīšanai pilsētas teritorijā un pilsētas pamatbudžeta nauda, kas paredzēta ielu uzturēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru