Pasaulē

Lielbritānijas The Times sāk iekasēt maksu no lasītājiem tiešsaistē

Lelde Petrāne, 02.07.2010

Jaunākais izdevums

Lielbritānijas laikraksts The Times sācis iekasēt maksu no lasītājiem, kuri vēlas piekļūt tā saturam tiešsaistē, ziņo BBC.

No šī brīža piekļuve The Times un The Sunday Times mājaslapai maksās 1 Lielbritānijas sterliņu mārciņu (85 santīmus) dienā vai 2 sterliņu mārciņas (Ls 1,70) nedēļā.

News International, kam pieder izdevumi, reaģējot uz krītošajiem ieņēmumiem no reklāmām, par plāniem ieviest maksu tiešsaistes lasītājiem paziņoja šā gada sākumā

Līdz šim Financial Times un Wall Street Journal bija vienīgie lielie izdevumi, kuri īstenoja šadu praksi.

Visi pārējie valsts izdevumi piedāvā bezmaksas pieeju savām vietnēm internetā, bet, visticamāk, rūpīgi vēros un vērtēs The Times panākumus šajā sakarā.

News International norāda, ka maksa ir zema, tādēļ tai izdosies piesaistīt pietiekami daudz lasītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mērdokam piederošo News International atkal vaino spiegošanā

Gunta Kursiša, 09.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rūpertam Mērdokam piederošā mediju grupa News International kārtējo reizi apsūdzēta nelegālā informācijas iegūšanā. Šoreiz apsūdzībās norādīts, ka News International nelikumīgi ievākusi ziņas par britu karaliskās ģimenes locekļiem un ievērojamākajiem Lielbritānijas politiķiem. Medijs apsūdzēts hakeru uzbrukumos, vēsta CNN.

Policijas rīcībā ir informācija, kas rada «pamatotas aizdomas», ka privāti nolīgtie izmeklētāji, kas izsekoja karaliskās ģimenes locekļus un augsta ranga ziņotājus, darbojās News International labā, ceturtdien parlamentā paziņoja Toms Vatsons no Leiboristu partijas.

Britu mediji ziņo, ka «spiegošanai» tika pakļauts arī bijušais premjerministrs Tonijs Blērs, Keita Midltone un Princis Viljams.

«Uzskatām, ka apsūdzības ir neprecīzas,» News International pārstāvji apsūdzības esot noraidījuši.

R. Mērdokam piederošā mediju grupa jau iepriekš bija apsūdzēta līdzīgos pārkāpumos. News International piederošais dzeltenās preses izdevums bija atzinies slavenību mobilo tālruņu «uzlaušanā», kā arī atvainojies un izmaksājis kompensācijas vairākām slavenībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka ir tiesīga atteikt klientam uzsākt darījuma attiecības vai arī pārtraukt darījuma attiecības, un tas attiecas uz jebkuru klientu, ne tikai ārvalstu klientu, portālam db.lv skaidroja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) vadītāja Sanda Liepiņa.

Pēdējā laikā Dienas Bizness saņēmis informāciju, ka dažādu nozaru uzņēmumi piedzīvo situācijas, kad bankas slēdz to kontus, neskatoties uz godīgu darbību, kā rezultātā cieš gan darbinieki, gan klienti, gan sadarbības partneri, jo nav iespējams laikā veikt maksājumus, tādēļ vaicāja LKA, kādēļ šādas situācijas notiek aizvien biežāk. Tādēļ Dienas Bizness aicina uzņēmējus neklusēt un dalīties pieredzē, ja nācies saskarties ar šādu rīcību no banku puses: http://www.db.lv/zinas/uznemej-nekluse-473735

Portāls db.lv pamanīja, ka Latvijas Komercbanku asociācija 3.aprīlī savā mājas lapā ir izvietojusi prezentāciju ar nosaukumu «Galvenie aspekti, kas Latvijas uzņēmumam var liegt sadarbības uzsākšanu un kas tam jāizvērtē pirms sadarbības uzsākšanas ar bankām».

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Izmaksas, dzīvojot pasaules dārgākajā pilsētā Oslo

Jānis Rancāns, 10.06.2013

Norvēģijas galvaspilsētā gāzēta atspirdzinoša dzēriena bundža vidēji maksā 3,43 ASV dolārus.

Avots: SXC

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi pēdējo trīs gadu laikā Tokija zaudējusi savu pasaules dārgākās pilsētas statusu. Par tādu kļuvusi Norvēģijas galvaspilsēta Oslo, aplēsusi organizācija ECA International.

Otrajā vietā sarakstā iekļuvusi Angolas galvaspilsēta Luanda, kur preces un pakalpojumi, kurus iegādājas ieceļotāji, ir grūti sastopami un pieskaitāmi luksusa klasei. Nākamās dārgākās pilsētas ir Norvēģijas Stavangera, Dienvidsudānas galvaspilsēta Džuba un Krievijas galvaspilsēta Maskava. Piektajā vietā iekļuvusi Japānas galvaspilsēta Tokija, bet pirmā desmitnieka atlikušās vietas ieņem Šveices pilsētas – Cīrihe, Ženēva, Bāzele un Berne.

Pēdējo trīs gadu pasaules dārgākās pilsētas – Tokijas – kritums uz piekto vietu skaidrots ar Japānas nacionālās valūtas jenas vērtības samazināšanos attiecībā pret citām valūtām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vasarā sagaidāma aktīvākā dzīvokļu tirdzniecība pēdējo gadu laikā

Edgars Ivanovs, “VILIA” vadītājs un līdzdibinātājs, 08.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divu gadu laikā nekustamo īpašumu būvniecības nozare piedzīvojusi iespaidīgus satricinājumus – pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi, Krievijas iebrukums Ukrainā, resursu pieejamība, būvmateriālu cenu kāpums un strauji pieaugošā inflācija.

Taču, neskatoties uz šī brīža situāciju reģionā un ekonomikas attīstības tendencēm, vai arī – tieši pateicoties tām, sagaidāms, ka šajā vasarā Latvijā piedzīvosim aktīvāko dzīvokļu tirdzniecību pēdējo gadu laikā. Pircēju interese un vēlme iegādāties nekustamo īpašumu ir milzīga.

Līdzīgi kā pandēmijas sākumā, arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tirgū no klientu puses bija vērojama nogaidoša reakcija. Taču tagad jau aktivitāte tirgū atgriezusies ar pilnu jaudu. Tie, kas vēlas iegādāties dzīvokļus jaunajos projektos, saprot, ka piedāvājums netiek līdzi pieprasījumam un cenas turpinās pieaugt.

Tendenci apliecina arī nekustamā īpašuma pētnieku “Colliers International” dati par situāciju martā. Pēc “Colliers International” aplēsēm* Rīgā 2022. gada martā jaunajos projektos pārdošanā bija pieejami aptuveni 1 130 pabeigti dzīvokļi, kas ir teju uz pusi mazāk nekā pērn. Vēl aptuveni tikpat iegādei pieejamo jauno dzīvokļu bija būvniecības stadijā. Savukārt aprīlī pirmreizējā tirgū bija pieejami aptuveni 1000 pilnībā pabeigti jaunie dzīvokļi, kas ir par 130 mazāk nekā martā*. Tas nozīmē, ka pieejamo jauno dzīvokļu skaits ir niecīgs un pircēji, kam ir pietiekamas finansiālās iespējas, steidz nopirkt vai vismaz rezervēt noskatīto dzīvokli jau tagad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Times lasītāju skaits pēc maksas sistēmas ieviešanas krīt par 93%

Ritvars Bīders, 02.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš izdevumu Times un Sunday Times interneta versijas pilnā apmērā pieejamas par maksu, to apmeklētāju skaists mēnesī sarucis par 93% no 3,1 miljoniem līdz 205 tūkstošiem, citējot abu mediju īpašnieka News International sacīto, vēsta SkyNews.

Kopš šā gada jūlija, kad tika ieviesta maksa par Times un Sunday Times materiālu internetā, 105 tūkstoši interneta lietotāju piekrituši maksāt par šo pakalpojumu. No tiem 50 tūkstoši iegādājušies mēneša abonementus. Pārējie lielākajā daļā gadījumu maksājuši par atsevišķu laikraksta izdevumu lasīšanu internetā.

Piekļuvi digitālajam materiālam aktivizējuši arī aptuveni 100 tūkstoši Times un Sunday Times drukātā materiāla lasītāji.

Pirms maksas ieviešanas Times mēnesī apmeklēja vidēji 3,1 miljons interneta lietotāju. Kompānijas Nielsen dati gan liecina, ka pēc maksas pakalpojuma ieviešanas Times un Sunday Times interneta vietnes mēnesī vidēji apmeklē 362 tūkstoši interneta lietotāju, taču to skaitā ir arī iepazīšanās pakalpojuma izmantotāji, kuriem sākotnēji nekas nav jāmaksā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Hakeri uzlauž Mērdoka laikraksta interneta vietni un paziņo, ka mediju magnāts miris no pallādija pārēšanās

Jānis Rancāns, 19.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeru grupējums LulzSec uzlauzis mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošā laikraksta The Sun interneta vietni, kur ievietojis paziņojumu par to, ka R. Mērdoks esot pārēdies pallādiju un miris savā dārzā, vēsta The Telegraph.

Lasītāji, kas vēlējušies apmeklēt laikraksta interneta vietni, tikuši novirzīti uz citu tīmekļa vietni, kas izskatījusies līdzīga laikraksta vietnei un kurā ievietots viltus raksts par to kā R. Mērdoks apēdis lielu daudzumu pallādija un tad, agrā rīta stundā, miris savā dārzā.

Hakeru grupējuma rīcībā esot arī The Sun e-pastu sarakste, kas vēlāk tikšot publiskota.

R. Mērdoka mediju impērija pēdējās nedēļās ir sākusi pamatīgi ļodzīties, kad atklājies, ka britu žurnālisti, kuri strādājuši News International korporācijā ietilpstošajos laikrakstos esot noklausījušies sabiedrībā plaši pazīstamu cilvēku, torstarp arī bijušā britu premjera Gordona Brauna, telefonu balss pastkastītes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīna pievīlusi Mērdoka News Corp

Lelde Petrāne, 09.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ruperta Mērdoka News Corporation pādod trīs Ķīnas televīzijas kanālu kontrolpaketi, ziņo BBC.

Tā akcijas pārdos China Media Capital, privātā kapitāla fondam, ko atbalsta Ķīnas otra lielākā mediju kompānija Shanghai Media Group.

Summa, par kādu tiek pārdotas Xing Kong, Xing Kong International un Channel Mainland China akcijas, netiek atklāta.

Kā norāda BBC, šis solis varētu nozīmēt News Corporation atteikšanos no Ķīnas stingri kontrolētā mediju tirgus.

Līdz ar konkurentiem, piemēram, Times Warner un Viacom Mērdoka kompānija bija cerējusi piesaistīt Ķīnas masu auditoriju, bet atdūrās pret neskaitāmiem ierobežojumiem, kas šīs cerības sagrāva.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau skandalozajam mediju magnātam Rupertam Mērdokam stājoties Lielbritānijas parlamentāriešu priekšā, kāds vīrietis mierīgi viņam pietuvojies, metis virsū šķīvi ar skūšanās putām un kliedzis: «Tu esi mantkārīgs miljardieris.»

Vendija Denga, Mērdoka sieva, un viņa dēls Džeimss Mērdoks nekavējoties stājušies pretī uzbrucējam, un Denga, bijusī volejbola spēlētāja, uzbrucējam iesitusi.

Saskaņā ar Sky News ziņoto uzbrucējs rūtainajā kreklā ir komiķis Džonijs Mārbls, kurš neilgi pirms incidenta par savu nodomu netiešā veidā vēstījis arī vietnē Twitter.

80 gadus vecais Mērdoks netika ievainots, un nav bijusi nepieciešamība izsaukt ārstu.

Mārbls no zāles aizvests, noklausīšanās apturēta, un žurnālistiem, kā arī sabiedrības pārstāvjiem lūgts šo vietu pamest. Sanāksme atsākusies pēc 15 minūtēm, piedaloties gan Rupertam Mērdokam, gan viņa dēlam. Mērdoks vecākais šķitis mierīgs, bet bija novilcis zilo žaketi, kas uzbrukuma laikā notraipīta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Ķīna – lēnāka izaugsme, bet nav iemesla panikai

SEB investīciju stratēģis Ingus Grasis, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekšējo pāris gadu laikā, pateicoties pasaules centrālo banku aktivitātēm, akciju tirgi stabili, bez lielām svārstībām virzījās augšup. Investoru optimismam palīdzēja ziņas par ASV ekonomikas nostiprināšanās, kā arī ar vien pozitīvāki rādītāji par Eiropas ekonomiku. Turklāt arvien sarūkošs drošu, bet pietiekoši ienesīgu, investīciju iespēju klāsts lika investoriem pakāpeniski virzīties riskantu ieguldījumu iespēju virzienā. Tas noveda pie tā, ka, vēsturiski raugoties, gan uzņēmumu obligācijas, gan akcijas bija kļuvušas dārgas. Lai ekonomiski pamatotu akciju cenu turpmāku kāpumu, būtu jāaug pasaules ekonomikai, ļaujot arī kāpt publiski kotēto uzņēmumu peļņas rādītājiem. Taču šobrīd pasaules finanšu tirgos dominē bažas par globālās ekonomikas nākotnes izaugsmes tempu, uzņēmumu peļņas izaugsmes apmērs tiek pastāvīgi koriģēts uz leju.

Galvenais bažu cēloni ir Ķīnas ekonomiskā izaugsmes palēnināšanās un tās ietekme uz pārējo pasauli. Ķīna ir kļuvusi par pasaules lielāko ekonomiku (skatīt 1.attēlu) un tās īpatsvars, atbilstoši Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) prognozēm, turpinās palielināties, tuvojoties 20% pēc 2020.gada. Ķīna ir nozīmīgs izejvielu patērētājs. Piemēram, saskaņā ar šo Bloomberg apkopoto informāciju (http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-07-15/if-you-re-feeling-bullish-on-china-consult-dr-copper), Ķīna šogad būs atbildīga par aptuveni 45% no visas pasaules vara patēriņa un gandrīz 60% no pasaules dzelzs rūdas patēriņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ietekmīgākais cilvēks Eiropas finanšu tirgos - Mario Draghi

Lelde Petrāne, 13.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevums Financial News publicējis topu Eiropas ietekmīgākie cilvēki finanšu tirgos 2011, kura augšgalā ierindots jaunais Eiropas Centrālās bankas boss Mario Draghi.

Izdevums norāda, ka finanšu tirgi un normatīvā vide, kurā tie darbojas, kopš pirmā FN100 saraksta publicēšanas 2005.gadā ir ievērojami mainījušies, tādēļ neesot pārsteigums, ka pirmajā vietā atrodas tieši Draghi.

Top 10

1) Mario Draghi - nākamais Eiropas Centrālās bankas prezidents, Finanšu stabilitātes padomes priekšsēdētājs.

2) Jozefs Akermans (Josef Ackermann) - Deutsche Bank vadītājs.

3) Maikls Šervuds (Michael Sherwood) - līdzvadītājs Goldman Sachs International, priekšsēdētāja vietnieks Goldman Sachs.

4) Stefans Ingvess (Stefan Ingves) - Bāzeles Banku uzraudzības komitejas priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Gordons Brauns: Mērdoka laikraksti sadarbojušies ar kriminālajām aprindām

Jānis Rancāns, 12.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošajā kompānijā News International ietilpstošie laikraksti izmantojuši «pretīgas» metodes un tiem bijuši sakari ar «kriminālo pagrīdi», lai iegūtu privātu informāciju, paziņojis bijušais Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns, vēsta BBC.

Intervijā britu medijam G. Brauns norāda, ka esot raudājis, kad uzzinājis, ka laikraksta The Sun rīcībā ir informācija par viņa dēla slimību, jo gribējis šo informāciju paturēt kā privātu.

Jau rakstīts, ka atklātībā parādījušās ziņas, ka R. Mērdokam piederošais laikraksts Sunday Times bija uzlauzis G. Brauna telefonu un ieguvis pieeju bijušā premjera bankas kontam, lai varētu sekot naudas plūsmai tajā.

«Es esmu šokēts. Es patiešām esmu šokēts, to uzzinot, tāpēc, ka šīs darbības veikuši labi zināmi noziedznieki, kurus nolīguši Sunday Times žurnālisti,» klāstīja G. Brauns. «Ja es, kuram bija visa iespējamā aizsardzība un drošība, kāda pienācās premjeram, esmu tik ļoti pakļauts šādiem uzbrukumiem, kas var notikt ar parastu cilvēku?»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Akciju investori gaida nākamo lielo notikumu

Žanete Hāka, 10.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gadu pēc tam, kad akciju tirgi sāka savu kāpumu no 12 gadu zemākajiem līmeņiem pērn martā, investori meklē nākamo lielo notikumu pēc kura vadīties, ieguldot akciju tirgos, raksta Yahoo News.

Akcijas ir zaudējušas daļu impulsa, kas uzdzina Dow Jones Industrial Average indeksu par 61,4% no 6547 punktiem pērnā gada martā. Tas ir dabiski – «buļļu tirgus» (vērtspapīru cenām ir tendence paaugstināties) parasti mēdz zaudēt tempu, ieejot otrajā gadā. Turklāt ekonomikas atveseļošanās lēnais temps arī ir bremzējis akciju cenu pieaugumu. Tādējādi investori gaida signālus, kas liecinātu, ka ekonomika ir gatava uzrādīt pieņemamus, uzturamus izaugsmes rādītājus.

Visticamākais dzinulis var būt darbavietu pieaugums. Investoriem jāsagaida ASV Darbaspēka Departamenta atskaite, kas liecina, ka darba devēji veido vairāk darbavietu nekā samazina.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Pēc Indonēzijas aviokatastrofas sarūk Boeing akciju cena

LETA--AFP, 30.10.2018

Indonēzijā iegāzās jūrā zemo cenu aviokompānijas Lion Air lidmašīna Boeing 737 MAX 8 ar 189 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV biržu indeksi pirmdien kritās, turpinoties investoru bažām par peļņas pieauguma palēnināšanos un gaidāmajām ASV Kongresa starpvēlēšanām.

Eiropas biržu indeksi pieauga, ko daļēji noteica atvieglojums par to, ka Itālija pagājušonedēļ izvairījās no S&P kredītreitinga pazemināšanas.

ASV uzņēmumu akcijas visu mēnesi ir bijušas pakļautas spiedienam, daļēji sakarā ar bažām, ka ASV iziet no peļņas maksimumu perioda, ekonomikai izjūtot Federālās rezervju sistēmas (FRS) paaugstināto procentlikmju slogu.

Analītiķi arī norādīja uz «Bloomberg News» pirmdienas ziņu, ka ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija plāno noteikt jaunus muitas tarifus Ķīnas precēm, ja novembrī paredzētās sarunas starp Trampu un Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu būs neveiksmīgas.

«Tirgus nespēja saglabāt kāpumu attur cilvēkus no tirgus,» konstatēja LBBW analītiķis Karls Heilings, kurš sacīja, ka tramīgumu pastiprinājusi neziņa par drīzajām Kongresa starpvēlēšanām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

The Washington Post pārdos žurnālu Newsweek Sidnejam Hārmanam (Sidney Harman), 91 gadu vecam audio tehnikas uzņēmuma Harman International Industries dibinātājam, vēsta BBC.

Viņš uzvarējis izsolē, kurā par Newsweek sacentās arī Freds Dresners (Fred Drasner), New York Daily News bijušais izdevējs, un OpenGate Capital, TV Guide īpašniece.

Izsole noslēgusi gandrīz piecdesmit gadus ilgu periodu, kad ASV nedēļas jaunumu žurnāls piederēja Washington Post.

Kā ziņo BBC, žurnāls pēdējos gados strādājis ar zaudējumiem. Šā gada pirmajā ceturksnī vien zaudējumi sasnieguši 11 miljonus ASV dolāru.

Summa, par kādu žurnāls pārdots, netiek atklāta.

Žurnāls, kuram ir aptuveni 300 darbinieku, pārdošanā tika izlikts šā gada maijā.

Newsweek pirmsākumi meklējami 1933.gadā. Washington Post to iegādājās 1961.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Džeimija Olivera restorānu tīklam iecelts maksātnespējas administrators

LETA, 21.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenais britu šefpavārs Džeimijs Olivers paziņojis, ka viņa restorānu grupai «Jamie's Italian» iecelts maksātnespējas administrators, apdraudot 1300 darbavietu.

Grupā ietilpst Olivera itāļu virtuves restorānu tīkls, kā arī restorāni «Barbecoa» un «Fifteen» Londonā. Par administratoru iecelta auditorkompānija KPMG.

Kopumā maksātnespējas process noteikts 25 restorāniem, no kuriem 23 ir itāļu virtuves.

Olivers atzina, ka saprot, cik grūts šis lēmums ir viesiem iesaistītajiem, atzīstot, ka jūtas skumji.

«Es vēlos pateikties visiem klientiem, kas ir baudījuši un atbalstījuši mūs pēdējo desmit gadu laikā. Bija prieks jūs apkalpot,» sacīja slavenais pavārs.

Pirms nepilniem diviem gadiem Olivera restorānu tīkls jau izvairījās no bankrota administrācijas, atsakoties no vairākiem restorāniem, kas nesa vislielākos zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvideiropas valstīm ir ļoti labas izredzes izkļūt no pašreizējās parādu krīzes, ja tās par paraugu ņems Baltijas valstis, kuras ir veiksmīgi izkļuvušas no ekonomiskās bedres, kādā bija nonākušas pirms diviem gadiem, piektdien intervijā starptautiskajai finanšu ziņu aģentūrai Market News International sacīja Zviedrijas centrālās bankas Riksbank viceprezidents Larss Nībergs.

«Dienvid]eiropai ir ļoti labas izredzes izkļūt no esošās situācijas lēnā, bet iedarbīgā veidā. Lai īstenotu izmaiņas šajās valstīs, ir nepieciešams laiks. Palūkojieties uz Baltijas valstīm, kuras pirms diviem gadiem bija lielās nepatikšanās, taču tās ir atradušas risinājumu un pašlaik straujā tempā rāpjas ārā no bedres,» viņš klāstīja.

Pēc Nīberga teiktā, Dienvideiropas valstis pašlaik virzās pa to pašu ceļu, kādu savulaik izvēlējās Baltijas valstis, īstenojot valsts budžeta tēriņu samazināšanu un reformējot savas ekonomikas, lai tās darbotos efektīvāk. «Šāds risinājums strādā, tas prasa laiku, taču tas strādā,» uzsvēra Riksbank viceprezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Eirozona varētu zaudēt 4,5 milj. darbavietu

Gunta Kursiša, 11.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eirozonā darba vietu skaits nākamo četru gadu laikā varētu samazināties vēl par 4,5 miljoniem, neatkarībā no tā, kādi lēmumi tiks pieņemti attiecībā pret taupības pasākumiem, brīdina Starptautiskā Darba organizācija (International Labour Organization, ILO).

Šāds darba vietu samazinājums nozīmēs to, ka 17 eirozonas valstīs kopējais bezdarbnieku skaits sasniegs 22 miljonus. Saskaņā ar organizācijas pausto darba vietu skaita samazināšanās skars ne tikai tās eirozonas valstis, kuras patlaban apsēdusi parādu krīze, bet arī tās, kuru ekonomika pašlaik ir veselīgāka.

«Ja vien netiks pieņemti lēmumi, kā palielināt investīcijas reālajā ekonomikā, krīze padziļināsies un bezdarbs nekad nebeigsies,» norāda ILO direktors. Savukārt ilgstošu taupības pasākumu sekas jo īpaši smagi izjutīs gados jauni cilvēki.

«Nav tā, ka problēmas skārušas eirozonu, visa pasaules ekonomikai ir apdraudēta,» teikts ILO pētījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV vislabāk atalgoto vadītāju saraksta priekšgalā Viacom un Occidental Petroleum bosi

Lelde Petrāne, 13.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šie laimīgie uzņēmumu vadītāji pagājušajā gadā saņēmuši vislielāko atalgojumu. Dažiem atlīdzība vairāk nekā dubultojusies - pat trīskāršojusies, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vēsta money.cnn.com.

1. Filips P. Daumans (Philippe P. Dauman): 84,5 miljoni ASV dolāru

Kompānija: Viacom

2. Rejs R. Irani (Ray R. Irani): 76,1 miljons ASV dolāru

Kompānija: Occidental Petroleum

3. Lorencs J. Elisons (Lawrence J. Ellison): 70,1 miljons ASV dolāru

Kompānija: Oracle

4. Maikls D. Vaits (Michael D. White): 32,9 miljoni ASV dolāru

Kompānija: DIRECTV

5. Džons F. Lundgrēns (John F. Lundgren): 32,6 miljoni ASV dolāru

Kompānija: Stanley Black & Decker

6. Braians L. Roberts (Brian L. Roberts): 28,2 miljoni ASV dolāru

Kompānija: Comcast

7. Roberts A. Aigers (Robert A. Iger): 28 miljoni ASV dolāru

Kompānija: Walt Disney

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Miljardieris Mērdoks šķirsies no savas trešās sievas

Jānis Rancāns, 14.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris, mediju magnāts Ruperts Mērdoks nolēmis šķirties no savas trešās sievas Vendijas Dengas.

Lai gan nav zināms, kas laulību, kura sākās 1999. gadā, novedis pie šāda noslēguma, izskanējušas spekulācijas, ka šķiršanās iemesls ir pāra savstarpējās attiecības.

R. Mērdokam pieder viens no spēcīgākajiem mediju konglomerātiem, kurā apvienotas gan filmu kompānijas un televīzijas kanāli, gan laikraksti un izdevniecības. Savukārt viņa sieva lielākoties izvairījusies no sabiedrības uzmanības. V. Denga iepriekš tikusi apsūdzēta centienos tikt pie bagātības, apprecot par sevi daudz vecāko R. Mērdoku.

V. Denga plašākas uzmanības centrā nonāca 2011. gadā, kad Lielbritānijas parlaments uzklausīja R. Mērdoka paskaidrojumus saistībā ar telefonu sarunu noklausīšanos, kuras Lielbritānijā veica viņam piederošās News International korporācijas mediju žurnālisti. R. Mērdokam pietuvojies kāds vīrietis, kurš centies miljardiera sejā izsmērēt skūšanās putas. Uzbrukumu atvairīja V. Denga.

Komentāri

Pievienot komentāru