Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesa restorānu pārvaldītājam SIA "Lauris Restaurant Service" pasludinājusi tiesiskās aizsardzības procesu un apstiprinājusi tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanas termiņš kompānijai ir noteikts trīs gadi un pieci mēneši jeb 41 mēnesis.

"Lauris Restaurant Service" tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns paredz maksājumu saistību par pamatparādu samaksas izpildes termiņa sadalīšanu līdz 41 mēnesim, atbilstoši līgumiem un normatīviem kreditoriem maksājamo nokavējuma procentu 100% dzēšanu, kā arī kompānijai piederošās kustamās mantas - mobilās restorāna ēkas - atsavināšanu, lai panāktu kreditoru prasījumu apmierināšanu.

Lēmumu Rīgas rajona tiesa pieņēmusi 2024.gada 19.augustā.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, "Lauris Restaurant Service" šogad 26.augustā bija VID administrēto nodokļu parāds 542 552 eiro apmērā, tostarp uz parāda summu 527 984 eiro apmērā ir piemērots tiesiskās aizsardzības process.

"Lauris Restaurant Service" tiesiskās aizsardzības procesa lietu Rīgas rajona tiesa ierosināja 2024.gada 23.aprīlī.

Jau vēstīts, ka "Lauris Restaurant Service" pagājušajā gadā strādāja ar 1,374 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 50,9% vairāk nekā 2022.gadā, taču uzņēmuma zaudējumi pieauga 10 reizes un sasniedza 417 668 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā pausts, ka, ņemot vērā apgrozījuma kāpumu, "Lauris Restaurant Service" vadība ir pārliecināta par uzņēmuma atveseļošanās plānu, kas paredz divu līdz trīs gadu laikā atgūt 2020.gada rādītājus. Tāpat pērn uzņēmumā sākts jauns pakalpojuma virziens, kas dod pārliecību, ka uzņēmums spēs izdzīvot un saglabāt darba ņēmējus un piegādātājus.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka pagājušā gada zaudējumus plānots dzēst, pārdodot sezonālo būvi. Būves paredzamā tirgus vērtība, pēc ekspertu aplēsēm, ir 457 000 eiro.

Kompānija reģistrēta 2007.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 56 896 eiro, liecina "Firmas.lv". "Lauris Restaurant Service" 50% kapitāldaļu pieder SIA "Apetite36", 29,97% pieder Laurim Aleksejevam, bet 20,03% - Jānim Kārkliņam. Vienlaikus "Apetite36" kapitālā 80% pieder Aleksejevam, bet 20% - Kārkliņam.

Komentāri

Pievienot komentāru