Jaunākais izdevums

Latvijā pagaidām ievērojams šķidro kristālu ekrānu (LCD) televizoru cenu kritums nav gaidāms, lai arī pasaulē, pieprasījumam pēc tiem krītoties, samazinās arī cenas, šodien raksta laikraksts Dienas bizness.Latvijā LCD televizoru cenas varētu krist vien par 10%

Tuvāk Ziemassvētkiem, par aptuveni 10%, Latvijā varētu samazināties Samsung televizoru cenas, Db norādīja Samsung Electronics Baltics TV produktu menedžeris Dzintars Silgals. Šobrīd šķidro kristālu ekrānu televizoriem (LCD) 32 collu ekrāna televizoru cena ir aptuveni 350 lati, bet, pēc cenu krituma, klienti televizoru varētu iegādāties par apmēram 320 latiem. "Latvijā pirms Ziemassvētkiem ir gaidāmas atlaides," Db atzīmēja arī SIA LG Electronics Latvia Sabiedrisko attiecību menedžere Zane Pudāne. Viņa gan uzsvēra, ka atlaides vairāk esot atkarīgas no mazumtirgotājiem, kas nosaka preču sortimenta uzcenojumu veikalos. Savukārt LG Electronics kā vairumtirgotājs, cenas krasi samazināt neplānojot, norādīja Z. Pudāne.

Cenu tendence patēriņa elektronikas precēm ir lejupejoša, un Panasonic produkcija nav izņēmums, Db pastāstīja Panasonic Latvijas pārstāvniecības vadītāja Santa Māgure, vēršot uzmanību, ka tendences pasaulē un Eiropā, ietekmē arī Latvijas tirgu. "Gribētos gan ticēt, ka pamatīga cenu lejupslīde nebūs," teica S.Māgure, piebilstot, ka pagaidām Latvijā, Panasonic piedāvātajiem produktiem cenas neplāno paaugstināt.

Tikmēr ASV analītiķi prognozē, ka gada nogalē gaidāms neredzēti straujš cenu kritums LCD televizoriem tieši pieprasījuma mazināšanās dēļ. Kā ziņo portāls dv.ee, pēc amerikāņu analītiķu domām, cenām Ziemassvētku atlaižu sezonā vajadzētu krist, ņemot vērā, ka pieprasījums pēc šādiem televizoriem ir salīdzinoši zems, bet ražošanas jaudas pirms globālās krīzes sākšanās bija maksimālas. Cenām kristies būtu jāsāk jau novembra beigās, uzskata DisplaySearch analītiķis Deivids Barness (David Barnes).

Tiek prognozēts, ka ASV 32 collu LCD televizoriem cenas varētu kristies līdz 350 dolāriem (196 lati), no šī brīža 600-700 dolāriem (336 – 392 lati). Būtu jākrīt arī lielo 40 un 42 collu paneļu televizoru cenām – līdz kādiem 1 000 dolāriem (560 lati). Prognozes par to, ka LCD televizoru cenas šī gada beigās kritīs ir izteikuši vairāki viens no otra neatkarīgi eksperti. Arī tirgus spēlētāji, kas nodarbojas ar šķidro kristālu paneļu ražošanu, atzīst, ka to noliktavas ir pārpildītas ar preču uzkrājumiem.

"Pieprasījuma vājināšanās ir ļoti uzkrītoša gan ASV, gan Eiropā," The Wall Street Journal atzinis Samsung investoru piesaistes nodaļas vadītājs Čū Vūsiks (Chu Woosik). Viedoklis, ka gada nogale nebūs tik iepriecinošā kā citus gadus, nostiprinājās arī pēc tam, kad divi lielākie mazumtirdzniecības tirgus spēlētāji Amerikā izteica brīdinājumus investoriem par to, ka to finanšu rezultāti pēdējā ceturksnī būs zemāki par cerētajiem. Savukārt Panasonic paziņoja, ka varētu samazināt televizoru komponenšu ražošanas apjomus, ja pārdošanas apjomi brīvdienu sezonā paliks tik pat vāji kā šobrīd.

Vairāk lasiet 21. novembra laikrakstā Dienas bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauna televizora meklēšana bieži kļūst par komplicētu pieredzi. Jo pat vienāda izmēra televizoru cenas dažkārt ir atšķirīgas un atšķiras pat vairākas reizes. Produkcijas ražotāji un pārdevēji reklamē noteiktas papildu funkcijas, nekad nedzirdētās tehnoloģijas un neticamus solījumus par skatāmā attēla kvalitāti, un tas viss it kā liek mums arvien vairāk tērēt naudas jaunajai ierīcei. Savukārt internetā informācijas meklēšana salīdzināma ar haosu – tur ir pilns ar pretrunām un neapstiprinātiem faktiem, kas vēl vairāk maldina. Tomēr, ņemot vērā dažus galvenos kritērijus, var izvēlēties tiešām labu televizoru. Protams, nekādi padomi nepalīdzēs izvēlēties ideālāko variantu, tomēr sniegs pietiekami informācijas, ar ko sākt meklējot jaunu viedtelevizoru.

Izmērs – svarīgs faktors

Tiem, kuri apgalvo, ka ekrāna izmērs un attēla kvalitāte nav viena no otras atdalāmas lietas, ir taisnība tikai daļēji. Jo lielā telpā pat labākās kvalitātes neliela televizora pārraidāmais attēls pazudīs. Šī iemesla dēļ viesistabā būtu jānovieto vismaz 55 collu pa diagonāli viedtelevizors, bet guļamistabā – vismaz 40 collu pa diagonāli. Tomēr, optimāls izmērs lielai istabai – 65 collas un vairāk. Protams, lēmumu par iegādi bieži vien ietekmē arī papildu funkcijas vai parametri, piemēram, 4K izšķirtspēja, HDR vai ļoti funkcionāla viedā attālinātā vadības pults, taču biežākā klientu sūdzība saskaņā ar 220.lv elektroniskas speciālistu teikto, ir tā, ka pircēji iegādājas vienkārši pārāk mazu televizoru. Tāpēc būtu labi jāpadomā, vai nebūtu jāinvestē lielākā ekrānā, un nevis papildu parametros, kas skan inovatīvi un diezin vai ir nepieciešami.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung atdalīs zaudējumos nesošo šķidro kristālu ekrānu (LCD) ražošanas struktūrvienību, pārvēršot to par atsevišķu uzņēmumu, vēsta BBC.

Samsung norāda, ka jaunizveidotā kompānija Samsung Display Company savu darbību uzsāks šā gada 1. aprīlī un tās kapitāls veidos 668 miljonus ASV dolāru. LCD ražošanas struktūrvienības atdalīšanu atbalstījusi kompānijas direktoru padome, taču šim solim vēl nepieciešams arī akciju turētāju apstiprinājums.

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants skaidro, ka plāno pievērsties jaunu tehnoloģiju izstrādāšanai. «[LCD struktūrvienības] nodalīšana mums ļaus pieņemt ātrākus uzņēmējdarbības lēmumus un daudz ātrāk atbildēt uz mūsu klientu vēlmēm,» klāstīja Samsung šķidro kristālu struktūrvienības vadītājs Donguns Parks (Donggun Park).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LCD: Uzņēmumi sākuši dažādot finansējuma avotus

Žanete Hāka, 01.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vērtspapīru tirgū pagājušais gads ir bijis veiksmīgs - uzņēmumi ir sākuši dažādot finansējuma avotus, līdz ar to ir bijusi pozitīva obligāciju tirgus attīstība, sniedzot investīciju portfeļa diversifikācijas iespējas privātajiem un institucionālajiem investoriem, saka Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) valdes priekšsēdētājs Indars Aščuks.

LCD ir apkopojis statistiku par Latvijas vērtspapīru tirgu 2015. gadā.

2015. gada 31. decembrī kopumā bija reģistrētas 214 dažādu vērtspapīru emisijas - akcijas, valsts un uzņēmumu parāda vērtspapīri, ieguldījumu apliecības. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 29% ir pieaudzis kopējais korporatīvo parāda vērtspapīru emisiju skaits. Savukārt biržā iekļauto korporatīvo parāda vērtspapīru emisiju skaits pieauga par 27%.

Kopējā LCD reģistrēto vērtspapīru vērtība aizvadītā gada laikā palielinājās par 1,1 miljardu eiro, un to vērtība 2015. gada beigās sasniedza 4,5 miljardus eiro. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 43% ir pieaudzis korporatīvo parāda vērtspapīru emisiju kopējais kapitalizācijas apjoms pēc nominālvērtības, sasniedzot 1,4 miljardus eiro. (2014.gadā – 995,17 miljoni eiro). Tāpat pieaugumu par 59% uzrāda LCD reģistrēto akciju kapitalizācija, sasniedzot 1,5 miljardus eiro (2014.gadā - 954,86 miljonus eiro). Savukārt biržā iekļauto korporatīvo parāda vērtspapīru emisiju kapitalizācijas apjoms pieauga par 33%, sasniedzot 963,83 miljonus eiro (2014.gadā – 727,03 miljonus eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Renesource Capital kļuvis par Latvijas Centrālā depozitārija dalībnieku

Žanete Hāka, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS IBS Renesource Capital ir ieguvis Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) dalībnieka statusu, kas uzņēmumam dod iespēju depozitārijā savu klientu vārdā turēt finanšu instrumentus, veikt vērtspapīru darījumus un citas operācijas.

Kā skaidro NASDAQ OMX Riga pārstāvis Āris Dreimanis, LCD ir 18 dalībnieki, kas pārstāv ieguldījumu pakalpojumu sniegšanas biznesu, kā arī virkne organizāciju īpašā dalībnieka statusā.

LCD dalībnieka statuss ļaus Renesource Capital nepastarpināti veikt operācijas ar LCD pieejamajiem vērtspapīriem, kā arī saviem klientiem nodrošināt naudas norēķinus saistībā ar finanšu instrumentu darījumiem un finanšu instrumentu notikumiem, skaidro biržas pārstāvji.

LCD veic vērtspapīru centrālās bankas funkcijas – uzskaita, glabā un veic norēķinus par visiem Latvijā publiskā apgrozībā esošajiem vērtspapīriem, kā arī par vērtspapīriem, kas netiek kotēti biržā. LCD ir specializējies augstas sarežģītības nacionālas nozīmes elektronisku reģistru izveidē un uzturēšanā, piemēram, Latvijas pensiju sistēmas 2.līmeņa individuālo kontu reģistrs un akcionāru reģistru kārtošana biržā nekotētām sabiedrībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ventspils naftas akcionāru sapulce nevar likumīgi notikt, jo nav izveidots akcionāru saraksts

Žanete Hāka, 27.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils nafta (VN) saņēmusi vēstuli no AS Latvijas centrālais depozitārijs (LCD), kurā apliecināts, ka LCD akcionāru saraksts VN akcionāru sapulcei nav izveidots, līdz ar to nākamnedēļ, 1. jūnijā, izsludinātā VN akcionāru sapulce likumīgi notikt nevar.

Kā liecina VN paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā, saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu tikai akcionāri, kas iekļauti LCD akcionāru sarakstā akcionāru sapulcei uz ieraksta datumu ir tiesīgi piedalīties akcionāru sapulcē. Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam ieraksta datums akcionāru sapulcei ir sešas darba dienas pirms tās faktiskās norises.

LCD izveidotais akcionāru saraksts ir būtisks priekšnosacījums, lai akcionāru sapulce vispār notiktu un būtu uzskatāma par likumīgu.

«Tā kā LCD ir apstiprinājis, ka akcionāru saraksts netika izveidots 25.maijā, kas būtu ieraksta datums akcionāru sapulcei 1.jūnijā saskaņā ar LCD sniegto informāciju, VN vadība brīdina, ka mēģinājumi sarīkot akcionāru sapulci 1.jūnijā ir klaji nelikumīgi un aicina visus akcionārus neuzticēties maldinošajai informācijai par akcionāru sapulces norises datumiem,» norāda VN pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

LG Electronics pērn nopelnījis 1,16 miljardus dolāru

Žanete Hāka, 25.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics Inc. 2016. gadā strādājis ar 1,16 miljardu ASV dolāru pamatdarbības peļņu, kas ir par 12,2% vairāk nekā 2015. gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pieaugums noticis galvenokārt pateicoties struktūrvienību Home Appliance & Air Solution un Home Entertainment veiksmīgajiem darbības rezultātiem. Pērn kompānijas tirdzniecības apjoms veidojis 47,92 miljardus dolāru, bet tīrā peļņa sasniegusi 109,31 miljonu dolāru.

Uzņēmuma tirdzniecības apjoms 2016. gada ceturtajā ceturksnī bija 12,79 miljardi dolāru, kas ir par 11,7% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējiem trīs mēnešiem un par 1,5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2015. gadā. Gan Home Appliance & Air Solution, gan Home Entertainment struktūrvienība 2016. gadā reģistrējusi visu laiku augstāko pamatdarbības peļņu. Taču, ņemot vērā struktūrvienību Mobile Communications un Vehicle Components radītos zaudējumus, LG ceturtajā ceturksnī cietis tīros zaudējumus 223,98 miljonu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

QLED tehnoloģijā veidotais Samsung šā gada flagmanis QE65Q90R pārņēmis labāko no konkurējošā OLED

Televizoru tirgus un autobūves industrija šobrīd atrodas diezgan līdzīgā situācijā. Viena dzīvo izdaudzinātā 8K gaidās, otra sludina elektrifikācijas revolūciju, taču abas ar labiem panākumiem turpina tirgot mazāk aizraujošas tehnoloģijas, katru gadu pamainot kādu niansi un izspiežot labāku rezultātu tur, kur šķietami to vairs nevarētu izdarīt.

Jaunajā Samsung 65 collu flagmanī QE65Q90R ir novērstas priekšgājēja nepilnības, un tas kļuvis vēl nopulētāks produkts par priekšgājēju, lai arī vizuāli fundamentālas izmaiņas nav nesis.

Dizains

Televizoru dizaineriem fantāzijas trūkumu nevar pārmest. Aizgājušajos gados redzēti visādi brīnumi, ieskaitot kopā saspiestas stikla loksnes bez rāmja, kā LG OLED 55E8. Par produkta ārieni atbildīgie Samsung speciālisti šoreiz gan gājuši pa konservatīvu taku, ieturot 65 collu milzeni tā dēvētajā 360 grādu dizainā. Proti, izveidojot tam gludi noslīpētu aizmuguri, kurā visas pieslēgvietas un kājas stiprinājums paslēpts zem neuzkrītoša vāka. Šis koncepts paredz, ka tālrādi var likt kaut istabas vidū un tas izskatīsies kā interjera priekšmets. Arī par vadu jūkli nav jāuztraucas. Gluži kā pērn, arī šoreiz no korejiešu flagmaņa gar statīva vadu stiepjas tikai viens kabelis, kas savienots ar One Connect bloku. Caur to plūst kā elektrība, tā signāls no datu nesējiem, jo faktiski visas ārējās ierīces jāpievieno pie paprāvās One Connect kastes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LG sāk atbalstīt AirPlay 2 un kļūst par pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit

Lelde Petrāne, 24.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmuma LG Electronics (LG) šā gada AI televizoru modeļos būs pieejams Apple AirPlay 2 un HomeKit, tādējādi LG kļūstot par pasaulē pirmo televizoru ražotāju, kas atbalsta HomeKit. Šīs Apple funkcijas būs pieejamas, veicot programmatūras atjauninājumu 2019. gada LG OLED, NanoCell un UHD televizoriem ar ThinQ AI iespējām.

Izmantojot Apple AirPlay, LG 2019. gada AI televizoru modeļu īpašnieki var straumēt saturu, tostarp ar Dolby Vision atbalstu, no iPhone, iPad un Mac ierīcēm tieši savos televizoros. Lietotāji var skatīties un lejupielādēt savas iecienītākās filmas un televīzijas šovus no Apple TV un citām video aplikācijām, kā arī fotogrāfijas tieši savos LG AI televizoros. Tāpat lietotāji var arī savās mājās atskaņot Apple Podcasts, Apple Music un mūziku no savām bibliotēkām un citiem straumēšanas pakalpojumiem, sasinhronizēti izmantojot savu LG AI televizoru un citus ar AirPlay 2 savietojamus skaļruņus.

HomeKit nodrošina iespēju lietotājiem ērti kontrolēt savus viedos mājokļus ar Home App vai Siri savās Apple ierīcēs. LG AI televizorus iespējams viegli pievienot Home App, ar kuru lietotāji var piekļūt tādām televizora pamatfunkcijām, kā ieslēgšanai un izslēgšanai, skaļuma regulēšanai un kanāla izvēlei. LG AI televizorus arī iespējams pievienot automatizācijas funkcijām, kas pieejamas HomeKit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony piedāvās bezmakas drošības pārbaudi vairākiem kompānijas ražotajiem televizoru modeļiem pēc tam, kad daži no televizoriem sākuši kūpēt, vešta BBC.

Uzņēmums brīdinājis, ka detaļa, kas lietota astoņos tās ražotajos televizoru Bravia modeļos, varētu būt brāķēta un «retos gadījumos varētu pārkarst». Tomēr Sony nav atsaucis televizorus no tirgus – tā vietā kompānija piedāvā bezmaksas televizora pārbaudi, ko veiks inženieris, dodoties pie klienta mājās.

Modeļi, kuriem pastāv pārkaršanas risks, ir visi LCD modeļi, kas pārdoti Eiropā kopš 2007. gada jūnija – KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660, KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000, KDL-40X3500.

Kopumā pasaulē pārdoti 1,6 miljoni šo televizoru, no tiem 630 tūkstoši pie klientiem ir nonākuši Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony pārtrauks televizoru ražošanu Eiropā

Lelde Petrāne, 08.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony šogad plāno pārtraukt televizoru ražošanu Eiropā, un pārdos savu televizoru ražotni Spānijā diviem vietējiem uzņēmumiem, atsaucoties uz kompānijas sniegto informāciju, vēsta PCWorld.

Šis solis, kas ir daļa no Sony pārstrukturēšanas, palielinās kompānijas paļaušanos uz ārpakalpojumu uzņēmumiem un ir daļa no plāna, kā atgriezt televizoru biznesu pie peļņas.

Saskaņā ar darījumu Sony Berselonas Tehnoloģiju centrs tiks sadalīts divos uzņēmumos - viens koncentrēsies uz ražošanu, otrs - uz attīstību un tehnoloģijām.

Sony norādījusi, ka pārdošana varētu noslēgties līdz decembrim.

Finanšu informācija par šo darījumu netiek atklāta.

Divus gadus pēc pārdošanas Sony autsorsēs LCD televizoru ražošanu ražošanas uzņēmumam un abi uzņēmumi sadarbosies ar Sony jauna biznesa attīstīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony paredzējusi savu pirmo televizoru ar 3D funkciju tirgū laist šī gada jūnijā, tādējādi pievienojoties šim jaunajam tirgum, kura pamatā ir cerība, ka 3D televizori kļūs par nākamo revolūciju elektronikas industrijā, raksta Reuters.

Sony cer, ka 3D televizoru modeļi veidos vismaz 10% no vairāk nekā 25 miljoniem LCD televizoriem, kurus kompānija plāno pārdot nākamajā finanšu gadā.

Patlaban televizorus ar 3D funkciju Dienvidkorejā jau tirgo kompānija Samsung Electronics. Aprīlī Samsung plāno šo televizoru piedāvāt globālajā tirgū. Panasonic 10. martā plāno uzsākt sava 3D televizora tirdzniecību ASV.

Sony plāno 3D televizoru tirdzniecību 10. jūnijā uzsākt Japānā un ap to pašu laiku arī citās pasaules valstīs. Kompānija norāda, ka 3D televizora modeļa ar 46 collu lielu ekrānu cena būšot, sākot no aptuveni 350 tūkst. jēnu (2 000 LVL).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Asociācija: Lielos plazmas TV varēs tirgot

Oskars Prikulis, Db, 15.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā gan vietējā, gan Eiropas Savienības (ES) mērogā masu medijos izskanējusī informācija par plazmas televizoru tirdzniecības iespējamo aizliegšanu ES tirgū liela elektroenerģijas patēriņa dēļ neatbilstot patiesībai.

To savā publiskajā paziņojumā norādījusi Eiropas Informācijas sistēmu, komunikāciju tehnoloģiju un elektronikas asociācija (EICTA). Saskaņā ar ES direktīvu tādas tehnoloģijas kā plazmas televizori nevar aizliegt tirgū, ja tie atbilst ES energoefektivitātes prasībām.

ES un tās dalībvalstis šobrīd strādā pie jaunas regulas, lai garantētu uzlabotos energoefektivitātes radītājus visu tehnoloģiju televizoriem, ieskaitot plazmas, šķidro kristālu (LCD) un kineskopa televizorus.

Visiem ražotājiem būs jāievēro jaunie minimālie energoefektivitātes standarti, ja tie vēlēsies turpināt ražot, importēt un pārdot televizorus ES tirgū. Paredzams, ka jaunie noteikumi varētu tikt izdoti šī gada otrajā pusē un stāties spēkā 2010. gada otrajā pusē. Pēc pārejas perioda beigām, visiem produktiem būs jāatbilst šiem noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sharp sāk ražot pasaulē lielāko LCD televizoru

, 22.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē vadošajiem platekrāna televizoru ražotājiem Sharp ir sācis ražot pasaulē lielāko LCD televizoru. Tā ekrāna izmērs ir 108 collas pa diagonāli, ziņo Reuters.

Lielajam LCD televizoram ir visas Full HD tehnoloģijas, kā arī virkne savienojumu, ieskaitot HDMI un DV-I.

Televizora cena Japānā būs aptuveni 100 000 dolāru. Paši ražotāji gan norāda, ka televizora mērķauditorija ir uzņēmumi.

Sharp ir arī kompānija, kas pirmā sāka ražot LCD televizorus ar integrētiem Blu-ray atskaņotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Uzņēmumu akciju īpašniekus brīdina par iespējamu krāpšanas mēģinājumu

Žanete Hāka, 05.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) redzeslokā nonākusi persona, kura, iespējams, veic akciju izkrāpšanu no biržā NASDAQ OMX Riga tirgotu uzņēmumu akciju īpašniekiem, kuri savas akcijas nav dereģistrējuši un kuriem tās aizvien glabājas Latvijas Centrālā depozitārija (LCD) Sākotnēja reģistrā, piedāvājot no šāda īpašnieka atpirkt akcijas par krietni zemāku cenu nekā to tirgus vērtība, informē FKTK.

FKTK brīdina par šādu iespējamo krāpšanas shēmu un aicina uzņēmumu akciju īpašniekus īpaši uzmanīgi izvērtēt šādus akciju pārdošanas piedāvājumus, pirms tam noskaidrojot attiecīgās akciju sabiedrības akcijas cenu biržā. Turklāt, ja akcijas tiek turētas LCD kārtotajā Sākotnējā reģistrā, akciju īpašniekam vajadzētu pārliecināties, vai par viņam piederošajām akcijām nav uzkrātas uzņēmuma maksātās dividendes.

Iespējamais krāpnieks, visticamāk, mēģina izmantot akcionāru nezināšanu par faktisko akciju tirgus vērtību un noklusēt faktu, ka par akcijām ir uzkrājušās dividendes, mēģinot ar dažādiem argumentiem pārliecināt par akciju pārdošanu, piedāvājot samaksāt ievērojami zemāku cenu nekā to tirgus vērtība biržā. Informācija par uzņēmumu akciju cenām un iepriekš maksātajām dividendēm ir publiski pieejama NASDAQ OMX Riga mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas Centrālais depozitārijs anulē GE Money Bank dalībnieka statusu

Žanete Hāka, 01.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Centrālais depozitārijs (LCD) valde nolēmusi piektdien anulēt AS GE Money Bank LCD dalībnieka statusu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Statuss anulēts, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu par AS GE Money Bank kredītiestādes licences anulēšanu un LCD noteikumiem, slēdzot visus AS GE Money Bank korespondējošos kontus LCD un pilnībā apturot visa veida darbības, kas atļautas AS GE Money Bank kā LCD dalībniekam.

Db.lv jau rakstīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pagājušajā nedēļā nolēma ar 28. oktobri anulēt AS GE Money Bank izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļaut reorganizēt banku par komercsabiedrību, kas nesniedz kredītiestādes pakalpojumus.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lēmuši par bankas reorganizāciju un ir izpildītas visas saistības pret noguldītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Elkor sāk pārdot 3D televizorus

Sanita Igaune, 09.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ir pieejami pirmie trīsdimensiju (3D) televizori (Samsung), kas nopērkami Elkor tirdzniecības vietās, to cena atkarībā no ekrāna lieluma ir no 1199 līdz 1499 Ls, informē Elkor.

Samsung produktu mārketinga menedžeris Vitālijs Žilinskis iepriekš DB norādīja, ka Samsung 3D televizoru tirdzniecība Latvijā tiks sākta aprīlī.

Savukārt LG Electronics Latvia komercdirektors Sergejs Samoiļenko DB solīja, ka veikalos pirmie 3D televizori būs pieejami maijā. LG televizoru ekrāna izmērs būs 42, 47 un 55 collas pa diagonāli.

Aptuveni ap to pašu laiku - pirmajā pusgadā - veikalos varētu parādīties pirmie Panasonic 3D televizori. «Aptuvenā cena vēl nav noteikta, bet paredzams, ka pircējiem nebūs jāmaksā vairāk kā par labu televizoru šobrīd,» DB iepriekš sacīja Panasonic Latvijas pārstāvniecības vadītāja Santa Māgure.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung piedāvās ar balsi kontrolējamu televīziju

Gunta Kursiša, 10.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā elektronikas izstādē CES 2012 Samsung Electronics prezentējis jaunus LED un plazmas televizorus, kuros iekļautās inovācijas uzlabo Smart televizoru funkcijas un piedāvā jaunus veidus, kā izmantot televizorus mājas izklaidei un kontrolēt to funkcijas ar balsi un žestiem.

Jauno ierīču iespēju klāstu varēs papildināt, pievienojot tām papildus rīkus un tos atjauninot. Inovācija varētu palīdzēt mazināt to pircēju bažas, kas satraukušies, ka viņu iegādātais televizors varētu strauji novecot.

Tiek cerēts, ka televizors arī turpmāk Dienvidkorejas tehnoloģiju gigantam nodrošinās līderpozīcijas pasaules televizoru ražotāju tirgū. Samsung Patērētēju elektronikas prezidents Bokeuns Iūns (Boo-keun Yoon) Starptautiskajā elektronikas konferencē Lasvegasā atklāja, ka patlaban kompānija Samsung katras divas sekundes pārdod divus televizorus.

Papildus televizora iespēju pievienošanai un atjaunināšanai Samsung televizora modelim ES8000 pievienojis arī Samsung Smart Interaction tehnoloģiju - TV platformu, kas spēj uztvert cilvēka žestus un atpazīt cilvēka seju un balsi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG peļņa pērn – 1.56 miljardi ASV dolāru

Sanita Igaune, Db, 23.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sadzīves elektronisko iekārtu un mobilo tehnoloģiju ražotāja LG Electronics (LG) kopējais tirdzniecības apjoms 2008.gadā pieauga par 20.8%, sasniedzot līdz šim augstākos rādītājus uzņēmuma darbības vēsturē – 36.22 miljardus ASV dolāru, ar darbības peļņu 1.56 miljardu ASV dolāru apmērā.

Savukārt LG kopējais konsolidētais noiets, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 18.4%, sasniedzot 46.39 miljardus ASV dolāru. Konsolidētā darbības peļņa sasniedza 2.97 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā peļņas daļa bija 6.4%, kas ir par 1.1% vairāk nekā gadu iepriekš.

LG Electronics Latvia Ltd. Sabiedrisko attiecību menedžere Baltijas valstīs Zane Pudāne Db informēja, ka LG Mobile Communication Company uzrādīja līdz šim labākos realizācijas rezultātus, proti, 3.3 miljardu ASV dolāru lielus ieņēmumus, kas ir par 34.6% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Mobilo tālruņu realizācijas apjomi nodrošināja 3 miljardu ASV dolāru peļņu, kas ir par 40.3% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja jūs domājāt, ka trīsdimensiju (3D) filmu skatīšanai obligāti ir nepieciešams smieklīgas brilles, tad jūs maldāties. Philips ir sācis ražot 3D televizorus, kurus skatoties, nekādas speciālas brilles nav vajadzīgas, raksta LuxuryLaunches.

Philips šādu televizoru ir radījis ar 56 collu lielu ekrānu, un tā aptuvenā cena ASV ir 25 000 dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Mobilo ierīču un mājas izklaides preču tirdzniecība nodrošinājusi LG Electronics peļņu

Gunta Kursiša, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics šā gada trešo ceturksni noslēgusi ar peļņu iepretim iepriekšējā gada attiecīgā perioda zaudējumiem. Minētajā periodā uzlabots sniegums LG mobilo ierīču un mājas izklaides preču tirdzniecībā, kompensējot peļņas kritumu LG tirdzniecībā kopumā, paziņojuši kompānijas pārstāvji.

Šā gada trešā ceturkšņa neauditētie rezultāti liecina, ka konsolidētie LG Electronics finanšu ieņēmumi veido 10,9 miljardus ASV dolāru, savukārt peļņa no pamatdarbības minētajā periodā ir 138,6 miljoni ASV dolāru.

LG ieņēmumi trešajā ceturksnī samazinājušies par 4%, ko kompānija skaidro ar pieprasījuma samazināšanos un «parasto» telefonu pārdošanas apjomu sarukšanu.

LG Home Entertainment Company 2012. gada trešā ceturkšņa pārdošanas apjomi sasniedza 4,8 miljardu ASV dolāru, ko nodrošināja labāki LCD televizoru pārdošanas rezultāti. 3D TV un LED TV televizoru pārdošanas īpatsvars un pārdotu televizoru skaits turpina pieaugt vairumā pārdošanas reģionu, informē kompānijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākā vides reklāma Statoil, Samsung un Lindai Leen

, 12.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. decembrī noslēdzās vides reklāmas konkurss Reklamazaurs, kurā par labāko vides reklāmu kategorijā Lokāli veidotie dizaini tika atzīta dziedātājas Lindas Leen diska Chameleon CD kampaņas vides reklāma, kategorijā Adaptētie dizaini – Samsung augstās klases LCD televizoru K.I.N.O. vides reklāma, bet jaunizveidotajā kategorijā Inovatīvie risinājumi – Statoil Latvija vēja rādītāju reklāma, kas bija apskatāma uz Rīgas pilsētas tiltiem. Balvas pasniedza Rīgas Domes vicemērs Jānis Dinēvičs.

Konkursa mērķis ir pievērst klientu un kreatīvo aģentūru uzmanību vides reklāmas dizainu kvalitātei. JCDecaux direktore Jeļena Brokāne uzsvēra, ka "Radīt vides reklāmas dizainu ir ārkārtīgi sarežģīti, jo, ja radītā reklāma spēj uzrunāt mērķauditoriju vidē, tā spēs to uzrunāt arī citā formātā. Konkurss parādīja, ka vides reklāma Latvijā vairāk sastopama lokāli veidota un par to, protamas, ir gandarījums ne tikai mums, kā organizatoriem, bet arī žūrijai. Kvalitatīvus un inovatīvus vides reklāmas risinājumus arī turpmāk mēs vēlētos redzēt ne tikai konkursa pieteikumos, bet arī ikdienā."

Vides reklāmai ir ārkārtīgi svarīgi iekļauties pilsētvidē. Konkursa laikā izveidojās sekmīga sadarbība ar Rīgas domes Pilsētvides dizaina nodaļas vadītāju Artu Goldbergu, kas atzina, ka kvalitatīva un radoša vides reklāma pilsētai ir vajadzīga. Rīgas Dome arī pievienojas konkursa sauklim – "Mēs PAR labu reklāmu!".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Samsung Electronics paziņojusi par 72% ceturkšņa peļņas kritumu, ko radījuši zaudējumi tās mikročipu un LCD televizoru struktūrvienībās, vēsta BBC.

Kompānijas trīs mēnešu - līdz 31.martam - neto peļņa bijusi 458 miljoni ASV dolāru, kas ir 72% kritums salīdzinot ar to pašu laika posmu pērn. Taču rezultāti tomēr ir labāki nekā tika prognozēts.

Kā norādījusi pati kompānija, zaudējumus mikročipu un LCD televizoru struktūrvienībās izraisījusi globālā ekonomiskā lejupslīde.

P(Foto: AFP/SCANPIX)retstatā šajās struktūrvienībās piedzīvotajam peļņas kritumam, peļņa, ko kompānija guvusi mobilo telefonu biznesā, pieaugusi par 2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs mēnešu termiņa Euribor likme turpināja krist arī trešdien, kad tā sasniedza kārtējo visu laiku zemāko līmeni – šoreiz minētā likme samazinājās jau līdz 0.694 % (no 0.699 % otrdien).

Zemākos līmeņos slīdēja arī garāka termiņa Euribor likmes. Tā sešu mēnešu Euribor samazinājās līdz 0.992 % (0.995 % otrdien), savukārt gada termiņa Euribor saruka līdz 1.246 % (1.249 % otrdien).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27. oktobra rītā jēlnaftas cena decembra piegādēm Ņujorkas biržā bija 63.15 ASV dolāri par barelu, kas ir par 1.00 dolāru mazāk nekā 24. oktobrī biržas slēgšanas brīdī. Šī ir zemākā jēlnaftas cena pēdējo 17 mēnešu laikā.Naftas cena turpina krist

Neskatoties uz to, ka Naftas eksportētājvalstu organizācija (OPEC) pagājušajā nedēļā nolēma samazināt naftas ražošanas apjomus, investoriem joprojām lielākas bažas rada globālais ekonomiskās attīstības panīkums, kas atstāj negatīvu ietekmi un globālo pieprasījumu pēc jēlnaftas.

Komentāri

Pievienot komentāru