Jaunākais izdevums

21. aprīlī noslēdzās ar KIA Automobiles atbalstu rīkotā Db.lv akcija Atdodam iPod Classic bez maksas. Lai laimētu balvu bija jāpiesakās saņemt Db.lv ziņas e-pastā.

Izlozē piedalījās 752 dalībnieki, no kuriem mūzikas atskaņotāju iPod Classic laimēja un saņēma Līga Spure.

Līga sākumā ilgi neticēja, ka ir laimējusi, tāpēc Db.lv bija problēmas ar viņu sazināties, taču pēc atkārtotiem mēģinājumiem ar viņu sakontaktēties, Līga tomēr deva par sevi ziņu.

Līga stāsta, ka nekad dzīvē neko nav vinnējusi, līdz ar to ilgi tam neticēja. Viņai arī īsti neesot skaidrs, ko viņa ir laimējusi, taču bērni noteikti zinot un esot priecīgi.

Līga Db.lv lasa regulāri un savu izvēli pamato ar to, ka Delfi viņai vienkārši nepatīkot, savukārt Apollo esot "par sausu".

Akciju Līga atrada nejauši un, uzzinot par iespēju saņemt ziņas e-pastā, tai pieteicās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savā gadskārtējā septembra konferencē ASV kompānija Apple prezentēja jaunās paaudzes iPod mūzikas atskaņotājus. Pilnīgi jauns izskats ir iPod Nano, iPod Shuffle un iPod Touch, kuri Baltijas valstīs būs pieejami jau oktobrī.

Jaunās paaudzes iPod Shuffle, kas tagad ir kvadrāta formā, ir atgriezies pie tradicionālās iPod mūzikas atskaņotāju vadības. Jaunā Shuffle 2 gigabaitu versija tirdzniecībā nonāks jau nākamnedēļ.

Jaunais iPod Nano tagad ir par 46% mazāks un par 42% vieglāks nekā tā priekštecis. Apple vadītājs Stīvs Džobs (Steve Jobs) to nosaucis par «mazo iPod Touch». Jaunās paaudzes Nano būs pieejams 7 krāsās.

iPod Touch lielā mērā ir saglabājis savu formu – vienīgi tas kļuvis nedaudz plānāks. Apple pārstāvji norāda, ka iPod Touch tagad aprīkots gandrīz ar tām pašām tehnoloģijām, kādas ir iPhone 4, ieskaitot jauno Apple mikroprocesoru A4.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple prezentē arī jaunākās paaudzes iPod Touch un iPod Nano

Dienas Bizness, 12.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas prezentācijā Sanfrancisko kompānija Apple nāca klajā ne vien ar jaunu iPhone sērijas viedtālruni, bet arī ar jaunākas paaudzes mūzikas atskaņotājiem iPod. Apple iepazīstināja ar iPod Touch, kas vizuāli līdzinās iPhone 5, kā arī pilnībā jauna izskata iPod Nano.

Jaunajam iPod Touch ir vienāds ekrāna izmērs ar iPhone 5 (četras collas), kā arī tas ir ievērojami plānāks par savu priekšteci – tagad ierīce ir 6,1mm bieza. iPod Touch darbojas ar iOS 6 operētājsistēmu, turklāt ierīce ir aprīkota ar A5 procesoru, kas izmantots iPhone 4S.

Runājot par iPod Nano, pēc sešām paaudzēm tas ir ievērojami mainījies. Tagad tam ir 2,5 collu skārienjūtīgs ekrāns, kā arī «atgriešanās-uz-sākumu» poga, tādējādi ierīce atgādina maza izmēra iPod Touch.

Jaunās paaudzes iPod Touch cena būs sākot no 299 ASV folāriem par 32 GB versiju, savukārt iPod Nano maksās 149 ASV dolārus par 16 GB versiju. Abas ierīces tirdzniecībā nonāks šā gada oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mobilais telefons (LMT) vēl nav saņēmis oficiāli atbildi no iPhone 5 ražotāja Apple. Inc. par datumu, kad telefons būs pieejams Latvijā, informēja LMT preses sekretārs Jānis Vēvers.

«LMT joprojām uzskata, ka Latvijas neiekļaušana valstu sarakstā, kur telefonu sāks tirgot 28.septembrī, ir kļūda,» teica J. Vēvers. «Tajā dienā paredzēta iPhone tirdzniecības sākšana Igaunijā, Lietuvā, Ziemeļvalstīs un citās pasaules valstīs. Pērn, prezentējot iPhone 4S, notika līdzīga kļūda ar Lietuvu,» viņš norāda.

Vienlaikus Apple produktu tirgotāja iDeal veikala vadītājs Mārtiņš Amtmanis uzskata, ka nevajadzētu būt problēmu ar atjaunoto mūzikas un multimediju nesēju iPod Touch un iPod Nano drīzu ienākšanu Latvijas tirgū. M. Amtmanis teica, ka abu šo ierīču jaunāko modeļu prezentāciju aizēnoja ziņas un spekulācijas par iPhone 5, kuru ASV prezentēja vienlaikus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septembrī ASV kompānija Apple, visticamāk, izradīs jaunās paaudzes mūzikas atskaņotājus iPod. Tiek lēsts, ka Apple nāks klajā ar uzlabotu iPod Touch, raksta Reuters.

Analītiķi lēš, ka Apple turpinās savu pēdējos gados piekopto tradīciju – septembrī nākot klajā ar kādu jaunu produktu. Piemēram, pērn septembrī Apple izrādīja jaunās paaudzes iPod Nano un iPod Touch.

Kompānijas Apple ražotie mūzikas atskaņotāji iPod dominē pasaules mūzikas un multimediju atskaņotāju tirgū, taču pēdējo gadu laikā Apple izaugsme šajā segmentā ir mazinājusies. Šā gada otrajā ceturksnī Apple pārdeva 9,41 miljonu iPod mūzikas atskaņotāju. Pērn attiecīgajā laika periodā kompānijas pārdeva 10,2 miljonus šo ierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple prezentēja jauno iPod nano, kuram tagad pievienota videokamera, mikrofons un skaļrunis, kā arī iTunes 9 programmatūras lietojumprogrammas jaunāko versiju.

Šī prezentācija bija īpaša, jo jaunos Apple produktus prezentēja kompānijas līdzdibinātājs Stīvs Džobs (Steve Jobs), kuram šī bija pirmā uzstāšanās plašākas sabiedrības priekšā pēc nesen veiktās aknu transplantācijas.

«iPod nano ir pasaulē populārākais mūzikas atskaņotājs. Visā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā 100 miljoni eksemplāru, un tagad mēs esam tam pievienojuši arī videokameru, kas nepadara atskaņotāju ne par collu plānāku un lietotājam ir pieejama bez papildu samaksas,» prezentācijā sacīja S. Džobs.

Jaunais iPod nano Latvijā būs pieejams no 25. septembra. 8 GB modelis maksās aptuveni 99 LVL, bet 16 GB modelis - 119 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple nākusi klajā ar jaunu versiju iPod Shuffle mūzikas atskaņotājam. Tagad tas ir uz pusi mazāks nekā tā priekštecis un ar funkciju, kura pasaka lietotājam, kāda dziesma tiek atskaņota, ziņo aģentūra Reuters.

Jaunais iPod Shuffle, kura cena ASV ir 79 dolāri, ir ar 4 gigabaitu (Gb) atmiņu, kas ļauj tā lietotājam atskaņotājā saglabāt līdz 1 000 dziesmām, kas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējam Shuffle atskaņotājam.

Visas mūzikas atskaņotāja kontroles tagad atrodas ierīces austiņu vadā. Balss funkcija, kas klausītājam pasaka dziesmas nosaukumu, ir lietderīga, ņemot vērā, ka iPod Shuffle nav ekrāns, kas, savukārt, ir citām iPod versijām un daudziem citu ražotāju mūzikas atskaņotājiem. Apple norāda, ka jaunais iPod Shuffle spēj runāt 14 dažādās valodās.

picturegallery.3b816572-c581-450c-bcaf-efb8690d18d8

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Eksperts: Vai Latvijas ekonomiku glābs ofšoru nodoklis?

Biznesa konsultants Žans Lopeta, 01.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieviešot nodokļa likmi 0,1-0,3% apmērā no nerezidentu darījumiem, kas uz ārzonu jurisdikcijām iziet caur Latvijas komercbanku norēķinu kontiem, valsts budžetā iespējams gūt papildus 300-900 miljonus ASV dolāru. Šī likme būtu saprātīgs apmērs, kuru bankas piekristu maksāt, lai saglabātu ienākumus no Austrumu partnerības, respektīvi, tranzīta naudas, kas caur Latviju tiek pārskatīta uz ārzonu jurisdikcijām.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem par 2015.gadu, caur ārzonas firmām Latvijas bankās veikti darījumi aptuveni 300 miljardu ASV dolāru apmērā. Latvijas banku sektors jau kopš Neatkarības atjaunošanas saistās ar finanšu starpniecības pakalpojumu sniegšana nerezidentu sektoram – galvenokārt, klientiem no Krievijas, Ukrainas, Moldovas un citām bijušās Padomju Savienības valstīs. Nerezidenti Latvijas banku sektorā spēlē galveno lomu – 2014.gadā tie veidoja 53% no visiem noguldījumiem, kas ir Latvijas bankās jeb 12,4 miljardi eiro kopumā ir piesaistīti no Eiropas nerezidentiem. Aptuveni 80% no šiem līdzekļiem bija no NVS valstu klientiem, lielākoties no Krievijas, kas ietilpst paaugstināta riska zonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls Db.lv sadarbībā ar KIA Automobiles piedāvā akciju, kuras uzvarētājs saņems iPod Classic. Lai piedalītos akcijā un laimētu iPod Classic, akcijas laikā jāpiesakās saņemt Db.lv ziņas e-pastā.

Akcijā piedalās jebkurš, kas būs parakstījies uz e-Ziņām un saņēmis tās veselu nedēļu. Esošie e-Ziņu saņēmēji arī var piedalīties, ja viņi nosūtīs uzaicinājumu draugam vai draugiem un kaut viens no viņiem parakstīsies.

Respektīvi - jo vairāk draugu uzaicināsi parakstīties, jo lielākas Tev būs izredzes laimēt balvu! Akcija noris no 7. līdz 21. aprīlim. Ar akcijas noteikumiem vari iepazīties šeit.

Db.lv e-Ziņu saņēmēji katru dienu saņem tās dienas interesantāko ziņu apkopojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakeriem uzbrūkot virtuālās valūtas Bitcoin biržai Bitfinex (bāzēta Honkongā), nozagta šī valūta vismaz 65 miljonu ASV dolāru vērtībā, ziņo Bloomberg.

Bitfinex atklājusi, ka no tās platformas nozagti gandrīz 120 tūkstoši bitkoinu.

Kamēr notikušais tiek izmeklēts, Bitfinex iesaldējusi visus darījumus.

Tā ir viena no apjomīgākajām zādzībām Bitcoin vēsturē.

Bitfinex birža dibināta 2013.gadā un saskaņā ar bitcoinity.org datiem tā ir piektā lielākā Bitcoin birža pasaulē un lielākā, kas atrodas ārpus Ķīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurš spēs pieņemt pareizos lēmumus katrā no situācijām un vairot savu bagātību, kurš ies ātrāko un riskantāko ceļu ievītu bankrota nogāzēs? Kāds esi Tu, it īpaši ja vēlies sasniegt panākumus dzīvē un naudas lietās, pārbaudi sevi spēlējot OLIGO, un atziņas no spēlēs Tev noderēs nākotnes izaicinājumos – pieņemot pareizus lēmumus!

Spēle sniedz ieskatu biznesa un finanšu darījumu pasaulē, ļauj izmantot iespējas, izbaudīt riska devu, aizņemties apdomīgi, pieņemt lēmumus par finanšu investīcijām, pirkt un pārdot īpašumus, piedalīties dabas resursu pārstrādē, iegūt izglītību un kandidēt uz labi apmaksātu darba vietu vai arī vadīt uzņēmumus, nesot atbildību par saviem lēmumiem. Un tam visam vēl cauri vijas ekonomiskie cikli ar augšupejām un krīzēm, nodokļu slogi un mafijas spiediens.

OLIGO dod iespēju izdzīvot finansiālu veiksmes stāstu (iejusties pārtikuša uzņēmēja ādā), piepildīt savus sapņus, nopelnīt pirmo miljonu, taču rīkojoties neapdomīgi var arī bankrotēt, līdz ar to, ļoti laba iespēja iepazīties ar veiksmes apdraudošiem faktoriem. OLIGO iedvesmos un motivēs spēlētājus sākt uzņēmējdarbību reālajā dzīvē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cherry picking gaismas virtenes ir rokām darināti, diega kupoli, kas savienoti gaismas virtenē, rada gaumīgu un mājīgu atmosfēru jebkurā interjerā. Virtenes ir viegli transformējamas – tās var lietot gan kā interjera akcentu, gan kā pieklusinātu apgaismojumu.

Veikalā – darbnīcā Baznīcas ielā 37, ir iespēja pašam izveidot savu gaismas virteni no 50 toņu krāsu paletes vai arī izveidot un pasūtīt savu personalizēto virteni kā arī uzņēmuma īpašnieču veidotās griestu lampas mājas lapā www.chepi.lv, savukārt visu novembri jau gatavu krāsu kombināciju virtenes ikviens t/p Alfa apmeklētājs virtenes varēs iegādāties Biznesa eskalatora stendā 2. stāvā.

Cherry Picking virtenes sevī ietver gaismu un krāsu sinerģiju, kuru iespējams kombinēt pēc savām sajūtām un gaumes. Krāsainu bumbiņu virtenes ir interjera dizaina elements un var novietot visdažādākajās vietās – uz gultas galvgaļa, pie aizkaru stangas, kādā dekoratīvā traukā uz galda, izmantot kā mazo naktsgaismiņu bērniem vai veidot svētku dekorācijas. Virtenes izmantojamas visu cauru gadu, turklāt bumbiņas var mainīt un virteni papildināt, tādējādi iegūstot jaunas gaismas un krāsu noskaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Audzis gan kredītu, gan noguldījumu apjoms

Žanete Hāka, 28.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā, nedaudz augot gan iekšzemes finanšu, gan nefinanšu uzņēmumiem izsniegto kredītu portfelim, jau ceturto mēnesi pēc kārtas turpinājās kopējā rezidentiem izsniegto kredītu atlikuma kāpums, informē Latvijas Bankas ekonomists Vilnis Purviņš.

Savukārt banku piesaistīto noguldījumu atlikums auga trešo mēnesi pēc kārtas.

Banku iekšzemes kredītu atlikums jūnijā palielinājās par 0,1%, nefinanšu uzņēmumiem izsniegtajiem aizdevumiem palielinoties par 0,1%, kredītiem finanšu iestādēm – par 1.4% un patēriņa kredītiem mājsaimniecībām - par 0,5%. Nedaudz samazinājās vien kredīti mājokļa iegādei. Kopējo iekšzemes kredītu gada pieauguma temps sasniedza 1,4%, tostarp jūnijā tas kļuva pozitīvs arī kredītiem nefinanšu uzņēmumiem (+0,02%), bet zem nulles (-3,3%) saglabājās vien kredītiem mājsaimniecībām.

Banku piesaistītie iekšzemes noguldījumi jūnijā pieauga par 0,8%, to gada kāpuma tempam veidojot 12,4%. Mājsaimniecību noguldījumi palielinājās par 1,7% (gada pieauguma temps 7,3%), bet uzņēmumu noguldījumi saruka par 0,3% (gada pieaugums jūnijā 18,9%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AS Latvijas Gāze aicina akcionārus pieteikties uz jaundibināmā uzņēmuma AS Conexus Baltic Grid akcijām

Žanete Hāka, 28.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Gāze aicina savus akcionārus pieteikties uz jaundibināmā uzņēmuma AS Conexus Baltic Grid akcijām. Jaunais uzņēmums tiks veidots, atdalot pārvades un uzglabāšanas operācijas no Latvijas Gāzes, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Katram akcionāram ir tiesības saņemt tikpat akciju jaunajā uzņēmumā, cik tam pieder Latvijas Gāzē. Akcijas iegūstamas bez maksas un akcionāri var saglabāt savā īpašumā abu uzņēmumu akcijas.

Tie akcionāri, kas rakstveidā nepieteiksies uz akcijām vai neizteiks savu pozīciju septembrī paredzētajā ārkārtas akcionāru sapulcē, zaudēs iespēju iegūt jaunā uzņēmuma akcijas vai kompensāciju.

Aicinām tos akcionārus, kas nolēmuši kļūt par jaunā uzņēmuma akcionāriem, līdz septembrim iesniegt rakstveida pieteikumus uz akcijām. Vienīgais nosacījums pieteikumu iesniedzējiem - jāsaglabā savā īpašumā Latvijas Gāzes akcijas līdz 2. septembrī paredzētās ārkārtas akcionāru sapulces dienas beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Alus uzņēmumā Tālavas ķēniņa alus

Žanete Hāka, 29.07.2016

Alus uzņēmumā sākas ar iesalu. Pamatā Tālavas ķēniņa alus izmanto Latvijas iesalu. Iesalu samaļ, saplacina, atbilstošā daudzumā no katra iesala veida, kā paredzēts receptē.

Foto: Tālavas ķēniņa alus

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Tālavas ķēniņa alus darītavas ražošanas procesos.

SIA Tālavas ķēniņa alus ir mikro alus darītava Vidzemē, senās letu valsts Tālavas teritorijā, šodienas Lizuma pagastā, stāsta uzņēmuma izpilddirektore Ilze Kamarūte. Alus darītāji radījuši ap 10 alus šķirnēm, no kurām populārākās ir iecienītas Rīgā un Vidzemē.

Viss Tālavas ķēniņa alus ir roku darbs, alus tiek raudzēts vaļējos ozolkoka kublos, ne mazāk kā mēnesi izturēts nogatavinot un nav ne pasterizēts, ne filtrēts, ne arī mākslīgi gāzēts.

Pēc uzņēmuma vadītāju domām, tādam produktam, kā alus ir jāsniedz ne tikai fizioloģisks, bet arī garīgs baudījums – sajūtas, asociācijas, ko cenšas sniegt Tālavas ķēniņa alus raksturo, piemēram, leģenda uz etiķetes, vai ainas, ar kuru palīdzību šīs sajūtas tiek nodotas:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Apple" otrdien paziņoja, ka pēc gandrīz 21 gada kopš to laišanas tirgū pārtrauc portatīvo mūzikas atskaņotāju "iPod" ražošanu.

"Apple" norāda, ka pašreizējās paaudzes "iPod" atskaņotāji būs pieejami vien tik ilgi, kamēr ilgs to krājumi.

Nozares eksperti un pats uzņēmums jau sen bija atzinis, ka viedtelefoni "iPhone", kas lietotājiem nodrošina plašas iespējas, samazinās tādu mūzikas atskaņotāju kā "iPod" popularitāti.

Turklāt mūzikas straumēšanas pakalpojumi padarījuši ierīces, kas paredzētas vien digitālās mūzikas atskaņošanai, mazāk pievilcīgas.

Taču eksperti atzīst, ka "iPod" popularitāte spēja saglabāties pat ilgu laiku pēc viedtelefonu "iPhone" nonākšanas tirgū 2007.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Gear S sērijas trešais modelis izskatās prestiži un piedāvā vairāk iespēju, nekā vidusmēra lietotājam nepieciešams

Tehnoloģiju uzņēmumu degsme bez mitas radīt aizvien jaunus produktus ir apbrīnojama. Gluži tāpat kā labākās viedtālruņu sērijas Samsung tagad ik gadu atjauno arī viedpulksteņus. Pērn novembrī saules gaismu ieraudzīja nu jau piektais korejiešu giganta mēģinājums radīt nevainojamu, uz rokas nēsājamu papildinājumu viedajam sakaru līdzeklim – Gear S3.

Tas pieejams divās versijās – Classic un Frontier. Pirmā, atbilstoši nosaukumam, ir klasiska un vairāk līdzinās glauniem vīriešu rokas pulksteņiem, bet otram modelim piemīt sportiskāks izskats. DB bija iespēja iepazīties ar biznesa aprindām piemērotāko Classic versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SPI Grupa paziņojusi par degvīna zīmola Kremlevskaja pārdošanu kompānijai Classic International Group.

SPI Grupas pieņemtais lēmums ir daļa no grupas globālās stratēģijas, kas paredz fokusēšanos uz vienu premiālo degvīna zīmolu Stolichnaya. Šīs stratēģijas īstenošana tika uzsākta 2008.gadā, kad SPI Grupa pieņēma lēmumu izbeigt sadarbību ar zīmola Stolichnaya globālo izplatītāju Pernod Ricard, un pati pārņēma zīmola starptautisko vadību.

Pavisam nesen SPI Grupa pieņēma lēmumu par savas kompānijas – importētāja dibināšanu ASV, lai nostiprinātu savu kontroli pār zīmolu Stolichnaya. Šī gada sākumā Ņujorkā tika dibināts SPI Grupas uzņēmums, kas oficiāli ar 2014.gada 1.janvāri pārņems zīmola Stolichnaya pārvaldību tā lielākajā tirgū – Amerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Aldaris stiprinās pozīcijas importa alus segmentā

Sandra Dieziņa, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/uploads/ck/images/Clipboard01(400).jpg

Aldaris līdz gada beigām plāno pārdot 140 000 litru Baltika №3 Classic šķirnes alus.

Alus Baltika №3 Classic 10 gadus pēc kārtas Krievijā bijis līderis alus kategorijā un kopumā tam ir vairāk nekā 30 starptautiski un nacionāli apbalvojumi.

A/s Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli uzskata, ka šis alus ļaus vēl vairāk nostiprināt Baltikas pozīcijas kā populārākajam importa alus zīmolam Latvijā.

Baltikas zīmols šobrīd ir visiecienītākais importa alus Latvijā, aizņemot aptuveni 16% no visa importa alus tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple prezentējusi savu jaunāko pēc kārtas ceturto iPod Nano versiju, kura ir ievērojami plānāka nekā tā priekšteči, ziņo BBC.

Jaunos iPod Nano Lielbritānijas mazumtirdzniecības vietās varēs iegādāties par aptuveni 95 un 130 latiem, atkarībā no atmiņas lieluma. Jaunie mūzikas atskaņotāji būs pieejami 8 un 16 gigabaitu versijās.

picturegallery.bfeeb8c5-6c7e-4abe-8d4b-2a5be056c077

Video: Jaunā iPod Nano 4G reklāma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāna izmeklē iespējamu defektu kompānijas Apple ražotajiem iPod mūzikas atskaņotājiem, jo, vienu no tiem lādējot, tas sācis dzirksteļot, ziņo Associated Press.

Japānas Tirdzniecības un ekonomikas ministrijas pārstāvis, kurš ir atbildīgs par produktu bojājumiem, apgalvo, ka iPod mūzikas atskaņotājos esošā litija-jonu baterijām, iespējams, ir defekts.

Par dzirksteļojošo iPod šī gada martā ministrijai ziņojusi Apple pārstāvniecība Japānā.

Pēdējā laikā par problēmām ar litija-jonu baterijām dažādās ierīcēs ziņots salīdzinoši bieži.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Carat apsver iespēju vērsties Iepirkumu uzraudzības birojā

, 26.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carat apsver iespēju apstrīdēt Latvijas 90. gadadienas svinību ietvaros rīkotā atklātā konkursa rezultātus par mediju izvietošanu. Aizsardzības ministrija par saimnieciski izdevīgāko atzīst divas reizes dārgāku piedāvājumu. Mediju aģentūra arī izsaka bažas par noteiktā uzvarētāja atbilstību konkursa kvalifikācijas prasībām

Mediju aģentūra Carat apsver iespēju iesniegt Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) ar lūgumu izvērtēt LR Aizsardzības ministrijas rīkotā atklātā konkursa, par LR proklamēšanas 90. gadadienas svinību audio un video rullīšu izvietošanu medijos, rezultātus.

Aģentūra uzskata, ka ir nepamatoti izslēgta no dalības konkursā, vienlaikus norādot, ka ministrija, neskatoties uz to, ka konkursa galvenais vērtēšanas kritērijs bijis saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, iecerējusi slēgt līgumu par summu, kas trīs aģentūru konkurencē bijusi vislielākā, sasniedzot 82 536 LVL. Divu pretendentu piedāvātie risinājumi bijuši divas reizes lētāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesu administrācija par 92 tūkstošiem pirks degvielu

Gunta Kursiša, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesu administrācija iegādāsies degvielu, eļļas, autopiederumus un servisa pakalpojumus degvielas uzpildes stacijās tiesu, apgabaltiesu un Tiesu administrācijas vajadzībām par 92 tūkstošiem latu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Paredzēts, ka šīs preces un pakalpojumus Tiesu administrācijai nodrošinās SIA Statoil Fuel & Retail Latvia, kas bija vienīgais uzņēmums, kas iesniedza savu piedāvājumu konkursā un tādējādi uzvarēja izsludinātajā iepirkumu konkursā, kurā par galveno kritēriju tika noteikta zemākā cena.

Tiesu administrācija šogad noslēgusi vairākus citus iepirkumu konkursus, piemēram, 60 tūkstošu latu vērto iepirkumu par kravu transporta pārvadājumu un ar tiem saistīto papildus pakalpojumu sniegšanu, kurā uzvarēja SIA RBSSkals Serviss, 19,9 tūkst. Ls iepirkumu konkursu par drukas un faksa iekārtu remontu (uzvarētāja – SIA IB Serviss), 19,9 tūkst. Ls iepirkumu par rindu sistēmas iegādi un uzstādīšanu tiesu un tiesu zemesgrāmatu nodaļu vajadzībām (uzvarētāja – SIA Pristis), 19,2 tūkst. Ls iepirkumu veiktspējas un darbības nepārtrauktības auditu izpildu lietu reģistra un tiesu informatībās sistēmas vajadzībām (uzvarētāja – SIA Analytica), kā arī tiesnešu un darbinieku veselības apdrošināšanu par 788 tūkst. Ls (uzvarētāja – AAS Baltikums).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: Tatis vēlas kļūt par Rīgas ādas somu zīmolu Nr.1

Anda Asere, 20.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eteri Gabunijas mamma, vecmamma un vecvectēvs ir bijuši amatnieki, un viņa šo tradīciju turpina ar Tatis ādas somām.

Tatis somas nosauktas par godu dizaineres Eteri Gabunijas vecvectēvam, kura iesauka bija Tatis. Viņš bija amatnieks, kurš mīlēja savu amatu, strādāja ar koku un nedaudz arī ar ādu. Eteri vecmamma bija skrodere, bet mamma – cepurniece. «Es esmu Rīgas amatniece ceturtajā paaudzē,» saka Eteri. Vēl pirms kāda laika viņai licies, ka tā nebūs, jo, izvēloties studiju virzienu, viņa nedomāja par dzimtas tradīciju turpināšanu, šūšana viņu nesaistīja.

Eteri interesēja dizains, tomēr idejai studēt šajā virzienā viņa atmeta ar roku, jo šķitis, ka ar to nenopelnīs. Galu galā viņa izvēlējās studēt komunikācijas zinātni. «Strādājot ar ādu, vajag dzelžainu pacietību, mieru un harmoniju. Nevari nervozs strādāt. Vērojot manu straujo dabu un emocionalitāti, krustmāte teica, ka no manis droši vien laikam nesanāks ceturtās paaudzes amatniece,» viņa saka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas Latvijas lielākās bankas paziņojušas par cenas celšanu saviem pakalpojumiem. Tiek paaugstinātas gan kreditēšanas procentu likmes, gan komisijas maksa par naudas izņemšanu no bankomātiem un kontu apkalpošanu.

Savukārt DnB NORD no 1. februāra noteikusi gada maksu par kartes apkalpošanu fiziskām personām - pēc 1. februāra tā būs 4 lati pašreizējo 3 latu vietā, bet pašas kartes arī turpmāk būs bez maksas. DnB Nord banka no 0.1 procenta līdz 0.15 procentiem paaugstinājusi arī komisijas maksu par skaidras naudas izņemšanu bankas filiālēs. Tiem, kuriem ir Visa vai MasterCard kredītkarte (Visa Classic un citas), jārēķinās, ka tiek paaugstināta komisijas maksa par naudas izņemšanu no bankomātiem - līdz 1. februārim maksa bija 1 procents vai ne mazāk kā 0.30 latu, bet no 1. februāra – 1 procents vai ne mazāk kā 0.50 latu. Komisijas maksa par pirkumiem ar kredītkarti joprojām netiek ieturēta. Komisijas maksa būs DnB Nord bankas Visa Dynamic un Maestro karšu juridiskiem klientiem - izņemot skaidru naudu DnB Nord bankas, SEB bankas, Krājbankas, Swedbankas bankomātos, tiks ieturēti 0.15% no izņemamās naudas summas, bet ne mazāk kā 0.50 latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pašmāju tirgum izstrādātais Evelatus Classic patiešām atspoguļo Latvijas iedzīvotāju prasības pret mobilo telefonu, tad tās ir stipri piezemētas, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirmais Latvijā izstrādātais viedtālrunis – ar tik drosmīgu pieteikumu mobilo ierīču tirgotājs Evelatus maija beigās aicināja medijus uz jaunā Evelatus Classic prezentāciju. Tas radīts speciāli vietējiem iedzīvotājiem, tāpēc varam pieņemt, ka izstrādē ņemtas vērā lietotāju kvēlākās vēlmes.

Evelatus pieteikums ir uzkrītoši izaicinošs, ņemot vērā, ka tirgū jau labu laiku darbojas cits pašu mājās reģistrēts zīmols Just5, kas paspējis palaist pārdošanā veselus trīs viedtālruņus. Var jau teikt, ka «speiseri» un «blasteri» pēc Just5 pasūtījuma top dziļi Āzijā, bet arī Evelatus nav gluži saskrūvēts Rīgā vai Ventspilī. Uzņēmums neslēpj, ka tālrunis salikts Ķīnā. Tātad īsta «Latvijas prece» tā tomēr nav. Kāds tad ir šis «nacionālais viedtelefons» un vai patriotiem vajadzētu stāties rindā pēc tā?

Komentāri

Pievienot komentāru