Jaunākais izdevums

Kuldīgā pēc rekonstrukcijas atklāts bērnudārzs Cīrulītis. Projektā ieguldīti gandrīz 860 tūkstoši latu.

Pēc pilnas rekonstrukcijas un divu piebūvju būvniecības Cīrulītī iespējams izvietot 10 grupiņas kopumā 240 bērniem. Jaunuzceltajās piebūvēs izvietotas četras bērnu grupiņas, kurās vietas radītas 96 bērniem. Bērnudārza rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 858, 3 tūkstoši latu, no tām ERAF aptuveni 697 tūkstošus latu, valsts budžeta dotācija pašvaldībām 49 tūkst. Ls, Kuldīgas novada pašvaldība 161,6 tūkst. Ls. Būvprojekta autore ir SIA Diānas Zalānes projektu birojs. Būvuzņēmējs - personu grupa: SIA Astros Ltd./SIA Palsams, būvuzraugs - Vitālijs Svenčs.

Foto: Kuldīgas novada dome

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzītie objekti tuvplānā - nams Sporta ielā 11

Zane Atlāce-Bistere, 12.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv piedāvā tuvplānā aplūkot Gada balvai Rīgas arhitektūrā izvirzītos objektus - šoreiz ieskats daudzfunkcionālā daudzstāvu ēkā Sporta ielā 11.

Latvijas Ainavu arhitektu biedrības pārstāves Ivetas Grīviņas vērtējumā šis ir gadījums, kad bez saulē zaigojošiem fasādes māla paneļiem un stikliem, uzmanību piesaista arī ēkas apkārtne. Brīvā teritorija apkārt ēkai ir salīdzinoši neliela, bet tajā ir daudz labu publiskās ārtelpas labiekārtojuma elementu, kas mājas iedzīvotājiem –biroju ēkas darbiniekiem un apmeklētājiem ikdienas darba rutīnu padara mājīgāku un arī košāku.

Fotogrāfijas skatiet raksta galerijā!

Košumu dod krāšņie dekoratīvie augi, kas sagrupēti ievērojot ekoloģiskas saderības principus un sortiments piemeklēts tāds, lai no agra pavasara līdz vēlam rudenim biroju ēkas apkārtne būt ziedoša un krāsaina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 3,5 miljonus eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs "Hepsor" pabeidzis un nodevis ekspluatācijā projekta "Āgenskalna melodija" otro daudzdzīvokļu ēku Āgenskalna ielā, Rīgā, informē projekta attīstītājs.

Šis ir otrais no "Āgenskalna melodijas" projektiem ar nosaukumu "Sentimento". Pirmā ēka ar nosaukumu "Legato" ekspluatācijā tika nodota pērn decembrī.

Piecstāvu ēkā "Sentimento" ir 28 dzīvokļi, kas aprīkoti ar balkoniem, savukārt visapkārt ēkai ir apzaļumota teritorija.

Iedzīvotāju ērtībām ir izveidotas autostāvvietas ēkas pagalmā, kā arī pieejams lifts un individuālas noliktavas. Visi dzīvokļi ir aprīkoti ar domofoniem ar video novērošanas funkciju.

Projekta autore arhitekte Diāna Zalāne, kas pārstāv "Diānas Zalānes projektu biroju", raksturo ēku kā lakonisku, tīru un skandināviski atturīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blakus Alīses ūdenstornim Āgenskalnā top jauna dzīvojamā ēka, kas būs kopumā trešā un noslēdzošā kārta jaunizveidotajā Melnsila kvartālā, kur divas agrāk rekonstruētās koka ēkas papildinās moderna jaunbūve.

“Melnsila kvartāls III” pasvītro Āgenskalna šarmu - trīs stāvi, koka elementi fasādē, ēkas vienos kopīgs, labiekārtots un apzaļumots pagalms un slēgta teritorija ar auto novietnēm. Jaunbūvē būs desmit dzīvokļi, platībā no 48 m2 līdz 108 m2. Projekta īpašu padara tas, ka ēkas pirmajos stāvos būs divlīmeņu apartamenti ar atsevišķām ieejām un āra terasēm, savukārt trešajā stāvā - dažādu platību vienlīmeņa dzīvokļi.

Ekspluatācijā nodots pirmais koka nams Melnsila kvartālā 

Pārdaugavā, «Melnsila kvartālā» starp Alīses ielas ūdenstorni un Kalnciema tirdziņu atjaunota...

Projekta koncepcijas autors ir nekustamo īpašumu uzņēmuma IMMOSTATE vadītājs Vestards Rozenbergs, kopā ar arhitektu biroju “Diānas Zalānes arhitektu birojs”. Projekta attīstītājs ir SIA “Melnsila kvartāls III”, būvdarbus veic SIA “Kaims”.

“Šī ir arhitektūra mūsdienīgam dzīvesveidam vēsturiskajā Āgenskalna vidē,” komentē arhitekte Diāna Zalāne.

Savukārt V.Rozenbergs, sīkāk aprakstot idejas rašanos un attīstību, saka: "Domājot par šīs vietas apbūves vīziju, tika izskatītas vairākas versijas. Mērķis bija “izdomāt” māju, kas gan dabīgi iekļautos vidē, gan dotu kādu papildus pievilcību klientiem. Tā radās šī kombinācija – divlīmeņu apartamenti ar savu privātumu un ārtelpām, un virs tiem izvietotais trešais stāvs ar atdalītu kāpņu telpu. Mājokļi būs pieejami ar gatavu apdari un gaumīgu interjeru, tā būs lieliska alternatīva kompaktai piepilsētas privātmājai, vai rindu mājai".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs “Domuss” ir sācis infrastruktūras izbūves darbus, lai īstenotu projekta “Mežaparka Rezidences” nākamo kārtu.

Atbilstoši attīstības iecerei ir plānota apbūves zemes gabalu labiekārtošana 21 hektāra platībā.

Tādējādi Mežaparka apkaimes dienvidu daļā atradīsies 5000 līdz 10 000 m2 plaši apbūves zemes gabali ar pielāgotu infrastruktūru. Tie primāri būs pieejami nekustamo īpašumu attīstītājiem, kam būs iespēja realizēt četru līdz sešu stāvu apbūvi, ņemot vērā tirgus tendences un koncepcijas specifiku.

“Investīcijas aptuveni 4 miljonu eiro apmērā šajā teritorijā radīs ilgtspējīgu pilsētvidi un jaunas iespējas Mežaparka apkaimes iedzīvotājiem. Patlaban norisinās aktīvs darbs pie infrastruktūras un pārdomātu apstādījumu izveides, lai atvieglotu nākamo īpašnieku attīstības nolūkus. Esam pārliecināti, ka drīzumā šeit plauks ekoloģiski pievilcīga arhitektūra, kas piešķirs vērtību katram kvadrātmetram un nākamajām paaudzēm," pauž nekustamo īpašumu attīstītāja “Domuss” vadītājs Ralfs Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgā pussagruvušas ēkas vietā būs Zvaigzne ABC grāmatnīca

Lelde Petrāne, 20.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvuzņēmējs SIA Selva Būve 20. septembrī nodod pasūtītājam Apgādam Zvaigzne ABC grāmatnīcas ēku Kuldīgā, Mucenieku ielā 33.

Gada laikā pussagruvušās ēkas vietā uzbūvēta grāmatnīca, saglabājot arī vecā nama veidolu. Zvaigznes jaunās grāmatnīcas projekta autore ir arhitekte Diāna Zalāne.

Jaunuzceltā grāmatnīca saviem apmeklētājiem durvis vērs šā gada nogalē.

Apgādam šī jau ir trešā grāmatnīca, kas ieņem vietu jaunuzceltā vai rekonstruētā ēkā. 2001. gadā no nojaukšanas paglābta ēka Rīgā, Biķernieku ielā 19, bet pēc pieciem gadiem Apgāds atjaunoja iznīcībai nolemto 200 gadus veco divstāvu māju Cēsu centrālajā laukumā.

Apgādam Zvaigzne ABC ir trīsdesmit divi veikali visā Latvijā.

Ar būvuzņēmēju SIA Selva Būve grāmatnīcu izveidē Apgādam Zvaigzne ABC esot ilggadēja sadarbība. Selva Būve ir rekonstruējusi tirdzniecības un biroja telpas Rīgā, Valdemāra ielā 6, veikusi būvdarbus Apgāda noliktavā un tipogrāfijā Rīgā, Biķernieku ielā 19, kā arī bez termiņu kavējumiem rekonstruējusi jauno grāmatnīcas ēku Kuldīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pasākumā ARH Moskva prezentē Kuldīgas koka arhitektūru

Gunta Kursiša, 31.05.2012

Fotoprojekts «Kuldīga: telpas un laika ģeometrija»—objektīvs skatījums uz Kuldīgas arhitektūras vērtībām un Kuldīgu kā vienu no pašam pievilcīgākajām mazajām pilsētām Baltijas jūras reģionā

Foto: Asia Kolokolova

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā arhitektūras un dizaina izstādē ARH Moskva Baltijas Arhitektūras centrs (BAC) prezentēja UNESCO Starptautiskajā priekšsarakstā un Latvijas nacionālajā sarakstā iekļauto unikālās Kuldīgas pilsētas mantojumu un pilsētas mūsdienu situāciju.

Ar lekciju «Kuldīga: vēsturiska pilsēta. Attīstība, problēmas un risinājumi» uzstājās Kuldīgas bijušais mērs no 2007. līdz 2011. gadam un Latvijas Republikas reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs (2007. - 2010. gadā) Edgars Zalāns un viņa dzīvesbiedre, arhitekte Diāna Zalāne. Viņu uzstāšanās ieinteresēja Krievijas pilsētrezervāta Suzdaļas pārstāvjus, jo viņu pilsēta arī pretendē uz iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, bet pašlaik UNESCO aizsardzībā ir vairāki Vladimiras–Suzdaļas Krievzemes baltakmens pieminekļi, informē BAC pārstāvji.

Suzdaļa, Ņižnijnovgoroda, Perma, Novosibirska un vairākas citas Krievijas pilsētas pauda gatavību iepazīties ar izstādi par Kuldīgas un Rīgas koka mantojumu, kā arī interesējās par meistarklasēm, ko sniedz Latvijas arhitekti, eksperti un attīstītāji, kas nodarbojas ar koka arhitektūras saglabāšanu, rekonstrukciju un attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no nedaudzajiem vēl neapbūvētajiem Krasta ielas zemesgabaliem - pie Salu tilta, līdzās Mercedes-Benz auto tirdzniecības centram - jau vairākas nedēļas rosās smagā tehnika. Garāmbraucējam skaidrība par tur notiekošo nerodas, jo nav redzama tā saucamā būvtāfele ar informāciju par topošo objektu, celtniekiem un uzraugiem. Projekta īstenotāji informāciju par būvdarbu rezultātu izvēlējušies pārlieku neafišēt. Un tam ir savin iemesli, vēsta laikraksts Diena.

Pēc laikraksta intereses Rīgas pilsētas būvvaldē noskaidrojies, ka būvtāfele tomēr piestiprināta žoga pusē, kas vērsta pret mazu sānieliņu - Varšavas ielu. Tā liecina, ka teritorijā būvē vēl vienu veikalu noliktavu Depo, ko pasūtījis SIA Eirospektrs. Vairs ne miņas no uzņēmuma skaistās ieceres par septiņus stāvus augstu multifunkcionāla darījumu iestāžu kompleksa būvniecību čūskas formā, ko SIA Eirospektrs Rīgas domei piedāvāja kā būvniecības ieceri 2007. gadā, kad tika pie minētā zemesgabala nomas tiesībām uz 40 gadiem. Turklāt uzņēmuma pārstāvji panāca, ka Rīgas domes (RD) Īpašuma departaments veic izmaiņas zemes nomas līgumā, lai līdztekus darījumu iestādēm pie Salu tilta varētu uzbūvēt arī dažas dzīvojamās mājas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežaparkā SIA Domuss īsteno vienu no līdz šim vērienīgākajiem projektiem galvaspilsētā - dzīvojamo ēku kompleksa Mežaparka Rezidences izveidi 31 hektāra platībā. Projekta pirmajā kārtā jau ieguldīti 18 miljoni eiro, bet kopējais Domuss mātes uzņēmuma ASV investoru grupas NCH Capital investīciju apjoms iecerēts ap 40 miljoniem eiro, informē projekta attīstītāji.

Projekts tiek īstenots starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi, kādreizējā armijas noliktavas teritorijā, plānojot apbūvēt vairāk nekā 145 zemes gabalus. Pirmajā kārtā būvniecības uzņēmums SIA Merks veicis apjomīgus teritorijas labiekārtošanas darbus: izbūvēta infrastruktūra un apzaļumota teritorija, izveidotas jaunas, bruģētas un apgaismotas ielas un gājēju celiņi, ierīkotas komunikācijas. Izbūvēts arī iespaidīgs akustiskais skaņas valnis gar Gustava Zemgala gatvi, uzberot 160 000 kubikmetru grunts sešu metru augstumā un to apzaļumojot.

2016. gada maijā Mežaparka Rezidences uzsāks pirmo ēku būvniecību. Kopumā pirmās kārtas ietvaros plānots uzbūvēt 4 villas, 4 divģimeņu mājas, 22 dzīvokļu māju trijos stāvos un 7 sekciju rindu māju, kuru būvniecību iecerēts pabeigt 2017. gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Mežaparka Rezidencēs sāk būvēt pirmās villas

Ingrīda Drazdovska, 06.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31 hektāru plašajā teritorijā, kompleksā Mežaparka Rezidences ASV investīciju fondu grupas NCH Capital nekustamā īpašuma kompānija SIA Domuss sākusi pirmās villas būvniecību. Darbus veic SIA Merks.

Projekta attīstība tiks veikta pa grupām un katrai būs savs būvniecības konkurss. Drīzumā uzņēmums iecerējis sludināt konkursu dzīvokļu nama, rindu māju būvniecībai, informē NCH Capital Inc vecākais viceprezidents Kārlis Cerbulis. «Mežaparkā kopumā ir ierobežots nekustamo īpašumu piedāvājums. Mežaparka Rezidencēs esam sākuši priekšpārdošanu un interese ir liela. Šobrīd 100% gatavs pārdošanas objekts ir zeme ar piebraucamiem ceļiem, komunikācijām. Daži zemes pircēji vēl ir pārdomu procesā, jo grib pilnīgu pārliecību par to, ka teritorija tuvāko gadu laikā tiks apbūvēta. Jau šogad plānojam sākt vairāk nekā 10 ēku būvniecību, tādēļ esam pārliecināti, ka jau nākamgad ap šo laiku darījumu aktivitāte būs ievērojama. Dzīvokļu, villu, rindu un dvīņu māju būvniecībā nākamajos divos gados plānots ieguldīt 18 miljonus eiro. 2017.gadā paredzēts nodot ekspluatācijā 41 dzīvojamo vienību, tostarp villas, dvīņu un rindu mājas, kā arī trīs stāvu dzīvokļu namu; 2018.gadā ir iecerēts pabeigt trīs stāvu biroju ēkas būvniecību, kurā būs arī restorāns, kā arī 2.kārtas rindu mājas un trīs stāvu dzīvokļu ēkas pie vaļņa gar Gustava Zemgala gatvi,» papildina SIA Domuss direktors Ralfs Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru