Foto

Ķirbju čempionātā pārspēts Latvijas lielākā ķirbja rekords

Gunta Kursiša, 30.10.2012

Rīgas Zooloģiskajā dārzā tīģeris spēlējas ar vienu no 2012.gada Latvijas lielākajiem ķirbjiem.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Šogad Latvijas «ķirbju čempionātā», kurā tika noskaidrots Latvijas raženākais ķirbis, pārspēts pagājušā gada rekords.

Par lielāko Latvijā izaudzēt ķirbi tika atzīts skrundēnietes Dainas Badovskas izaudzētais 165 kilogramus smagais lolojums. Arī pagājušā gada sacensībās uzvaras laurus, uzstādot rekordu, guva D. Badovska.

Šogad ķirbju čempionātā otro vietu guva Innas Kazlovskas Dagdā izaudzētais 117 kilogramus smagais ķirbis, savukārt trešajā vietā ierindojās 110 kilogramus smagais ķirbis, ko Carnikavā izaudzējis Valdis Magonis.

Kopumā čempionātam šogad tika pieteikti 26 raženi ķirbji no jau minētajiem Skrundas un Dagdas novadiem, kā arī no Saulkrastu, Talsu, Ikšķiles, Vaiņodes, Ādažu, Līgatnes, Grobiņas, Carnikavas, Rēzeknes un Madonas pilsētām un novadiem.

Konkurss norisinājās Rīgas Zooloģiskajā dārzā, un to rīkoja lielveikalu tīkls Maxima.

Pirmās vietas ieguvējs ķirbju čempionātā saņēma lielveikalu tīkla Maxima dāvanu karti 300 latu vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - dāvanu kartes attiecīgi 200 un 150 latu vērtībā. Savukārt pārējie septiņi ķirbju īpašnieki, kuru izaudzētie dārza karaļi iekļuva finālā, katrs saņēma Maxima dāvanu karti 50 latu vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas Ķirbju čempionātā jauns rekords; ķirbji izbaroti zoodārza zvēriem

Gunta Kursiša, 04.10.2013

Krēpjvilks Rīgas Zooloģiskajā dārzā mielojas ar vienu no lielākajiem šogad Latvijā izaugušajiem ķirbjiem.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad, uzstādot jaunu Latvijas rekordu, par Latvijas Ķirbju čempionu kļuvis dagdēnietes Innas Kozlovskas izaudzētais 214 kilogramus smagais oranžais dārza karalis.

Latvijas ķirbju čempionāts norisinājās jau astoto gadu pēc kārtas, un svēršanā palīdzēja ķirbju čempionāta ilggadējais patrons - spēkavīrs Raimonds Bergmanis un 2013. gada spēcīgākais vīrs Latvijā Didzis Zariņš.

Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas ceremonijas noslēguma milzu ķirbis tika piešķirts kā kārums launagā Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem - huzārpērtiķiem un krēpjvilkiem. Īpaši krēpjvilkiem par godu ķirbis tika pildīts ar banāniem, jo tieši banāni ir šo dzīvnieku iemīļotākais kārums.

Šī gada čempionam piekāpies otrās vietas ieguvējs - pašas jaunākās sacensību dalībnieces, septiņus gadus vecās Montas Marijas Kozlovskas izlolotais 184 kilogramus smagais ķirbis. Savukārt godpilnajā trešajā vietā ierindojās sacensību debitante Gundega Neimane no Kuldīgas novada ar savu 154 kilogramus smago dārza ogu.

Komentāri

Pievienot komentāru