Jaunākais izdevums

Jaunākajā TOP500 superdatoru sarakstā, ko veido ASV un Vācijas zinātnieki, pirmajā vietā ierindojas Ķīnā radītais Tianhe-2 (Piena Ceļš–2) superdators, raksta forbes.com.

Organizācija TOP500 ik pēc sešiem mēnešiem laiž klajā sarakstu ar pasaulē ātrākajiem superdatoriem. Pēdējos gados šī saraksta augšgalā esošās kompānijas ir mainījušās diezgan bieži.

2011. gada jūnija TOP500 sarakstā par ātrāko pasaules superdatoru tika atzīts Japānas uzņēmuma K dators, savukārt 2012. gada jūnija sarakstā – kompānijas IBM dators Sequoia, bet 2012. gada novembrī publicētajā sarakstā – Cray superdators Titan, kura izstrādi finansēja ASV Enerģētikas ministrija.

Tianhe-2 superdators būvēts Ķīnas Nacionālajā Aizsardzības tehnoloģiju universitātē (National University of Defense Technology). Šī superdatora priekštecis – Tianhe-1A – ierindojās TOP500 saraksta augšgalā 2010. gada novembrī.

Tianhe-2 pilnībā izmantoti Intel procesori, un superdatora jauda ir 33,86 petaflopi sekundē, kas ir divtik liels rādītājs nekā superdatoram Titan, kura jauda bija 17,59 petaflopi sekundē, liecina TOP500 dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google iegādājas bezpilotu lidmašīnu ražotāju

Žanete Hāka, 15.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta kompānija Google vienojusies par bezpilota lidaparātu ražotāja Titan Aerospace iegādi, raksta foxbusiness.com.

Kompānijas iegāde Google var ļaut nākotnē paplašināt interneta piedāvājumu jaunattīstības valstu reģionos. Titan Aerospace ražo lidmašīnas, kas var lidot ļoti augstu un bez nosēšanās gaisā pavadīt piecus gadus..

Abas darījumā iesaistītās puses gan atteikušās komentēt, kāda ir darījuma summa.

Gada sākumā Facebook ziņoja, ka veic sarunas ar Titan iegādi. Toreiz runa bija darījumu 60 miljonu dolāru apmērā, tomēr vēlāk sociālo tīklu gigants iegādājās kompāniju Ascenta par 20 miljoniem dolāru.

«Pagaidām ir pāragri ko teikt, taču atmosfēras satelīti var palīdzēt piedāvāt internetu miljoniem cilvēku un palīdzēt atrisināt citas problēmas, ieskaitot katastrofu seku likvidēšanu un vides problēmas, piemēram, mežu izciršanu,» sacījuši Google pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) vakar prezentēja viedpulksteni G Watch, kas ir viena no pirmajām ierīcēm, ko darbina Android Wear – Google operētājsistēma, kas paplašina Android platformas izmantošanu nēsājamās ierīcēs.

G Watch pamatā ir Snapdragon 400 1,2 GHz procesors, kas apvienots ar zemas enerģijas patēriņa Always-On 1,65 collu IPS ekrānu. G Watch palielina Android viedtālruņa funkcionalitāti, piedāvājot ātru piekļūšanu nepieciešamajai informācijai. Ar Bluetooth starpniecību, G Watch rāda īsziņas, paziņo par telefona zvaniem un to veicējiem, ļauj kontrolēt mūzikas atskaņošanu un citas funkcijas, neizņemot viedtālruni no kabatas vai somas. Balss atpazīšanas funkcija ļauj pārvaldīt informāciju atrāk un vienkāršāk. Lietotājiem ir iespējas sūtīt īsziņas vai meklēt informāciju tīmeklī, pasakot: «OK Google».

Pateicoties balss atpazīšanas funkcijai, LG radījis G Watch dizainu bez pogām vai taustiņiem. Ar IP67 standartam atbilstošu korpusu, G Watch ir pasargāts no putekļiem un ir spējīgs izturēt atrašanos ūdenī līdz 30 minūtēm, viena metra dziļumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

an&angel Parīzē prezentēs jaunu trauku kolekciju ar titāna pārklājumu

Dienas Bizness, 04.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dizaina zīmols an&angel dizaina un interjera priekšmetu izstādē Maison&Objet, kura no 4.septembra līdz 8.septembrim norisināsies Parīzē, pirmo reizi iepazīstinās plašāku auditoriju ar jaunāko trauku kolekciju TITAN, informē uzņēmumā.

Jaunā kolekcija ir 100% roku darbs, veidota no vairāku slāņu krāsota stikla. Šīs kolekcijas trauki būs pieejama ierobežotā skaitā. Trauku iekšpuse ir pārklāta ar ļoti plānu titāna kārtu, kurai piemīt zeltains spīdums. Katrs kolekcijas trauks ir unikāls, jo to iekšpusi klāj ar roku veidoti šļaksti, kuru raksts katram traukam ir atšķirīgs. TITAN kolekcijas trauki pieejami trīs dažādās formās, melnā un baltā krāsā.

an&angel Parīzes izstādē piedalīsies jau sesto reizi un uzņēmuma mērķis ir paplašināt eksporta apjomu, stāsta an&angel direktore Agnese Garā – Nīmane.

Jaunā kolekcija vispirms tiks prezentēta Parīzes izstādē, kurā an&angel dalība tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Pēc tam tā būs pieejama zīmola salonveikalā Rīgā. Trauku cena ir sākot no 98 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Galleria Rīga jaunais īpašnieks pagājušajā nedēļā reģistrējis komercķīlas

Dienas Bizness, 23.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centra «Galleria Rīga» apsaimniekotājs SIA «Patollo», kā arī tā īpašnieks SIA «GR Holdco» pagājušajā nedēļā katrs reģistrējis pa komercķīlai, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Aktīvu pārvaldītāja «East Capital» nekustamo īpašumu fonds «East Capital Baltic Property Fund III» 19.aprīlī paziņoja, ka iegādājies tirdzniecības centru «Galleria Riga». Darījuma summa netiek atklāta.

Dažas dienas pirms šī paziņojuma SIA «Patollo» par labu AS «Swedbank» ieķīlājis uzņēmumu kā lietu kopību, krājumus, nemateriālos ieguldījumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un prasījuma tiesības, lai nodrošinātu aizdevuma līgumu.

Savukārt SIA «Patollo» vienīgais īpašnieks SIA «GR Holdco» reģistrējis komercķīlu, kuras parādnieks ir SIA «Patollo» un ar kuru par labu AS «Swedbank ieķīlātas SIA »GR Holdco« piederošās SIA »Patollo« pamatkapitāla daļas. Arī šīs komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 37,8 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV galvaspilsētā uzplaucis augs, kas ož pēc puvušas gaļas un kura izcelsme meklējama Indonēzijas lietus mežos. Tas piesaistījis gan vietējo, gan tūristu uzmanību, vēsta AFP.

Titan Arum, kas ir viens no pasaulē lielākajiem augiem, ASV Botāniskajā dārzā sācis ziedēt jau svētdien.

Augu kurators Bils MakLauglins informējis, ka pirmoreiz augam tipisko smaržu sajutis svētdien pēcpusdienā, bet pats pirmais par lielo notikumu vēstījis no auga nākošais siltums.

Zieds ir 2,4 metrus garš un tas smaržo pēc trūdošas miesas, lai piesaistītu apputeksnētājus - vaboles.

Auga ziedēšana ir neprognozējama - tas var notikt ik pēc pāris gadiem vai prasīt pat desmitgades. Turklāt, kad ziedlapiņas atveras pilnībā, ziedēšana ilgst vien 24 līdz 48 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gigantisks kuģis, kas tiek dēvēts par pasaulē neglītāko kuģi, pirmo reizi piestājis Norvēģijā, sešus mēnešus pēc tam, kad tas tika izlaists no Mitsubishi kuģu būvētavas Japānā, vēsta thelocal.no.

Ramform Titan, kas pieder Norvēģijas Petroleum Geo-Services (PGS), ir viens no pasaulē platākajiem kuģiem.

Tas Bergenā ieradies sestdienas rītā. Tur tas paliks līdz šīs nedēļas sestdienai, bet pēc tam dosies uz Folklenda salām.

«Kuģim ir milzīga jauda, un tāpēc ar to ir labi manevrēt,» sacījis kuģa kapteinis Kato Grasdals un piebildis, ka pats neparastākais esot tas, ka kuģis ir tik īss, salīdzinot ar platumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Jaunais Porsche 911 Carrera T

Dienas Bizness, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar 911 Carrera T Porsche atdzīvina 1968. gada 911 T pūristisko konceptu: mazāka masa, «īsākas» pārnesumu attiecības ar manuālo pārnesumkārbu un aizmugurējā piedziņa ar aizmugurējā diferenciāļa mehānisko bloķēšanu uzlabotam sniegumam.

Jaunā modeļa izskats ir aizgūts no 911 Carrera dizaina, un tā motors nodrošina 272 kW (370 ZS) lielu jaudu. 911 Carrera T (Porsche gadījumā «T» apzīmē «Touring») lepojas arī ar vairākām citām aprīkojuma vienībām, kas nav pieejamas 911 Carrera modeļiem, ieskaitot standarta aprīkojumā uzstādīto PASM (Porsche aktīvās piekares vadības sistēmas) sporta šasiju, kas ir pazemināta par 20 mm, Sport Chrono pakotni ar optimizētu masu, īsāku pārnesumkārbas sviru ar sarkaniem pārnesumu apzīmējumiem un Sport-Tex sēdekļu vidusdaļu. 911 Carrera T papildaprīkojumā ir pieejama aizmugurējā stūrējamā ass, kas nebija pieejama 911 Carrera modeļiem.

Ikviens 911 Carrera T aprīkojuma elements ir atlasīts, lai nodrošinātu optimālu sportiskumu un vieglu konstrukciju: Aizmugurējais vējstikls un aizmugurējie sānu logi ir izgatavoti no īpaši viegla stikla, savukārt durvju apdarē ir iestrādātas atvēršanas cilpas. Lielā mērā ir samazināta skaņas izolācija, nav pieejami papildaprīkojuma aizmugurējie sēdekļi, un tiek piedāvāta iespēja atteikties no Porsche komunikāciju sistēmas (PCM). Rezultāts: Pateicoties 1425 kg pašmasai, divvietīgais modelis ir par 20 kg vieglāks nekā 911 Carrera ar līdzvērtīgu aprīkojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien pabeigts un noslēgts darījums, ar kuru «East Capital Baltic Property Fund III» iegādājas tirdzniecības centru «Galleria Riga». Īpašuma pārdevēji bija «Fritrade SE» un A/S «Titan Invest » un, pusēm vienojoties, tika pieņemts lēmums neizpaust pirkuma summu, liecina medijiem sniegtā informācija.

«Galleria Riga ir unikāla atrašanās vieta. Mēs plānojam turpināt attīstīt un palielināt īpašuma vērtību mūsu investoriem,» saka Madis Raidma, AS «East Capital Baltics» izpilddirektors.

Darījumu finansē «Swedbank», to konsultēja divi pircēja piesaistīti konsultanti – advokātu birojs «VILGERTS» un «Ernst & Young».

«Mēs priecājamies, ka «East Capital» turpina aktīvi investēt Latvijā. Mēs esam pārliecināti par šī projekta turpmāku veiksmīgu attīstību,» saka «Swedbank» valdes locekle, Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Komentāri

Pievienot komentāru