Jaunākais izdevums

Katra piecdesmitā vienas mārciņas nominālvērtības monēta ir viltota, secinājuši Karalisktā monētu nama eksperti.

Aptuveni 2% monētu, kas atrodas apgrozībā, ir viltotas. Kopējais viltoto vienas mārciņas apjoms apgrozījumā ir aptuveni 30 miljoni monētu, raksta The Guardian.

Pēdējo piecu gadu laikā izlaisto un apgrozījumā esošo viltoto monētu skaits ir divkāršojies. Vēl 2003. gadā speciālisti runāja par 1% viltoto vienas mārciņas monētu.

Eksperts Roberts Metjūs (Robert Matthews), kurš nodarbojas ar naudas kvalitātes pārbaudi, norāda, ka pēdējā laikā viltojumi ir kļuvuši ļoti kvalitatīvi, kas citās valstīs radījis uzticības trūkumu metāla naudai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki (ENAP) atraduši ievērojamu kravu viltota degvīna – 750 pudeles viltota Stolichnaya markas degvīna un 750 pudeles Stolyetoff, informē VP.

Strādājot nelegālā alkohola apkarošanas jomā un veicot virkni operatīvo pasākumu, 1. septembra rītā VP ENAP darbinieki Carnikavas novadā aizturēja divus vīriešus, kuri ar kravas mikroautobusu pārvadāja nelegālo alkoholu. Mikroautobusā likuma sargi atrada simts kastes ar viltotu degvīnu – 750 pudeles ar it kā Stolichnaya markas degvīnu un 750 pudeles ar viltota Stolyetoff markas degvīna. Visā, pudelēm tilpums bija 0,7 litri, tātad kopējais viltotā degvīna apmērs ir 1050 litri.

Viltotā degvīna izcelsme šobrīd vēl tiek skaidrota, bet ir zināms, ka visticamāk tas bijis paredzēts izvešanai no Latvijas un tālākai realizācijai Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Cik par uzstāšanos privātā ballītē prasa pasaulslavenās zvaigznes? (foto)

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grāmatas Pop Babylon autore Imogēna Edvarda-Džounsa (Imogen Edward-Jones) sastādījusi sarakstu, kurš atspoguļo, cik par uzstāšanos privātā ballītē prasa pasaulslavenās zvaigznes.

picturegallery.aec512fa-97b4-4d78-a13b-8b4471aa0771

Visvairāk apmaksātās slavenības privātajās ballītēs:

Rolling Stones - 3.5 miljoni sterliņu mārciņu;

Sers Eltons Džons (Sir Elton John) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Robijs Viljams (Robbie Williams) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Rods Stjuarts (Rod Stewart) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Eimija Vainhausa (Amy Winehouse) - 1 miljons sterliņu mārciņu;

Dženeta Džeksone (Janet Jackson) - 500,000 sterliņu mārciņu;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki (ENAP) jau otro reizi pārtvēruši viltota degvīna kravu – šoreiz atsavinātas 1200 pudeles viltota Stolichnaya markas degvīna, liecina medijiem sniegtā informācija.

Strādājot nelegālā alkohola apkarošanas jomā un veicot operatīvos pasākumus, VP ENAP darbinieki Rīgā, Krasta ielā aizturēja kādu 1965.gadā dzimušu, agrāk tiesātu vīrieti, kurš ar kravas mikroautobusu pārvadāja nelegālo alkoholu. Mikroautobusā likuma sargi atrada simts kastes, kurās bija 1200 pudeles viltota Stolichnaya markas degvīna.

Šī jau ir otrā reize šā mēneša laikā, kad ENAP darbinieki pārtver viltota degvīna kravu, pirmajā reizē tika atsavinātas 1500 pudeles viltota degvīna un aizturētas divas personas.

Arī šajā gadījumā pret notverto vīrieti uzsākts kriminālprocess. Likumā par šādu noziegumu paredzēts līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lehman Brothers kļuvusi par "zelta bedri" grāmatvežiem un juristiem

, 15.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grāmatvežiem un juristiem, kas strādā ar ASV investīciju bankas Lehman Brothers lietu, sešu mēnešu laikā samaksāti vairāk nekā 100 miljoni Lielbritānijas sterliņu mārciņu, ziņo timesonline.

Turklāt nav paredzams, ka šī "zelta bedre" tuvākajā laikā izsīks. Kā norādījusi kompānija PricewaterhouseCoopers, samaksa pie šīs lietas strādājošajai 1500 cilvēku komandai turpmākajos mēnešos būs līdzīga.

PricewaterhouseCoopers arī samaksāja 114.8 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu 800 bankrotējušās bankas darbiniekiem, kas palīdzēja atrisināt miljoniem darījumu starp Lehman un citām bankām.

Ziņojums, ko PricewaterhouseCoopers nosūtījusi bankas kreditoriem liecina, ka grāmatvedības firma ir aprēķinājusi 77.233.373 Lielbritānijas sterliņu mārciņas par 234.578 darba stundām. Vidējā vienas stundas likme ir 329 Lielbritānijas sterliņu mārciņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bērni Lielbritānijā šogad kā kabatas naudu saņēmuši vidēji 6.24 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (4.81 lats) nedēļā, kas ir neliels pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, neraugoties uz lejupslīdi ekonomikā, ziņo BBC.

Pētījuma ietvaros aptaujāti 1 202 bērni vecumā no 8 līdz 15 gadiem. Izrādījies, ka zēni parasti kabatas naudā saņem nedaudz vairāk nekā meitenes. Un no visiem aptaujātajiem bērniem vislielākās kabatas naudas ir bērniem, kuri dzīvo Londonā. Viņi saņem aptuveni 10.79 sterliņu mārciņas nedēļā.

Trešdaļa aptaujāto bērnu apgalvojuši, ka vismaz nedaudz no viņiem iedotās naudas viņi nevis izlieto, bet krāj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO: Viltotās preces Latvijas tautsaimniecībai rada 141 miljona eiro zaudējumus gadā

LETA, 25.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažādu preču zīmolu viltojumi katru gadu Latvijas tautsaimniecībai rada vairāk nekā 141 miljona eiro zaudējumus, šodien preses konferencē pavēstīja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Ierēdnis norādīja, ka, neskaitot finansiālos zaudējumus, tiek zaudētas arī aptuveni 2500 darba vietas.

Laganovskis uzsvēra, ka viltojumi paliek arvien dažādāki - ja agrāk pārsvarā tika viltoti dažāda veida apģērbi, tad pēdējā laikā arvien biežāk tiek viltotas elektropreces, medikamenti, mašīnu rezerves daļas un citas lietas.

Vislielākos zaudējumus Latvijai nes tieši apģērbu un apavu viltotā rūpniecība, kas katru gadu Latvijai nes aptuveni 70 miljons eiro zaudējumus un aptuveni 1600 darba vietu zudumu. Otrajā vietā viltojumu radīto zaudējumu ziņā ir parfimērija, kas katru gadu nes aptuveni 26 miljonu eiro zaudējumus un aptuveni 600 darba vietu zudumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viltota nelegālā alkohola dēļ Latvijā katru gadu tiek zaudēti 20 miljoni eiro, kas ir apmēram 9% no kopējā stipro alkoholisko dzērienu un vīna pārdošanas apjoma, secināts Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) ziņojumā.

Savukārt Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ekonomika viltotā nelegālā alkohola dēļ katru gadu zaudē gandrīz 1,3 miljardus eiro, kā arī 18 500 darbvietu.

Vislielākie zaudējumi ir Spānijai - 263 miljoni eiro, bet mūsu kaimiņvalstī Igaunijā - pieci miljoni eiro, par EUIPO ziņojumu informē Latvijas Patentu valde.

Saskaņā ar ziņojumu par viltotā alkohola apriti ES dalībvalstīs vidējais viltojumu apjoms ir 4,4% stipro alkoholisko dzērienu segmentā un 2,3% - vīnu segmentā.

EUIPO direktors Antoniu Kampinušs norāda, ka runa nav tikai par neieņemtajiem nodokļu ienākumiem, bet arī par legālām darbvietām gan ražošanas sektorā, gan lauksaimniecībā, gan pārstrādē un tirdzniecībā. Alkoholisko dzērienu ražošanas sektorā ES pārsvarā strādā mazie un vidējie uzņēmumi ar vidēji desmit darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Autoavārijā Lielbritānijā smagi cietusi sieviete no Latvijas ieguvusi miljona sterliņu mārciņu kompensāciju

Dienas Bizness, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoavārijā Lielbritānijā smagas traumas guvusi sieviete no Latvijas panākusi ārpustiesas izlīgumu ar darba devēju, kompensācijā saņemot vienu miljonu sterliņu mārciņu (893 000 latu), vēsta laikraksts The Sacramento Bee.

Sieviete Lielbritānijā strādāja par ziedu novācēju. Mikroautobuss, kurā viņa un citi austrumeiropiešu viesstrādnieki tika vesti uz darba vietu un atpakaļ, iekļuva smagā avārijā, kurā viesstrādniece no Latvijas zaudēja kāju.

Negadījuma brīdī mikroautobusā atradās arī divi viņas dēli, no kuriem viens avārijā guva smagu galvas traumu.

Kā pavēstīja sievieti pārstāvošā advokātu biroja "Fentons Injury Solicitors LLP" advokāts Metjū Kleitons, austrumeiropiešu viesstrādnieki nodarbināti nožēlojamos apstākļos.

«Viņu darba devējs ģimenei sacīja, ka viņi nedēļā pelnīs aptuveni 100 mārciņas. Bet pēc ierašanās Lielbritānijā viņi atklāja, ka viņiem, tāpat kā aptuveni 30 strādniekiem no dažādām Austrumeiropas valstīm, tika maksātas tikai 50 sterliņu mārciņas nedēļā, no kā viņiem bija jāmaksā arī īre par mājokli,» skaidroja Kleitons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Banķieri: maksājiet prēmijas vai mēs aizejam

, 03.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Royal Bank of Scotland (RBS) direktori draud atkāpties, ja valdība liegs prēmiju 1.5 miljardu Lielbritānijas sterliņu mārciņu apmērā izmaksāšanu darbiniekiem investīciju vienībā, ziņo BBC.

Pēc kanclera Alistēra Dārlinga (Alistair Darling) sacītā, ka valdībai varētu būt veto tiesības attiecībā uz prēmiju summām, direktori konsultējušies ar juristiem.

Bankas juristi norāda, ka vadītājiem bija pienākums padarīt uzņēmumu, kura 70% pieder nodokļu maksātājam, konkurētspējīgu un tas var nozīmēt prēmiju līmeņa paaugstināšanu.

Savukārt Valsts kase paziņojusi, ka tā varētu iejaukties, ja tas būtu nodokļu maksātāju interesēs.

RBS par sniegumu 2009.gadā vēlas visas grupas ietvaros izmaksāt prēmijās līdz pat 2 miljardiem sterliņu mārciņu.

Pagājušajā gadā RBS prēmijās investīciju vienībā izmaksāja 900 miljonus sterliņu mārciņu un tagad tā vēlas palielināt šo summu līdz aptuveni 1.5 miljardiem. Investīciju baņķieriem esot nepieciešamas lielākas prēmijas, lai tie paliktu uzņēmumā un radītu tam lielāku peļņu. Ja bankas lielākie talanti aizies pie konkurentiem, tā kļūs mazāk pelnīt spējoša un nodokļu maksātājiem būs mazāka atdeve no tās investīcijām, norāda bankas vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mazumtigotāja Marks&Spencer (M&S) gada pilnsapulcē draud dumpis saistībā ar 15 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu atalgojuma līgumu, kas piedāvāts tā jaunajam vadītājam, ziņo Sky News.

Marks Bolands (Marc Bolland) piekrita pāriet darbā uz M&S no lielveikalu ķēdes Morrisons pagājušā gada novembrī, bet daži akcionāri uzskata, ka līgums, ko viņš parakstīja, ir pārāk dāsns.

Sasniedzot konkrētus mērķus, M. Bolands saņems 6,3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (skaidrā naudā un akcijās) kā bonusu papildus viņa pamatalgai, kas ir 975 tūkstoši Lielbritānijas sterliņu mārciņu.

Viņš arī saņems līdz 7,5 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu potenciālo nākotnes prēmiju vietā, kuras viņš varētu būtu saņēmis Morrisons.

Royal London Asset Management, kam pieder daļa M&S akciju, pārstāve Džeina Kofeja (Jane Coffey) norādījusi, ka šis «zelta sveiciens» ir pārmērīgs un viņa nolēmusi izmantot savas balstiesības, lai noraidītu kompānijas atlīdzības politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Microsoft: drukātā reklāma divreiz efektīvāka nekā TV

, 29.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lieliem mazumtirgotājiem drukātā reklāma ir vairāk nekā divas reizes efektīvāka nekā reklāma televīzijā, atsaucoties uz Microsoft Advertising pētījumu, raksta The Times.

Katra 1 Lielbritānijas sterliņu mārciņa, kas iztērēta drukātajās reklāmās, ienes 5 sterliņu mārciņas ieņēmumos, savukārt televīzijas reklāma - 2.15 sterliņu mārciņas, bet tiešsaistes reklāma - 3.44 sterliņu mārciņas, liecina pētījums, kas ietvēris 26 vadošos Lielbritānijas mazumtirgotājus.

Microsoft Advertising pētījumā tika aptaujāti anonīmi dalībnieki, starp kuriem bija lieli apģērbu veikali, lieli pārtikas mazumtirgotāji un universālveikali. No aptaujātajiem uzņēmumiem 24 atrodas Lielbritānijas kompāniju Top 100 attiecībā uz tēriņiem medijos.

Pētījuma autori iesaka mazumtirgotājiem palielināt tiešsaistes un drukāto reklāmu budžetus par 10% un par tādu pašu apjomu samazināt televīzijas reklāmu budžetus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Valūtu kursi

Sterliņu mārciņai paredz grūtas tuvākas nedēļas

Jānis Šķupelis, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sterliņu mārciņas cenu pret ASV dolāru šonedēļ līdz pēdējo desmit mēnešu zemākajai atzīmei nometa politiskā neskaidrība valstī un spekulācijas, ka britu ekonomikas atveseļošanās būs vāja un, lai to padarītu stiprāku, būtu nepieciešams sadrukāt vēl pāris miljardus mārciņu, raksta Reuters.

Šādas spekulācijas saglabājas pat neskatoties uz to, ka Anglijas Banka šo ceturtdien savu aktīvu pirkšanas programmu nepalielināja no esošajiem 200 miljardiem mārciņu.

Šonedēļ mārciņa cena noslīdēja līdz pat 1,478 ASV dolāru atzīmei pēc tam, kad britu vēlētāju aptaujas rezultāti norādīja, ka neviena no britu partijām varētu negūt vēlēšanās stabilu vairākumu. Pat neskatoties uz to, ka sterliņu mārciņa ir spējusi atkarot nelielu daļu savu pozīciju pret dolāru (piektdien mārciņas cena atradās nedaudz virs 1,5 dolāriem), analītiķi norādījuši, ka sterliņu mārciņa zem pārdošanas spiediena atradīsies vēl tuvākās nedēļas vai pat mēnešus, tā Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eksperts: Pirmais ceturksnis valūtu tirgū būs riskants karuselis

Žanete Hāka, 18.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No spraigiem pieņēmumiem par ASV politikas veidošanos prezidenta Trampa vadībā līdz Eiropas Savienības eksistenciālajiem jautājumiem saspringtajā Eiropas vēlēšanu kalendārā – valūtas darījumu veicējiem ir daudz steidzamu jautājumu, ko apsvērt attiecībā uz gaidāmo gadu, informē Saxo Bank valūtu stratēģijas vadītājs Džons Hārdijs.

USD vērtības prognozētājiem ir pienākuši grūti laiki, jo 2017. gada ieskaņā ASV dolārs kļūst salīdzinoši dārgs, dolāra indeksam pat sasniedzot jaunu augstāko līmeni pēdējo 13 gadu laikā. Īsumā, jauna stimula gaidās paaugstinājušās procentu likmes un Federālo rezervju sistēmas likmju kāpumi ātri pielāgosies jebkurai tautsaimniecības izaugsmei un galu galā arī apgrūtinās kredītus un palēninās visas iesāktās darbības. Neskaidrais faktors šajā situācijā ir laiks – vai jau pirmajā ceturksnī būs manāma traucēkļu veidošanās, vai arī mēs nepietiekami novērtējam šā cikla spēju paplašināties uzticības atjaunošanās rezultātā? Tirgotājiem kā vienmēr būs jāsaglabā modrība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu izstāšanos no ES daudzi gaida, uzpērkot mārciņas un šīs valsts akcijas, spēle - riskanta.

Jau vairāk nekā trīs gadus finanšu tirgus dalībniekiem jāmēģina stūrēt pa ķēpīgajiem Brexit ūdeņiem. Tiesa gan, jau pavisam drīz – galējais datums noteikts 31. oktobris – būtu jātop zināmam šī procesa iznākumam. Pēdējo dienu laikā Brexit sāgu aptvēris zināms optimisms, ko ataino tas, ka cena palēkusies gan sterliņu mārciņai, gan citiem britu aktīviem. Pietiekami daudzi tirgus dalībnieki Apvienotās Karalistes sarunās ar Eiropas Savienību (ES) aktīvi mēģina saskatīt cerību uz pēdējā brīža vienošanos.

Pamatā, šķiet, vērojama spēle uz to, ka Brexit iznākums būs ar vienošanos par tālāku abu reģionu sadarbību. Tas daļai liek izdarīt attiecīgas spekulācijas jeb mēģināt cenu atgūšanās vilcienā ielēkt jau laicīgi. Neskaidrība par britu izstāšanos no ES ilgstoši metusi ēnu pār dažādiem šīs valsts finanšu aktīviem. Ja beidzot šie mākoņi vismaz daļēji pagaisīs, tad tas var raisīt zināmu atvieglojuma nopūtu. Citiem vārdiem sakot, finanšu tirgiem ne vienmēr var piedēvēt pacietību, un jau tagad dzirdami dažādi vērtējumi, kuri būs uzvarētāji no tā, ka nematerializēsies sliktākais Brexit scenārijs. Tādējādi tirgus dalībnieki metušies laicīgi pārcenot britu aktīvus, kas lielā mērā nozīmē daļu No-Deal (arī vienošanās atlikšanas) risku izņemšanu no vienādojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rets ASV mākslinieka Endija Vorhola (Andy Warhol) pašportrets izsolē pārdots par 10,8 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (8,9 miljoni latu), ziņo BBC.

Tas privātās rokās ir kopš 1974.gada.

Christie's izsolē Londonā 1967.gadā radīto darbu iegādājies anonīms solītājs.

Vorhols mira 1987.gadā 59 gadu vecumā.

Kā vēstīts, mūzas, kas pārveidoja gleznotāja Pablo Pikaso dzīvi, portrets Sotheby's izsolē Londonā nesen tika pārdots par 25,2 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (20,5 miljoni latu). Pēc sešas minūtes ilgas solīšanas La Lecture nonāca pie anonīma pircēja, kurš savu cenu izteica telefoniski.

Savukārt Christie's izsolē Londonā šomēnes neizdevās pārdot Pola Gogēna (Paul Gauguin) gleznu, kas tika izstādīta pirmo reizi 15 gadu laikā. Tika prognozēts, ka glezna Nature Morte A L'Esperance varētu tikt pārdota par 10 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (8,15 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Karalisko piemiņlietu izsolē Eseksā izdevies pārdot karalienes Viktorijas lina apakšveļas gabalu - apakšbikses, vēsta BBC.

Šo lietu, kas tika izsolīta līdz ar 150 citām, iegādājies kāds kolekcionārs, samaksājot 360 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (apmēram 307 lati).

Džeimss Grinters, izsolītāja Reeman Dansie pārstāvis, stāstījis, ka cilvēkiem patīk kolekcionēt apģērbu, un «nevar iegūt neko personīgāku kā karaliskās apakšbikses». Turklāt šis apģērba gabals esot uzskatāms par ļoti retu eksemplāru.

Piedāvājumi iegādāties lietas karaliskajā izsolē saņemti no visas pasaules, bet visdārgāk izdevies pārdot apzeltītu, 15,5 cm lielu pulksteni - par 4900 Lielbritānijas sterliņu mārciņām (4177 lati).

Izsolīts arī sudraba ābols, ko pasūtījusi princese Diāna un kas kā dāvana pasniegts viņas kostīmu pārzinei Fajai Aplbijai, atzīmējot pirmo vizīti Ņujorkā 1989. gadā. Tas nopirkts par 3700 Lielbritānijas sterliņu mārciņām ( 3154 lati).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EasyJet un TUI Travel miljonu zaudējumi vulkāna radīto traucējumu dēļ

Lelde Petrāne, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemo cenu aviokompānija Easyjet paziņojusi, ka traucējumi, kurus radīja vulkāna izvirdums Īslandē, tai izmaksās no 50-75 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu, vēsta BBC.

Izmaksas nozīmē, ka aviokompānija ir samazinājusi savu peļņas prognozi visam gadam līdz 100 -150 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu.

Pārvadātājs arī paziņojis par 78,7 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu zaudējumiem, ko tas cietis sešos mēnešos līdz marta beigām. Tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā Easyjet cieta 129,8 miljonu mārciņu zaudējumus.

Savukārt tūroperators TUI Travel paziņojis, ka pelnu dēļ radītie traucējumi tam izmaksājuši 90 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu. Sešos mēnešos tas cietis 367 miljonu mārciņu zaudējumus. Tas ir vairāk nekā tajā pašā periodā iepriekšējā gadā zaudētie 333 miljoni mārciņu. Vienlaikus Eiropas lielākais ceļojumu operators atzīmējis, ka darbības rādītāji atbilst prognozēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes mazumtirdzniecības milzis Amazon palielina atalgojumu simtiem tūkstošu darbinieku Amerikas Savienotajās Valstīs un Lielbritānijā, ziņo BBC.

Darba ņēmējiem ASV tiks maksāti 15 ASV dolāri (12,81 eiro) stundā, salīdzinot ar minimālo algu 7,25 ASV dolāru (6,19 eiro) apmērā.

Lielbritānijā tiks maksātas 9,50 Lielbritānijas sterliņu mārciņas jeb 10,50 eiro (10,50 Lielbritānijas sterliņu mārciņas Londonā) stundā, salīdzinot ar Lielbritānijas minimālo algu likmi 7,83 Lielbritānijas sterliņu mārciņu (8,65 eiro) apmērā tiem, kuriem pāri 25 gadiem, un 7,38

Lielbritānijas sterliņu mārciņu (8,15 eiro) apmērā tiem, kuri ir vecumā no 21 līdz 24 gadiem.

Šis solis skars 250 tūkstošus strādājošo ASV un 17 tūkstošus strādājošo Lielbritānijā, kā arī aptuveni 20 tūkstošus sezonas darbinieku.

Atalgojuma pieaugums stāsies spēkā, sākot no 1. novembra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas un higiēnas preču, medikamentu un rotaļlietu viltojumu aprite Latvijā veido 33 miljonu eiro zaudējumus oriģinālo preču ražotājiem, kā arī var radīt bīstamas un neatgriezeniskas sekas cilvēku veselībai un drošībai.

Turklāt šādu viltotu preču aprite ar katru gadu palielinās, secināts dažādu valsts iestāžu apkopotajā informācijā par viltojumu apjomu Latvijā.

Lai informētu sabiedrību par sekām, kādas var rasties, iegādājoties viltotas preces, Patentu valde atklājusi informatīvu kampaņu "Viltotā realitāte… joprojām realitāte", kas rīkota sadarbībā ar Tieslietu ministriju, Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas pārvaldi, Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) un Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi (ENAP).

"Cilvēki mēdz izvēlēties lētākas preces, nerēķinoties ar riskiem, ka tās var kaitēt gan pašu, gan tuvinieku veselībai," saka Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās pretviltojumu operācijas "Viltotā zvaigzne" otrajā posmā vairākās Eiropas valstīs konfiscēti astoņi miljoni viltotu preču un izstrādājumu 120,8 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Patentu valdē.

Saistībā ar viltojumu biznesu arestētas 264 personas. Papildus viltotu izstrādājumu atklāšanai operācija atklāja arī citus smagus noziegumus, piemēram, organizēto noziedzību, kontrabandu, krāpšanu un naudas atmazgāšanu.

Šo operāciju vada Spānijas un Grieķijas tiesībsargājošās iestādes sadarbībā ar Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroju (EUIPO), aģentūrām un iestādēm no 17 valstīm - Beļģijas, Čehijas, Īrijas, Grieķijas, Spānijas, Itālijas, Kipras, Ungārijas, Maltas, Nīderlandes, Portugāles, Rumānijas, Albānijas, Gruzijas, Serbijas, Ukrainas un ASV

Operācijas "Viltotā zvaigzne" pirmais posms norisinājās 2022.gada otrajā pusē, un tās laikā atklātas un konfiscētas viltotas preces 87 miljonu eiro vērtībā, kā arī sākti vairāki simti tiesvedību un arestētas 378 personas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāj cigarešu kontrabandistus un viltota alkohola ražotājus

, 02.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts robežsardze novērsusi vairākus cigarešu kontrabandas mēģinājumus un atklājusi vērienīgas nelegālā alkohola ražotnes.

Uz ceļa Daugavpils - Ilūkste apturēta automašīna VW Passat Variant un pārbaudes rezultātā automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā atklātasa 10 kartona kastes cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Robežsargi izņēma 50 tūkstošus cigarešu L&M, kuru aptuvenā tirgus vērtība ir 2.5 tūkstoši latu. Automašīnas vadītājam, 1963.gadā dzimušajam Latvijas pilsonim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokolu par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpumu, pastāstīja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galvenā inspektore Kristīne Pētersone.

1.septembrī Daugavpils kriminālizmeklēšanas dienesta darbinieki kriminālprocesa ietvaros vairākās adresēs veica kratīšanu, kuras laikā tika atklātas vērienīgas viltota alkohola ražotnes. Robežsargi šajās vietās konstatēja 411 litrus caurspīdīga šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku, 198.2 litrus viltota degvīna ar dažādiem nosaukumiem, stikla taru degvīna pildīšanai, korķus un etiķetes lielā daudzumā un 2 ierīces pudeļu korķu vītņu ieveidošanai. Tāpat robežsargi izņēma arī 95.7 tūkstošus dažādu marku cigarešu ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas akcīzes markām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas šā gada 18. jūlijā pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par zemes un meža izkrāpšanu un tā prettiesisku atsavināšanu.

Izmeklēšanas gaitā iegūta informācija, ka minēto noziegumu īstenojusi astoņu personu grupa, kuras locekļi pēc likumiskās īpašnieces nāves viltoja testamentu. Atklājot šo noziegumu un aizturot iesaistītās personas, policija ir novērsusi iespējamo noziedzīgo nodarījumu, kura kaitējums valstij lēšams vairāk nekā 175 000 eiro apmērā.

2018. gada 12. decembrī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) tika uzsākts kriminālprocess pret astoņām personām saistībā ar nekustamā īpašuma iespējamu prettiesisku iegūšanu.

Izmeklēšanas gaitā likumsargi noskaidroja, ka personu grupa 2018. gadā organizēja viltota privātā testamenta izgatavošanu un iesniegšanu notāram par nekustamo īpašumu Dagdas novadā. Tā īpašniece nomira jau 2001. gadā un viņai nebija mantinieku. Īpašuma kopējā platība bija 46,7 hektāri, tai skaitā 30,5 hektāri meža un 7,7 hektāri lauksaimniecības zemes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzlikts arests organizētas noziedzīgas grupas īpašumiem pusmiljona eiro apmērā

Db.lv, 01.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gadā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas, veicot mērķtiecīgu darbu nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā, kādā angārā Rīgā, Maskavas ielā, atklāja nelegālo cigarešu noliktavu. Kopumā tika atsavināts 828 720 nelegālo cigarešu, kas bija sagatavotas transportēšanai ārpus Latvijas Republikas, un par šo noziegumu aizturēti četri organizētās grupas dalībnieki.

Kriminālprocesa ietvaros ar Valsts policijas lēmumu un tiesas apstiprinājumu kā iespējamai noziedzīgi iegūtai mantai uzlikts arests šo personu nekustamajiem īpašumiem, transportlīdzekļiem un naudas līdzekļiem par kopējo vērtību apmēram pusmiljons eiro. Šā gada jūnija beigās kriminālprocesā tika pabeigta izmeklēšana un tas nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

2019. gada februārī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess, kvalificējot izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas (par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju), 275. panta pirmās un otrās daļas (par dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu) un pēc 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Plāno noteikt kriminālatbildību par viltota Covid-19 sertifikāta iegādāšanos un izmantošanu

Db.lv, 28.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien, 28.oktobrī, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt kriminālatbildību par viltota sadarbspējīga vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegādāšanos.

Tāpat iecerēts noteikt kriminālatbildību par citai personai izsniegta sadarbspējīga sertifikāta izmantošanu.

Likumprojekta anotācijā tā autori atsaucas uz plaši izskanējušo informāciju par vairākiem desmitiem kriminālprocesu saistībā ar vakcināciju apliecinošu dokumentu viltošanu, kā arī viltotu dokumentu izmantošanu, medicīnas darbinieku uzpirkšanas mēģinājumiem, kā arī svešu sertifikātu izmantošanu. Anotācijā uzsvērts, ka šāda rīcība apdraud sabiedrības veselību un, ņemot vērā tās kaitīgumu, būtu atzīstama par noziedzīgu.

Ar likuma izmaiņām iecerēts noteikt, ka par šādiem pārkāpumiem sodīs ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri

Pievienot komentāru