Turpinot pērn uzsāktās Sirds veselības gada aktivitātes un veicinot iedzīvotāju ēšanas paradumu maiņu un mazāku sāls, cukura un tauku patēriņu uzturā, Latvijas Kardiologu biedrība radījusi kvalitātes zīmi pārtikas produktiem – Iesaka kardiologi!.
Tā apliecināšot, ka pārtikas produkts ir draudzīgs sirds veselībai. Pirmā zīme pasniegta AS Hanzas Maiznīca.
Prof. Andrejs Ērglis, Latvijas Kardiologu biedrības priekšsēdētājs, skaidro: «Līdz pat trīs ceturtdaļām no dienā uzņemtā sāls daudzuma apēdam ar gatavajiem pārtikas produktiem, to pat nepamanot. Tāpēc ceru, ka zīme Iesaka kardiologi! nākotnē veicinās iedzīvotāju gudru produktu izvēli par labu veselai sirdij un augstai dzīves kvalitātei.»
Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene norāda, ka «kardiologu izstrādātā kvalitātes zīme ir jauna labās prakses tradīcija, atbalstot veselīgu produktu ražošanu un piedāvājot iedzīvotājiem iespēju izvēlēties savas sirds veselībai draudzīgāko».
Latvijas Kardiologu biedrība cer, ka iespēja uzlikt uz iepakojuma šo jauno kvalitātes zīmi būs pamudinājums Latvijas ražotājiem vairāk ražot uzturam un sirds veselībai draudzīgus produktus, mainot produktu receptes un izejvielas par labu kvalitatīviem produktiem. Speciālā kvalitātes zīme tiks piešķirta tikai tiem produktiem, kas būs bez pārtikas piedevām, ar ievērojami samazinātu sāls, tauku vai cukura daudzumu un citām kvalitātes pazīmēm.