Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas Siguldā, Zilver vīnu ražotnē.
Zilver dzērienu darītava savu darbību uzsāka 2009. gadā, tomēr tās pirmsākumi meklējami jau agrāk, deviņdesmito gadu sākumā, kad tika izveidota ZS Pīlādži, kas nodarbojas ar augļu koku un ogulāju stādu, kā arī ābolu un bumbieru audzēšanu. Pateicoties 2009. gada lielajai ābolu ražai, saimniecībā radās nepieciešamība domāt arī par augļu un ogu apstrādi un pārstrādi. Likumsakarīgi tieši šajā laikā notika izmaiņas likumdošanā, kas atviegloja prasības tieši mazajiem vīna un citu alkoholisko dzērienu ražotājiem, tādējādi stādu, ogu un augļu audzēšanai saimniecībā pievienojot trešo nozari - ogu un augļu pārstrāde vīnos, destilātos un limonādēs.
«Mūsu priekšrocība ir tā, ka esam pilna cikla saimniecība – audzējam gan koku stādus, gan kokus, gan augļus, tos tirgojam un gatavojam galaproduktus, sākot no sulām līdz pat stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem,» stāsta vīndari.
Patlaban Zilver dzērienu darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni.
Galerijā augstāk iespējams ielūkoties, kā top Zilver vīni, savukārt piektdienas laikrakstā Dienas Bizness iespējams izlasīt sīkāk par vīndariem!
#1/23
Gatavā produkcija - Zilver ražo gan vīnus, gan stiprākus dzērienus.
#2/23
Saimniecība gan joprojām tirgo ābolus un bumbierus, un ar tiem apgādā gan lielveikalus, gan vairākas skolas.
#4/23
Uzņēmums nesen, ieguldot Eiropas Savienības fondu finansējumu, uzbūvējis lielas dzesētavas un iekārtas, piemēram, ābolu šķirošanas iekārtu, kas ievērojami paātrina un atvieglo ikdienas darbu.
#9/23
Vīns tiek ražots arī no dažādām citām izejvielām, piemēram, vīgriezēm vai ceriņiem.
#10/23
Uzņēmums ražo arī stiprākus dzērienus. Tiek izgatavots destilāts to ražošanai.