Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas restorānā Yakuza Sushi & Asian Fusion, lai aplūkotu suši pagatavošanas procesu.
Uzņēmuma pārstāve Viktorija Fjodorova stāsta, ka patlaban konkurence suši tirgū ir liela – tajā darbojas daudz restorānu un arī privātie piegādātāji, kas suši ražo mājās, un piedāvā par lētu cenu, līdz ar to bojā suši reputāciju. Tāpat daudzi uzņēmumi piedāvā dažādas akcijas, piemēram, divus par vienu cenu, kas kopējos ienākumus pazemina. Tāpat daudzos restorānos iepērk saldētas zivis, nevis svaigas.
Atrast darbiniekus uzņēmumam ir grūti, bieži vien potenciālie kandidāti pat neatnāk uz darba interviju un nepaziņo, ka neieradīsies, uzsvēr V. Fjodorova. Daudzi suši pavāri aizdevušies uz Norvēģiju un Latvijā atrast ir ārkārtīgi grūti.
Iecienītākie suši komplekti ir klasiskie, piemēram, Filadelfijas, pamazām iecienītāki klientu vidū kļūst arī karstie suši.
Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā top suši!
#1/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #2/48
Restorāns saņem Norvēģijas lasi.
Foto: Evija Trifanova/LETA#3/48
Uz iepakojuma sniegta visa nepieciešamā informācija par lasi – derīguma termiņš, svars un citi rādītāji.
Foto: Evija Trifanova/LETA#4/48
Kā skaidro šefpavārs Vadims Lunis, ir vairākas metodes, kā pārbaudīt, vai zivs ir svaiga. Viena no tām – ja acis ir skaidras, nevis miglainas, tad viss ir kārtībā. Tāpat, nobraucot ar pirkstu pa zivi, ja tās ķermenis atgriežas sākotnējā pozīcijā, tad tā ir svaiga, bet, ja paliek iedobe, tad zivs ir veca.
Foto: Evija Trifanova/LETA#5/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #6/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #7/48
Pēc tam zivis pa vienai mazgā.
Foto: Evija Trifanova/LETA#8/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #9/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #10/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #11/48
Vienas zivs svars ir aptuveni 5 kilogrami. Pēc lieko atgriezumu izmešanas vienas puses svars ir aptuveni 2 kilogrami.
Foto: Evija Trifanova/LETA#12/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #13/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #14/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #15/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #16/48
Lai zivs saglabātu svaigumu, uz laiku, kamēr apstrādā citus gabalus, to ieliek vēsumā.
Foto: Evija Trifanova/LETA#17/48
Katram suši veidam zivs tiek griezta savā veidā.
Foto: Evija Trifanova/LETA#18/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #19/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #20/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #21/48
Vienā suši tiek ievietoti aptuveni 50 grami laša.
Foto: Evija Trifanova/LETA#22/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #23/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #24/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #25/48
Sake Nigiri veids. Šis veids it kā ir visvienkāršākais, taču tajā pašā laikā ir sarežģīts, jo visiem gabaliņiem jābūt vienādiem.
Foto: Evija Trifanova/LETA#26/48
Nākamajam suši veidam ņem citas formas laša gabaliņus.
Foto: Evija Trifanova/LETA#27/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #28/48
Tiek gatavoti suši Love Nigiri.
Foto: Evija Trifanova/LETA#29/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #30/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #31/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #32/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #33/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #34/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #35/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #36/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #37/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #38/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #39/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #40/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #41/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #42/48
Viena rolla izgatavošanai nepieciešamas pāris minūtes.
Foto: Evija Trifanova/LETA#43/48
Philadelphia sesame maki veids.
Foto: Evija Trifanova/LETA#44/48
Karstajiem suši pievieno siera maisījumu.
Foto: Evija Trifanova/LETA#45/48
Suši ieliek krāsnī, lai siers izkūst.
Foto: Evija Trifanova/LETA#46/48
Viktorija Fjodorova un Vadims Lunis
Foto: Evija Trifanova/LETA#47/48
Foto: Evija Trifanova/LETA #48/48
Foto: Evija Trifanova/LETA Skatīties pārējos attēlus