Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties konditorejas izstrādājumu ražošanas uzņēmuma Sala ražotnē.
SIA Nomeda ražotne atrodas Bukaišu ielā, kur divos stāvos izvietoti konditorejas cehi. Apjoms ir liels, jo kompānijai ir daudz tirdzniecības vietu.
Uzņēmums ir izveidots 1994.gadā un sākotnēji atradās Dzirnavu ielā.
Daļā tirdzniecības vietu gan konditorejas izstrādājumus cep uz vietas un no konditorejas ražotnes piegādā tikai sagatavoto mīklu, bet daļai piegādā gatavus.
Sākotnēji konditorejas uzņēmumam bija trīs ražošanas vietas – Dzirnavu ielā, Biznesa centrā un Sporta ielā. Tad tika uzcelta ēka Bukaišu ielā, apvienojot visas trīs ražošanas vietas.
Kompānijas pārstāvji skaidro, ka visi izstrādājumi ir roku darbs un uzņēmums tiem nepievieno tādas sastāvdaļas kā palmu eļļu un citas, ko uzņēmumi bieži vien izmanto, lai samazinātu produktu pašizmaksu. Tāpat konditorejas izstrādājumu ražošanā tiek izmantots arī sviests.
Pašlaik atvērušās daudz mazās konditorejas tādēļ uzņēmuma speciālisti regulāri papildina zināšanas.
Kompānijai pašlaik ir 23 tirdzniecības vietas Rīgā.
Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā konditorejas uzņēmuma ražotnē top kliņģeris un cepumi!
#7/59
Sākotnēji tiek sagatavota rauga mīkla, to uzraudzē, atpūtina un vēlreiz uzraudzē.
#9/59
Kliņģeru pasūtījumi ir ļoti daudz, un iecienīti ir tieši kliņģeri ar augļiem.
#12/59
Tiek ievietots pildījums. Pildījumi kliņģeriem ir dažādi - ar karameli, vārīto krēmu.
#22/59
Produktu idejas rodas dažādos veidos - dodoties uz semināriem, rodas kāda ideja - ne vienmēr ir jāpaņem demonstrētā ideja 1:1, ir iespējams paņemt kādu elementu, stāsta uzņēmuma pārstāvji.
#30/59
Rauga mīkla ir prasīga, tādēļ, lai cik daudz darba, nevar pārsteigties ar tās sagatavošanu.
#33/59
Pirms likšanas krāsnī kliņģeris tiek noturēts aptuveni pusstundu. Raugs ir dzīvs un vienalga, ka ir raudzētava, ziemā tas rūgst lēnāk, bet vasarā - ātrāk.